Şimdi Ara

Çok zayıfım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
3
Favori
19.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar foruma bugun kayıt oldum bu konuyu açmak istedim.1 seneden beri konu dışı ve özelde öyle takılırım yazılanları okurum muhabbetlere bakarım üye olmadığım için buluşmalara falan gelemezdim ama takip ederdim neyse ki bugüne kısmetmiş :)
    Neyse başlıyım çok aşırı derecede zayıfım arkadaşlar Boy 1.70 kilo 46.gerçektende 46 kiloyum yaşım 19.daha önceleri 2 kez body gittiğim oldu gram oynama olmadı ikisindede 2 ay kadar gittim hiç oynama olmayınca motivasyon moral sıfır oluyor insanda bir dahada gitmedim hoca bile demek ki bünyen böyle falan filan laflar etti konuştuk.verdiği listeye tam olmasada uymaya çalıştım ama olmadı.yardımlarınızı bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çok Zayıfsanız Ne Yapmalısınız?

Çok zayıfsanız ve bu durum sağlığınız üzerinde olumsuz etkilere yol açıyorsa, endişelenmeniz ve tıbbi yardım almanız önemlidir. Aşırı zayıflık, çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir, bu nedenle nedenini belirlemek ve uygun tedavi planını oluşturmak esastır.

Çok Zayıf Olmanın Nedenleri

Çok zayıf olmanın birçok nedeni olabilir. Bunlar arasında yeme bozuklukları, tiroid sorunları, sindirim sorunları ve kanser gibi altta yatan tıbbi durumlar yer alır. Uzman bir sağlık uzmanıyla görüşerek altta yatan nedeni belirlemek çok önemlidir.

Çok Zayıf Olmanın Sağlık Riskleri

Çok zayıf olmak, sağlığınız için ciddi riskler oluşturabilir. Bunlar arasında şunlar yer alır:

• Kemik kaybı
    • Kas kaybı
    • Yorgunluk
    • Bağışıklık sistemi zayıflaması
    • Hormonal dengesizlikler
    • Üreme sorunları

Tedavi Seçenekleri

Çok zayıf olmanın tedavisi, altta yatan nedene bağlı olacaktır. Yeme bozuklukları gibi psikolojik sorunlar söz konusu olduğunda, psikoterapi ve ilaçlar önerilebilir. Tıbbi durumlar söz konusu olduğunda, ilaçlar, diyet değişiklikleri ve hatta ameliyat gerekebilir.

Kendinize Yardım Etmek

Çok zayıfsanız, kendinize yardım etmek için atabileceğiniz bazı adımlar vardır. Bunlar arasında şunlar yer alır:

• Düzenli ve sağlıklı yemek yemek
    • Yeterince uyumak
    • Stresi yönetmek
    • Destek gruplarına veya bir terapistle görüşmelere katılmak

Çok zayıfsanız, yardım aramaktan çekinmeyin. Erken teşhis ve tedavi, sağlığınız üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirmeye yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • parazit olabilir metabolizmanda sorun olabilir olabilir yani bunlar ayrıca 2 ay spora gitmen birşeyi etkilemez bir doktora gitmende yarar var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zespıra

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar foruma bugun kayıt oldum bu konuyu açmak istedim.1 seneden beri konu dışı ve özelde öyle takılırım yazılanları okurum muhabbetlere bakarım üye olmadığım için buluşmalara falan gelemezdim ama takip ederdim neyse ki bugüne kısmetmiş :)
    Neyse başlıyım çok aşırı derecede zayıfım arkadaşlar Boy 1.70 kilo 46.gerçektende 46 kiloyum yaşım 19.daha önceleri 2 kez body gittiğim oldu gram oynama olmadı ikisindede 2 ay kadar gittim hiç oynama olmayınca motivasyon moral sıfır oluyor insanda bir dahada gitmedim hoca bile demek ki bünyen böyle falan filan laflar etti konuştuk.verdiği listeye tam olmasada uymaya çalıştım ama olmadı.yardımlarınızı bekliyorum.

