Şimdi Ara

Çok Kısa Mesafe İçin Dizel/Benzinli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
3.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: by_MuKa

Keşke evim işim arası mesafe okadar kısa olsa ve arabam olmasa

al benden de ev iş arası 25km 1 km olsa hergün spor olsun diye yürürüm akşamda yolu uzatır koşarım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkaradeniz

Ev iş arası 1.3 km, 407 dizel aracım var ortalama 10 litre, araçta mı sıkıntı var yoksa olması gereken mi bu bilmiyorum. Ancak motor kesinlikle ısınmıyor.

sen ne yaptın hocam hdı motora 10 litre yaktırmak çok büyük başarı en fazla 6 olmalı ne şartta kullanırsan kullan... bence bi an önce servise götür derim...

bende de hdı motor daha büyük ve otomatik picasso var ortalamam 5 5.5 arasında
  • öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    Şehirler arası sıkıntı yok, 85-90 arası ortalama hızla 4.8-5 civarı yakıyor, o yüzden çok işkillenmedim ama Ankara'ya uğradığımda servisine uğramakta fayda var gibi. Mesafe az olduğu için çok önemsemedim, normali budur diye düşündüm, araç ağır en az iki kişi ve neredeyse tam depo gidip geliyorum, tatil dışında yaptığım yol ayda 120-130 km.
    Araç 110binde, düzenli servis bakımlı, gidene kadar da iki ışık var bu arada..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkaradeniz -- 18 Kasım 2014; 20:53:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dizel motor soğuk çalıştırmaya gelmez. benzinli de aynı gerçi ama benzinli daha çabuk ısınır ve dizel gibi kurumlanma yapmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayla gayette gidilir ama uzun vadede bakıcak olursak az sorun için küçük hacimli atmosferik benzinli araçlara bakın. Turbolu araçların hiçbiri dizel benzin farketmez bu kadar kısa mesafeye gelmez. Ha kullanırsın ama ya sorun çıkarır yada parçalar erken aşınır motor erken biter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samir_Rallye -- 18 Kasım 2014; 21:01:09 >
  • quote:

Şehirler arası sıkıntı yok, 85-90 arası ortalama hızla 4.8-5 civarı yakıyor, o yüzden çok işkillenmedim ama Ankara'ya uğradığımda servisine uğramakta fayda var gibi. Mesafe az olduğu için çok önemsemedim, normali budur diye düşündüm, araç ağır en az iki kişi ve neredeyse tam depo gidip geliyorum, tatil dışında yaptığım yol ayda 120-130 km.
    Araç 110binde, düzenli servis bakımlı, gidene kadar da iki ışık var bu arada..

hocam bence fazla bi anormallik var gibi.. bende c4 picasso var aracınızdan daha büyük daha agır boş 1.6 ton ama en yoğun trafikte bile 6 litrenin üstüne çıkmıyor.. uzun yolda 3-4 litre arası sakin kullanımda 80-100bandında... en son ne zaman bakım yapıldı acaba araca... bu arada 1.6 mı 2.0 mı..
  • Yürüyün ve ya bisiklet alın

• Ford 1.0 Ecoboost hızlı ısınması için özellikle dökme demirden üretilmiş.
  • öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    1000 km falan oldu, yağı, filtreleri, turbo hortumu vs değişeli, ama sizin dediğinize göre işin ehli bir motor ustası bulmak şart, bulunduğum ilde ve çevresinde ne yazık ki işten anlayan yok, artık mayıs hazirana kadar böyle idare edeceğiz, tatile geldiğimizde de baktıracağız. İlginiz için teşekkürler
    Motor 1.6 110 ve fap'lı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkaradeniz -- 18 Kasım 2014; 21:17:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ev iş arası 1.3 km, 407 dizel aracım var ortalama 10 litre, araçta mı sıkıntı var yoksa olması gereken mi bu bilmiyorum. Ancak motor kesinlikle ısınmıyor.

