Şimdi Ara

Çok ölü bilgisayara Win7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    AMD turion 64 mobile ml-37 2.00 GHZ işlemci
    Ati radeon xpress 200M 128 mb ekran kartı
    80 gb HDD
    1.37 gb ram

Bu sistemde tarayıcıdan araştırmalar yapıp word ile tez yazacağım. Evde üst sistem pc var ama onunla diğer kardeşlerim çalışıyor. Linux vs kurdum ses vs bazi sorunları çözemedik. Win 7 ultimate kurdum çok ağır oldu. Modifiye edilmiş win 8.1 lite bir sürüm buldum 800 mb idi ilk başta acayip hızlıydı sonra birden çok kasmaya donmaya basladi kullanamadim. Son olarak dün xp performance edition diye hafif bir sürüm buldum herşey güzel hızlı ama tarayıcı vs sorunlari var her siteyi açmıyor xp flash destegi nedeniyle. Şimdi de win7 starter deneyim diyorum veya sizin önerdiğiniz sistem var mı? Birilerinin yaptığı sistem de olabilir banka vs veya çok önemli işlerde kullanmayacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• linux dagıtımlarını dene.Linux forumlarına üye olsorunlarını yaz çözüm bulanlar çıkacaktır.

Windows xp dışında windowsta alternatifin yok.

Ya windows xp yada linux.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alembizim

linux dagıtımlarını dene.Linux forumlarına üye olsorunlarını yaz çözüm bulanlar çıkacaktır.

Windows xp dışında windowsta alternatifin yok.

Ya windows xp yada linux.
    Forumlardaki ses vs sorunlarıma herseyi yaptik çözülmedi birde starteri deneyeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: .mpower

Forumlardaki ses vs sorunlarıma herseyi yaptik çözülmedi birde starteri deneyeyim

Alıntıları Göster
    Ne sorunu var acaba, ilk piyasaya sürüldüğünde üzeinde hangi işletim sistemi vardı onu yükleyin , driverları beraber bulalım.

Notebook modeli Dell 1501 midir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 22 Nisan 2020; 22:25:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zn_volkan

Ne sorunu var acaba, ilk piyasaya sürüldüğünde üzeinde hangi işletim sistemi vardı onu yükleyin , driverları beraber bulalım.

Notebook modeli Dell 1501 midir.

Alıntıları Göster
    Yok acer aspire 5040.
    Tüm windows yazılımlarında herşey çalışıyor sorun yok ama linux, ubuntu sistemlerde ses gibi bazı sistemleri çalıştıramadık. Xp kurmuştum çok iyi hızlı bide ama destek kesildiği için tüm tarayıcılarda bazı siteler falan açılmıyor. Bende şimdi win 7 starter kuruyorum eğer çok kasarsa xp ye geri dönerim o şekilde kullanırım

• Windows Xp yerine Windows vista olabilir ama fazla bir şey bekleme

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • .mpower kullanıcısına yanıt
    Kasacağını zannetmiyorum, ince ayarlar da yapınız, örneğin kullanmadığınız bileşenleri kaldırmak için yöntemler var, NTlite gibi uygulamalarla bunu yapabilirsiniz, sistem çok daha hafif çalışacaktır.

• quote:

Kasacağını zannetmiyorum, ince ayarlar da yapınız, örneğin kullanmadığınız bileşenleri kaldırmak için yöntemler var, NTlite gibi uygulamalarla bunu yapabilirsiniz, sistem çok daha hafif çalışacaktır.
    Şuan kurdum office 2010 falan da lazim diye kurdum. İe kullanmadığim için chrome kurdum ama pc xp gibi değil xp de çok akıcı win7 starter kurmama rağmen ağır birde fan sürekli sesli çalışıyor xp de sadece ağır işlem yaparken sesli çalışıyordu. Ekran karti da güncel değil belki ondandır uygun driver ariyorum yazilar falan bulanik şuan

• quote:

Hocam ntlite programini indirdim neleri silebilirim?

Ekran kartını kurunuz yoksa sistem kendine gelmez, ie'yi herkesten önce microsoft sildi, kaldırın makinelerinizden dedi.

Ntlite lle ilgili videoları inceleyebilirsiniz, faydası büyük. tek tek yazsam çok zaman alır ve sayfa yetmez, en önden windows defender'i kaldırmakla başlayabilirdiniz.

• quote:

Ekran kartını kurunuz yoksa sistem kendine gelmez, ie'yi herkesten önce microsoft sildi, kaldırın makinelerinizden dedi.

