Şimdi Ara

Cok Yukleme yapiyorum diye hizimi indirdiler komedi... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
0
Favori
7.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sanal Bellek

Bence çok doğru bir uygulama. Yurtdışında kota aşım ücreti yok zaten. Kotayı aştın mı hızın düşüyor. Bize de gelse razıyım belli bir kullanımdan sonra hızımın düşürülmesine. Sizin gibi sömürücüler yüzünden yurtdışındaki sitelere giremiyoruz. Gmailden maillerime bakamıyorum kimi zaman 2 gün boyunca.

Bu kadarı da pes yahu. Suç kullanıcının değildir, verdiği hizmetin değerinin çok daha üstünde ücret talep edip o ücretin hakkını veremeyen Türk Telekom`undur.
  • quote:

Bence çok doğru bir uygulama. Yurtdışında kota aşım ücreti yok zaten. Kotayı aştın mı hızın düşüyor. Bize de gelse razıyım belli bir kullanımdan sonra hızımın düşürülmesine. Sizin gibi sömürücüler yüzünden yurtdışındaki sitelere giremiyoruz. Gmailden maillerime bakamıyorum kimi zaman 2 gün boyunca.

kesinlikle katılıyorum. sırf sömürü olsun die bu işi yapanlar var ihtiyaçtan değil. beleşçilikte hiç kotalı olmadık hep sınırsızız. neo telekomdan intikammı alıyorsunuz. bu düşünce yapısını şiddetle kınıyorum.

-veremeyeceği hizmeti başlatmasın efenim?

efenim senin gibi binlercesinin 7/24 sömüreceğini bilse başlatmazdı.

-efenim altyapısı yoksa girişmesin?

efenim senin gibi binlercesinin altyapıyı bukadar zorlayacağını bilse gişmezdi.

-efenim parasını veriyoruz?

efenim parasını veriyosun diye suyunu çıkarmanın bi anlamı yok.

otobüste koltuğa para veriyosun diye aynı koltuğa ust uste 8 kişi binmen gibi bişey.
    parasını veriyoruz kardeşimmmm mi diyeceksin.

paranın diğer yüzünde de hadi diyelim telekom alt yapısı yetmemesine rağmen bole bi uygulamaya girişmiş tarifelerde hızlarda değişiklik olmuş sende yüksek hızınla sömürüye başlamışsın buraya kadar güzel. pekii hızı düşük olanlar yada aynı şebekeden hizmet alanlar senin sömürün yüzünden hizmetten tam anlamıyla faydalanamıyor? parasını veriyorum kardeşim mi diyeceksin. sanki biz armut veriyoruz.

(zannediyorum ki internet kullanımı doyuma ulaşıncaya kadar bu şekil sıkıntılar yaşanacaktır. kullanıcılar henüz bu hıza alışmamış ve heran hızın düşeceği korkusu var. enteresan)

konu hakkındaki şahsi düşüncelerim bu şekildedir. bu düşünceler ihtiyaç haricinde sebekelere yüklenenler için geçerlidir.

• Ne çıkarsa bahtına mantığı ile yoluna devam edecek telekom herhalde.
  • Bu çoğu avrupa ülkerinde ve amerikada da böyle.. belli bi sınır geçilince kısıtlamalar oluyormuş bağlantınızda..
    Ayrıca yurtdışı çıkışları düzelene kadar yapılması gereken bi uygulama.. milletimizin çoğu p*rno film indircek diye biz sürünüyoruz.. kimse yanlış anlamasın bu sizin değil telekomun suçu...
  • Evet arkadaşlar durumu araştırdıklarını söylemelerinin üzerinden saatler geçti. Hiçbir gelişme yok!

Bazı arkadaşlar merak etmişler ne kadar dosya indiğini. kota sitesine giremiyoruz. telekomda hizmette sınır yokya..
    Ama usenet programımız 470gb ı gösteriyor. tahminen 600gb a yakındır. Son 2-3 hafta.

Telekomun idda ettiği gibi problemli olsaydı bağlantımız bu kadar veri akışını nasıl açıklayacaklar!

