Şimdi Ara

Ev Sinema Sistemi İçin Bilmem Gerekenler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tecrübeli, bilgi sahibi arkadaşlardan, ev sinema sistemi kurmayı düşünen birinin izlemesi gereken yolu tariflemelerini rica ederim.

İlk olarak hangi komponent seçimiyle işe başlanır?
    Komponentler neye göre, nasıl seçilmeli?
    Biribirleriyle uyumu nasıl gözetilir?
    Alışveriş için tavsiye edebileceğiniz siteler, mağazalar?

Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden

• En önemli maddeyi hemen yazayım..
    1- Bütçeyi belirleyin
  • Kurlar nedeniyle butceniz varsa bile ilk onceliginiz temiz ikinci ellere yonelmek olsun. Gecen yil 4-5 bine satilan sistemler kur, ilave vergiler va nedeniyle su an 12 13 binden asagi degil...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası bütçe belirleyemedim çünkü reciever lar olsun, speaker lar olsun hepsi çok büyük bi skalada değişiyor fiyat olarak. Ve benim ihtiyacımı hangisi karşılayacak bilmiyorum. Bu başlığı açmamın sebebi de biraz bu. Cevaplamam gereken belli başlı sorular olmalı ki bu ihtiyaçları karşılayacak ortalama bi sistem için ayırmam gerekecek bütçeye ulaşabileyim. Bütçe beni aşıyorsa, bu isteğimden vaz geçmekten başka şansım yok.

Şu ana kadar sahip olduğum cevaplar şunlar;
    AVR 2 subwoofer çıkışlı olmalı (ileride ilave etme şansım olsun diye) ve HDMI ARC desteklemeli.
    5.1 sistem yeterli. 7-9-11 gibi sistemleri düşünmüyorum. Bu formatta filmleri nereden bulucam da izlicem?
    AVR'de bluetooth, wifi, 8K gibi ek özelliklere ihtiyacım yok. Tek yapacağım PC ya da TV kaynağından 5.1 ses almak.

2. el ürünlere de açığım. bu cihazlar yıllarca sapasağlam çalışabilen cihazlar. belirleceğim modellerin öncelikle 2.elini araştıracağım

• pplhntr P kullanıcısına yanıt
    Sizin ayirabileceginiz butce daha farkli olabilir ama kendi kullandigim sistemi goz onunde bulundurup bir tavsiye vermem gerekirse avrde kesinlikle 4k destekli bir model bakmalisiniz. Ben denon x1300w kullaniyorum. 4k icin baz model sayilabilir ama tum ihtiyaclarima cevap veriyor. Sistemimi gelistirmek istersem atmos destegi de var. 2018 basinda 2.200 gibi bir tutara dikmen muzikten almistim. Su anda muhtemelen yenilemek istesem yenileyemem. Ikinci ellerini bile 4-5 bine satiyorlar. Hoparlor konusuna gelince amfi 7.2 destekliyor ancak apartmanda yasiyorum bu nedenle hem goruntu hem de alan olarak 7 hoparloru eve sigdirmam zor. 5.1 beni gayet idare ediyor. Daha once sony, heco setler kullandim. Su anda magnat monitor supreme 5.1 set kullaniyorum ve gayet de memnunum. sistemi 7k civari toplamistim. Su siralar ayni set 13k olmus. Bu fiyatlari hakedecek bir set degil acikca soyleyebilirim. Hoparlorde mutlaka ikinci el ve temiz setleri arastirin, mutlaka karsiniza cikacaktir. Cok az sabretmeniz gerekebilir. Acele etmeyin, sizin de dediginiz gibi iyi bir set toplarsaniz minimum 7 8 sene sizi goturur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• skysonic kullanıcısına yanıt
    Öncelikle zor bir yola girmişsiniz. Konuya giriş seviyesinden yaklaşmak dahi, avr dünyasına girdikten sonra masraf demek. Bunu her zaman düşünerek hareket edin. Bütçe belirlemeden yola çıkamazsınız ve tavsiye alamazsınız. Piyasada pahalı gördüğünüz hoparlörlerin çoğu giriş seviyesinin orta ve üst kademeleri. Ülkemizdeki kur seviyeleri giriş orta seviyesi hoparlörleri 5000-7000tl seviyesine getirdi. Avr'ler ise eskisi gibi sadece ses kaynağı değil, görüntü de işleyen cihazlar. Eski avr'ler klasik 5 kanal ses ayırma ve işleme prensiplerine göre hareket ediyorlardı. Yeni nesil ses formatları 3boyutlu ve dijital olarak sesi hoparlörlere dağıtıyor. Yani bir bakıma yeni nesil anfiler çok daha fazla ses işlemi ile başedebilecek kapasitede.

