Şimdi Ara

Çok da ucuz olmayan F/P Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çok uzun zamandır herhangi bir donanım almadım ve piyasalardan epey bi uzaklaştım. Şimdi bir PC toplayacağım. Biraz okudum ve aşağıdaki sistemi topladım.

Şu sıralar doların da yükselmiş olduğunu düşünürsek biraz pahalı aslında ama genel uyum olarak ve fiyat / performans açısından bir değerlendirmenizi rica edeceğim.

1150 Soket bir sistem toparladım. 2011 veya 2011V3 yaptığımızda işlemci-anakart-ram fiyatları artacağından fiyat performans bir sistem olmayacak gibi geldi.

Aldığım herşeyi uzun kullanan biriyim. Mümkün olduğunca ömürlük bir PC toplamaya gayret gösteriyorum. 2011 soket kombinasyonuna vereceğimiz paraya değer derseniz onu da düşünürüm. Bütçe olarak net bir kısıtım yok. Sadece gerekmeyen parşalara boşa para vermek istemiyorum. Çok çok acelem yok. Biraz beklemek yakınlarda bir indirim gelecekse olabilir. Ama beklemenin de sonu yok sonuçta. 100 TL indirim almak için aylarca beklemek niyetinde değilim.

Genel olarak PC de kod yazarım. DOTA 2 oynarım. Bir de GTA 5 oynayacağım.

Lafı uzattım biraz. Sistem aşağıdaki gibidir. Yorumlarınız benim için değerlidir.

Saygı ve sevgileri...

İşlemci - 1.118,36 TL - Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Önbellek 22nm İşlemci
    Anakart - 482,86 TL - MSI Z97 GAMING 3 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart
    Ekran Kartı - 1.056,05 TL - Sapphire R9 290 TRI-X GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX 11.2 Ekran Kartı
    RAM - 286,60 TL - CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
    Kasa - 157,32 TL - ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    PSU - 246,10 TL - CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 80PLUS 650W GÜÇ KAYNAĞI
    SSD - 442,45 TL - OCZ 240GB Vertex 460 Serisi Sata 3.0 SSD (540MB Okuma / 525MB Yazma)
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    3.789,74 TL

Vatan internet sitesi üzerinden topladım.

• Hem ömürlük olsun hem boşa para vermeyim F/P olsun diye birşey olamaz.
    Hangisinin daha öncelikli olduğunu ve hangi monitörde(çözünürlük ve hertz) kullanacağını yazarsan tekrar bakalım.
  • Overlock meraklısı değilseniz K serisi işlemci almayarak tasarruf edip burdan gelen miktarı kasaya verebilirsiniz .
    Çünkü z3 plus oyle ahım şahım bir kasa değil fanlarıda biraz sesli çalışıyormuş anladığım kadarıyla
    Oyun için i5 de yeterlidir.

Eksileyen nedenini aciklasin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 17 Mart 2015; 14:28:40 >
  • Kasayı değiştirmeni öneririm. Şu sıralar cooler master'ın kasaları çok satıyor. Kendim için sistem toplayacak olsam cooler master alırdım kasayı.
  • düşünülebilir.
  • Öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim. Ancak cevap verebilme fırsatı bulabildim.

Ömürlük de olsun F/P de olsun derken hem karnım doysun hem poğaçam bütün dursun demek istemedim. F/P yapacağız diye kısa sürede gelişen teknolojilerin altında ezilmesin demek istedim. 2 yılda bir PC toplamıyorum çünkü.

Mevcut monitorüm LG Flatron W2486L'dir. Belirtmediğim için üzgünüm. Fena monitör değildir.

OC yapmayacağım evet. Bu yüzden K işlemci çok anlamlı değilmiş. Bugün daha dikkatli bakınca ben de farkettim. İşlemciyi 4790'a indirdim.

Zalman Z3 kasayı görsel olarak en azından bende çok tutmadım. Ancak PSU'suz F/P ürünü olduğundan tercih ettim.

