Şimdi Ara

Çok Kararsız Kaldım Bir Bakar mısınız?(Bütçe 1800 civarları) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Başka nasıl olacaktı ki ne bekliyordun ? Biri üst sınıf ekran kartı biri orta seviyeye yakın. GT 840m ile GTX 860m ekran kartının arasında 20 fps fark beklenmez zaten. GTX ile GT yi karşılaştırmak bi kere yanlış, aralarında baya fark olucağını çoğu kişi bilir.
  • Beynin yok mu senin ben sanki ikisinin watcdogs da karşılaştırmışım gibi konuşuyon sen 840m i ne ile karşılaştırırsan karşılaştır bir oyunda 20 FPS veriyorsa 20 FPS veriyordur , basit oyunlarda bu durumda olduğunu göstermeknl için 860 ın o oyunlarda 111 FPS verdiğini yani oyunun basit olduğunu ama 840 m in bunda bile az FPS verdiğini belirttim 2. Olarak 1800 TL ye 750 m li dell 7537 varken niye gidip 840m li alasın ki okumadan anlamadan yorum yapıyonuz sonra sövdük diye ban yiyoruz . anlamadıysan iyice detaya ineyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elkarun E kullanıcısına yanıt
    Bu kadar atarlı ve argo kelime kullanarak davranırsan ban yememen normal değil zaten. Burda ben sana karşı yanlış bi kelime mi yazdım ki ' beynin yok mu 'gibi kelime kullanıyorsun ? İyicene detaya inipde söv madem bu senin ne kadar saygısızlığını ve edepsizliğini gösterir. Burda saygı çerçevesinde eleştiri yapıyorum hemen kızıp atarlanıyorsun.

Ben gt840m ile gtx860m i karşılaştırıp aralarında 20 fps fark beklemeni garip bulupda eleştiri yaptım. Sadece bu 2 kart arasındaki fps nin zaten çok olucağını belirttim. İster düşük oyun olsun ister yüksek farketmez. Basit oyun diyosun hangi basit oyun olduğunu söylede bilelim. Ortaya atıyosun bi basit oyunda 111 ile 30 fps fark olduğunu. Bu kadar fark olucağını bende biliyorum, aksini söylemedim zaten, garipde bulmadım. Çünkü biri oyuncular için diğeri orta seviye bir ekran kartı.

Konuyu açan kişi oyunların değil işlemcinin daha önemli olduğunu belirtti zaten. İşlemcinin önemli olduğunu, mühendislik programları için gerekli olduğunu belirtmesine rağmen sen ekran kartına önem verip 4200u işlemcili dell 7537 modelini öneriyorsun.

• Özür diliyorum . gtx 860m 111 FPS verirken diğeri 25-30 vermemiş gtx765m 111.7 FPS verirken 840m 18.2 FPS vermiş link buyrunhttp://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-765M-vs-GeForce-840M yinede ben oyu laptobu adı altında 840m alacaksanı tutan yok ( oyun diablo3 linkten en altta )

Sadece fps ye bakıpda detaylı olarak araştırmadan yorum yapıyorsun. 840m in çoğu oyun ölçümünde yanlışlık var zaten, bunu farketmediğini varsayıyorum. Kapsamlı bir araştır 740m ile 840m arasındaki oyun ölçümlerinde farklılık var. 840m 740m den daha üstün olmasına rağmen bazı oyunlarda düşük fps gösterilmiş. Zaten 840m in 1gb bellekli testi yapılmış orada. Bu modelde 2 gb bellek bulunmakda. Bellek 1 gb olarak gösterildiği için bazı oyunlarda fps düşüklüğü gözükmüş sanırım. Diablo 3 oyununda 1080p de 740m 46 fps verirken 2 gb bellekli 840m in 18 fps vermesi imkansız. 50 fps civarı vermesi gerekiyor yada daha fazla. Notebookcheckde araştırıncada testde yanlışlık olup tümleşik ekran kartıyla test edilmiş bu kart, yani intel hd 4400 ile.

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-840M.105681.0.html
    http://www.notebookcheck.net/Intel-HD-Graphics-4400.91979.0.html

Bu 2 kartda da Diablo 3 oyunundaki fps değerlerine bakarsan eğer aynı olduğunu görürsün. Fakat diğer oyunlara bakarsan aralarında çok fps farkı olduğunu görürsün. Yani sonuç olarak belirttiğin yerde test 840m ile değil intel 4400 ile test edilmiş.

• Asustaki ddr3 mü ddr5 mi 3 se lütfen yanlış ölçülmüş gibi yorum yapmayalım tüm ekran kartlarına öyle sitelerden bakıyor ölçtülleri programlarda fraps gibi programlar hata payı ne kadardır bilmem

• Dell inspiron 7537 s20w65c . Oyun icin onemli olan ekrn kartidir i5 i7 farketmez

840m ddr3, zaten oyun testlerinde de öyle olduğu yazıyor. Programda hata payı muhtemelen yoktur, olsa bile çok düşük ihtimal ki hiç sanmıyorum.