Başlangıç Bütçenizi bilemediğimiz için alternatif yazmak bu aşamada zor.

Saygılarımla.
    Takribi 10 bin TL civarına kurulacak bir sistem yeni başlayan bir çok kişiyi mutlu edecektir.

Bunun dışında bütçeyi değiştirebilecek önemli hususlardan biri odanın büyüklüğü.
    Oda büyükse 30-40m2 ve üstü diyelim, giriş seviyesi bir set istenileni veremeyebilir. Buna bağlı olarak da alınacak ürünler daha üst düzey ve pahalı olabilir.

Misal 20-30 m2 bir oda için Denon 1500-2500 gibi modeller yeterli olacaktır.

Ve de böyle bir oda için önleri kule hoparlör seçebilirsiniz. Uzun zamandır pek ürün incelemediğim için fiyatları pek bilmiyorum ama bir dönemin meşhur fiyat performans ürünü olan Heco Victa 502 yada 702 gibi kuleler uygun olur. Bu modelden yola çıkarak benzeri fiyattaki ürünlere bakabilirsiniz.

Ama oda ufaksa önleri de raf tipi yapabilirsiniz. Yada iyice ufak bir oda ise 10-15 m2 gibi harman kardon hkts 9, 16 vs gibi uydu tipi hoparlör setleri de uygun olacaktır.

Küçük odaya büyük hoparlör koyarsanız ses boğulur ve yorucu bir hale getir.

2.sub çıkışı ise şu an bakacağınız en son şey. Üst düzey bir Avr ve kalibrasyon cihazınız - bilginiz vs yoksa çoklu Sub ayarlamak zor bir iş.

Onun yerine 2 yada 3 Hdmi çıkışı olan bir Avr almak daha mantıklı. Hdmi çıkışı bozulursa diğerlerini kullanabilirsiniz yada projeksiyon cihazınız olursa onu da direkt avr’ye bağlayabilirsiniz.

Avr için Amazon.de’yi takip edin. Forumdan bir çok kişi Amazon.de yani Almanya’dan Avr aldı. Ben önce Denon 3400 aldım, sonra indirime girince 4400 aldım.

Filmler ise torrentten. 20gb vs üstü filmler genelde Dolby Atmos yada 7.1 sesli oluyor. Film bulmak en kolay şey

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    acil ev sinema sistemi yardımı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yorumlar için teşekkürler

açıkçası sıfır ürünleri aklımdan çıkardım. AVR yi de hoparlörleri de 2. el araştırıyorum.
    salonum 23-24 m2.
    2. sub konusunun böyle detaylı olduğunu bilmiyordum. onu da listemden çıkardım yorumunuza istinaden.

açıkçası ileri dönük olması açısından 5.1.2 kullanabileceğim dolby atmos destekli bi avr almayı mantıklı bulmaya başladım.
    dolby atmos almayacaksam 5.1 dolby trueHD destekli olmalı diye düşünüyorum. ancak ilanlarda gördüğüm kadarıyla bu tip cihazlar pek yok. dolby trueHD desteklilerin neredeyse hepsi 7.1 cihazlar. e 7.1 alacaksam bari dolby atmos desteklesin değil mi.

bulabildiklerim;
    4300TL DENON AVRX2400H
    4800TL YAMAHA RX-V 683
    3500TL onkyo tx nr 646

yorumunuz varsa memnuniyetle dinlerim.

