Şimdi Ara

ÇOK ÇOK ACİL EV SİNEMA SİSTEMİ İÇİN AMFİ ÖNERİSİ LÜTFEN....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
6.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İYİ AKŞAMLAR. ÇOK ACİL YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR. EV SİNEMA SİSTEMİM İÇİN AMFİ ALMAM GEREKİYOR AMA EN UYGUN AMFİYİ NASIL SECECEĞİMİ BİLEMİYORUM. SİSTEM OLARAK KULELER RF-82 II , CENTER RC-62 , SURROND RS-52 , BU SİSTEM İÇİN ONKYO TX-NR809 AMFİ UYUMLUMUDUR ? RAHAT Bİ ŞEKİLDE BESLERMİ ÜRÜNLERİ ? STEREO VE SİNEME PERFORMANSI NASILDIR ACABA ? ÖNEREBİLECEĞİNİZ FARKLI MODELLER VARMIDIR ? ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

• AV Receiver'lardan Stereo anlamında çok büyük beklentilerde bulunmak yanlış olur.Sinemada ise emin olun çok büyük markaların üst serilerine geçmedikçe verilen para aradaki kozmetiğe verilmiş gibidir.Onkyo 809 iyidir güzeldir fakat eğer fiyat olarak o aralıklara çıktıysanız bu modelden daha uygun fiyatlı ve daha müzikalitesi olan Marantz SR 6006'yı öneririm.Stereo olarak aynı fiyattaki ürünlerden daha üst seviyededir.Pioneer LX-55 gibi modellere de bakabilirsiniz.Fakat elinizdeki sisteme göre ben bunların gereksiz olduğunu düşünmekteyim.Alacağınız Pioneer VSX-921(EISA Ödüllü)bir amfidir ve bu sistemi kaliteli olarak besler.1300-1400 TL civarına bunu alır,geri kalan 2000-2500 TL aralığına çok kaliteli bir Stereo amfi alabilirsiniz..
  • Cevabınız İcin çok teşekkür ederim fakat tek amfi olarak istiyorum bu işlerden pek anlamam fakat sitede okuduklarımla yola çıkarak bu sistemi kurmaya çalışıyorum. Genel anlamda müzik dinlemek maksat ama onkyo amfi çok fazla özelliği olduğunu duydum araştırdım. Birde bu amfiyi sormamın sebebi bı yakınımda uygun fiyata alacağım. Bu bakımdan düşünerek stereo fiyatına nerdeyse bu amfi benim müzik ve sinema performansımı karşılamaz mı ? Birde kusura bakmayın pek anlamadığımdan soruyorum kuleler 8 ohm da 150 watt amfi ise 8 ohm da 135 , 6 ohm da 180 watt veriyormuş. Bu oranlar bu sistem İcin yeterlidir heralde. Çok teşekkürler saygılar.
  • Hoparlörleriniz çok zor sürülebilen cinsten değiller bu sizin için bir artı olsa gerek..Müzik dinlemek ise AVR çok yanlış bir tercih olur.Tamam sinema performansı iyidir güzeldir fakat 5000 TL'lik bir AVR,1500 TL'lik Stereo amfiden alacağınız sesi size vermez.Müzikalite arıyor ve ısrarla AVR istiyorsanız bence bu konuda Marantz'dan vazgeçmeyin derim.SR 6006 modeli hem söylediğiniz Onkyodan uygun fiyatlı,hemde müzikalitesi daha ön planda olan bir amfidir.Yani beklentilere bağlı bu,alacağınız standart bir AVR'de beklentilerinizi karşılayabilir.Ama bence bu sistem için Onkyo 809 gerçekten gereksiz ve fazla pahalı..Söylediğim gibi herhangi bir Digicom bayisinden Pioneer VSX-921 alıp geri kalan parayı daha gerekli yerlerde değerlendirmiş olursunuz,ki liste fiyatına göre konuşursak yaklaşık 2900-3000 TL'lik bir fark oluşuyor bu parayada sizi çok fazlasıyla tatmin edecek kaliteli bir stereo amfi alarak en doğru yatırımı yapmış olursunuz.

