Merhaba bir ghost yapalım dedik başımıza bela oldu. meramımı anlatayım :
Norton 2003 Ghost ile restore yapıyordum.. Gerekli işlemleri yaptıktan sonra bilg. resetlendi ve ghost hdd e yüklemeye başladı. Bittikten sonra resetlendi ve a windows xp açılış ekranı geldi.aaa!!!... Burada şaşırtıcı olan ne diyeceksiniz? Bu açılış ekranından (hoşgeldiniz yazısının çıktığı yerden) bir türlü masaüstüne geçmiyordu... Bende bir bakayım dedim bi baktımki D: sürücüsü C:, C: sürücüsü D: oluvermiş. Ben şimdi size knoppixten sesleniyorum.. Bana yardım ediiiiiiinnn!!! C:(şu an D:) sürücüsü ntfs formatlı ve D: sürücüsü de c: olarak bekliyor içinde önemli bilgilerim var... DOS ta C ile D nin yerini değiştirebileceğim bir program var mı? Yoksa ne yapmalıyım. Ben bu hatayı hep yapıyorum ve bisürü iş çıkıyor... Yardım Ederseniz çok sevinirim...
Biraz karışık anlatmışsın iki partitionda da işletim sistemimi var Masa üstüne kadar geliyor ama açmıyorsa işletim sistemin zarar görmüş olabilir Açılış sırasını bios tan değişebilirsin first boot device hdd0 dan Hdd1 e alırsan bir sonraki sürücüden boot eder
D: sürücümde hiçbir i?letim sistemim yoktu. c: sürücümde xp vard? ?imdi oda yok...linuxla size eri?iyorum..
K?sacas? c: ile D: harfleri yer de?i?tirdi. önceden D: harfi ile olan veriler ?imdi c: harfi ile gözüküyor.
Ghost al?rken c: den alm??t?m. ?imdi harf de?i?ti?inden ayn? yere kopyalamama ra?men D: sürücüsü olarak görüyor.Dolay?s?yla windows d:ye kurulmu? gözüküyor...
Dosyalarda herhangi bir sorunum yok hata sürücü harfinin de?i?ik olmas?ndan kaynaklan?yor....
Cevab?n?z? bekliyorum...
Yap?lmas? gereken ya DOSta sürücü harflerinin de?i?tirilmesi yada linuxta... Bununla alakal? program varm??
Bios tan açılış sırasını değiştir first boot device hdd0 dan Hdd1 e al D sürücüsünden boot etsin