Ayrıca Netflix müşteri hizmetleri ile görüştüm. Dolby atmos destekli filmlerin kaç kanal sese sahip olduğunu sordum. 5.1 dediler. ya temsilci yanlış bilgi aktardı ya da netflix dolby atmos diyerek düpedüz 5.1 verip yiyor abonelerini.

torrent için kullandığınız site/forum nereler acaba?

• ev sinema sistemi kurmayı düşünen birisi kendine ilk önce şu soruyu sormalıdır bahçeli bir evde oturuyormuyum yeterince buyuk bir odam varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: pplhntr

Yorumlar için teşekkürler

açıkçası sıfır ürünleri aklımdan çıkardım. AVR yi de hoparlörleri de 2. el araştırıyorum.
    salonum 23-24 m2.
    2. sub konusunun böyle detaylı olduğunu bilmiyordum. onu da listemden çıkardım yorumunuza istinaden.

açıkçası ileri dönük olması açısından 5.1.2 kullanabileceğim dolby atmos destekli bi avr almayı mantıklı bulmaya başladım.
    dolby atmos almayacaksam 5.1 dolby trueHD destekli olmalı diye düşünüyorum. ancak ilanlarda gördüğüm kadarıyla bu tip cihazlar pek yok. dolby trueHD desteklilerin neredeyse hepsi 7.1 cihazlar. e 7.1 alacaksam bari dolby atmos desteklesin değil mi.

bulabildiklerim;
    4300TL DENON AVRX2400H
    4800TL YAMAHA RX-V 683
    3500TL onkyo tx nr 646

yorumunuz varsa memnuniyetle dinlerim.

Ayrıca Netflix müşteri hizmetleri ile görüştüm. Dolby atmos destekli filmlerin kaç kanal sese sahip olduğunu sordum. 5.1 dediler. ya temsilci yanlış bilgi aktardı ya da netflix dolby atmos diyerek düpedüz 5.1 verip yiyor abonelerini.

torrent için kullandığınız site/forum nereler acaba?
    Avr olarak bütçeniz el veriyorsa sıfır avr alın. Denon x2400h kullanıcısı olarak Sony Dn1080 tavsiye ederim 5500 tl gibi fiyatı vardı son kur artışından sonra artmadıysa

• @odesy,

açıkçası koltuğumu sallama gibi bi hedefim yok. genelde onlar kule tipi stereo müzik setleri olanların amacıdır. benim amacım olabildiğince net, berrak ama güçlü bir surround deneyim yakalamak. bunun için müstakil ev şart değil bence.

@cromartie,
    sıfıra yöneltmenizin nedeni nedir? evet 5500 civarında sıfırı DN1080 nin. kredi kartına taksitle almak benimde işime geliyor ama bu cihazlar kolay yıpranmadığı ve uzun ömürlü oldukları için, ayrıca fiyat avantajından da ötürü 2.el makül geliyor bana.
  • bende 5.1 sistem kurmak istiyorum.2-3 model arasında takıldım ve karar veremiyorum malesef.
    oda 15-20-mt2 arasında..evi yıkacak kadar değil de tatmin edici yükseklikte ve ses kalitesi iyi olan bir sistem istiyorum..tok sesleri daha çok severim..
    Bütçe Max 3.000 TL (ikinci el dememe gerek yok sanırım)
    Bütçe sadece ses sistemi içindir.avr için ayrı bütçe ayırdım.