biraz paraya kıyıp gnc gibi mağazalardan karbonhidrat ağırlıklı proteinler al.her gece yemek ye bol bol şekerli pesinler tüket (çikolata,baklava). ay sonunda rahat 3-4 kilo almış olursun ben 2ayda 15 kilo aldım

• parası gerçekten hiç sorun değil yeter ki işe yarasın artık çok kafaya takmaya başladım önceden hiç sorun etmiyordum zayıf olduğum için mutluydum bile arkadaşlarım şişmanlıktan yakınırken ben zayıfım diye rahattım ama çok zayıfım. sizin kullandığınız önerebileceğiniz var mı acaba bu ürünlerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zespıra -- 13 Ocak 2013; 0:20:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dexlab

parazit olabilir metabolizmanda sorun olabilir olabilir yani bunlar ayrıca 2 ay spora gitmen birşeyi etkilemez bir doktora gitmende yarar var

dediğiniz gibi sanırım metabolizmayla ilgili.
  • Her sabah istinasız kahvaltıdan sonra 2 tane yumurta ye
  • Ben sizi anlamıyorum. Ciddi bir sağlık sorunun var. Geliyorsun buraya konu açıyorsun. Doktora gitsene be kardeşim.

Böbrek hastası adamın bile doktora gitmeyip de buraya konu açtığını gordum.
    Sonunda bir tane online doktor hesabı açılacak burada valla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

Her sabah istinasız kahvaltıdan sonra 2 tane yumurta ye

yiyorum zaten asla şaşmaz hatta sabah çok erken gitmek zorunda kalırsam evde yiyemiyorum dışarıda kahvaltı tabağı alırım herşeyden olsun diye arkadaşlarım 2 poğaça yer ben kahvaltı tabağı yok arkadaş yine yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: killerjackal

Ben sizi anlamıyorum. Ciddi bir sağlık sorunun var. Geliyorsun buraya konu açıyorsun. Doktora gitsene be kardeşim.

Böbrek hastası adamın bile doktora gitmeyip de buraya konu açtığını gordum.
    Sonunda bir tane online doktor hesabı açılacak burada valla

her konuda uzman

• Dostum aynı sorundan bende mağdurum ve aynıyız. Benim yaş 20 , boy 1.70 kilo 47-48 . Bünye meselesi burada bazı arkadaşlar tavsiyede bulunmuş ama faso fiso onlar(bizim için).Body de etkilemez , hastalık gibi bir şey bu :D. Ben kaç senedir yüzüyorum harika bir beslenme programım var ama tık yok. Herkeste olan şeyler değil.. İlerleyen yaşlarda insan metabolizması yavaşlar ama 23-24 e geldin mi kilo almaya başlarsın tahminim. Bana doktorum öyle söylemişti.
  • Az önce başka bir konuya yazmıştım direk kopyalıyorum.

Aşağıdakiler ise kendi deneyimlerim sana ve kilo alamayanlara yardımı olur umarım.

Kilo almak ben, sen ve bizim gibi genelde ince kemikli, ortalama üzeri boya sahip ve hızlı metabolizmalı bireyler için oldukça zor. Bizim genetiğimiz kaslı ve yapılı olmaya çok müsaade etmiyor maalesef ve daha kötüsü eğer küçük yaşlarda düzgün beslenmediysek böyle zayıf kalıyoruz. Kaliteli kilo almanın, yapılı olmanın anahtarı 3 zincirin birbiriyle bağından geçiyor. Bu zincirlerin birbirinden bağı ne kadar koparsa o kadar az verim alırız.