Keza anladığım kadarıyla OC yapmayacağımdan @testerenecmi anakart ve kasayı değiştirmiş. Mantıksız da değil.

Elimde yeterince HDD var. Yenisini almayacağım. SSD kapasitesi konusunda da 240'a ihtiyacım var. 120 yetmiyor malesef.

Tüm bu verileri göz önünde bulundurunca aşağıdaki gibi bir sisteme ulaştım. Fiyat değişmedi.

Ekran Kartı - 1.300,32 TL - Zotac GTX970 GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı
    İşlemci - 983,78 TL - Intel Core i7 4790 Soket 1150 3.6GHz 8MB Önbellek 22nm İşlemci
    Kasa + PSU - 406,55 TL - CORSAIR CARBIDE SERİSİ 200R 550W MidT ATX SİYAH KASA
    Anakart - 363,10 TL - ASUS H81 GAMER Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz DVI&VGA Anakart
    RAM - 285,51 TL - CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
    SSD - 440,78 TL - OCZ 240GB Vertex 460 Serisi Sata 3.0 SSD (540MB Okuma / 525MB Yazma)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Toplam = 3.780,04 TL

Bunları yine vatan'dan toplamdım. @testerenecmi sen nereden topladığını belirtebilir misin?

Tekrardan teşekkürler ilginiz için.

• Hocam vertex yerine başka ssd alin derim samsung evo 850 alin örneğin
    Hoca eksen bilgisayardan toplamış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus'tan daha f/p var mı
    geçen yıl açıldı
    Hangi Sistem Daha F/P?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eksen'den baktım ben de şimdi. Fiyat 200 lira fark etti. Ancak samsung şu var SSD : SAMSUNG 840 Pro MZ-7PD256BW 2.5" 256GB SATA3 SSD Disk
  • Eksen ile ulaştığım son durum aşağıdaki gibidir:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blumpy -- 18 Mart 2015; 15:06:01 >
  • blumpy B kullanıcısına yanıt
    h81 anakart alacagına crossfire destekli üst seviye z97 anakart almanı oneririm üstelik h81 gamerla aynı fiyatlara
  • Ben de tam bunu yazacaktım şuan. Anakartı MSI Z97 G43 ile güncelledim. Son durum aşağıdaki gibi:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blumpy -- 18 Mart 2015; 15:30:30 >
  • Oyunlarda i5-i7 arası hissedilebilir fark yok. Ama yüklü miktarda fiyat farkı var. Örnek testlere aşağıdan bakabilirsin;
    http://www.techspot.com/review/962-evolve-benchmarks/page5.html
    http://www.techspot.com/review/956-dying-light-benchmarks/page5.html

Z97 G43 + i5 4460(veya bir tık üstü 4590) ideal bir ikili olur bence. Kasa olarak da Corsair Spec tercih edebilirsin. 200R ile iskeleti aynı diye biliyorum, görünüşü 200R'den daha iyi.
    Diğer seçimler güzel.

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/intel-core-i5-4460-320-ghz-lga1150-islemci.aspx
    http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=104006

• Cümleten teşekkür ederim.

i7 istiyorum çünkü sadece oynamayacağım. Yazılım geliştiriyorum ve çok farklı teknolojileri zaman zaman kullanmak durumunda kalıyorum.

Kasa konusunda da ben sadelikten yanayım.

İdeal PC'yi topladık zannediyorum. Sadece benim bilmediğim şey artık CPU yanında cooler verilmiyormuş. Dolayısıyla bir de uygun cooler eklemem gerekecek.

Bu h.sonu alacağım bir aksilik olmazsa.

Tekrardan herkese teşekkürler. İyi çalışmalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blumpy

Cümleten teşekkür ederim.

i7 istiyorum çünkü sadece oynamayacağım. Yazılım geliştiriyorum ve çok farklı teknolojileri zaman zaman kullanmak durumunda kalıyorum.