BOSTON ACOUSTICS SOUNDWARE XS 5.1
    bose acoustimass 6
    Polk TL1600

Yukarıdaki modelleri biraz araştırdım fakat karar veremiyorum.bilgili arkadaşlardan yol göstermelerini rica ederim..
    Şimdiden teşekkür ederim.
  • Bose icin butceniz yetiyorsa kubik hoparlor icin en guzel secenek olur ama bu tarz sistemlerde hoparlorlerden ses rengi beklemek yanlis olur. Baska bir ifade ile sesler keskin cizgilerle suba ve uydulara gider. Genelde de aslinda mid diye tabir ettigimiz seslerle beraber alcak freknsa ile mid araligindaki bir cok ses suba tizler uydulara gider. Ben bu tarz sesleri severim diyenler icin iyi secenektir bir patlama sesini hoparlorden siddetini ise subdan alayim diyen icin eksik kalir.

Saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Geç cevap için kusura bakmayın.

Avr’yi fiyatlar makul ise 2.el alabilirsiniz ama sizin yazdığınız 2.el fiyatlar biraz yüksek gibi geldi. Amazon Almanya’da Denon 2600 ara ara 450 € civarına satılabiliyor. 1-2 bin fark ile yeni ve garantili almayı tercih edebilirsiniz. Ya da diğer arkadaşın dediği gibi Sony 1080 de olabilir.

Bu arada Avr’ler daha fazla dijital parça içerdiklerinden bozulma ihtimali biraz daha yüksek. Stereo amfiler ise çok daha basit cihazlar olduğu için 10 senelik bir model bile olsa bir şey olmamış olabilir.

Dolby Atmos için ise 6. ve 7. hoparlörleri bağlamanız gerekir. Avr Atmos destekli olsa bile hoparlörler 5.1 ise Avr ekranında ses formatı Dolby TrueHD olarak gözükür. O yüzden 5.1 amfilerde Atmos yazmaz.

Bu sebeple Avr ekranında Atmos yazısı görmek için sistemin 5.1.2 olarak kurulması gerekli. Sondaki .2 hoparlörü ise mümkünse oturduğunuz yerin tavan hizasına yada biraz önüne takabilirseniz ne ala.

Benim sistem 5.1.4 şeklinde kurulu. Açıkçası ön tavan hoparlörleri arka tavanlar kadar çok etki yapmadı. Gerçi bunda benim önlerin kule hoparlör olması ve izleme noktama çok yakın olmasının da (3 mt gibi) etkisi büyük. Böylesi bir kurulumda ön kuleler biraz fazla baskın olabiliyor.

Netflix Atmos’u ise çakma Atmos. Gerçek Atmos, Dolby trueHD üzerinden ek bir ses paketi ile iletilir. Misal mim 10-15 gb’lık mkv filmlerde olur. Netflix ise düz Dolby üzerinden Atmos sağlıyor. O yüzden de Atmos efektleri daha zayıf. Ama onu 7.1 olarak mı adlandırmak lazım yoksa 5.1 mi ondan emin değilim.

Cihaz alımı için de elinizde nakit varsa dövizde tutup beklerken kurdan dolayı etkilenmeyebilirsiniz. Ama taksitli alım düşünüyorsanız, o parçaları bir an evvel almak da fayda var.

Film için kaynakları ise forum kuralları gereği ayrıca paylaşacağım.

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim.
    Biliyorum bu sinema ses sisteminde son olmuyor hep daha iyisi mutlaka oluyor.
    Ben sadece giriş seviyesinde bütçeyi fazla zorlamadan kullanacağım bir sistem arıyorum.
  • Vakit ayırıp yorum bırakan herkese teşekkürler.

SONY STR-DH790 satın aldım. Umarım seve seve, pişman olmadan kullanacağım bi ürün olur.
  • Merhaba İkinci el olarak aşağıdaki sistemlerden birini satın almayı planlıyorum. Sizce hangisini almalıyım?

1- Pioneer VSX-329 AVR ve yanında s-es21tb 5.1 hoparlör seti

2- Denon 1311 AVR ve yanında SYS 391HT 5.1 hoparlör seti

Şimdiden teşekkür ederim.

• muratyilmazist M kullanıcısına yanıt

s-es21tb 5.1 değil, 5.0

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.