Şimdi Ara

Çok Geç Kaldım.. İçeri gel ^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
3
Favori
1.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar.Biraz içimi dökeceğim müsadenizle.Sızlanacağım biraz sizlere.Sızlanmak hiçbir şeyi çözmez biliyorum.Mazur görün.

O kadar emek,o kadar zorluk.Babamın emekleri,ailemin çabaları,onların güveni..Hepsini harcadım ve harcamaya devam ettim umarsızca.Ufak meseleleri büyütüp asli görevimden uzaklaştım.Çok iyi bir lisedeydim.Arkadaşlarımın hepsi geçen sene tıp mühendislik vs. yerleştiler.Benim akıl bir karış havada tabi 12. Sınıfta.Amsalak,ortam düşkünü rezil bir heriftim.Ordan oraya koştum.Ailemin binbir zorlukla masraf yapıp beni son sınıfta soktuğu okulu değerlendirmedim.Psikolojimi bozdum.Ama sınav stresinden falan da değil ha.Hep basit ergenlik sorunlarını büyütmekten oldu bunlar.Şımarıklıktandı aslında hepsi.Akli dengemi yitirdim.Çok toydum.Bir şekilde geçti.Arkadaşlarımın hepsi istediği yerlerde.En kötüsü 30 binlerden mezuna kalmıştı.Yeni arkadaş çevrem değildi tabi ki bu arada.Eski lise arkadaşlarımdı.Ben ise sınavla alakalı hiçbir şey yapmadığımdan 180 binlerdeydim.Sene başında 38 tyt türkçe,80 lerde tyt neyi yapiyordum arkadaşlar.Bir cevherdim aslında da,kafayı başka gereksiz işlere yorduk.Bir ton şey yaşadım bu dönem.Tabi hala aklım bir karış havada o ara.Sonra mezuna kaldık.Daha da pahalı bir dershaneye yolladı beni babam.Tüm imkanları zorladı.Bir görseydiniz,imkansızdı arkadaşlar.O adamın beni o dershaneye yollaması imkansızdı.Hatta size gözyaşları içinde bir şey anlatacağım.Madem başladık iyice dökelim içimizi.Gerçekten halimiz pek iç açıcı değildi ve adam bize bunu yansıtmasa da,stresten kafasında ağrılarla uyuyordu biliyorum.Bir gün ben ortaokul sondaykendi galiba (bu arada o dönem teogdan 488 almıştım) adam haftasonu bir sabah,bi kalktık evde yok.Sabahtan gitmiş.Adam 50-100 lira için inşaata gitmiş arkadaşlar.Bu adam 40 yaslarında bi memurdu o zamanlar.Ara veriyorum yazarken biraz kopuk olabilir kusura bakmayın.Kendimi tutamiyorum.Kafamı duvarlarda parçalayasım geliyor.

Neyse mezun senesine başladık.Dedim ki bu sene yapıcam.Başlarda iyi çalıştım.Sonra devamlı günü güne attım ve geçmiş ayları doğru düzgün bir şey yapmadan geçirdim.Son bir iki haftadır yavaş yavaş artık karakterimin oturduğunu,yetişkin bir insan gibi dusunebildiğimi farkediyorum pek çok konuda.Son zamanlarda günde 8-9 saat de çalışıyorum.Ama çok geç kaldım.Evet arkadaşar ben hayırsız bir evladım.Bu sene de olmazsa bir sene daha da kalamayacağım heralde.Çocukluğumdan beri tıp istiyorum.Ben bi içimi dökmek istedim.Her türlü fikrinize,yorumunuza,önerinize açığım.Bunu okuyan genç arkadaşlar,her şey halloluyor bir şekilde yoluna giriyor.Şuan içinden çıkamadığınız problemlerinizin pek çoğu ileride gözünüze çok basit gelecek emin olun bundan.Önemli olan sizin bu akıp giden zamanda kendinize ne kattığınızdır.Gülün eğlenin gençliğinizi yaşayın ama gerçeklerin de farkında olun.Arada bir kendinizi bir sorguya çekin.Kendinize iyi bakın.İyi geceler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Merhaba güzel kardeşim. Durumunu çok iyi anlıyorum bunun seni üzmesi çok normal. Ama emin ol hiçbir şey için geç değil. Şu an ortlama 4.5 ay gibi bir süre var. Ve bu 4.5 ay gerekirse günde 2 saat uyu ve o sınavı kazan. Senin gibi bilinçli gençlere bu ülkenin ihtiyacı var ne olur pes etme. Ben de üniversite sınavına hazırlanıyorum. Benim de babam aynı şekilde çok fazla fedakarlık yaptı hala yapıyor biz okuyalım diye. Ben bu zamana kadar pek verimli geçiremedim vaktimi 12.sınıfım. Aynı sınıfta olduğum insanlar şu an 110 yaparken ben hala tyt'de 70'lerde sürünüyorum onlar aytde 70 küsur yaparken ben 50'lerde sürünüyorum. Ama geriye kalan bu süremi öyle bir parçalayacağım ki kafamı kaldırmayacağım ama o sınavı kazanacağım başka çarem yok. Senin de temelinin kötü olmadığını düşünüyorum. Emin ol ki bu azimle her şeyi yapabilirsin. Lütfen bırakma. Seni tanımıyorum ama sonuna kadar destekçinim. Hadi kalk kardeşim oturduğun uyuduğun yerden. Kalk planını programını yap. Elini masaya vur ve ulan ben bu işi yapacam de. Bir güzel elini yüzünü yıka besmeleni çek başla kardeşim. Başla çalışmaya. Hiçbir şey için geç değil. Uykularından keyfinden fedakarlık yap ama Haziranda istediğini elde et. Haberlerini bekliyorum kardeşim güveniyorum sana.
    ee birader, biz köpek gibi çalışırken, uyku nedir bilmezken, gecemizi gündüzümüze katıp ders çalışıyorduk ama sen ortam/karı-kız peşindeydin, bir dakika ya :D ben kazanmayacağım da sen mi kazanacaksın? hahahaha
    sen kaybedenler kulübündensin. baban sabahın köründe o yaşında inşaatta çalışırken sen kız tavlama peşindeydin, e hadi bir zahmet o kızları çağır da seni okutsunlar. sen nankörsün, tembelsin, işe yaramazın tekisin; sen kaybedenler kulübündensin ;) işte bak, senin gibiler elenecek ki bizim gibiler yükselebilsin, şimdi odana kapan ve kahrından kendini parçala hahahahahahaha ezik seni, yıkığın tekisin, hayatın çer çöp olacak :D