Düzenli, Sık ve Doğru Yemekleri Yemek
    Düzenli Ağırlık Antremanı
    Düzenli Dinlenme ve Uyku

Bunu şu şekilde açıklayayım. Hızlı metabolizmaya sahipsek eğer ( çoğumuz öyleyiz) en fazla 3 saatte bir yemek yememiz gerekiyor. Yani açlık hissini unutmamız ve vücudun asla yıkıma (yıkım = yağ yakmak,kilo vermek) geçmesine izin vermemiz gerekiyor. Yani günde 3 öğün yiyerek kilo almak oldukça zor. Olması gereken şu, 7'de kahvaltı, 10'da ikinci öğün, 13'de öğle yemeği, 16'da dördüncü öğün, 19'da akşam yemeği, 22'de son öğün. Burada günde 6 öğün yaptım ama bu 7 ya da 8'e kadar çıkabilir. Amacımız açlık hissini tamamıyla unutmak asla vücudu aç bırakmamak. Yemeklerin içeriğine gelirsek genelde karbonhidrat, protein ağırlıklı ve sağlıklı yağların bulunduğu yiyecekleri yemek. Örnek olarak yumurta beyazı, et, tavuk eti, balık, ton balığı, pilav, makarna, salata ve daha birçok var. En hızlı kilo artışı yapan besinler genelde basit karbonhidratça zengin olan besinler. Örneğin makarna, beyaz ekmek, çikolatalar ve meyve suları. Tabi bu besinler belli bir kiloya ulaştıktan sonra yavaş yavaş azaltılmalı çünkü yağlanma yapıyor. Özellikle sıvı olanlar yani meyve suyu gibi.

Ekleme: Bazı arkadaşlar çok yiyorum kilo alamıyorum diyor. Arkadaşlar çok yemiyorsunuz çok yemek şu şekilde olur. Bir kere sevdiğiniz yemek olmalı nedir mesela tavuk kanat. O zaman bir paketi siz tek başınıza götüreceksiniz yanına 2 tabak makarna, pilav ne seviyorsanız onuda götüreceksiniz. Para sıkıntınız yoksa gainer (karbonhidrat ağırlıklı kilo aldırıcı) alacaksınız. Doldurakcasın shakerına 3-4 ölçek tozu okula götüreceksin. Ara öğünlerde çakacaksın bunu. Hiçbir öğün boş geçmeyecek asla 3 saatten fazla vücut aç kalmayacak. Bunları yapmak çok yemek yemektir işte gerisi boş inanın.

Ne kadar düzenli yerseniz ne kadar doğru yiyecek yerseniz yiyin ağırlık antremanı yapmadıkça kaliteli kilo alamazsınız. Ne kollarınız kalınlaşır ne vücudunuz şekle girer yapılı olursunuz. Olacak şey göbeğinizin, belinizin ve göğüslerinizin büyümesidir. Antremanda amaç şudur, düzenli olarak spor salonunda ağırlık kaldırma egzersizleri yaparsınız ve sürekli düzgün beslendiğiniz için, çalıştırdığınız kas grupları yani örneğin kollarınız kalınlaşmaya başlar ve bu şekilde yapılı gözükürsünüz. Haftada 3 gün ilerleyen dönemlerde 4 gün boyunda gidersiniz, yaklaşık 1 saat çalışırsınız bu size yetecektir. Önemli olan bazı şeyler şunlar. Öncellikle bazı insanlar vücudun belli kısımlarını hiç çalıştırmıyor mesela bacak kasları gibi. Tüm vücudu çalıştırmalısınız vücudun simetrik olmasını istiyorsanız. Ayrıca bacak kasları çok büyük kas grupları olduğundan çalıştırıldıklarında testosteron hormonu salgısını artırıyorlar. Kas ve güç kazanmak için bu hormon oldukça gerekli. İkinci olarak her zaman spor salonunda amacınız bir önceki ya da iki önceki hafta kaldırdığınız ağırlıktan daha fazla ağırlık kaldırmak olmalı. Çünkü vücut herşeye çok çabuk adapte oluyor. Hızlı gelişim, hızlı kilo artışı istiyorsak vücudu zorlamak şart. Son olarak, ağırlık hareketlerini çok düzgün ve doğru yapmak gerekiyor eğer vücut simetrisinin bozulmamasını ve sakatlanmamak istiyorsak.

