Şimdi Ara

Çok Kısa Mesafe İçin Dizel/Benzinli (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
3.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

quote:

Orijinalden alıntı: nkaradeniz

Şehirler arası sıkıntı yok, 85-90 arası ortalama hızla 4.8-5 civarı yakıyor, o yüzden çok işkillenmedim ama Ankara'ya uğradığımda servisine uğramakta fayda var gibi. Mesafe az olduğu için çok önemsemedim, normali budur diye düşündüm, araç ağır en az iki kişi ve neredeyse tam depo gidip geliyorum, tatil dışında yaptığım yol ayda 120-130 km.
    Araç 110binde, düzenli servis bakımlı, gidene kadar da iki ışık var bu arada..

hocam bence fazla bi anormallik var gibi.. bende c4 picasso var aracınızdan daha büyük daha agır boş 1.6 ton ama en yoğun trafikte bile 6 litrenin üstüne çıkmıyor.. uzun yolda 3-4 litre arası sakin kullanımda 80-100bandında... en son ne zaman bakım yapıldı acaba araca... bu arada 1.6 mı 2.0 mı..

Sıkışık trafikte, motor soğukken ve 1,3km mesafede 6 litre yakabilecek dizel araç ben bilmiyorum. Dur kalk ve kısa mesafede 10litre normal.

• quote:

Orijinalden alıntı: Momo-Oz

o kadar mesafeye bi motor al daha iyi

Motora bile gerek yok, yürümek ya da bisiklet daha mantıklı olur. Motoru çalıştırdığına değmez o mesafeye.
  • quote:

Ev iş arası 1.3 km, 407 dizel aracım var ortalama 10 litre, araçta mı sıkıntı var yoksa olması gereken mi bu bilmiyorum. Ancak motor kesinlikle ısınmıyor.

Motor ısınmıyorsa oldukça doğal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

quote:

Orijinalden alıntı: Momo-Oz

o kadar mesafeye bi motor al daha iyi

Motora bile gerek yok, yürümek ya da bisiklet daha mantıklı olur. Motoru çalıştırdığına değmez o mesafeye.

elektrikli motorlarda iş görür benzin yakmaya bile gerek yok
  • fikir vermesi açısından söylüyorum
    2007 grande punto 1,3 mj dizel aracım,
    kısa mesafe(1,7 km), kış günü ve sık dur-kalklı trafikte, 9 litreleri rahat görüyor.
    genelde 7 nin üzerinde oluyor.
    biraz çevre yolunda gitsem 6,5 lere düşüyor.
    ama sıkışıkta 9 lara yakın.
    şehirler arası 4-4,5 yakıyor.
  • 1.0 atmosferik benzinli motorlu araçlara bak.
  • i-road veya twizy daha makuluda bisiklet
  • Tabanvayla gidin. Sorun güvenlikse zaten araba sizi korumaz. Aracın içi dışına göre daha güvensizdir. Gaz spreyi, şok cihazı yada benzeri edinin daha güvenli olur.
  • Herkese alakalarından ötürü teşekkür ederim.Okul olmadığı zamanlarda ve havalar iyiyken bisiklet kullanıyorum.Ama okul zamanı çocukları öğle arası eve yemeğe götürüp getirmek için araç kullanmak zorundayım.Şu an Partner kullanıyorum ve yakıt ortalamam 7,5 litre civarlarında.
  • Düşük hacim atmosferik alırsan en idealini yapmış olursun..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ev iş arası 1.3 km, 407 dizel aracım var ortalama 10 litre, araçta mı sıkıntı var yoksa olması gereken mi bu bilmiyorum. Ancak motor kesinlikle ısınmıyor.

Araçta bir sorun yok. Yıllar önce benimde ev iş arası 3.5km idi. Ve müthiş yokuşlar vardı.Özellikle kışın 8-8.5 hatta bazen 9lt yakıyordum.
    Araç d4d corolla idi.
    Eviyle işi arası kısa mesafe olanlar benzinli araç tercih etmeli.
  • evimle isim arası 2,5 km hocam dizel peugeot 2O6 varken sabahları motor gram ısınmadan kontak kapatıyordum kısın özellikle buz gibi gidip geliyordum yakıt 9 litre civarındaydı su an lpgli 1,6 ibiza var yaktığı benzini de hesaba katarsak ortalama 12 litre lpg yakıyor yani dizele göre daha avantajlı ve motor çabuk ısındığı için kısın üsümüyorum pek ben de bisiklet düsündüm ama aksamları market alısverisi ve çocuğu bazen okuldan almam gerektiğinden arabayla gidiyorum
  • Bir nebze içim rahatladı, ama yine de Ankara'ya uğradığımda baktırmakta fayda var gibi.
    Hocam öyle biber gazıyla olacak gibi değil durum ciddi, yapacak çok da bir şey yok artık olduğu kadar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babam hafta içi sürekli ev iş yapan bi adamdır ve lacettisi vardı onceden. Ev iş arasıda 10 dakkalık yol arabayla yani.Bi gün araba pat diye stop etmiş çalışmamış. Servise gittiğindede motor ısınmadan kapatıldığı için dendi. Dizelmi benzinlimi hatırlamıyorum ama aklınızda bulunsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5.30d ideal olur
  • Sedona 611 alın.
  • quote:

Bir nebze içim rahatladı, ama yine de Ankara'ya uğradığımda baktırmakta fayda var gibi.
    Hocam öyle biber gazıyla olacak gibi değil durum ciddi, yapacak çok da bir şey yok artık olduğu kadar.

Sen burda yazılanlara bakma tüketimin gayet normal,ara sokaklar durkalklar ve kısa mesafelerde dizeller sanıldığı gibi 5-6 lt yakmıyor.
    ,
  • hurdacıdan boş bir araba kasası al, altını del ayakları uzat ,tıpış tıpış hiç yakmazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.