• Anladım ozaman dediğiniz gibi yapmak daha mantıklı. Peki stereo amfi İcin ne önerirsiniz pioneer A9 mk2 Yada DENON pma 1500ae fazla mı gelir temiz ikinci el olarak alınsa sizce ? Bluray olarak bdp lx-70 pioneer var bari komple pioneer set olsun ne dersiniz ?
  • Sn.ikaraer isi ozetlemis. Soylenecek birsey kalmamis
    Ayrica amfi fazla gelmez. Guclu amfi her zaman iyidir. Hoparlorun ust sinirina geldiginde zaten anlarsiniz ve daha fazla yuklenmezsiniz. Ama zayif amfi hoparloru besleyemecek seviyeye ciktiginda distorsiyona girer. Iste hoparlor icin kotu durum burada ortaya cikar. Distorsiyona yada clipping e giren amfi ya surekli bir sinyal ureterek zayif olan yerden yani tiz unitesinden baslayarak hoparloru patlatir.
    Pioneer olayina girince ben A6 kullaniyorum ve tercih bu her zaman mantikli bir tercih olabilir. Cunku tam f/p urunu. Ama A9 fiyatina cikildigina daha ust seviye cihazlar karsimiza cikiyor. Bir audio analog bir synthesis gibi urunler daha mantikli olabilir.
    Netice itibariyle surekli muzikten ve avr den bahsediyorsunuz. Birini F1 birini de Hummer olarak dusunun. Ikisi de birbirinin yerini asla alamaz. Muzik icin stereo amfi sinema icin avr almalisiniz. Sirf stereo performansi yuksek olsun diye bir avr ye tonla para vermek cogu kisinin yaptigi buyuk bir yanlistir. Pioneer VSX921 tam bir f/p urunu ve geri kalan iyi miktardaki bir butce de iyi bir stereo amfi alabilecek gibi gozukuyor. Bence bir magazada ust duzey bir avr ve orta seviye bir stereo amfiyle muzik dinleyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok iyi özetlediniz çok çok teşekkür ederim sizlere. O halde hem stereo hem avr ihtiyacım olacak yanlış anlamayın sıfır almicam o yüzden bana A9 mk2 ile Onkyo Nr-809 yaklaşık 3200 3500 tl gibi bı rakama gelmiş olacak. Sizce Onkyo iyi bır secim mı yoksa Vsx-2020 daha mı idealdir ? Birde nette dolanirken Pioneer LX-73 gördüm bunlardan hangisi en iyi performansı saglar ? Çok soru sordum belki kusuruma bakmayın ama bilmeden almak istemem sizlerin yardımı beni yönlendiriyor. Gercekten teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle beklentileriniz doğrultusunda AVR almanızı öneririm. Bu arada hoparlörleriniz de çok zor sürülen hoparlörler değil. Eğer gerçekten iyi bir performans istiyorsanız sırasıyla bu modellere bakın. Stereo konusunda ise daha sonra sizi tatmin etmezse farklı yönlere gidersiniz gerekirse... Ancak bu amfilerin iyi iş çıkarabileceğini düşünüyorum.

3D önemli değilse eğer
    1) Harman Kardon AVR460
    2) Onkyo TX-SR876 (2. el olabilir)
    3) Yamaha RXV-3800

4)Denon AVR3311 veya uygun bulunursa 4311
    5) Pioneer LX-73
    6) Onkyo TX-NR809
  • Anladım ozaman önce onkyo nr-809 U alıp denedikten sonra ileride tatmin etmezse tekrar stereo amfi alırım. Peki sizce RF 82 Ler İcin Pioneer A9 mk2 mı uygundur 4 ohm da 70x2 watt , Denon PMA 1500ae 4 ohm da 140x2 watt hangisini önerirsiniz verilere göre DENON daha onde gibi ? Teşekkürler.
  • Tekrardan merhabalar acil olarak son bir konuda yardımlarınıza ihtiyacım var lütfen secim olarak son verdigim karar tek hamlede Pioneer LX 73 alıp bitirmek mı ? Yoksa A9 mk2 stereo ve VSX 1121 AVR ile seti tamamlamak mı ? Bu konuyu netlestirirsek lütfen yarın almak istiyorum. Saygılar
  • Şöyle bir sorunu hatırlatmak isterim.