Benimde ev-iş arası 3.5 km ve yürürken emin olun benim motor bile anca 2 kmde ısınıyor. :) Şaka bir yana yürüsenize hem araç için hem sizin için hem de çevre için daha sağlıklı olurdu yürümek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: elcas

quote:

Yaris Hybrid ilaç gibi gelir size.

hocam bu uzaklıkta ne gibi avantajı olur. yani 2 km de hibritle ilerledik diyelim. dönüşte yine mi hibrit olacak. yani hibritin enerjisi bitmiyor mu?
    30 km nin altında gittiğimi düşünüyorum.

konu için; benzin de soğukta çok yakar. yani dizel soğuk- sıcak her türlü hesaplı. toplamdaki kmye bakın bence.

Çok avantajı olur hemde.

İlk hareket elektrik motoru ile olduğu için büyük avantaj olacak. Ayrıca sabit hızlarda (50 km/s hıza kadar hızlanma dahil )yine elektrik motoru is yapacak. Yavaslarjen ve frenleme anında akü şarj edilecek.

iyi hoşta 65 kağıt be hocam...

ben cliomu 44 e aldım. 4.3 dizel ortalamam var. devamlı 5km. 1.5 aydır depo bitmedi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yaris Hybrid ilaç gibi gelir size.

hocam bu uzaklıkta ne gibi avantajı olur. yani 2 km de hibritle ilerledik diyelim. dönüşte yine mi hibrit olacak. yani hibritin enerjisi bitmiyor mu?
    30 km nin altında gittiğimi düşünüyorum.

konu için; benzin de soğukta çok yakar. yani dizel soğuk- sıcak her türlü hesaplı. toplamdaki kmye bakın bence.

Çok avantajı olur hemde.

İlk hareket elektrik motoru ile olduğu için büyük avantaj olacak. Ayrıca sabit hızlarda (50 km/s hıza kadar hızlanma dahil )yine elektrik motoru is yapacak. Yavaslarjen ve frenleme anında akü şarj edilecek.

iyi hoşta 65 kağıt be hocam...

ben cliomu 44 e aldım. 4.3 dizel ortalamam var. devamlı 5km. 1.5 aydır depo bitmedi.

61 bine veriyorlar onu.

• xiamen kullanıcısına yanıt
    Hocam güvenlik sebebiyle yürüyemiyorum. Yoksa mesafe çok yakın, önceki çalışma yerimde iş yeri ile ev arası 800 metreydi, günde iki kere git iki kere gel yapıyordum. İmkanım olsa bisiklete binerim ama o da mümkün değil ne yazık ki..

• Fiesta 1.0 ecoboost al keyfine diyecek olmasın.

• 1.0 Hyundai i10.

• Bende benzer durumdaydım , aracım polo 1.2 benzinli idi ve 100km'de ortalama 9,5 litre idi. Sonradan bir scooter aldım da rahat ettim.
  • Kesinlikle benzinli. Dizel hem turboya çok zarar verir hem de az falan yakmaz. Benim ev-işyeri çok yakın (normalde yürürüm), bir sefer denedim yol bilgisayarını, 10 litre/100 km gösterdi yol bilgisayarı. Araç multijet astra, uzun yol sakin kullanımda 4.2 litre yakan araç. Gaza falan da yüklenmedim, aksine motor soğuk diye parmak ucuyla dokundum, kontağı çevirdiğim anda yola çıkmadım.

Lpgyi hiç düşünmeyin zaten, araba gaza geçmeden yolculuk biter.
  • Hocam küçük motorlu benzinli bir araç sizin işinizi görür bence. Dizel ısınmadığı ve kısa mesafede alışık olmadığımız rakamlar gösterebiliyor.
    Ataşehir evden-Kozyatağı Carrefour arasında sabah 8'de çıkıyorum. Ataşehir trafiğinden 10 dakikalık yolu 20-25 dakikada alıyorum. Dur-kalk tabi ki.
    Ort tüketim 8.7 lt göstermişti. Araç: Polo 1.6 TDI Manual. Sadece kısa mesafelerde kullanılacaksa küçük hacimli benzinli araç ideal bence.
  • 1.2 Suzuki swift al keyfine bak .
  • madi durumunuzu bilmiyorum ama uzun süre kullanıcaksanız smart 2 kişilik olandan alabilirsiniz.
    park etmek kolay, hafiftir, az yakar,
    MTV si düşüktür.
    smart 2 kişilik ciddi ciddi düşünebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.