Ntlite lle ilgili videoları inceleyebilirsiniz, faydası büyük. tek tek yazsam çok zaman alır ve sayfa yetmez, en önden windows defender'i kaldırmakla başlayabilirdiniz.
    Ekran kartını kurunca görünüm vs iyileşti bilgisayar hızı xp gibi oldu fakat chrome de sayfalari yuklerken geç yüklüyor chromede bi ağırlık var birde cpu kullanımı boşta %1-2, ram de 450 mb iken fan çok devirli sesli çalışıyor biosta ayarı varmış ama pc eski olunca biosta öyle bir ayar yok.. Ağırlaşmasın diye virüs programı bile kurmuyorum

Chrome en çok sistem kaynağı tüketen tarayıcılardan biridir, Opera çok hafif çalışıyor, eğer özel bir çalışma kullanım gerektiren bir işiniz yoksa Opera tavsiye ederim, speed adlı bir yazılım var, bilgisayarın ısısını kontrll ederek kademeli bir şekilde fan hızını azaltabilirsiniz, yavaş yavaş sistemi oturtursunuz. Chipset driver işlemci turbo boost vs destek bölümündeki bütün driverları kurunuz.

Antivirüs nereye tıklayacağını bilmeyenlerin kullanması gereken bir uygulama, yaklaşık 10 senedir Antivirüssüz ve son derece hızlı bir rahat olarak kullanıyorum artık windowsu, kasılma donma olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: .mpower

Şuan kurdum office 2010 falan da lazim diye kurdum. İe kullanmadığim için chrome kurdum ama pc xp gibi değil xp de çok akıcı win7 starter kurmama rağmen ağır birde fan sürekli sesli çalışıyor xp de sadece ağır işlem yaparken sesli çalışıyordu. Ekran karti da güncel değil belki ondandır uygun driver ariyorum yazilar falan bulanik şuan

Alıntıları Göster
    internette gezinme haber okuma vs ufak tefek işler için maxthon nitro indir.Bu tarayıcının amacı çok az yer kaplaması ve hızlı açılıp kapanması çogu özellik yok.

Chrome yerine alternatif tarayıcılar bak.Firefox,opera gibi alternatiflere yönel.

Elinden geliyorsa kasayı temizleyip fanları yaglarsan ses biraz azalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 24 Nisan 2020; 11:52:7 >

• quote:

Chrome en çok sistem kaynağı tüketen tarayıcılardan biridir, Opera çok hafif çalışıyor, eğer özel bir çalışma kullanım gerektiren bir işiniz yoksa Opera tavsiye ederim, speed adlı bir yazılım var, bilgisayarın ısısını kontrll ederek kademeli bir şekilde fan hızını azaltabilirsiniz, yavaş yavaş sistemi oturtursunuz. Chipset driver işlemci turbo boost vs destek bölümündeki bütün driverları kurunuz.

Antivirüs nereye tıklayacağını bilmeyenlerin kullanması gereken bir uygulama, yaklaşık 10 senedir Antivirüssüz ve son derece hızlı bir rahat olarak kullanıyorum artık windowsu, kasılma donma olmuyor.
    Hocam dediğiniz uygulama ile automatic fan speed tikini işaretleyince boşta iken falan sessiz çalışıyor yük bindirince fan açıyor ısı boşta 44 45 derece yükte iken 78 80 derece oluyor.

@alembizim hocam dediğiniz tarayıcıyı da indirdim gayet hızlı chrome gibi değil.

O zaman üstte kardeşimizin dediği gibi makinenizin fan ızgaraları temizlenmesi gerek, aynısı başıma gelmişti ,resmen ve fiilen kurtarın beni diye bağırıyordu, bir cesaretle söktüm kapağı fanı vs, yağladım üfledim derken sesi komple kesildi, şuan yük bile binse o kadar bağırmıyor.

Sökmeden yapmak isterseniz içine lastik pompası gibi birşeyle hava basınız.Farkı hemen göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 24 Nisan 2020; 18:14:23 >
  • quote:

O zaman üstte kardeşimizin dediği gibi makinenizin fan ızgaraları temizlenmesi gerek, aynısı başıma gelmişti ,resmen ve fiilen kurtarın beni diye bağırıyordu, bir cesaretle söktüm kapağı fanı vs, yağladım üfledim derken sesi komple kesildi, şuan yük bile binse o kadar bağırmıyor.

Sökmeden yapmak isterseniz içine lastik pompası gibi birşeyle hava basınız.Farkı hemen göreceksiniz.
    Ağır işlemlerde 92 93 derecelere kadar çıkıyor ama işlem bittiği an hemen 55 lere inip azalıyor. Hafta içi termal macun alacağım komple temizleyip yenileyeceğim belki 10 yıldır yenilenmiyor

• driverları çalışıyorsa windows 10 ltsc kur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.