diyebilirdim, ama demeyeceğim çünkü bir umut görüyorum...

bak güzel kardeşim, gerçekçi ol ve durumu iyi analiz et, önüne bir kağıt çıkar ve ay ay hafta hafta planlamanı yap, 4.5 ayı en verimli şekilde nasıl değerlendiririm diye düşün, öyle 2 saat uyumayla yok 19 saat çalışmayla olmaz o işler, uykunu da al, doğrudüzgün çalışmanı da yap. bulunduğun durumdan kimse seni çıkaramaz, çıkarmazlar da; sen kendini kurtaracaksın, bunun başka bir yolu yok.

allah herkesin dağına göre verirmiş, inanıyorum ki bu yükün altında ezilmeyecek bir potansiyeldesin, her şeyi doğru kullanman çok önemli, en azından bu süreçte sabretmen gerekiyor.

ne yapman gerekiyor ise onu yap. canın sıkıldığında veya kendini saçma bir şeyle meşgul ettiğini fark edince kendine ne yapmam gerekiyor diye sor ve ona yönel. çalışmadan yapamazsın, çalışacaksın.

hedefine, tıp bölümüne şuna buna kafanı takma, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış. tercih döneminde düşünürsün ne seçeceğini.

babanın sınavı kazandığında nasıl bir kıvanç duyacağını hayal et, adamın emeklerini boşa çıkarma, önüne bak ve boş işlerle uğraşma.

tavsiye vermek haddime değil ama pisi pisine sönen yıldızlardan olmanı istemem. kendine sor ve ne yapman gerekiyorsa onu yap.

kendini bırakma, eskiden şöyle yaptım böyle yaptım diye mızmızlanma. biraz daha olgunlaştın, önündeki süreyi değerlendirmeye bak.

umarım bu haziranda güzel haberlerini alırız. haydi kal sağlıcakla.
  • Hocam seni anlayabiliyorum yaşadığın şeylere benzer şeyler yaşadım bende.Geçmiş için yapacak bir şey yok da gelecek için bir şeyler yapabilme ihtimali var böyle düşünmek lazım yoksa işin içinden çıkamazsın, hayat devam ediyor.
  • Atmaca. kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam ben de onun için çalışıyorum şuan.

• Merhaba güzel kardeşim. Durumunu çok iyi anlıyorum bunun seni üzmesi çok normal. Ama emin ol hiçbir şey için geç değil. Şu an ortlama 4.5 ay gibi bir süre var. Ve bu 4.5 ay gerekirse günde 2 saat uyu ve o sınavı kazan. Senin gibi bilinçli gençlere bu ülkenin ihtiyacı var ne olur pes etme. Ben de üniversite sınavına hazırlanıyorum. Benim de babam aynı şekilde çok fazla fedakarlık yaptı hala yapıyor biz okuyalım diye. Ben bu zamana kadar pek verimli geçiremedim vaktimi 12.sınıfım. Aynı sınıfta olduğum insanlar şu an 110 yaparken ben hala tyt'de 70'lerde sürünüyorum onlar aytde 70 küsur yaparken ben 50'lerde sürünüyorum. Ama geriye kalan bu süremi öyle bir parçalayacağım ki kafamı kaldırmayacağım ama o sınavı kazanacağım başka çarem yok. Senin de temelinin kötü olmadığını düşünüyorum. Emin ol ki bu azimle her şeyi yapabilirsin. Lütfen bırakma. Seni tanımıyorum ama sonuna kadar destekçinim. Hadi kalk kardeşim oturduğun uyuduğun yerden. Kalk planını programını yap. Elini masaya vur ve ulan ben bu işi yapacam de. Bir güzel elini yüzünü yıka besmeleni çek başla kardeşim. Başla çalışmaya. Hiçbir şey için geç değil. Uykularından keyfinden fedakarlık yap ama Haziranda istediğini elde et. Haberlerini bekliyorum kardeşim güveniyorum sana.