Not: Bir arkadaşımız siz p*rno indireceksiniz diye biz yurtdışı sitelere giremiyoruz demiş. Sanırım haberi yok p*rno indirenlerin, özellikle bu boyutta indirenlerin savcılık tarafından takip edildiğini..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexterx -- 29 Ağustos 2007; 18:35:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dexterx

Not: Bir arkadaşımız siz p*rno indireceksiniz diye biz yurtdışı sitelere giremiyoruz demiş. Sanırım haberi yok p*rno indirenlerin, özellikle bu boyutta indirenlerin savcılık tarafından takip edildiğini..

wow desene takip altındayım
  • Arkadaşlar yurt dışında (en azından Amerika'da) kotasız bağlantılarda gizli kota var, o kotayı geçtikten sonra belli bir limit koyuluyor hıza. Böylece bu bağlantı hızını geçemiyorsunuz.

Mahkeme ülkesi Amerika'da bile bu işler böyle ne yazık ki. Bırakın hızı düşürmeyi, telefon açıp kapatmakla dahi tehdit ediyorlar. (Kaynağı bulamadım 2-3 gün önce okudum makaleyi hatta üşenmezseniz siz bakının http://slashdot.org)

Mutlaka sözleşmede böyle bir madde vardır tüm kontrolü ellerine almalarını sağlayacak.
  • Yapmadığın bir bu eksikti telekom
  • Eee... sende o kadar yüklenmeseydin kardeşim TTNet'in hatlarına. Daha fazla yüklenme bak 128Kbps'ye inersin!
  • quote:

Orjinalden alıntı: FREEEE61

otobüste koltuğa para veriyosun diye aynı koltuğa ust uste 8 kişi binmen gibi bişey.

Senin mantığından yola çıkarsak eğer; otobüste 1 koltuğu para verip aldıysan; kendin oturursun bütün koltuğu sen kullanmış olursun. İnternettede 4mbit parasını veriyorsan 4mbiti sonuna kadar kullanma hakkın vardır. Parasını verip aldığın birşey vardır bunu sonuna kadar kullanırsın, senin bir koltuğa 8 kişi oturma mantığın -> 4mbit; 4x8= 32mbit kullanma mantığına benziyor. Önce mantıklı örnekler bulduktan sonra mantıksız yorumunu yapabilirsin, gerçi yaptığın yorum zaten saçma olduğu için ne kadar mantıklı örnek bulsanda kurtarmaz
    />

• quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

quote:

Senin mantığından yola çıkarsak eğer; otobüste 1 koltuğu para verip aldıysan; kendin oturursun bütün koltuğu sen kullanmış olursun. İnternettede 4mbit parasını veriyorsan 4mbiti sonuna kadar kullanma hakkın vardır. Parasını verip aldığın birşey vardır bunu sonuna kadar kullanırsın, senin bir koltuğa 8 kişi oturma mantığın -> 4mbit; 4x8= 32mbit kullanma mantığına benziyor. Önce mantıklı örnekler bulduktan sonra mantıksız yorumunu yapabilirsin, gerçi yaptığın yorum zaten saçma olduğu için ne kadar mantıklı örnek bulsanda kurtarmaz
    />

senin yaptığın açıklama mantığını özetliyor. hesabında ayrı bi matematik. aynı seviyede tartışamıyoruz. iyi seyirler.

• quote:

aynı seviyede tartışamıyoruz. iyi seyirler.

Evet, senin seviyesiz olduğunu göstermiş ne yazıkki. Hayatında başarılar.
  • 600 GB mı?

abi naptın sen? nereye sığar o kadar veri?
    data center falan mı var arka bahçede...

ben olsam ben de kısardım (dermişim)
  • quote:

Otobüste rahat bir koltuk alıyorsunuz. Sonra muavin geliyor, oha siz 110 kilosunuz, bu koltuğu kırarsınız, sizi yandaki kamyona alayım diyor. Hem kamyon sizi daha ucuza taşıyacak biraz geç götürür ama koltuğun kırılmasından iyidir diyor.

Haliyle mantıklı tüketici, koltuğunu sağlam yap o zaman diye tepki koyuyor.