Düzenli Dinlenme ve Uyku

Düzgün besleniyor ve düzgün antreman yapıyorsunuz. Fakat dinlenecek vakit yok, günde 6 saatten fazla uyuyamıyorsunuz. Bu yüzden maksimum verim alamazsınız. Vücudumuz antreman yaparken, beslenirken değil uyurken ve dinlenirken en çok gelişiyor ve kilo alıyor. Bu nedenle bu son stepte diğerleri kadar önemli ve ihmal edilmemeli.

Son olarak bu linklerin yararı olacaktır.

http://www.vucutcu.com/cont.php?cat=6&t=1522
    http://www.vucutcu.com/forum3/viewtopic.php?t=18608
    http://www.murattavman.com/ (paralı)
    http://www.fitness34.com/
    http://www.youtube.com/user/scotthermanfitness

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7FC1211E1 -- 13 Ocak 2013; 1:04:21 >

• adam beni anlatmış resmen harbiden inanamıyorum. ben de çok zayıfım ve ben de senin gibi 2 defa 3 aylık body macerası yaşadım. protein tozu ile hem de. ama hiç yararı olmadı doktora da gidemedim ortam olmadı. metabolizmam çok hızlı sanıyorum sorun burada bir de aşırı derecede tezcanlıyımdır çok seri hareket ederim pire gibiyim yani bu arada benim de yaşım 19, boy 187 kilo 60-59 civarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Faraday

Dostum aynı sorundan bende mağdurum ve aynıyız. Benim yaş 20 , boy 1.70 kilo 47-48 . Bünye meselesi burada bazı arkadaşlar tavsiyede bulunmuş ama faso fiso onlar(bizim için).Body de etkilemez , hastalık gibi bir şey bu :D. Ben kaç senedir yüzüyorum harika bir beslenme programım var ama tık yok. Herkeste olan şeyler değil.. İlerleyen yaşlarda insan metabolizması yavaşlar ama 23-24 e geldin mi kilo almaya başlarsın tahminim. Bana doktorum öyle söylemişti.

doğru söylüyosun dostum beslenme programım benimde harika tamam spor yapmıyor olabilirim ama bu kadar iyi bir beslenmeyle bu kadar düşük bir kilo olmamalı yani. zaten kime bundan dert yansam ilerdede vermek için uğraşıcan sen galiba diyolar

• quote:

Orijinalden alıntı: Bajo

Az önce başka bir konuya yazmıştım direk kopyalıyorum.

Aşağıdakiler ise kendi deneyimlerim sana ve kilo alamayanlara yardımı olur umarım.

Kilo almak ben, sen ve bizim gibi genelde ince kemikli, ortalama üzeri boya sahip ve hızlı metabolizmalı bireyler için oldukça zor. Bizim genetiğimiz kaslı ve yapılı olmaya çok müsaade etmiyor maalesef ve daha kötüsü eğer küçük yaşlarda düzgün beslenmediysek böyle zayıf kalıyoruz. Kaliteli kilo almanın, yapılı olmanın anahtarı 3 zincirin birbiriyle bağından geçiyor. Bu zincirlerin birbirinden bağı ne kadar koparsa o kadar az verim alırız.