• Aynen biliyorum hocam o cocuk da çok aklı başında düzgün bir çocuk

• hocam benim 2019 msü sıralamam 8k , yks sıralamam 36k. sınıf arkadaşımın msü sıralaması 53k, yks sıralaması 6k. önemli olan son aylar, hiçbir şey için geç değil. kolay gelsin, iyi çalışmalar

• Çok teşekkür ederim destek mesajlarınız için 🙏🙏

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FUTBOL İÇİN ÇOKMU GEÇ KALDIM
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam geç olsun güç olmasın diye bir laf vardır. Düşünün bir de bu sene de hiçbir şey yapamayıp sınava öyle girseydiniz? En azından yaklaşık 137 gün kadar varken aklınız başınıza gelmiş. Tıp olur veya olmaz bunu bilemem tabiiki kimse de bilemez ama bence oluru var çünkü temeliniz kötü değil gibi kötü olan biri 80 net yapmaz bence. O yüzden ağırlık verin yılmadan çalışın hiçbir şey için geç değil başarabilirsiniz. En basitinden babanız için başarın bunu.
  • ben kimseye tavsiye veyahut öğüt niteliğinde bir söz söyleyebilecek hadde sahip değilim fakat bildiğim tek birşey var

dün ile bugün arasında bir kavga çıkarsa kaybeni yarın olur.

o yüzden yarını kaybetme işine bakmaya çalış hocam.

başarılar :)
  • hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt
    O kadar doğru bir noktaya değindin ki..

• WeyLin W kullanıcısına yanıt
    Evet hocam öyle yapiyorum.Pes edip bırakacağım zaman bu geçmişim ve o adamın emeklerini getiriyorum aklıma.İçim sızlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: trolldetector

Bu mesaj silindi.
    Muratcan kocakulak efe uçarlı videosu iyidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akıllanmışsın bu bile başarı bence bu arada aynen öyle son aylar önemli 4 ayda (şu an tyt de 80leri geçebildiği varsayarsak) çok sıkı çalışmayla tıp gelir emin ol
  • Umarım ..

• ee birader, biz köpek gibi çalışırken, uyku nedir bilmezken, gecemizi gündüzümüze katıp ders çalışıyorduk ama sen ortam/karı-kız peşindeydin, bir dakika ya :D ben kazanmayacağım da sen mi kazanacaksın? hahahaha
    sen kaybedenler kulübündensin. baban sabahın köründe o yaşında inşaatta çalışırken sen kız tavlama peşindeydin, e hadi bir zahmet o kızları çağır da seni okutsunlar. sen nankörsün, tembelsin, işe yaramazın tekisin; sen kaybedenler kulübündensin ;) işte bak, senin gibiler elenecek ki bizim gibiler yükselebilsin, şimdi odana kapan ve kahrından kendini parçala hahahahahahaha ezik seni, yıkığın tekisin, hayatın çer çöp olacak :D

diyebilirdim, ama demeyeceğim çünkü bir umut görüyorum...

bak güzel kardeşim, gerçekçi ol ve durumu iyi analiz et, önüne bir kağıt çıkar ve ay ay hafta hafta planlamanı yap, 4.5 ayı en verimli şekilde nasıl değerlendiririm diye düşün, öyle 2 saat uyumayla yok 19 saat çalışmayla olmaz o işler, uykunu da al, doğrudüzgün çalışmanı da yap. bulunduğun durumdan kimse seni çıkaramaz, çıkarmazlar da; sen kendini kurtaracaksın, bunun başka bir yolu yok.

allah herkesin dağına göre verirmiş, inanıyorum ki bu yükün altında ezilmeyecek bir potansiyeldesin, her şeyi doğru kullanman çok önemli, en azından bu süreçte sabretmen gerekiyor.

ne yapman gerekiyor ise onu yap. canın sıkıldığında veya kendini saçma bir şeyle meşgul ettiğini fark edince kendine ne yapmam gerekiyor diye sor ve ona yönel. çalışmadan yapamazsın, çalışacaksın.

hedefine, tıp bölümüne şuna buna kafanı takma, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış. tercih döneminde düşünürsün ne seçeceğini.

babanın sınavı kazandığında nasıl bir kıvanç duyacağını hayal et, adamın emeklerini boşa çıkarma, önüne bak ve boş işlerle uğraşma.

tavsiye vermek haddime değil ama pisi pisine sönen yıldızlardan olmanı istemem. kendine sor ve ne yapman gerekiyorsa onu yap.

kendini bırakma, eskiden şöyle yaptım böyle yaptım diye mızmızlanma. biraz daha olgunlaştın, önündeki süreyi değerlendirmeye bak.

umarım bu haziranda güzel haberlerini alırız. haydi kal sağlıcakla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masturchiknaste -- 6 Şubat 2020; 20:39:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok teşekkürler 🙏

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.