Ayrıca bu uygulama mantıklı tarafları olsa da çok erken bir uygulama. Bu ne demek? Yavaş internet bağlantılarından yeni yeni hızlı bağlantılara kavuşan bir ülkeyiz. Kısaca kıtlıktan çıktık. Daha önce bir mesajda da belirttiğim üzere, kıtlıktan çıkan insanlara sofra adabı öğretemezsiniz. Öncelikle doya doya yiyecek, sonra alışkanlıkları, istediği veriye daha kolay ulaşacağı bilinci ile şekillenecek. Örneğin bir filmi arşivine çekip sonra izlemek yerine, izlemeye karar verdiği anda hızlıca çekebileceğini bilen kullanıcı yavaş yavaş sofra adabını öğrenecek.

Ancak şu anda kimse kimseyi fazla veri çekmekle suçlayamaz. Hele hele kotalı ve sınırsız diye iki ayrı tarife sunan bir şirket bu gerekçe ile daha hızlı internet hizmetini vermeye yeni başlamışken bu konuda bu tarz kararlar alamaz.

Downloadçılar hep vardı. İnterneti yavaşlayan kullanıcılar downloadçılara değil hesapsız kitapsız, kapasite arttırımsız kampanya gerçekleştiren Telekom'a kızmalı. Hzılar arttı diye bu insanlar downloada yüklenmedi. Sadece geçmiş alışkanlıklarını sürdürüyorlar. Ki bu da zamanla azalacak bir alışkanlık.

• quote:

quote:

kesinlikle katılıyorum. sırf sömürü olsun die bu işi yapanlar var ihtiyaçtan değil. beleşçilikte hiç kotalı olmadık hep sınırsızız. neo telekomdan intikammı alıyorsunuz. bu düşünce yapısını şiddetle kınıyorum.

-veremeyeceği hizmeti başlatmasın efenim?

efenim senin gibi binlercesinin 7/24 sömüreceğini bilse başlatmazdı.

-efenim altyapısı yoksa girişmesin?

efenim senin gibi binlercesinin altyapıyı bukadar zorlayacağını bilse gişmezdi.

-efenim parasını veriyoruz?

efenim parasını veriyosun diye suyunu çıkarmanın bi anlamı yok.

paranın diğer yüzünde de hadi diyelim telekom alt yapısı yetmemesine rağmen bole bi uygulamaya girişmiş tarifelerde hızlarda değişiklik olmuş sende yüksek hızınla sömürüye başlamışsın buraya kadar güzel. pekii hızı düşük olanlar yada aynı şebekeden hizmet alanlar senin sömürün yüzünden hizmetten tam anlamıyla faydalanamıyor? parasını veriyorum kardeşim mi diyeceksin. sanki biz armut veriyoruz.

(zannediyorum ki internet kullanımı doyuma ulaşıncaya kadar bu şekil sıkıntılar yaşanacaktır. kullanıcılar henüz bu hıza alışmamış ve heran hızın düşeceği korkusu var. enteresan)

konu hakkındaki şahsi düşüncelerim bu şekildedir. bu düşünceler ihtiyaç haricinde sebekelere yüklenenler için geçerlidir.

sınırsız ibaresini kullanan bi tarife kullanıyorsa istediği kadar kullanır. ihtiyacı olur olmaz arşiv yapıyodur vs saçmalamayın

• Zaten download yapmayacaksam 4mbit hızı ne yapayım arkadaş....
  • her yerde makul olan bu ,adam 24 saat indirio ki buna hiç bişey dayanmaz. ama burda suç arkadaşın değil telekomundur amerikada band ucreti 1.5 dolar bizde 50 60 katı o zaman fiyatıda bağlantıyıda amerika seviyesine getirsin ne koycaksa koysun.
  • Hizmette sınır yok TT bu.
    Son sürat rezillik.
  • ya gerçekten altyapı kaldırmıyorsa?
    karşı apartmandaki 4mbitin 7/24 sürekli download yaptığını nerden biliyorsun?

izmir / çeşme gibi adsl nin neredeyse hiç kullanılmadığı bir bölgede bile (hatlar yeni, 4096/1024 veya 4096/992 bağlanabiliyorum) sorun yaşayabiliyosam (zaman zaman hız düşüyor, ilk yükseldiği zamanlarda hiç sorun yoktu ama millet dl ye abanınca???) şehir sınırları içinde hele hele istanbulda sorun yaşaman garipsencek birşey değil ki?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.