Eğer ön hoparlörlerin kablosunu söküp stereo amfiye, daha sonra ordan söküp avr' ye tak çıkar zorluğu yaşamak istemiyorsanız, hem stereo amfinizin hemde avr' nizin pre out çıkışlarının olması lazım, seçim yaparken bunu göz önünde bulundurun.
  • Hmm bu uyarınız için çok teşekkür ederim. Peki pre out çıkışı olduğu zaman bağlantı nasıl olucak ? Bu konuda bilginiz varmi ?

• elindeki hop. ler ile bence pre out çıkışı olan amfi yerine bu hop. lerini tam olarak sürebilecek güçlü bir avr alman çok daha mantıklı.
    ayrıca avr ile stereo müzik dinlenmez mantığıda bence çok doğru değil.eğer seçtiğiniz markanın üst segmentteki avr lerinden birini
    alırsanız müzik dinlerkende çok keyif alabilirsiniz.ayrıca son dönemde özellikle çok kanallı müzik parçalarının sayısındada belirgin bir
    artış var,örneğin konser veya videoklip dvd lerinin 5.1 dts kayıtlı olanları varki inanın sanki grubu evinize getiriyorlar,böyle bir
    dinletiyide zaten stereo bir sistemden almak zaten imkansız.tabiiki giriş ve giriş üstü seviyedeki avr ler ağırlıklı olarak sinema performansı
    olan müzik içinde belli seviyelerde sonuçlar verebilen cihazlardır.onlardan büyük beklenti içine girmek tabiiki çok doğru olmaz ama alacağınız
    üst seviye bir avr nin bu konuda eksik kalacağına inanmakta bence son derece yanlıştır.anladığım kadarı ile pio kafanızda oturmuş gibi,
    lx73-75-83-85 gibi pio nun amiral gemileri müzik konusunda oldukça başarılıdır ve elinizdeki hop. leri bence adam gibi sürerler hiç bir
    şeyinde eksikliğini hissetmezsiniz,ayrıca çok defa denediğim için klipsch ler ile özellikle denon un avr lerininde inanılmaz uyumlu olduğunu
    ve 3311 veya 12 ve üstündeki tüm denon avr ler ilede yine son derece başarılı bir takım oluşturabileceğinizide hatırlatmak isterim.yanlız
    denonlar pio lara oranla daha yüksek fiyatlı olabilir,bu aşamada devreye sizin bütçe durumunuz girer.

• quote:

Orijinalden alıntı: tamerege

elindeki hop. ler ile bence pre out çıkışı olan amfi yerine bu hop. lerini tam olarak sürebilecek güçlü bir avr alman çok daha mantıklı.
    ayrıca avr ile stereo müzik dinlenmez mantığıda bence çok doğru değil.eğer seçtiğiniz markanın üst segmentteki avr lerinden birini
    alırsanız müzik dinlerkende çok keyif alabilirsiniz.ayrıca son dönemde özellikle çok kanallı müzik parçalarının sayısındada belirgin bir
    artış var,örneğin konser veya videoklip dvd lerinin 5.1 dts kayıtlı olanları varki inanın sanki grubu evinize getiriyorlar,böyle bir
    dinletiyide zaten stereo bir sistemden almak zaten imkansız.tabiiki giriş ve giriş üstü seviyedeki avr ler ağırlıklı olarak sinema performansı
    olan müzik içinde belli seviyelerde sonuçlar verebilen cihazlardır.onlardan büyük beklenti içine girmek tabiiki çok doğru olmaz ama alacağınız
    üst seviye bir avr nin bu konuda eksik kalacağına inanmakta bence son derece yanlıştır.anladığım kadarı ile pio kafanızda oturmuş gibi,
    lx73-75-83-85 gibi pio nun amiral gemileri müzik konusunda oldukça başarılıdır ve elinizdeki hop. leri bence adam gibi sürerler hiç bir
    şeyinde eksikliğini hissetmezsiniz,ayrıca çok defa denediğim için klipsch ler ile özellikle denon un avr lerininde inanılmaz uyumlu olduğunu
    ve 3311 veya 12 ve üstündeki tüm denon avr ler ilede yine son derece başarılı bir takım oluşturabileceğinizide hatırlatmak isterim.yanlız
    denonlar pio lara oranla daha yüksek fiyatlı olabilir,bu aşamada devreye sizin bütçe durumunuz girer.

Bu kadar uzun cevap yazacak vaktinin olduğunu bilmiyordum...

