Şimdi Ara

Çok Kararsız Kaldım Bir Bakar mısınız?(Bütçe 1800 civarları) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MaxAurilius

quote:

Orijinalden alıntı: melihsapmazz

Dell ve asus celik kasa msi plastik sana kalmis ama asus daha sorunsuz gibi

3 modelde plastik kasa. Mside plastik diğerlerine göre daha kötü. Dell 3542 yi sanırım 7537 ile karıştırdın. Delli inceleyemedim ama plastiği kaliteli gözükmüyor.

Aynen hiç hoş durmuyor çizgileri falan da baya kaba duruyor
  • Hayır beğenmezsin anlarımda "15 yıl önceki laptoplar gibi"de ne demek

Ürün görsellerinden de anlaşılacığı gibi malzeme kalitesi aşırı oyun oynamayacak biri için ideal ve fanda aşırı oyun yüküne girmediği sürece şikayet edilecek ses seviyesine ulaşmaz! ve ayrıca 4500u bir gidiş bir geliş yolsa 4702MQ çift geliş çift gidiş yoldur

ürünün ana konusunu;
    http://forum.donanimhaber.com/m_85674308/tm.htm

• Resimlere bakıpda incelemekle elleyerek incelemek farklı oluyor. Sen sadece resime, özelliklerine ve yorumlara bakıpda iyi diyorsun, canlı incelemek daha farklı oluyor. Üni için lazım dediği için ünide 4500u gayet yeterli olur 4200m ile eşdeğer bi işlemci. Hangi bölümü okucak bilmiyorum ama i7 mq işlemcinin çokda faydası olmuyacaktır. Bu laptopun malzeme kalitesi dayanıksız, sağlam değil, 2-3 yıl sonra sorunlar çıkartıcak gibi gözüküyor. Birde kasası ince değil. Ünide taşımak ve kullanmak sıkıntı yaratabilir. Üni okuyacak birine ince kasalı bi laptop daha iyi olur.
  • quote:

Resimlere bakıpda incelemekle elleyerek incelemek farklı oluyor. Sen sadece resime, özelliklerine ve yorumlara bakıpda iyi diyorsun, canlı incelemek daha farklı oluyor. Üni için lazım dediği için ünide 4500u gayet yeterli olur 4200m ile eşdeğer bi işlemci. Hangi bölümü okucak bilmiyorum ama i7 mq işlemcinin çokda faydası olmuyacaktır. Bu laptopun malzeme kalitesi dayanıksız, sağlam değil, 2-3 yıl sonra sorunlar çıkartıcak gibi gözüküyor. Birde kasası ince değil. Ünide taşımak ve kullanmak sıkıntı yaratabilir. Üni okuyacak birine ince kasalı bi laptop daha iyi olur.

Makine veya endüstri mühendisliği okumak istiyorum
  • Kim hangi cihazı tercih eder ben karışamam ama sizin bu yerin dibine sokan tavrınıza takıldım
    Ayrıca bu cihazı Mağazada elledim sizin yerin dibine soktuğunuz gibi bir cihaz değil! Akıllı telefon işlemcileri 1.8 hızları geçmişken o Asusa 1800 vermek pek akıl karı değil! Ve taşınabilirlik olarakta;
    Asus X550LN-XO007D'ın Ağırlığı:2.30 kg
    MSI CX61 2OD-231XTR'nin Ağırlığı: 2.40 kg
  • 2 gün boyunca kullandım ben cihazı malzeme kalitesi ile görünüşü hoşuma gitmedi. Fanıda sürekli çalışıyordu. Çok yüksek ses gelmiyordu fakat sürekli çalışması rahatsız etti. Belki bir kronik problemi vardı bilemiyorum.

Arkadaşın kararı tabikide gözüne güzel gözüktüyse ve i7 için alınabilir bir cihaz. Makine mühendisliğini okuyacaksa i7 daha iyi olur elbet ama i5 işlemcide yeterli olur. Öyle mimarlık gibi çok yüksek işlemci gücüne gereksinimi olmucak. Belki Solidwork de biraz sıkıntı verebilir ama 4. nesil i7u işlemcinin yeterli olucağını düşünüyorum.

Adaptörle birlikte Msi 2,70 kg , Asus 2,30 kg.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asriell -- 18 Haziran 2014; 16:16:31 >
  • Yok mu arttıran
  • quote:

2 gün boyunca kullandım ben cihazı malzeme kalitesi ile görünüşü hoşuma gitmedi. Fanıda sürekli çalışıyordu. Çok yüksek ses gelmiyordu fakat sürekli çalışması rahatsız etti. Belki bir kronik problemi vardı bilemiyorum.

Arkadaşın kararı tabikide gözüne güzel gözüktüyse ve i7 için alınabilir bir cihaz. Makine mühendisliğini okuyacaksa i7 daha iyi olur elbet ama i5 işlemcide yeterli olur. Öyle mimarlık gibi çok yüksek işlemci gücüne gereksinimi olmucak. Belki Solidwork de biraz sıkıntı verebilir ama 4. nesil i7u işlemcinin yeterli olucağını düşünüyorum.