Düzenli Dinlenme ve Uyku

Bunu şu şekilde açıklayayım. Hızlı metabolizmaya sahipsek eğer ( çoğumuz öyleyiz) en fazla 3 saatte bir yemek yememiz gerekiyor. Yani açlık hissini unutmamız ve vücudun asla yıkıma (yıkım = yağ yakmak,kilo vermek) geçmesine izin vermemiz gerekiyor. Yani günde 3 öğün yiyerek kilo almak oldukça zor. Olması gereken şu, 7'de kahvaltı, 10'da ikinci öğün, 13'de öğle yemeği, 16'da dördüncü öğün, 19'da akşam yemeği, 22'de son öğün. Burada günde 6 öğün yaptım ama bu 7 ya da 8'e kadar çıkabilir. Amacımız açlık hissini tamamıyla unutmak asla vücudu aç bırakmamak. Yemeklerin içeriğine gelirsek genelde karbonhidrat, protein ağırlıklı ve sağlıklı yağların bulunduğu yiyecekleri yemek. Örnek olarak yumurta beyazı, et, tavuk eti, balık, ton balığı, pilav, makarna, salata ve daha birçok var. En hızlı kilo artışı yapan besinler genelde basit karbonhidratça zengin olan besinler. Örneğin makarna, beyaz ekmek, çikolatalar ve meyve suları. Tabi bu besinler belli bir kiloya ulaştıktan sonra yavaş yavaş azaltılmalı çünkü yağlanma yapıyor. Özellikle sıvı olanlar yani meyve suyu gibi.

Ekleme: Bazı arkadaşlar çok yiyorum kilo alamıyorum diyor. Arkadaşlar çok yemiyorsunuz çok yemek şu şekilde olur. Bir kere sevdiğiniz yemek olmalı nedir mesela tavuk kanat. O zaman bir paketi siz tek başınıza götüreceksiniz yanına 2 tabak makarna, pilav ne seviyorsanız onuda götüreceksiniz. Para sıkıntınız yoksa gainer (karbonhidrat ağırlıklı kilo aldırıcı) alacaksınız. Doldurakcasın shakerına 3-4 ölçek tozu okula götüreceksin. Ara öğünlerde çakacaksın bunu. Hiçbir öğün boş geçmeyecek asla 3 saatten fazla vücut aç kalmayacak. Bunları yapmak çok yemek yemektir işte gerisi boş inanın.

Ne kadar düzenli yerseniz ne kadar doğru yiyecek yerseniz yiyin ağırlık antremanı yapmadıkça kaliteli kilo alamazsınız. Ne kollarınız kalınlaşır ne vücudunuz şekle girer yapılı olursunuz. Olacak şey göbeğinizin, belinizin ve göğüslerinizin büyümesidir. Antremanda amaç şudur, düzenli olarak spor salonunda ağırlık kaldırma egzersizleri yaparsınız ve sürekli düzgün beslendiğiniz için, çalıştırdığınız kas grupları yani örneğin kollarınız kalınlaşmaya başlar ve bu şekilde yapılı gözükürsünüz. Haftada 3 gün ilerleyen dönemlerde 4 gün boyunda gidersiniz, yaklaşık 1 saat çalışırsınız bu size yetecektir. Önemli olan bazı şeyler şunlar. Öncellikle bazı insanlar vücudun belli kısımlarını hiç çalıştırmıyor mesela bacak kasları gibi. Tüm vücudu çalıştırmalısınız vücudun simetrik olmasını istiyorsanız. Ayrıca bacak kasları çok büyük kas grupları olduğundan çalıştırıldıklarında testosteron hormonu salgısını artırıyorlar. Kas ve güç kazanmak için bu hormon oldukça gerekli. İkinci olarak her zaman spor salonunda amacınız bir önceki ya da iki önceki hafta kaldırdığınız ağırlıktan daha fazla ağırlık kaldırmak olmalı. Çünkü vücut herşeye çok çabuk adapte oluyor. Hızlı gelişim, hızlı kilo artışı istiyorsak vücudu zorlamak şart. Son olarak, ağırlık hareketlerini çok düzgün ve doğru yapmak gerekiyor eğer vücut simetrisinin bozulmamasını ve sakatlanmamak istiyorsak.

Düzenli Dinlenme ve Uyku

Düzgün besleniyor ve düzgün antreman yapıyorsunuz. Fakat dinlenecek vakit yok, günde 6 saatten fazla uyuyamıyorsunuz. Bu yüzden maksimum verim alamazsınız. Vücudumuz antreman yaparken, beslenirken değil uyurken ve dinlenirken en çok gelişiyor ve kilo alıyor. Bu nedenle bu son stepte diğerleri kadar önemli ve ihmal edilmemeli.