• Anladım yardımlarınız İcin teşekkür ederim. Ozaman A9 mk2 stereo ve VSX 1121 ikilisi yerine Pioneer Lx73 tercih etmem gerektiğini söylüyorsunuz.Evdeki Bluray player Pioneer olduğu İcin bende takım olsun istedim bu yüzden pioneer istiyorum. Lx73 üzerinde yogunlasiyim ozaman teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkanyurtseven18

Anladım yardımlarınız İcin teşekkür ederim. Ozaman A9 mk2 stereo ve VSX 1121 ikilisi yerine Pioneer Lx73 tercih etmem gerektiğini söylüyorsunuz.Evdeki Bluray player Pioneer olduğu İcin bende takım olsun istedim bu yüzden pioneer istiyorum. Lx73 üzerinde yogunlasiyim ozaman teşekkürler.

Şimdi arkadaşlar belki gene stereo da beklentilerin çok fazla yanlış yönledirme insanları diye bana kızarlar ama naçizane fikrimi söyleyeyim.

A9 çok başarılı bir amfi dinledim ve çok beğendim. Ancak o kadar da abartmaya gerek yok . Bence A9 'un LX73 'e göre stereoda olan artısından daha fazla fark sinemada 1021 ile 73 arasında oluşur.

Bence kesinlikle 73 alın ve keyfinize bakın. Her iki amfiyi de alırsanız birlikte kullanmak için oldukça zorlanırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

quote:

Orijinalden alıntı: furkanyurtseven18

Anladım yardımlarınız İcin teşekkür ederim. Ozaman A9 mk2 stereo ve VSX 1121 ikilisi yerine Pioneer Lx73 tercih etmem gerektiğini söylüyorsunuz.Evdeki Bluray player Pioneer olduğu İcin bende takım olsun istedim bu yüzden pioneer istiyorum. Lx73 üzerinde yogunlasiyim ozaman teşekkürler.

Şimdi arkadaşlar belki gene stereo da beklentilerin çok fazla yanlış yönledirme insanları diye bana kızarlar ama naçizane fikrimi söyleyeyim.

A9 çok başarılı bir amfi dinledim ve çok beğendim. Ancak o kadar da abartmaya gerek yok . Bence A9 'un LX73 'e göre stereoda olan artısından daha fazla fark sinemada 1021 ile 73 arasında oluşur.

Bence kesinlikle 73 alın ve keyfinize bakın. Her iki amfiyi de alırsanız birlikte kullanmak için oldukça zorlanırsınız.

Yok canım kızmayız

tam tersi ufkumuz genişliyor...artık bardağın dolu tarafından bakıyoruz

• Ozandan dedikleriniz üzere bende lx 73 üzerinde yoğunlaşıyim. Benim icinde tek makina ile bitirmek daha iyi olucak. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
  • A9 tabiki muhtesem bir amfi degil. Zaten muhtesem urunlere ulasmak icin bir araba parasi harcamak lazim. Ama lx73 de muhtesem bir urun degil ve bir avr. Stereo amfilerde sese etki edecek en ufak ayrintilar bile dusunulup gerekirse iptal edilirken bu uygulanan uretim mantigi karsisinda digital binbir ozelliklerle dolu bir cihazi karsilastirmaya sokmak bile dusundurucudur. Sesteki bu farki kulaginiz iyiyse hemen anlarsiniz ama bu kadar ilgili degilseniz bile bir sure stereo amfi kullanip sonra bir lx73 u dinlediginizde birseylerin eksikligini zaten ister istemez anlayacaksiniz. Ayrica bir sinema amfisi icin bu aradaki fark size ne getirecek, karsiliginda stereo amfi ile alacaginiz muzikalite size ne getirecek bunun hesabini yapip ona gore karar vermelisiniz. Sonucta her ikisinden birini sececek olan sizsiniz. Buradaki arkadaslarin bir kismi avr bir kismi stereo der. Sizin esas beklentilerinizdir onemli olan.
  • Merhaba arkadaşlar, benim elimde LG - BD660 3D BLURAY Player var.. Benim sorum çok bütçe ayırmadan sadece sinema seyretmek için hangi marka model anfi ve hoparlor tavsiye edersiniz? Bluray player da sadece digital audio out var bide normal audio out ve video out kısımları var..Bu işten çok anlamadıgım için yardımlarınızı bekliyorum..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.