Şimdi Ara

Çok ilginç bir IMEI deneyimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Spot piyasadan iPhone alan çoğu insan gibi ben de clon IMEI mağduruyum, yani cihazımın arka kapağında yazanla ekranda görünen IMEI numaraları farklı. Gelelim işin ilginç kısmına, bugün Telekominikasyon kurulundan sms geldi. Mesajda yazan IMEI telefonumdaki değil, arka kapakta yazan orjinal IMEI. Acaba telefon bir şekilde kendini resetleyip orjinal IMEI'ye mi döndü diye kontrol ettim. Satıcının yazdığı IMEI duruyor ama arka kapaktaki IMEI bir şekilde ebelendi. 10 gün önce yurtdışı çıkış yaptığım için zaten orjinalini kaydettirecektim sms süreci hızlandırdı. Ama nasıl oldu da oldu hala şaşkınım paylaşmak istedim.

• xxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noir Désir -- 20 Haziran 2008; 17:25:04 >
  • IMEI kopyalamak yasal olmadığı için cevaplanmıyor.
  • Vavuli bahsettiğin işlem yasal değildir. Belki bu yüzden cevap alamadın.
  • Klonlama hadisesi bu şaşırmamak gerekir Belki de sizin cihazın arkasında yazan IMEI bir başkası klonlamış olmasın? Nasıl diye sormayın,klonlama işi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: baha40n

Klonlama hadisesi bu şaşırmamak gerekir Belki de sizin cihazın arkasında yazan IMEI bir başkası klonlamış olmasın? Nasıl diye sormayın,klonlama işi...

Arka kapaktaki IMEI başka telefona klonlanmış olduğunu varsaysak bu sefer benim bu IMEI ile hiç eşleşmemiş gsm numarama bu sms'in gelmesi kafa karıştırıcı...
  • Kafa karıştırıcı sistem şöyle işliyor :

senin imeini değiştiren uyanık zavallı ilk kez cihazını unlock ettiğinde denemek amaçlı simkartını takmıştır.Cihaz şebeke almaya başladığında imein en yakın baz istasyonu tarafından sistemde kontrol edilip uyarı listesine çekilmiştir.Sistem 25 gün süre sonunda cihazı doğal olarak kapatmıştır..Daha sonra bu zavallı uyanık sistemin yakaladığı bu imeiden habersiz senin cihazını klonlamıştır.Umarım analatabilmişimdir.
    İmei si değiştirilen cihazları susturmak için umarım yeni sisteme biran önce geçerler.
  • Yine de mantıklı değil orjinal IMEI ve benim sim card hiç yanyana gelmediler ama sistem uyarı mesajını benim numarama yolladı. Unlock snasında baz istasyonu farketse kırma işleminde takılan numaraya yolanması gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyperviper -- 21 Haziran 2008; 13:29:37 >
  • bu konuda haklısın imei değiştirildikten sonra simkartınızı taktıgınız için sizin simkarta hiç sms gelmemesi erekir ama ilginçtir dün en az 10 telefon aldım bu şekilde imei için sms gelenler tarafından sanırım eşleştirme işlemne geçiliyor olsa gerek klon işlemini atlayıp asıl cihaz kimliğine bağlı imei ler susturuluyor olabilir

böyle olursa epey kişinin canı yanacak

kayıtlı bu telefon diye klon imei li iphone satanlar telefon sattığı kişiler tarafından bolca aranacak ..

kısacası böle bişey başladıysa kavga gürültü kol gezecektir ..

quote:

Orjinalden alıntı: hyperviper

Yine de mantıklı değil orjinal IMEI ve benim sim card hiç yanyana gelmediler ama sistem uyarı mesajını benim numarama yolladı. Unlock snasında baz istasyonu farketse kırma işleminde takılan numaraya yolanması gerek.

• quote:

Orjinalden alıntı: sedat79

Kafa karıştırıcı sistem şöyle işliyor :

senin imeini değiştiren uyanık zavallı ilk kez cihazını unlock ettiğinde denemek amaçlı simkartını takmıştır.Cihaz şebeke almaya başladığında imein en yakın baz istasyonu tarafından sistemde kontrol edilip uyarı listesine çekilmiştir.Sistem 25 gün süre sonunda cihazı doğal olarak kapatmıştır..Daha sonra bu zavallı uyanık sistemin yakaladığı bu imeiden habersiz senin cihazını klonlamıştır.Umarım analatabilmişimdir.
    İmei si değiştirilen cihazları susturmak için umarım yeni sisteme biran önce geçerler.

biraz saçma bir açıklama olmuş..

sms kayıtsız imeili telefona sim kartını takana gider heliyle telefon klonlandıktan sonra sim kartını takan kişiye sms gitmez o klon işlemini yapan kişinin simkartına gider burada farklı bir durumu anlatmak istemiş

kafa karşıklığını açıklayan bişey değil senin anlattıgın , ki sölediklerin uyuşmamış anlatılanla..

• baska bı telın imei nosunu fake bi şekilde çak makıneye acma o telı olsun bıtsın eger cok pıpırıklenme yapacaksa :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: .İphonE.

baska bı telın imei nosunu fake bi şekilde çak makıneye acma o telı olsun bıtsın eger cok pıpırıklenme yapacaksa :)

Parlak fikrin için teşekkürler ama ilk mesajımı okursan telefonun zaten söylediğin durumda olduğunu anlarsın.
  • pardon :) bence iphone'un kapanma risk %0 gibi neden diceksın alırım bi 10 ytl ye bozuk telefon imei olayına bakarım kayıtlımı degılmı cakar kullanırım en iyisi :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.