Adaptörle birlikte Msi 2,70 kg , Asus 2,30 kg.

Peki bu şartları düşünerek bu fiyat civarı önerebileceğin bir şey var mı? Şu an msida gibiyim. Tabi araştırma sınav sonuçları açıklanana kadar devam edecek

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: melihsapmazz

Dell ve asus celik kasa msi plastik sana kalmis ama asus daha sorunsuz gibi

3 modelde plastik kasa. Mside plastik diğerlerine göre daha kötü. Dell 3542 yi sanırım 7537 ile karıştırdın. Delli inceleyemedim ama plastiği kaliteli gözükmüyor.

Aynen 7537 sandim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LuisDercartesAlmadron L kullanıcısına yanıt
    Lenovo Z510 i7
  • Bu fiyay aralığını az biraz aşıyor ama aklımda. Var mı başka önerisi olan
    3 bilgisayar arasından en iyi oyun performansını Asus ile Dell verecektir. Ancak MSI'ın işlemcisi mühendislik programlarında kolaylık sağlayabilir. Gerçi ben 7 senelik bilgisayarda da Autocad ile çalışıyordum - tabi açılması Windows'un açılmasından daha uzun sürüyordu -
    Daha iyi bir oyun performansı için:http://www.buroteknik.com/DELL-INSPIRON-i5-4200U-6GB-500GB-15-6-W8_132713.html?gclid=CJ737YLGhL8CFQEHwwodta0AVw

• quote:

Orijinalden alıntı: Player 1

3 bilgisayar arasından en iyi oyun performansını Asus ile Dell verecektir. Ancak MSI'ın işlemcisi mühendislik programlarında kolaylık sağlayabilir. Gerçi ben 7 senelik bilgisayarda da Autocad ile çalışıyordum - tabi açılması Windows'un açılmasından daha uzun sürüyordu -
    Daha iyi bir oyun performansı için:http://www.buroteknik.com/DELL-INSPIRON-i5-4200U-6GB-500GB-15-6-W8_132713.html?gclid=CJ737YLGhL8CFQEHwwodta0AVw

Bunu da yazdım listeye çok teşekkürler. Peki i7 ile i5 bilgisayarları nasıl karşılaştırmalıyım?

i5 ve i7 modelinin sonu M ile bitiyorsa performans olarak pek farketmez. ancak sonu U ile bitiyorsa bu düşük enerji ile çalışan bir işlemci demektir. Performansları biraz daha düşüktür. Ancak yine de oyunlarda sorun çıkaracak kadar değil tabiiki Ayrıca daha düşük güç tüketimlerinden dolayı daha uzun pil ömrü sağlar ve daha az ısınırlar. Oyunlarda birinci öncelik ekran kartıdır. Mühendislik proramlarında ise işlemci daha büyük önem taşır. Güncel bir kaç işlemciyi sıralarsak:

i5 4200U < i7 4500U < i5 4200M < i7 4200m gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Player 1

i5 ve i7 modelinin sonu M ile bitiyorsa performans olarak pek farketmez. ancak sonu U ile bitiyorsa bu düşük enerji ile çalışan bir işlemci demektir. Performansları biraz daha düşüktür. Ancak yine de oyunlarda sorun çıkaracak kadar değil tabiiki Ayrıca daha düşük güç tüketimlerinden dolayı daha uzun pil ömrü sağlar ve daha az ısınırlar. Oyunlarda birinci öncelik ekran kartıdır. Mühendislik proramlarında ise işlemci daha büyük önem taşır. Güncel bir kaç işlemciyi sıralarsak:

i5 4200U < i7 4500U < i5 4200M < i7 4200m gibi...

Verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim.Çok işime yarayacak

• Scor_pion_ kullanıcısına yanıt
    840 m piayasanın en kötü ekran kartlarından dır uyarıyım

• elkarun E kullanıcısına yanıt
    niye öyle dediniz ki? 840m piyasadaki 750m ekran kartının performansına en yakın ekran kartıdır.
  • Player 1 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim 840 m , 750 m ddr3 e yakındır ondan da 5-10 FPS düşüktür ddr5 olsa zaten öyle yazmam( 860 m le karşılaştırayım dedim 860 111 fps vermiş 840 25-30 , hani 860 zor bi oyunda 50 verse bu 30 verse iyi diyeceğim ama kötü bir oyunda durum bu 111-30)

Dell 7537 kesinlikle alüminyum kasa şüpheniz olmasın fiyatının en iyilerinden biri inceleme videolarında izleyebilirsiniz cidden hoş laptop

• elkarun E kullanıcısına yanıt
    Tabii ki öyle ancak f/p olarak değerlendirmek lazım. Yoksa SLI'lı GTX880m ekran kartlı bilgisayarda var ama onu almak için 6 tane GT 840m'li bilgisayar fiyatını vermek gerekiyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.