Testi yapan firma 840mde diablo 3 oyunun testinde yanlışlık olduğunu testin 840m ile değil hd 4400 ile test edildiğini kırmızı yazıyla yazmış. Oyun tümleşik ekran kartıyla başlatılarak test edilmiş yani. Şöyle yazmakda 'Problem during benchmarking occured: game wont start HD 4400 only '. Bu yazıyı gördüğün halde yinede yanlış ölçülmüş gibi yorum yapmayalım diyorsun bana. Testi yapan firma zaten testin yanlış yapıldığını belirtmiş.

Bi oyunda 840m 18 fps verirken 860m 111 fps verdiğini görünce hemen bu ekran kartı çöp diyorsun. Testin yanlış yapıldığını araştırmıyorsun bile !

Bu durumu ingilizcenin olmadığını ve muhtemelen daha liseye gittiğine bağlıyorum. Saygısızlığından ve atarlı davranman da daha olgunlaşmadığını göstermekde. Bi daha 840m in olduğu konulara yorum yapmazsan sevinirim, insanları yanlış yönlendiriyorsun.

• 1. Si tek bir oyunda olmadı 2. Si hd4400 diablo 3 ü açmayacak kadar kötü bir onboard kartı değil Apple hd4000 i çok kullandı şuan 5000 e geçti ama 4000 döneminde bile bir çok oyun açabiliyordu tabi full de değil ama hd4400 sanmam ki 18 FPS verecek kadar düşük olsun ha onboard değilse olabilir çünkü masaüstü bilgisayarımda hd4300/4500 kullanıyorum diabloda o FPS yi verebilir 3. Sü lise son a gidiyorum cumartesi pazar son lys lere girip üniversteli olucam inş İngilizcemde çok iyidir hocalarımın hepsi iyiydi saolsunlar sayelerinde internette ağırlıklı olarak ingilizce takılıyorum hem yabancı online oyun oynuyorum iletişimimdede hiç bir sıkıntı olmuyor lol oynamıyorum yanlış anlaşılmasın vindictus tarzı eu sunucuları olanlarda eu da oynuyorum oyunlar bana türkçe gibi geliyor filmleri ingilizce izleyebiliyorum bazı kelimeleri kaçıyorum ârada hızlı konuşma ve telaffuz yüzünden ve 4. Sü senin gibi insanlar hakkında saçma yorumlar yapmıyorum , casper 840m kullanırken hakaret edip asus hd4000 yerine 840 m taktığında 840 m i savunmuyor insanlara olgunlaşmamış liseli falan demiyorum ve şuan kendinle gurur duydum sen olmadığım için , ben araştırma yapıp belge sunuyorum sen bana araştırma yapmamışsın diyordun ygs den önceden beri forum dayım 300 e yakın notebook öneri başlığı altına msj bıraktım millet ge60 xtr yi konuşurken forumda monster abra a5 sen ilk ben bahsettim o konudada vardı senin gibileri gelip bana monster abra kötü 64 bit diyorlardı gtx 765 li 3000 TL den pahalı laptoplara bakıyorlardı 2 hafta geçti Msi ın adı silindi şimdi 850m li apacheleri çıkardı ve foruma öyle döndü
    Edit 335 msj mış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elkarun -- 19 Haziran 2014; 22:33:40 >

Hd4400ün Diablo 3ü açamayacak kadar kötü olduğunu nerden çıkarıyorsun. Eğer dikkat ettiysen 1080p modda yapılmış 18 fps vermesi bile o karta göre iyi. High da 720p modda 31 fps veriyor bu da gayet yeterli. Bi kartın oyunları nasıl açamadığı sadece 1080p görüntü modunda mı belli oluyor ?
    Zaten konu 840m di hd4400 ilgilendirmiyor. Çünkü test 840m yerine hd4400 ile yapılmış. Ben sadece 2sinin bi oyunda aynı fpsleri vermesine dikkat çekmiştim, sen hd4400e takılmışsın.

Sen araştırmayı sadece tek bi yere bakıpda yapıyorsun. Test yanlış mı yapılmış doğru mu yapılmış hiç araştırmıyorsun bile.

Kendi mesaj sayınla övünmen bile komik. Burda saygı, mesaj sayınla mı belli oluyor yada ne zaman üye olduğunla ? Madem öneri yapıyorsun kötü dediğin ekran kartlarını bi araştır da yap. Umarım üniye gidince sana yapılan eleştirilere saygılı cevap vermeyi öğrenirsin.

840m in diablo3 de hala daha 30 fps vereceğini diretmen komik. 740m 46 fps verirken 840m in 30 fps bile veremeyeceğini söylemen garip. 740m in 840m den düşük olduğunuda biliyorsundur, o yüzden 46 fpsden az vermesi imkansız !. 840m-740m zaten oyun kartları değil sadece orta seviye kart. Mesaj sayını belirtmen ve sonradan arttığında da editlemendeki tek amaç kendinle böbürlenmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asriell -- 19 Haziran 2014; 23:57:18 >
  • Bence msi olani al daha iyi

• Tamam kardeş haklısın 740m ddr5 840m ddr3 değil benim sana attığım listede ddr5 modeli 103 te ddr3 ü listede var m8 bilmem neyse haklısın

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.