Kasa konusunda da ben sadelikten yanayım.

İdeal PC'yi topladık zannediyorum. Sadece benim bilmediğim şey artık CPU yanında cooler verilmiyormuş. Dolayısıyla bir de uygun cooler eklemem gerekecek.

Bu h.sonu alacağım bir aksilik olmazsa.

Tekrardan herkese teşekkürler. İyi çalışmalar.

Hocam bence kasayı degiştirin harici sogutucu alacaksanız kasanın yan kapagı açık durur dar kasa çünkü.Zalman z11 plus yada en azından z9 yapın.
    Ufak bir eksiğiniz var
    İşlemcinin yanında soğutucu olması lazımhttps://www.youtube.com/watch?v=iv6mETRkTCU güncel olarak sadece hAswell extreme serisinde cpu soğutucu çıkmaz ha stok soğutucusuz 4790 satan yer varsa bilemem geçen arkadaşa aldık içinde vardı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 18 Mart 2015; 18:41:56 >
  • Bana bir arkadaşım böylr bir bilgi verdi. Emin değilim. Ancak OC yapmayacağım için eğer vermiyorlarsa gittiğim zaman uygun bir soğutucu alırım diye düşündüm. Kutu içeriğinde zaten soğutucu varsa ne ala.
  • Herkese tekrardan selamlar,

PC'yi topladım. Eksen'den aldım. Fiyat olarak en uygunu o oldu. Kasayı toplama konusunda da gayet temiz bir işçilik yapılmış. Tabi ben sonradan kendi 3 harddiskimi takınca kablo yönetimini biraz bozdum ama dert yok.

2 sorum olacak.

1.si : RAM 1333 Mhz gözüküyor. Nedendir ?
    2.si : Yapmamı önerdiğiniz test / benchmark vs var mıdır ? Hem sistemi test etmiş, hem sonuçları paylaşmış başkalarının faydalanmasını sağlamış olurum.

Teşekkürler.

Edit:
    Bu arada dolar kurundaki oynama ile 3.370 TL'ye gelmiş oldu son fiyat.

Ekran kartını ZOTAC GTX 970 AMP! Omega yaptım.

Sistemin son hali şöyle oldu:

Bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blumpy -- 22 Mart 2015; 2:58:01 >

hocam yeni bir konu açıp aldığınız sistemi birkaç resim çekip görselleri ile paylaşırsanız daya iyi olur.ayrıca eksenden toplamak isteyenlerede montaj anlamında fikir olur.yapabileceğiniz testlere gelince; unigine valley benchmark testi(ekran kartı için), cinebench r15(render programı hem işlemci hem ekran kartı için) ve 3dmark11(hem işlemci hemde ekran kartı için) son olarakta crystaldiskmark(ssd için) yeni konup açıp bunları paylaşırsanız daha sağlıklı yorumlar alırsınız.ayrıca yeni sistem toplayacaklar içinde güzel bir konu olur.
  • @blumpy güle güle kullan güzel sistem. RAM yanlış frekansta çalışıyorsa BIOS'ta "XMP Modu" gibi bir ayar olması lazım. Onu açarsan olması gereken hızda çalışır bellekler.
  • @Dovahkiin,

Dediğin gibi XMP'yi Enable edince 1600 çalışmaya başladılar. Neden böyle bir şeye gerek olduğunu anlamadım ama sorunu giderdik. Teşekkür ederim yardımın için.

@testerenecmi,

Hocam malesef fotolarını çekmek için biraz geciktik çünkü dediğim gibi kendi disklerimi taktım. 2 HDD ve 1 SSD ilave edince power kabloları yüzünden hafif bir dağınıklık yaratmak durumunda kaldım. Test sonucu olarak da şuanda paylaşabileceğim SSD testim var.
    Yardımlarınız için teşekkürler, cümleten iyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blumpy -- 23 Mart 2015; 0:42:08 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.