Son olarak bu linklerin yararı olacaktır.

http://www.vucutcu.com/cont.php?cat=6&t=1522
    http://www.vucutcu.com/forum3/viewtopic.php?t=18608
    http://www.murattavman.com/ (paralı)
    http://www.fitness34.com/
    http://www.youtube.com/user/scotthermanfitness

teşekkürler ilginize.

• quote:

Orijinalden alıntı: onlyArda

quote:

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar foruma bugun kayıt oldum bu konuyu açmak istedim.1 seneden beri konu dışı ve özelde öyle takılırım yazılanları okurum muhabbetlere bakarım üye olmadığım için buluşmalara falan gelemezdim ama takip ederdim neyse ki bugüne kısmetmiş :)

biraz paraya kıyıp gnc gibi mağazalardan karbonhidrat ağırlıklı proteinler al.her gece yemek ye bol bol şekerli pesinler tüket (çikolata,baklava). ay sonunda rahat 3-4 kilo almış olursun ben 2ayda 15 kilo aldım

2 ayda 15 kilo çok fazla değil mi, deride çatlaklar oluşmuştur zannedersem?

• quote:

bizim evde vileda'nın sapı kırıldı, gel

• quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.135

quote:

quote:

sen o gnc nin ürünlerini spor yapmadan kullan bak k.ında başında bile garip garip sivilceler çıkar. SPOR YAPMADAN O ÜRÜNLERİ KULLANMAK BİRA ETKİSİ YARATIR İÇERSİN VE TUVALETE GİDER İ.ERSİN HİÇ BİR FAYDASI OLMAZ. O ürünler sporcu ek besin maddesidir. Yemeklerden önce yada yemeklerden sonra öğün arası şeklinde kullanılır...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Michael Faraday

Dostum aynı sorundan bende mağdurum ve aynıyız. Benim yaş 20 , boy 1.70 kilo 47-48 . Bünye meselesi burada bazı arkadaşlar tavsiyede bulunmuş ama faso fiso onlar(bizim için).Body de etkilemez , hastalık gibi bir şey bu :D. Ben kaç senedir yüzüyorum harika bir beslenme programım var ama tık yok. Herkeste olan şeyler değil.. İlerleyen yaşlarda insan metabolizması yavaşlar ama 23-24 e geldin mi kilo almaya başlarsın tahminim. Bana doktorum öyle söylemişti.

doğru söylüyosun dostum beslenme programım benimde harika tamam spor yapmıyor olabilirim ama bu kadar iyi bir beslenmeyle bu kadar düşük bir kilo olmamalı yani. zaten kime bundan dert yansam ilerdede vermek için uğraşıcan sen galiba diyolar

Anlamıyorlar halimizi!!!

• quote:

Önemli olan spor değil , önce zayıf olmanın ve kilo alamamanın nedenini belirliyceksin , bu da doktorla olur. Birsürü nedeni olabilir. Ama biryerden başlamak istiyorsan sigara içiyorsan hemen bırak. Bende içmiyodum iyiydim. 5 aydır içiyorum 5-6 kilo verdim. Yarın bırakıyorum elimde son paket var bitsin

• quote:

Orijinalden alıntı: kadir_meric

quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.135

quote:

quote:

sen o gnc nin ürünlerini spor yapmadan kullan bak k.ında başında bile garip garip sivilceler çıkar. SPOR YAPMADAN O ÜRÜNLERİ KULLANMAK BİRA ETKİSİ YARATIR İÇERSİN VE TUVALETE GİDER İ.ERSİN HİÇ BİR FAYDASI OLMAZ. O ürünler sporcu ek besin maddesidir. Yemeklerden önce yada yemeklerden sonra öğün arası şeklinde kullanılır...

Yanlış mesaja alıntı yaptınız sanırım, ben deri çatlağından bahsediyorum hızlı kilo alışıyla ilgili?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.