Şimdi Ara

Çok yönlendiricili Wi-Fi kurulumunda sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
31
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni evimde devraldığım wifi'yi yapılandırıyorum. Şu anda fiber terminale bağlı, ISP tarafından sağlanan bir yönlendiricim var. Bu yönlendirici daha sonra LAN aracılığıyla 24 bağlantı noktalı bir anahtara - D-Link DGS-1210-24'e bağlanır (evle birlikte geldi; eskiden çoklu ofis kurulumuydu).

Anahtarda, evin her yerine giden kablolarla dolu 24 bağlantı noktasının 17'si bulunur.

Anahtardan gelen kablolardan biri, "Kablosuz Yönlendirici Modu" olarak yapılandırdığım ilk ek yönlendiricim olan TP Link Archer D5'e gidiyor. Bu yönlendiricideki (ve ana modem/yönlendiricideki) İnternet erişimi mükemmeldir.

Bu ilk ek yönlendiriciden, anahtara geri yönlendirilen bir LAN kablosu var ve bu daha sonra (teorik olarak) yine "Kablosuz Yönlendirici Modu"nda yapılandırılmış ikinci ek yönlendiriciye (bir Archer D2) sahip olduğum başka bir odaya yönlendiriliyor.

Şimdi sorun şu ki, bu ikinci ek yönlendiricideki internet süper yavaş ve hatalı. Düşmeye devam ediyor ve diğer iki yönlendiricide hızlar en iyi ihtimalle 1/4. Anladığım kadarıyla bu durum ana modem yerine ilk ek router'a takılmasından kaynaklanıyor. Bununla birlikte, anahtarın nasıl çalıştırılacağını veya hangi kabloların hangisi olduğunu bilmiyorum (anahtarın üzerinde kablolamayı daha da karmaşık hale getiren bir bağlantı panelinin bulunması da soruna ekleniyor).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenamm -- 7 Kasım 2024; 0:6:24 >

• Wireless ap mode yok mu bu tplink routerlarda?
    Bu arada anahtar ne kardeş? Bu aletin adi switch. Yaygin olarak kullanilan terim bu. Yonlendirici dedigin de router oluyor sanirim, oyle bir mod yerine acces point lazım sana, DHCP serverı (sunucusu demedim bak) açık olmamalı bu cihazlarda. O işi routerın yapsın.
    Bu arada gereksiz gürültü ve enerji tüketimi evde switch kullanman. Çok lazımsa dumb switch kullan. Elimde su an bir adet 48 port GbE ve bir adet 8 port 10 GbE var, ikisi de cisco hatta, fantezi yapacagim zaman takıyorum onun dışında dumb switchlerim yeterli.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.