Amd Athlon 1600+ işlemci 1,5 gb rami olan bir bilgisayar kullanıcısıyım. Nedir bu HD film bide ben izliyim dediğimde geçte olsa bilgisayarın emekliye ayrılma zamanının geldiğini anladım :) Eskiden aşırı merak ve o zamanında hangi donanımın ne işimi göreceğini çok iyi bilmeme ramen bugün sadece bütçeme ve donanım fiyatlarına bakabiliyorum :( Size yaptığım işleri ve beklentilrimi belirtiyim, windows 7 kullanırken ; Dizüstü bilgisayara yakın sessizlikte olmasını istiyorum en başta . İllallah dedim artık gürültüden Aynı anda yığınla ayrı ayrı program çalışacak ( office birden çok tarayıcı internet tarayıcı virüs tarama programı, itunes vs.)(belki şimdiki en kötü sisteme bunlar dokunmuyodur bile ama işte o kadar cahilim şu an:)) Hd filmeri hemen açabilsin Oyun konusnda ise farketmez bi oyun performansı beklemiyorum ama şu zamanın oyunlarını hevesle oynayacağım için beni 6 ay idare etsin :)
Hevesle maliyet çıkartıyodum i760 veya i820 işemci alırım 3*2gb ddr3 ram alırım derken ablamın core duo 2.4 Gh sisteminin de üzmediğini gördüm. o yüzden siz bilenlere danışıyım dedim belki benim yaptığım işlemlerde o kadar bir sisteme gerek yoktur boşu boşuna müsriflik yapmıyım diye
Şimdiden teşekkürler Saygılar.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
ayrı ayrı program çalıştırcak dediğin için sana önerim amd x4 620 oyunları makul seviyede oynamak istediğin powercolor 4770 bunlara anakart olarak msi 770-c45 hard disk olarak 500 gb seagate ddr3 ram olarakta sana patriot signature line önereceğim . kasa olarakta cooler masterın 420w modeli yetecektir .
ekonomik bir kasa önerisinde bulunmak istedim sana .
topladıklarım ilk hevesle oldu ama işte core2 duo 2.4ghz ve 2gb ddr2 li bi laptopun beni idare ettiğini görünce o kadar da maliyete girmem gerekli mi diye düşündüm. bide bu amd ye olan toplumsal önyargımız (hoş kullandığım cihaz 4 sene belki elektirik kesintisi ve yazın 3 ay harici sürekli çalışmıştır aslan gibi de işimi görmüştür) AMDalen fiyat performansta daha iyiyse tabi halen neden intel alıyım
esas sorum i860 da ne yapabilrim amd x4 620 de ne yapamam yada eksikliğini nerde anlarım birde mevcut atx kasamın power supply ını değiştiriyim derim ekonomi açsından ama en sessizi hangisi bi bilgisi olan warmı
Bütçeyi sorun etmiyorum 1500 e kadar gözden çıkardım ama işimi görecek se 750 TL lik yada daha farklı bir bilgisayar boşuna o kadar vermiyim derdim o
quote:
Orijinalden alıntı: haydarcan
Bütçeyi sorun etmiyorum 1500 e kadar gözden çıkardım ama işimi görecek se 750 TL lik yada daha farklı bir bilgisayar boşuna o kadar vermiyim derdim o
Monitör dahil mi ?
monitör ve atx kasa hariç power supply ını değiştircem sessiz olması için mümkünmü ?
Mümkün tabi,buyur yaptım sana güzel birşey.Yapmışken sağlam yaptım ki zorluk çıkarmasın sana yapacağın işlemlerde.Ayrıca bayağı bir uzun sürede götürür seni..
AMD Phenom II X4 925 AM3 2.8 GHz, 8 MB, BOX İşlemci MSI 770-C45, AMD 770, DDR3, PCIExp, Socket 938 AM3 HI-LEVEL 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM (SOGUTUCULU SEAGATE 1 TB HDD SATA II NCQ 32 MB 7200 rpm SAPPHIRE HD5750 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 128 bit, 700/4600 High Power 500W Plus Power PSU
tavsiyeler için çok teşekkür ederim kafamda yavaş yavaş şekilleniyo ama takıldığım bikaç nokta var mesela amd x4 620 işlemciyle i7 820 nin farkını ben hangi programlarda anlarım ? normal çalışırken aşırı bi farkını görürmüyüm
Çok görürsün.İşlemci testlerine,test puanlarına bak orda sana nerede kimin ne kadar iyi olduğunu anlatır o testler.x4 620 güzel bir işlemcidir fakat önbellegini hiç beğenmiyorum o işlemcinin.O yüzden koymuşken en az phenom II 720-810 koy pcne.
ben en iyisi iyice bi araştırıyım hangi cpu işimi görecek diye kafa allak bullak oldu yardımlarınız için çok teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme