Şimdi Ara

Cok Yukleme yapiyorum diye hizimi indirdiler komedi... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
0
Favori
7.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Zwandar

önce imzaladığınız sözleşmeye göz atın

Ya ne alakası var tamam siz sözleşme imzaladınız ben sözleşme felan imzalamadım şuncazcık bir kağıt ve bağlantı türünü seçtim sonradan gelen bir sözleşme veya sözleşme şartlarını kabul ediyorum gibi bir ibarede yok.

Bu arada TTnet yurt dışı gibi çalışmıyo sizinde dediğiniz gibi yurt dışında kota yok ama çok yüklenince sizin hızınızı düşürüyorlar. TTnet'te durum farklı kota anlayışı var bu yüzdende her hangi bir müşteri istediği kadar download yapıyo diye hızını indiremez eğer yurt dışı sistemi olsaydı hakkı vardı...

Mesela bir örnek veriyim belki ben 7/24 çalışan bir kafe işletiyorum ve 4 Mpbs kullanıyorum TTnet arıyo hızınızı düşürdük diyo ben direk yok ya diyip mahkeme açarım ve tazminatımıda alırım.

• ee turktelekom!dan da bu beklenır.
    oncelerı proxy falan yoktu yurtdısı cıkıslarda bır kac sene once
    baktılar bu yogunlugu ancak proxy kurarak basedebılırız dedıler.
    halbukı yapmaları gereken yurduısı cıkıs hızlarını arttırmak olmalıydı
    ee tek bıldıklerı $$$ kazanmak olan gelsıme elbet kendı cıkarları yonude karalar vererek kısıtlama yapar.
    bence mahkemeye verın. olmadı ahim'e .
    parasını verdıgın hızmetı sonuna kadar kullanamak hakkındır.

• Türk Telekom Sen Bizim Herşeyimizsin!!Biz senin herşeyiniz ya neyseee..
  • Ben bu konuyla alakalı bir konu açmıştım 1 hafta kadar önce, fair usage policy diye.. Dünyada var bir tek Telekom'da yok.. Biraz dikkat etsek, yüklenmesek diye.. Şu forumda 10,000 kişi varsa 1 kişi de çıkıp desin ki "Ya evet arkadaşlar, abartmayalım" diye.. Bir tek bu konu başlığı altında FREEEE61 akıllı tepki vermiş, diğerleri de üzerine çullanmış: "Aman hayatımda böyle saçma şey görmedim" falan diye....

Ya, adam 2-3 haftada 600Gb indirdim diyor, kimse de çıkıp demiyor ki "arkadaşım, iyi etmişsin, hoş etmişsin de, herkes senin gibi olsa ne olacak hal" diye.. Ben diyorum tüm dünya sınırsız bağlantıda aşırı download yaparsan hız düşürüyor diye, bir tek Telekom'un yapmadığı ortaya çıkıyor, yine söyleniyorsunuz Telekom'a.. Ha, şimdi bu olayda kimsenin suçu yok, tek suçlu Telekom ha?

Haadi canım....
    Beyefendiler istiyorlar ki hepsi birden ayda 1000Gb download yapsın.. Bakın araştırın bakalım dünyanın hangi ülkesinde var.. Varsa haber verin bana da..
    Herkes profesör olmuş, bravo.. Hepiniz tek tek aynı anda 5 Telekom birden işletirsiniz.. Parasını veriyormuş... Mantığa bak.. Ben de veriyorum para... Stadlarda koltuk kırıp sahaya su şişesi yağdıran mantık da aynı bu mantık işte.. Parasıyla değil mi kardeşim? Haa, suu? Onun da parasını vermiştim..
    -E beyefendi, iyi de, herşeyi mok ettiniz, bakın takımınız sizin yüzünüzden ceza aldı??
    -Parasıyla değil mi?.. Oynasalardı...

Ayrıca bu "Ban" "Ban" modası nedir böyle ya? Her şeye ban ban, her yerden bir tabela çıkıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teasers -- 30 Ağustos 2007; 1:35:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: teasers

Ben bu konuyla alakalı bir konu açmıştım 1 hafta kadar önce, fair usage policy diye.. Dünyada var bir tek Telekom'da yok.. Biraz dikkat etsek, yüklenmesek diye.. Şu forumda 10,000 kişi varsa 1 kişi de çıkıp desin ki "Ya evet arkadaşlar, abartmayalım" diye.. Bir tek bu konu başlığı altında FREEEE61 akıllı tepki vermiş, diğerleri de üzerine çullanmış: "Aman hayatımda böyle saçma şey görmedim" falan diye....

Ya, adam 2-3 haftada 600Gb indirdim diyor, kimse de çıkıp demiyor ki "arkadaşım, iyi etmişsin, hoş etmişsin de, herkes senin gibi olsa ne olacak hal" diye.. Ben diyorum tüm dünya sınırsız bağlantıda aşırı download yaparsan hız düşürüyor diye, bir tek Telekom'un yapmadığı ortaya çıkıyor, yine söyleniyorsunuz Telekom'a.. Ha, şimdi bu olayda kimsenin suçu yok, tek suçlu Telekom ha?

Haadi canım....
    Beyefendiler istiyorlar ki hepsi birden ayda 1000Gb download yapsın.. Bakın araştırın bakalım dünyanın hangi ülkesinde var.. Varsa haber verin bana da..
    Herkes profesör olmuş, bravo.. Hepiniz tek tek aynı anda 5 Telekom birden işletirsiniz.. Parasını veriyormuş... Mantığa bak.. Ben de veriyorum para... Stadlarda koltuk kırıp sahaya su şişesi yağdıran mantık da aynı bu mantık işte.. Parasıyla değil mi kardeşim? Haa, suu? Onun da parasını vermiştim..
    -E beyefendi, iyi de, herşeyi mok ettiniz, bakın takımınız sizin yüzünüzden ceza aldı??

Ayrıca bu "Ban" "Ban" modası nedir böyle ya? Her şeye ban ban, her yerden bir tabela çıkıyor..

gene katılmıyorum ..bende 4 mbps kullanıyorum ama 100gb yi felan gececeği sanmıyorum-belki bu ileride 30-40 gb bile olmayacak- ..zaten 600 gb indirmek düzenlemek saklamak zahmetli işler ..kullanıcıları çoğu beklenen seviyelerde dl yapacaktır ...sen cok su kullandın keserim suyunu der gibi yaklaşımın açıklaması yok ...gizli kota değil mi bu !hem netteki datalar su gibi bitmiyor çığ gibi artıyor ...
    telekom kadar devasa bir firmanın bir alman şirketi kadar rpd yurtdışı çıkışı yoksa telekomu yönetmek için hepimiz prof oluruz tabi...özgürlük birgün sizede lazım olabilir zinciri kabul etmeyin zihninizdeki kabullenme mantığını kırın....

niçin hergeöen gün daha fazla hız istiyoruz 33 lük modem kullanıyordum 128 adsl ye gecince nasıl sevinmiştim ...içerik katlanarak artıyor ...bir hd görüntü izlemeyi haketmiyor mu gözümüz yada kırpıla kırpıla pikselleri 4cm 4 cm olmuş hayalimsi şeyler mi istiyoruz ...herşey insan için...

• quote:

Ben bu konuyla alakalı bir konu açmıştım 1 hafta kadar önce, fair usage policy diye.. Dünyada var bir tek Telekom'da yok.. Biraz dikkat etsek, yüklenmesek diye.. Şu forumda 10,000 kişi varsa 1 kişi de çıkıp desin ki "Ya evet arkadaşlar, abartmayalım" diye.. Bir tek bu konu başlığı altında FREEEE61 akıllı tepki vermiş, diğerleri de üzerine çullanmış: "Aman hayatımda böyle saçma şey görmedim" falan diye....

Haadi canım....

Arkadaşım parasını verdiği zaman iserse hiç durmadan download yapabilir. Ayda 1000gb da indirebilir, karışamazsın. Ayrıca stad örneğinle hiç alakası yok bu durumun.

Biz telekoma para veriyoruz diye gidip routerlarını parçalamıyoruz. Eğer parasını verdiysen maçı sonuna kadar izlersin, yeri geldimi marşlarda şarkılarda söylersin takımın için. Ama kimse sana kalkıpta "Sen çok izledin maçı, bundan sonra sadece ilk yarıları izle" diyemez!

Adı üzerinde zaten "sınırsız" tarife... Sırf bu farkı almak için daha fazla para ödüyoruz. Sen kalkmışsın ne bilet alıp stada zarar vermekten bahsediyorsun!

Biz stada zarar vermiyoruz sadece maçı sonuna kadar izliyoruz ve elimizden geldiğince gerek şarkı söylüyoruz gerek tezaurat yapıyoruz.

• isveçle japonyadada var mı bu fair usage policy adamlar 1 gbitten bahsediyor sen fair usage policy diyosun arkadaşım...doğrudur tercih meselesidir fair usage policy uygulayan ülkeler vardır ama onlar router kapasitelerini arttırmayı tercih ediyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeNzA -- 30 Ağustos 2007; 2:33:58 >
  • quote:

Haadi canım....

Amaç çullanmak değil, istirham ederim. Ancak takıldığımız noktalar farklı. Herkes hattını son damlasına kadar kullansın denmiyor, ya da bu savunulmuyor. Ancak hattını kullandığı için ve sözleşmesinde yer almayan ve teknik yetersizlik yalanıyla bri abonenin mağdur edilmesinden bahsediyoruz.

Fair usage policy demişsiniz. İyi hoş. "policy" sözlerle değil sözleşmelerle yürür. Şirket kullanım politikasını sözleşme usulü veya bildirim usulü aboneye ulaştırır. Ve hatta sözleşme şartları geçmiş aboneleri mağdur etmeyecek şekilde düzenlenmelidir, yoksa iş mahkemede biter.

Gelişmiş ülkelerden bahsediyorsunuz. Yani biz 56K kullanırken T1 bağlantı kullanma imkanı olan ülkelerden. Fiberlerin evlere girdiği ülkelerden. Artık mbit kavramını tarihe gömmeye hazırlanan ülkelerden. Hızlarımız yontma taş devri çağından cilalı taş devri çağına yeni çıktı. Evet hepimiz internet konusunda mağara adamı kıvamındayız. Hız kavramı bizim için öyle bir komplekse dönüşmüş durumda ki, dünyanın hiç bir yerinde olmayan bir hobimiz var "download seyretmek". Hatta yüksek rakamları gördüğümüzde övünüyoruz, arkadaşlarımıza gösteriyoruz keyifleniyoruz.

Bu şartlar altında hızımız bir miktar artıyor. Hayatımıza ilk kez 4 Mbit gibi bir tarife giriyor. Paraya kıyıp alıyoruz. Henüz yeni almışız. Şaşkınız. Ne yaparız? Elbette uzun zamandır indirmek isteyip cesaret edemediğimiz büyük dosyaları peşisıra indiririz. Kimimiz bir kaç günde doyuma ulaşır kimimiz bir kaç hafta ya da ayda. Ancak yokluk ertesi sendromu yaşıyoruz ve haliyle hattımızın hızını kullanmak istiyoruz.

Atıyorum benim elimin altında senelerdir kullandığım 20Mbit bağlantı olsa, ben bu gibi şeylerle uğraşırmıyım. Film izlemek istesem, önce sitelere girer hangi filmi izlemek istediğimi akrar veririm ardından eklerim download listeme, 15 dakikada gelir, ardından oturur izlerim. Bir programa mı ihtiyacım var çeker kurarım. Ama hdd'ime biriktirmek için uğraşmam ki bana gelişi benim tüketebilme hızımın üstündedir.

Şu anda 4 Mbit'i sonuna kadar kullanan kullanıcıyı cezalandırmak, mağaradan çıkmış birini çatal tutmayı bilmiyor diye dövmeye benzer. Bi bekle, biraz zaman ver. İnsanlar bi sindirsin, hissetsin.

Ayrıca yineleyeyim "sınırsız" deniyorsa "sınırsızdır". Yurt dışında "sınırsız" derler yanına da bir (*) koyarlar. Aşağıda yazar, sözleşmenizde belirtilen şartlarda sınırsızdır. Sözleşmeyi açarsınız, orda yazar, web sunucusu çalıştıramazsınız, ftp server oalrak kullanamazsınız, p2p kullanarak kapasiteyi zorlayamazsınız şudur budur. Veya sınırsız derler ve tamamen sınırsız oalrak hizmeti verirler. Yani bizdeki gibi tamamen sınırsız, internet uçuyır, 4 Mbit yaptık dedikten sonra 4 Mbit'i ilk ay sonuna kadar kullanan kullanıcıyı cezalandıramazsınız.

Telekom kendi işine gelince yabancı ülkelerdeki örnekleri mi emsal kabul edecek? Peki ya aboneler aynı emsali isterse? Ben evime 155 Mbit istiyorum. OC3 istiyorum. buna da aylık kazancımın yzde 2'sini ayırmak istiyorum. Olmaz mı? Neden olmaz? Bu defa burası abd değil Türkiye yanıtıyla karşılaşırız. Hayır! Cin olmadan adam çarpmak yok. Hele hele bir aylık durumla abone değerlendirmek...... Yorumsuz...

Yazacak daha çok şey var ama, uzarsa kimse okumayacak... Uzun lafın kısası, Telekom haksızdır.

Telekom
    1. Sözleşmede belirtilmeyen ek kurallar koyarak haksızdır.
    2. Teknik sorun olmamasına rağmen teknik sorun var yalanını söylemesi nedeniyle haksızdır.
    3. Böyle bir uygulama için suyun durulmasını beklemediği için haksızdır.
    4. Sınırsız'ın yanına (*) koyup durumu belirtmediği için haksızdır.
    5. Yurt dışında bir çok şirketin alt yapısı kadar bile olmayan yurt dışı çıkışalra bizi mahkum edip ardından suçluyu interneti fazla kullanan azınlıkta aradığı için haksızdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: CarpeNoctem

Kısaca internet su gibi tükenen bir doğal kaynak değil. Dolayısıyla tasarruflu kullanmazsanız biter mantığı internet için geçerli değil.

Öncelikle internet tıkanma noktasına gelecek ki yurt dışı kapasitelerini arttırmak için birileri niyetlenebilsin.

Şu anda herkes yeni hızlara adaptasyon süreci yaşadığı için normal kullanımlarına oranla daha fazla kapasite işgal ediyor. Kabul. Ancak bu durumda geçici veya kalıcı kapasite arttırımı yapması gereken ve vadettiği hizmeti sunması gereken bir şirket var ortada.

4Mbit alan adam 4 Mbit'i web sayfası gezmek için almıyor. Az veya çok download yapacağı aşikar. Yoksa neden 4 Mbit alsın. Eğer downloada karşı duran bir telekom varsa o zaman fix menü yapsın, 4 Mbit hızda internet hizmeti sunduğunu iddia etmesin.

Ayrıca ben hattımı çok az kullandığımda telekom plaket vermiyor. Veya sen parasını ödüyorsun ama hiç kullanmıyorsun, hızını iki katına çıkarayım demiyor. Ki hattını oldukça az kullanan bir çok abone var. Elbette bazı aboneler de hattını aşırı kullanacak. Bu işletmenin doğasında var.

bu su örneğini mantık çerçevesinde değerlendirip vermedim böyle söylenince tabiki komik duruyor ama benim verdiğim örneği gerçekten anladığına inanıyorum
    bu tıkanma noktası olursada ben telekomun kapasitesini arttıracağına inanmıyorum hatta ters tepeceğinden korkuyorum
    hattını az kullanan bir çok abone varsa nasıl internet bu hale geliyor birde az kullanan abone olduğunu nerden biliyorsun
    bu kadar aşırı kullanan abone diğer ülkelerdede varmı acaba eğer aşırı kullanıyorlarsada altyapıları böyle dandik değildir heralde
    ben burda telekom adına konuşmuyorum bu dünyada telekomu savunacak en son kişiyimdir heralde

quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

ben parasını peşin verdiğim bir hizmet için bigün net çökerse bazı kotalılar yavaş kalırsa diye endişe felan etmem.-ki zaten onların yavaşlığı ile birinin indirmesi aşırılığı arasında bir alaka yok--
    ben 3 kusur yıldır adls de bulunduğum tarifeden maksimum verim alıyorum-maşallah diyelim-
    bu tamamen altyapı ayar yapınlanma vs sorunu ...

o parayı herkes peşin veriyor öyle dimi net çökerse sende yavaş kalırsın ozamanda endişe etme
    "zaten onların yavaşlığı ile birinin indirmesi aşırılığı arasında bir alaka yok" nasıl bir alaka yok yani aşırı yüklenme yüzünden internet yavaşlamıyor öylemi? hem kotalılarla ne lakası var bundan kotasızlarda etkileniyor galiba sen beni kotalı sandın ilginç
    sen 3 küsür yıldır tam verim alıyorsun ben 3 küsür yıldır tam verim alamıyosam benim suçum ne ben telekomu suçlarsam mücadele edersem hızımın arttırılması için bu gerçekleşirse kılını kıpırdatmayan bazı vatandaşlarda bu sayede bu internetin kaymağını yerse bende sinirlenirim dimi

• tek kelimeyle rezillik. kimse kimsenin elinden hakkını alamaz. mahkemeye dava aç kesin kazanırsın. böyle şey olur mu ya. eşşek benim eşşek ister binerim ister binmem değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: FREEEE61

quote:

Orjinalden alıntı: Sanal Bellek

Bence çok doğru bir uygulama. Yurtdışında kota aşım ücreti yok zaten. Kotayı aştın mı hızın düşüyor. Bize de gelse razıyım belli bir kullanımdan sonra hızımın düşürülmesine. Sizin gibi sömürücüler yüzünden yurtdışındaki sitelere giremiyoruz. Gmailden maillerime bakamıyorum kimi zaman 2 gün boyunca.

kesinlikle katılıyorum. sırf sömürü olsun die bu işi yapanlar var ihtiyaçtan değil. beleşçilikte hiç kotalı olmadık hep sınırsızız. neo telekomdan intikammı alıyorsunuz. bu düşünce yapısını şiddetle kınıyorum.

-veremeyeceği hizmeti başlatmasın efenim?

efenim senin gibi binlercesinin 7/24 sömüreceğini bilse başlatmazdı.

-efenim altyapısı yoksa girişmesin?

efenim senin gibi binlercesinin altyapıyı bukadar zorlayacağını bilse gişmezdi.

-efenim parasını veriyoruz?

efenim parasını veriyosun diye suyunu çıkarmanın bi anlamı yok.

otobüste koltuğa para veriyosun diye aynı koltuğa ust uste 8 kişi binmen gibi bişey.
    parasını veriyoruz kardeşimmmm mi diyeceksin.

paranın diğer yüzünde de hadi diyelim telekom alt yapısı yetmemesine rağmen bole bi uygulamaya girişmiş tarifelerde hızlarda değişiklik olmuş sende yüksek hızınla sömürüye başlamışsın buraya kadar güzel. pekii hızı düşük olanlar yada aynı şebekeden hizmet alanlar senin sömürün yüzünden hizmetten tam anlamıyla faydalanamıyor? parasını veriyorum kardeşim mi diyeceksin. sanki biz armut veriyoruz.

(zannediyorum ki internet kullanımı doyuma ulaşıncaya kadar bu şekil sıkıntılar yaşanacaktır. kullanıcılar henüz bu hıza alışmamış ve heran hızın düşeceği korkusu var. enteresan)

konu hakkındaki şahsi düşüncelerim bu şekildedir. bu düşünceler ihtiyaç haricinde sebekelere yüklenenler için geçerlidir.

Kim tutar sizi.

Bu güzel ülkede kimlerle beraber yaşıyoruz.
    İnterneti maillerine girip, online gazete okumaktan ibaret sayan insanlarım benim. :)

Mühendisler birebir real time'da dünyanın bir ucundan öbür ucuna projeler geliştiriyorlar artık.
    Düşünsenize Türkiye'den yapılan değişiklikler bir türlü gelemiyor.Telefon açılıyor.
    A: "Ne iş noluyor?"
    B: "Telekom bant genişliğini çok kullanıyoruz diye hattımızı yarıya düşürmüş.Millet maillerine bile bakamıyormuş da! "
    A: Hımmm. Anladım.Sağlık olsun. Artık başka bir yüzyılda beraber çalışmak dileğiyle.

Okuyup okuyup güleceğim bu mesajları.
    Daha iyisini , daha kalitesini isteyeceklerine /talep edeceklerine az download yapın, yavaş bağlanın demek...
    Anladınız siz onu!

• 1024 olduğumuzdan beri wow da çok yüksek pingler var. Adım atamıyoruz neredeyse. Bende biliorum bu drumun senin gibi downloada asılanalr yüzünden olduğunu ama.. YAPACAKSIN inan en ufak kötü bi düşüncem olmadı senin gibi download yapanlar için. Siz böyle yapacaksınızki telekom yatırım yapsın.
    Tebrikler valla.. makinanız boş kalıyosa bence online tv felan açın :D
  • Orjinalden alıntı: Sanal Bellek

Bence çok doğru bir uygulama. Yurtdışında kota aşım ücreti yok zaten. Kotayı aştın mı hızın düşüyor. Bize de gelse razıyım belli bir kullanımdan sonra hızımın düşürülmesine. Sizin gibi sömürücüler yüzünden yurtdışındaki sitelere giremiyoruz. Gmailden maillerime bakamıyorum kimi zaman 2 gün boyunca.

Bu kafayla gidersen askere sen zor alırsın teskere.

Yaaa kardeşim aklın başında mı? Burada anlaşma ve sözleşme karşılı verileceği belirtilen bir hizmet verilmiyor. Sen ne diyorsun. O sitelere giremiyorsan bu TT nin suçu. Biraz yatırım yapsın.

Biz de senin gibiler yüzünde koyun gelip koyun gideceğiz. Önüne ne koyarlarsa onu yemek zorunda olan bir millet değiliz.

=============================================================================

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Vallaha ben bu telekoma ne diyeyim.

Daha önceki konulardan hatırlayanları bildiği üzere TTnet aboneliğimi iptal edip smile a geçtim.

Her neyse, hat açıldığı akşam çok güzel kullandım ve hız iyiydi, yan, normal olması gereken hız vardı. Önceden kotalı 1Mbir hattım ile de 120KB gibi hızlarda indirme yapabiliyordum. Yani çok yükzek ve iyi değerler.

Amaaa salı akşamı bir geldim hat bile alamıyorum. Smile ı aradım dediler böyle böyle bir hat çalışması varmış.

Bu gün gene baktım hat hala aynı. Modem gat sinyalini alıp dınk sesini veriyor ama saniyesinde gene bir dınk ile hat kopuyor.

Her neyse smile ı aradım arıza kaydı aldılar.

Bir süre sonra da TT dan aradı bir teknik kişi. Önce dedi işte splitter tak illa. (Splitter ım sorunlu. O olmadan çok değil 1 hafta önce 120K ile dosya çekiyordum. Ondan bir önceki gece de öyle)

Her neyse sonra işte hatta cızırtı var tabi olmaz. Bu ben bilmem kaç yıllık kullanıcıyım düne kadar bir şey yoktu kelimesinde ısrar edince TT hızları artırdı dedi ne alakaysa. (He hızı artırdık diye bağlantının içine ettik demek istediyse o bir bağlantı olabilir.)

Hız şu an 320Kb te (Bu seferki kilobit kilobyte değil. ). Artık bu gecelik idare ediyorum.

Anlayacağınız bu TT nin işi tam pis iş. Mis gibi hat vardı. Adam edicem diye çalışma yapmışlar ve etmişler de, ama içine etmişler.

Ya hız yükselttik dediler millet 256 yı arar oldu. Alt yapı düzenlemesi dediler çeken hat çekmez oldu.

Dünya üzerinde bu kadar kaş yaparken kafa tasını yüzme olayı var mıdır? Bu kadar da olmaz yaaa.

Orjinalden alıntı: Sanal Bellek

kesinlikle katılıyorum. sırf sömürü olsun die bu işi yapanlar var ihtiyaçtan değil. beleşçilikte hiç kotalı olmadık hep sınırsızız. neo telekomdan intikammı alıyorsunuz. bu düşünce yapısını şiddetle kınıyorum.

-veremeyeceği hizmeti başlatmasın efenim?

efenim senin gibi binlercesinin 7/24 sömüreceğini bilse başlatmazdı.

>>>>>>>>> Bu işin standardı bu. Sen bir santral yaparken çekilecek en yüksek gücü mü hesaplarsın yoksa ortalama gücü mü? Eve sigorta koyarken ortalama güce mi bakarsın en fazla gücün üstünü mü seçersin.

-efenim altyapısı yoksa girişmesin?

efenim senin gibi binlercesinin altyapıyı bukadar zorlayacağını bilse gişmezdi.

>>>>>>>>> Bilse girişmezdi ne demek yahu. Bunun da hesaba alınması gerekiyor. İşte günde %50 si girecek diye bir şey mi var? Hepsinin son sürat olacağını hesaplamalıydı

-efenim parasını veriyoruz?

efenim parasını veriyosun diye suyunu çıkarmanın bi anlamı yok.

otobüste koltuğa para veriyosun diye aynı koltuğa ust uste 8 kişi binmen gibi bişey.

>>>>>>>>> Kardeşim o koltuğa para verip otobüsün peşinden koşmak zorunda kalıyoruz farkında mısın? Ne demek suyunu çıkarmak. Sinemaya bile alıp yarısını izleyip çıkıyor musun koltuklar aşınmasın diye.

paranın diğer yüzünde de hadi diyelim telekom alt yapısı yetmemesine rağmen bole bi uygulamaya girişmiş tarifelerde hızlarda değişiklik olmuş sende yüksek hızınla sömürüye başlamışsın buraya kadar güzel. pekii hızı düşük olanlar yada aynı şebekeden hizmet alanlar senin sömürün yüzünden hizmetten tam anlamıyla faydalanamıyor? parasını veriyorum kardeşim mi diyeceksin. sanki biz armut veriyoruz.

>>>>>>>>>>>>>>>>> Yok artık daha neler. Kardeşim farkında mısın. 4Mbit deniyor ama yandan yemişi, 2 Mbit deniyor o da yandan yemişi, 1Mbit diyorlar bağlantı yok. Gördüğün gibi her hatta yavaşlık var. Bir şebekede bir kullanıcı hızı diğerini etkilememeli. Millet 300Mbir ile internete giriyor da birbirini etkilemiyor. Burada ne oluyor da oluyor.

Yok işte şu siteye yüklenen. Yaaaa kardeşim o siteye Türkiyeden kaç kişi girecek. Yurt dışında milyarlarca insan var, onlar hızlı da biz niye yavaş. Demekki kullanıcı da değil hatta suç. Şimdi biz bir yeri aradık, oradaki yoğunluğa göre ses gitme hızımız değişecek mi yani?

(zannediyorum ki internet kullanımı doyuma ulaşıncaya kadar bu şekil sıkıntılar yaşanacaktır. kullanıcılar henüz bu hıza alışmamış ve heran hızın düşeceği korkusu var. enteresan)

konu hakkındaki şahsi düşüncelerim bu şekildedir. bu düşünceler ihtiyaç haricinde sebekelere yüklenenler için geçerlidir.

Bir yuh daha. Bunun dışında ihtiyaç haricinde yüklenme derken. Adam aynı dosyayı 20 defa mı indirecek ne yapacak. Yani sırf hava civa olsun diye aynı filmi 20 defa mı indirecek. Ya da youtube da çerezleri silip silip aynı videoyu tekrar mı izleyecek.

Otobüste rahat bir koltuk alıyorsunuz. Sonra muavin geliyor, oha siz 110 kilosunuz, bu koltuğu kırarsınız, sizi yandaki kamyona alayım diyor. Hem kamyon sizi daha ucuza taşıyacak biraz geç götürür ama koltuğun kırılmasından iyidir diyor.

Haliyle mantıklı tüketici, koltuğunu sağlam yap o zaman diye tepki koyuyor.

Ayrıca bu uygulama mantıklı tarafları olsa da çok erken bir uygulama. Bu ne demek? Yavaş internet bağlantılarından yeni yeni hızlı bağlantılara kavuşan bir ülkeyiz. Kısaca kıtlıktan çıktık. Daha önce bir mesajda da belirttiğim üzere, kıtlıktan çıkan insanlara sofra adabı öğretemezsiniz. Öncelikle doya doya yiyecek, sonra alışkanlıkları, istediği veriye daha kolay ulaşacağı bilinci ile şekillenecek. Örneğin bir filmi arşivine çekip sonra izlemek yerine, izlemeye karar verdiği anda hızlıca çekebileceğini bilen kullanıcı yavaş yavaş sofra adabını öğrenecek.

Ancak şu anda kimse kimseyi fazla veri çekmekle suçlayamaz. Hele hele kotalı ve sınırsız diye iki ayrı tarife sunan bir şirket bu gerekçe ile daha hızlı internet hizmetini vermeye yeni başlamışken bu konuda bu tarz kararlar alamaz.

Downloadçılar hep vardı. İnterneti yavaşlayan kullanıcılar downloadçılara değil hesapsız kitapsız, kapasite arttırımsız kampanya gerçekleştiren Telekom'a kızmalı. Hzılar arttı diye bu insanlar downloada yüklenmedi. Sadece geçmiş alışkanlıklarını sürdürüyorlar. Ki bu da zamanla azalacak bir alışkanlık.

Kamyon örneği iyi olmuş.

Orjinalden alıntı: karakizil

sanırım herkesin biraz bu indirme durumlarını ağırdan alması gerekiyor bazıları 7 gün 24 saat indirme yapıyorlar herkes bunun hakkı olduğunu savunuyor bi açıdan hakkı ama bi açıdanda haksızlık yapıyor yani bunu su gibi düşünmek lazım su için tasarruf yapmamız gerekiyorsa bunun içinde bu indirime işlemini biraz azaltmamız gerekiyor belkide artık hakikaten girilmez durumlara geliyor çünki bi zaman gelecek internetimiz öyle bi çökecekki bu 7/24 gün indiren arkadaşlarda internete giremiyecekler

Size söylediğiniz gerçekleşirse olacakları söyleyeyim. Hadi herkes özveride bulundu ve downloadlarını azalttı. İnternet tüm kullanılara yeter şekilde idare eder düzeye geldi. Geçmiş tecrübelerimizden de yola çıakrsak Telekom bu durumda ne yapar biliyor musunuz. İnternet nasıl olsa yetiyor, yeni hat almaya gerek yok diye düşünür. Atla deve değil, sadece var olan hatlarının kapasitelerini genişletecekler. Ne yeni fiber döşenmesine gerek var ne de başka bir şeye. Sadece masaya oturup şu hatta şu akdar para, bu kadar para pazarlığı yapacaklar, ki çoktan yapmış olmaları gerekirdi.

Kısaca internet su gibi tükenen bir doğal kaynak değil. Dolayısıyla tasarruflu kullanmazsanız biter mantığı internet için geçerli değil.

İddia ediyorum, tv'lere verdikleri reklam paralarının onda birini yeni kapasite arttırımı için harcamış olsalardı şu anda sıkıntı çekilmezdi. Ama bizde işler böyle yürüyor. Öncelikle internet tıkanma noktasına gelecek ki yurt dışı kapasitelerini arttırmak için birileri niyetlenebilsin.

Şu anda herkes yeni hızlara adaptasyon süreci yaşadığı için normal kullanımlarına oranla daha fazla kapasite işgal ediyor. Kabul. Ancak bu durumda geçici veya kalıcı kapasite arttırımı yapması gereken ve vadettiği hizmeti sunması gereken bir şirket var ortada.

4Mbit alan adam 4 Mbit'i web sayfası gezmek için almıyor. Az veya çok download yapacağı aşikar. Yoksa neden 4 Mbit alsın. Eğer downloada karşı duran bir telekom varsa o zaman fix menü yapsın, 4 Mbit hızda internet hizmeti sunduğunu iddia etmesin.

Ayrıca ben hattımı çok az kullandığımda telekom plaket vermiyor. Veya sen parasını ödüyorsun ama hiç kullanmıyorsun, hızını iki katına çıkarayım demiyor. Ki hattını oldukça az kullanan bir çok abone var. Elbette bazı aboneler de hattını aşırı kullanacak. Bu işletmenin doğasında var. Her iletişim noktasını aynı standartta değerlendiremezsin. Sen telekom gibi bir şirketi yönetiyorsan genel havuzun durumunu sorgularsın, apartman yöneticisi gibi kapı deliğinden milletin ne kadar download yaptığını inceleyemezsin.

Aynen katılıyorum arkadaşım.

rjinalden alıntı: istanbuli

Orjinalden alıntı: karakizil

sanırım herkesin biraz bu indirme durumlarını ağırdan alması gerekiyor bazıları 7 gün 24 saat indirme yapıyorlar herkes bunun hakkı olduğunu savunuyor bi açıdan hakkı ama bi açıdanda haksızlık yapıyor yani bunu su gibi düşünmek lazım su için tasarruf yapmamız gerekiyorsa bunun içinde bu indirime işlemini biraz azaltmamız gerekiyor belkide artık hakikaten girilmez durumlara geliyor çünki bi zaman gelecek internetimiz öyle bi çökecekki bu 7/24 gün indiren arkadaşlarda internete giremiyecekler

ısrarla mantıksız örnekler veriyorsunuz ...bir hizmet ve bunun bir fiyatı var...o zaman rapd gibi 5 gunluk 25gb sınırlar koysun ...suyun birim fiyatı herkes için aynı ..az kullanırsın az ödersin cok kullanırsan çok ödersin...
    ben parasını peşin verdiğim bir hizmet için bigün net çökerse bazı kotalılar yavaş kalırsa diye endişe felan etmem.-ki zaten onların yavaşlığı ile birinin indirmesi aşırılığı arasında bir alaka yok--
    ben 3 kusur yıldır adls de bulunduğum tarifeden maksimum verim alıyorum-maşallah diyelim-
    bu tamamen altyapı ayar yapınlanma vs sorunu ...

bence eşitlik ilkesine aykırı bir işlem varmış bu telekom ....o zaman sen kotayı aşazsın iyi kullanıcısın seni 1 den 4 mbps çıkaralımda der...

İşte bir örnek benim ki? Bir gene nete girememeye başladım. Adamlar sizn tesisatta sorun vardır diyor. Ayrıntılar mavi yazıda.

Orjinalden alıntı: istanbuli

Haadi canım....

gene katılmıyorum ..bende 4 mbps kullanıyorum ama 100gb yi felan gececeği sanmıyorum-belki bu ileride 30-40 gb bile olmayacak- ..zaten 600 gb indirmek düzenlemek saklamak zahmetli işler ..kullanıcıları çoğu beklenen seviyelerde dl yapacaktır ...sen cok su kullandın keserim suyunu der gibi yaklaşımın açıklaması yok ...gizli kota değil mi bu !hem netteki datalar su gibi bitmiyor çığ gibi artıyor ...
    telekom kadar devasa bir firmanın bir alman şirketi kadar rpd yurtdışı çıkışı yoksa telekomu yönetmek için hepimiz prof oluruz tabi...özgürlük birgün sizede lazım olabilir zinciri kabul etmeyin zihninizdeki kabullenme mantığını kırın....

niçin hergeöen gün daha fazla hız istiyoruz 33 lük modem kullanıyordum 128 adsl ye gecince nasıl sevinmiştim ...içerik katlanarak artıyor ...bir hd görüntü izlemeyi haketmiyor mu gözümüz yada kırpıla kırpıla pikselleri 4cm 4 cm olmuş hayalimsi şeyler mi istiyoruz ...herşey insan için...

Evet savunduğumuz arkadaş gibi son derece mantıksız bir örnek vermişsin. Biz parasıı verdiğimiz koltuğa yayıla yaıla oturamamaktan bahsediyoruz. Arkadaş o koltuğa 8 kişi binmekten. (Bunu ancak hattı kablo ya da wireless ile dağıtarak yapabilirsin.)

@Huhukomsu

Görüntülü konuşmayı da hesaba katın. Adam sırf MSN e bile girse baya bir veri akışı yapacaktır bu görüntülü konuşma ile.

Neymiş yüklenmeseydiniz efendim.

Ya kardeşim biz diyoruz ki 30 kişili otobüs lazım. Sen bize 25 kişilik otobüsü 5 koltuğu sıkıştırıp veriyorsun (Turizm işindeyim ya. Başımıza benzer olay geldi.) Ondan sonra millet söyleniyor, yaaa bu araba amma ses yapıyor, klima zor çalışıyor, mikrofonun sesini duyamıyoruz ve çok sıkışıyoruz diye yorumlar geliyor.

Ardında millet diyor ki yaaaaa böyle hizmet olmaz biz 3500€ şar verdik bu geziye.

İşte burada telekomu savunanlar da gelmiş, otobüs 30 kişilik diye 30 kişi binmeseydiniz efendim diyor. Ayrıca 2-3 kişi insin biz dolmuşla göndeririz diyor. Ya hangi akla, hangi mantığa ve hangi hukuka sığar bu.

Bazıları yurt dışında da var demiş. İyi ama orada o tarifenin özelliği bu. TTnet reklamlarında o küçük yazılarda bile işte şu kadar download yapınca hız düşer diye yazmıyor.

Ya da senin bağlantın internetteki yoğunluktan dolayı yavaşlamıyor. Bildiğiniz 4 Mbit i direkt olarak 2 Mbit e indiriyorlar.

Mesela bende de şu an 1Mbir bağlantı var ve 320Kbit ile ancak bağlanabiliyorum. Açıklama mavi yazıda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 30 Ağustos 2007; 16:35:45 >

• quote:

4. Sınırsız'ın yanına (*) koyup durumu belirtmediği için haksızdır.
    5. Yurt dışında bir çok şirketin alt yapısı kadar bile olmayan yurt dışı çıkışalra bizi mahkum edip ardından suçluyu interneti fazla kullanan azınlıkta aradığı için haksızdır.

Sonuna kadar katılıyorum.. %100 haklısınız.. Ama arkadaşlar, Allah aşkına, şu hesaba bir bakın:

2-3 haftada 600GB, 1 ayda yaklaşık 1000GB eder, yani: 1 Terabyte.. El insaf..
    Bir çok kullanıcı biliyorum ki, çoğu ayda 20 MB (Megabyte!!) kullanıyor.. Bu hesaba göre:

1 Terabayte (!!!) = 1,048,576 MB
    1,048,576MB / 20MB = 52,428 (elliikibindörtyüzyirmisekiz)

..Yani, 1 kişi tamı tamına 52,428 kişinin kullandığı kaynağı kullanıyor...

1,000,000 / 52,428 = 19.0737

Yani, interneti sizin gibi kullanan sadece ve sadece "19" (ondokuz) kişi tam 1,000,000 (birmilyon) kişilik kaynak kullanıyor.
    Tekrar yazıyorum, imla yanlışı yoktur:

19 kişi, 1 Milyon kişinin kaynağını kullanıyor..

Ben, işim gereği ayda 31 gün, günde 18 saat bilgisayar başındayım. Hem upload, hem download yapıyorum. Benim gibi de 111 kişiye bedelsiniz..

Hala arkadaş haklı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teasers -- 30 Ağustos 2007; 4:46:46 >

• Restorantda yemek yiyosunuz. Yemeğin ortasında garson gelip YEMELERİN ÇOĞUNU ALIYOR.
    Ne oluyo diyincede
    - siz çok yiyosunuz. Mutfakda malzeme az diyor.
    Ama hesabı ödüyorum?

arkadaşların mantık çok hoşuma gitti ya :D
  • 19 kişi ödediği para karşılığında aldığı hizmeti kullanıyor başka bir açıklaması yok. burda sınırsız kullananlara çamur atılacağı yerde yıllardır dünya standartları üzerinde fahiş fiyatlar alıp hiç yatırım yapmıyan telekomun suçlanması gerekir aman buna da şükür yaklaşımı ile telekom hiç düzelmez.yani burda muhattabınız limitsiz kullanıcı değil telekomdur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yamuk

Restorantda yemek yiyosunuz. Yemeğin ortasında garson gelip YEMELERİN ÇOĞUNU ALIYOR.
    Ne oluyo diyincede
    Ama hesabı ödüyorum?

Tamam.. Harika bir örnek... Ama bir örnek de benden:

Yukarıda söylediğim gibi, ben, işim gereği ayda 31 gün, günde 18 saat bilgisayar başındayım. Hem upload, hem download yapıyorum. Aylık toplam download'um 9GB. Arkadaşınki benim 111 katım (1000/9=111)

"Yiyebildiğin kadar pizza ye" gününde Pizza Hut'a gittiniz. Normal bir insan kaç dilim pizza yer? 4 dilim olsun... Bir başkası 6 yer, önemli değil..
    Biri geliyor, tam 444 dilim pizza yiyor. Şimdi bu normal mi?
    (Hatta pizzalar yavaş yavaş gelmeye başlayınca hemen masanın altından "Pizza Hut'a Ban Ban Ban" tabelası çıkartıyor.. Öyle ya, yiyebildiğin kadar pizza bedava demişti.. Dediğine göre bu hizmeti de vermesi gerekir)

Neyse, uzatmayayım, sonuçta benim görüşlerim de bunlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teasers -- 30 Ağustos 2007; 5:18:04 >

• TELEKOM size kaç para veriyor onu söyleyin telekom yandaşları.

kardeşim 100 kere yazmak mı lazım.TARİFENİN ADI SINIRSIZ.hatırlarsanız telekom eskiden verdiği broşürlerde kotalılarla kıyaslama yaparken kotasızlar için 7/24 DOWNLOAD YAPABİLİR .yazıyordu.tarifenin adı sınırsızsa broşürde de yazdığı gibi 7/24 istediğimi çekerim.sömürürüm.kimse karışamaz.yok altyapı yertmedi yok şöyle yok böyle bahaneleri beni bağlamaz.sözleşmem var ve o bağlantıyı kullanmak hakkımdır.ayrıca reklamlarda utanmadan şu kadar artırdık.şöyle yaptık demekle olmuyor.ALTYAPIN KALDIRMIYORSA TARİFELERİ GERİ ALIRSIN.YATIRIM YAPARSIN.HERKESE EŞİT HIZ VERİRSİN.yok sen çok çekiyosun senin hızı elinden alıyoruz BİR BAHANE OLAMAZ.sınırsız tarife neden konuldu.ozaman herkesi kotalı yapsınlar nedne sınırsız bağlantı var bana bunun mantığını açıklayın.ozaman her ay herkese 10gb lık kota versinler olsun bitsin.bırakın artık bu işleri.MANTIKLI OLUN.

evet sınırsız pizza diyosa sınırsız pizza vermek zorundadır arkadaşım.sen çok yedin daha veremeyiz diyemez.ADI SINIRSIZDIR VE VERMEK ZORUNDADIR.malzemesinin bitmesi veya zarara girmesi benim sorunum değil.

p2p programlarında yurtdışında millet alabildiğine arşiv yapıyor bişeyler indiriyor.alın size yurtdışındaki örnek.onların 1 ayda indirdiğini biz hala 2-3 ayda anca indiriyoruz.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Yamuk

Restorantda yemek yiyosunuz. Yemeğin ortasında garson gelip YEMELERİN ÇOĞUNU ALIYOR.
    Ne oluyo diyincede
    Ama hesabı ödüyorum?

Tamam.. Harika bir örnek... Ama bir örnek de benden:

Yukarıda söylediğim gibi, ben, işim gereği ayda 31 gün, günde 18 saat bilgisayar başındayım. Hem upload, hem download yapıyorum. Aylık toplam download'um 9GB. Arkadaşınki benim 111 katım (1000/9=111)

"Yiyebildiğin kadar pizza ye" gününde Pizza Hut'a gittiniz. Normal bir insan kaç dilim pizza yer? 4 dilim olsun... Bir başkası 6 yer, önemli değil..
    Biri geliyor, tam 444 dilim pizza yiyor. Şimdi bu normal mi?
    (Hatta pizzalar yavaş yavaş gelmeye başlayınca hemen masanın altından "Pizza Hut'a Ban Ban Ban" tabelası çıkartıyor.. Öyle ya, yiyebildiğin kadar pizza bedava demişti.. Dediğine göre bu hizmeti de vermesi gerekir)

Neyse, uzatmayayım, sonuçta benim görüşlerim de bunlar..

Öncelikle o pizza işinde saat sınırlaması var.

Bunun dışında normal değil ama doğru. Normal ile doğru arasında dağlar kadar fark vardır.

Normal sık olana denir ama o kişinin 444 dilim yemesi de en doğal hakkıdır. Ayrıca pizza hut onun hesabını yapmıştır. Eğer 444 dilim yiyecek biri var ise bunu da karşılamak zorundadır.

Tek kişinin sınırlı sürede yiyeceği en fazla dilim tahmini olarak belirlidir. (Bak dikkatli oku tahmini yani bir risk var.)
    Oysa bu adsl işinde hesap açık ve net. 512KB hız ile bir haftada full kapasite 300GB veri indirilebilir. Arkadaş 160GB çekmiş yani yarısı.

Senin verdiğin örneğe bakarsak pizza hut gibi bir firma risk alabiliyor. Ama ttnet hiç risk almadığı gibi hakkı olan 300GB ın sadece 160GB ını kullandı diye hizmeti kısıtlıyor. Ve bu tarifeye 4Mbit sınırsız deniyor. Aysa ne 4Mbit bağlantı var ne de sınırsız kullanım.

Ben sinemaya kız arkadaşımla gideceğimdir. Arkadan önden nihaa ha sesleri gelmesin, önümüze bir kaya kafa oturup romantizmi komediye çevirmesin. Yeteneksizin biri arkadan üstümüze kola dökmesin. Tam konsantre olduğumuzda önümüzden biri geçmesin diye sağımızdaki ve solumuzdaki 4 er koltuğu, arkamızada ve önümüzde de tek sıra halinde 5 koltuğu satın alırım ve yayıla yayıla otururum.

Bu durumda kimsenin bir şey söylemeye hakkı yoktur.

İstersem sinamayı kapatırım.

Arkadaşım hiç zorlama istersen savunduğun şeye mantıklı bir örnek vermen imkansız çünki.

Sen hala 160GB normal mi diyorsun? Ya kardeşim bir şeyin normal olması doğru olduğunu göstermez ki. Normal sık olana denir.

Her normale doğru desek ohoooooo. Bak mesela eski giyim tarzıa nasıl bize komik geliyor oysa zamanıda kimse yadsımıyordu. Çünki alışık oldukları oydu.

Biz alanen tüketici hakkı çiğnenmiş diyoruz siz 160GB indirirse normal demek istiyorsunuz.

Ya sen yüzbinlerce kontör alıp hattına yüklemişsin. Akrabaları arayıp, mesaj çekip o kontörleri sonuna kadar harcamak istiyorsun.

Ama tam görüşme sırasında yanına biri geliyor. TRcell den geliyorum bu kadar mesaj çektiniz ve bu kadar konuştunuz. Bu çok fazla oldu onun için kontörlerinizin yarısını siliyoruz diyor. Ya farkında mısın sen bunu savunuyorsun.

Adam parasını ödeyip 300GB haftalık kontör almış. Bunu istediği gibi harcar. Amaaaaaaa gerizekalının biri gelip sen çok kullandın bu kontörlerin yarısını kesiyoruz diyor. He arkadaşım şimdi olanı gördün mü?

Arkadaş fazla internet kullanıyor diye hiç bir kimsenin gelip hızını düşürmeye hakkı yoktur.

Eğer TT çalışanı isen ne mutlu. Ama daha beteri bunu inandığın şey olduğu için söylüyorsan ne yazık. Bu kafayla bir yere varılmaz. Yeri geldiğinde onlar yasal hakkımız diye istediği fiyatı koyuyor.

Öyle ya ben tekelim kardeşim fiyatı indiririm indirmem diyor. En doğal hakkım diyor. Ama iş bizim en doğal hakkımıza gelince ne oluyor.

Arkadaşım aklını başına devşir. Burada zıt gidenleri ve kendini haklı çıkarmaya çalışma zira bu konuda hiç bir mantıklı örnek veremezsin. Şimdiye kadar da zaten mantıklı bir örnek gelmedi.

• quote:

Orjinalden alıntı: Bo$$_HoGG

TELEKOM size kaç para veriyor onu söyleyin telekom yandaşları.

kardeşim 100 kere yazmak mı lazım.TARİFENİN ADI SINIRSIZ.hatırlarsanız telekom eskiden verdiği broşürlerde kotalılarla kıyaslama yaparken kotasızlar için 7/24 DOWNLOAD YAPABİLİR .yazıyordu.tarifenin adı sınırsızsa broşürde de yazdığı gibi 7/24 istediğimi çekerim.sömürürüm.kimse karışamaz.yok altyapı yertmedi yok şöyle yok böyle bahaneleri beni bağlamaz.sözleşmem var ve o bağlantıyı kullanmak hakkımdır.ayrıca reklamlarda utanmadan şu kadar artırdık.şöyle yaptık demekle olmuyor.ALTYAPIN KALDIRMIYORSA TARİFELERİ GERİ ALIRSIN.YATIRIM YAPARSIN.HERKESE EŞİT HIZ VERİRSİN.yok sen çok çekiyosun senin hızı elinden alıyoruz BİR BAHANE OLAMAZ.sınırsız tarife neden konuldu.ozaman herkesi kotalı yapsınlar nedne sınırsız bağlantı var bana bunun mantığını açıklayın.ozaman her ay herkese 10gb lık kota versinler olsun bitsin.bırakın artık bu işleri.MANTIKLI OLUN.

evet sınırsız pizza diyosa sınırsız pizza vermek zorundadır arkadaşım.sen çok yedin daha veremeyiz diyemez.ADI SINIRSIZDIR VE VERMEK ZORUNDADIR.malzemesinin bitmesi veya zarara girmesi benim sorunum değil.

p2p programlarında yurtdışında millet alabildiğine arşiv yapıyor bişeyler indiriyor.alın size yurtdışındaki örnek.onların 1 ayda indirdiğini biz hala 2-3 ayda anca indiriyoruz.

Yok kardeşim yok, inşallah TTnet ten para alıyorlardır da, inşallah ttnet çalışanıdırlar da ülkemde hala bu kafanın olmadığına dua ederim.

Anlatamıyoruz ki? Bak yukarıda örneği verdim. Arkadaş indirebileceği en fazla verinin yarsını kullanıca hızını indirmişler. Bunlar bu hizmeti verirken %10 kullanımı mı hesab ettiler.

Al yapın yok ise verme kardeşim. Ben reklamların kaça patladığını biliyorum. (6-7 saniyelik ve pek iyi olmayan saatlere babamın eski şirketi 300 milyar para vermişti. TTnet reklamlarının ne kadar sürdüğünü ve ne kadar sık yayınlandığını hesa edin bakalım nekadar para boşa gidiyor)

Reklamla kötü ürün satmaya çalışacağına o parayı altyapıya aktarsaydı bunlar olmazdı.

Hla diyor ki nereden tahmin etsinler senin tam kullanacağını.

İlki anlayın artık arkadaş bunun iki katı indirebilirdi de. Bunlar %50 yüklenmeyi bile hesaba katmamışlar. Siz daha neden bahsediyorsunuz yaaaa.

Siz hattınıza parasını verip kontör yüklemişsiniz. Turkcell den diyorlar ki efendim bu kadar konuşamazsınız kontörlerin yarısını siliyoruz diyor.

Daha bunun üstüne yazı yazacak olan varsa daha ne diyeyim. Allah rahmet eylesin?

Ya yemin ederim şu TTnet i savunanlar ve verdikleri saçma sapan tamamen temelsiz örnekler karşısında şoktan şoka giriyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.