Antrenman yaparak (fitness, koşu, ağırlık) -cardio ağırlıklı antrenmanlardan çok ağırlık antrenmanı olabilir- kilo almak için - Özellikle akşam saatlerinde şeker tüketme - Gece 12.00 ile 06.00 arası uyumaya özen göster - ağırlıklı karbonhidrat tüket fakat kaliteli karbonhidrat tüket muhtemelen çevrende günde şu kadar ekmek bu kadar tatlı ye diyenler olacktr bunun yerine günde 6 öğün 3 ü protein ağırlıklı olursa senin için daha iyi olur kaliteli karbonhidratları netten araştırabilirsin ama en basiti pilav ve makarna sayılabilir - ağırlık antrenmanı yaparsan sakın -çoğu insan kendini zor tutar veya tutamaz- ağırlıklar konusunda hızlı ilerleme önemli olan kaslarını çalıştırmak yaptığın ağırlık değil zaten boy / kilo oranından tahmin ettiğim kadrıyla fazla zayıfsın boş barlar ile çalışmaktan utanma 2kg lik dumbellar ile çalış ağır çalışırsan kaslarını zorlarsın sakatlanırsın bu kaçınılmaz olur - ağırlık antrenmanı yapıp düzenli kardio antrenmanları yaparsan (kardiyoyu çok abartma) ve dediğim gibi 3 saate bir yemek yersen (kaliteli karbonhidrat-protein ve ağırlıklı bitkisel yağ) takribi akşam 6 dan sonra şeker tüketmezsen duzenlı uyursan yemekleri birden yüklenerek değil eşit öğünler halinde yersen haftada 600 gr alabilirsin bundan fazlası ZARARLIDIR
bunlarda yapmaman gerekenler
* haftada 600 gr dan fazlası vücuduna özellikle beline alışmadan fazla yük bindireceği için sonraki hayatında bel boyun ağrısı çok çekersin * protein tozu karbonhidrat tozu başlarda kullanma vücudun sindirim sistemin bu düzene alışsın daha sonraları KALİTELİ markaların supplementlerini kullanabilirsin * mümkünse ekmek tüketme * ağırlık antrenmanında sakın aceleci davranma unutma en iyi sporcular dahi ham dönemlerinde boş barlarla çalışmışlardır
teknokristal
kullanıcısına yanıt
Takip
Ne zaman yapalim antremanlari? Biraz basitlestirebilir misin programi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Zayıfım ama önceye göre çok iyiyim. 18 yasındayım 1,80 boy var şu an 58 kiloyum. Okulu bırakalı kilo almaya başladım nedeni ise düzenli beslenme artı spor. Diyetisyene gitmiştim önceden hep yemek programı yapıyordu ama iştahım yokdu nasıl yiyeyim diyordum. Onun içinde bir meyveli süt gibi sayılan bir şey vermişti. 200 ml si 300 küsür kalori idi 12 gram falan protein vardı. Rapor bitince kullanamıyorum artık ama kilo aldırmıştı başlarda.
En başta iştahını açman lazım. Bunun için önerimde sürekli sevdiğin yemeklerden fazlaca ye. Biraz miden genişlesin. Sonrasında ise spor yap.
Nasıl bu kilodasın senin yerinde olsam durmadan yemek yiyerim diyenler zaten durmadan yemek yediğiniz için şişmansınız... Spor yapmazsanız yediğiniz full göbek olur..
Bende zayıfım.Yemeyle alınsa buraya konu açmazsın.Bence tek çaremiz body.Bende bir ara başlayacağım.
quote:
Orijinalden alıntı: qNothing
Takip
Ne zaman yapalim antremanlari? Biraz basitlestirebilir misin programi?
Herkes hemen başlayabilir fakat program (ağırlık antrenmanı) vücut ve güce göre değişiklik gösterir
Öncelikle kesinlikle lisansı olan antrenörün yönetiminde bir salona gidin Vücudunuza ve gücünüze göre program yaptıgından emin olun burada paylaşabilirsiniz programınızı değerlendirebilirz
Basitleştirmekten kastınız beslenme programı ise daha düzenli yazarım mutlaka bunları alışkanlık haline getirirseniz kilo almamanız için hiçbir sebep yok
Şunu belirtmek isterim "yiyorum ama kilo alamıyorum" diyenlerin %95i yemediği veya yanlış şeyleri yediği için böyle söylüyorlar geri kalan %5 i sağlık sorunlarından dolayı alamıyorlar fakat çok büyük bir kısmı yemek yediğini düşünüyor
Çok çok baside indirgeyecek olursam - ama yukarıyı okumanızı öneririm- - Akşam 6'dan sonra şeker tüketmeyin -bu elbette 6 dan önce sınırsız şeker tüketin anlamına gelmiyor - Gece 12-06 arası uyuyun - Ekmek yemeyin ekmek yerine pilav - makarna yiyin - 3 saatte bir yemek yiyin patlayana kadar değil doyana kadar yiyin -metabolizmanızın hızına göre karnınızı aç bırakmayın- - Yiyeceklerin karbonhidrat ve protein oranlarını araştırın öğrenin bir süre sonra hepsini ezbereyeceksiniz zaten
- Örnek vereyim meyve sularında karbonhidrat oranı yüksek yazar öyledirde fakat benim bahsettiğim karbonhidrat kaliteli olanlar kaslara enerji verecek olanalrdır - Şunu unutmayın "KAS" demek "PROTEIN" demektir. Kasın kendisi proteindir. Beslenme programınızda protein olmazsa kaliteli kilo alamazsınız. Kasın kendisi protein enerjisi ise karbonhidrattır böyle düşünün.
ÖZETLE Aşırı zayıfsanız şu öğün zaten sizin kaçınılmaz öğününüz olacaktır kızartılmış - vücut yağ oranına göre haşlanmış- tavuk + pilav yanına sebze ve meyve. Bu öğlen akşam ve ara öğünler için standartlaşmış öğündür
Ve bir bakşa PÜF noktası yazayım
Kilo alamayanlar alamadıgını söyleyen arkadaşlar buraya kahvaltılarının içeriklerini ve yaptıkları saati yazarlarsa dediğimi daha iyi anlayacaksınız kahvaltı kilo almak için çok önemlidir.
Yulaf ezmesi alın yulaf ezmesi meyve parcaları ve yoğurt ile karıştırıp her sabah 150 gr tüketin.
Mısır, Yulaf, Pirinç, Makarna, Esmer pirinç bunlar çok kaliteli karbonhidratlardır
quote:
Orijinalden alıntı: uniqe11
Merhaba spora başlamanı tavsiye ederim. Çok ye diyenlere falan bakma belli ki yiyemiyoesun. Bende senin gibiydim hala zayıf sayılırım ama eskisine göre iyiyim spor sayesinde 6 Kilo aldım 2 ayda. Kendini bildin bileli zayıfsan Kilo alman çok kolay değil. Şişmanlar anlamazlar.
Hocam sana bi şey sorcam. Ben evde 1 hafta dumbell ile çalıştım ve 1 haftanın sonunda 2 kg verdim. Spora başlayınca da böyle olurum diye korkuyorum. Sen nasıl kilo almayı başardın?
quote:
Orijinalden alıntı: VagueMan
quote:
Orijinalden alıntı: uniqe11
Merhaba spora başlamanı tavsiye ederim. Çok ye diyenlere falan bakma belli ki yiyemiyoesun. Bende senin gibiydim hala zayıf sayılırım ama eskisine göre iyiyim spor sayesinde 6 Kilo aldım 2 ayda. Kendini bildin bileli zayıfsan Kilo alman çok kolay değil. Şişmanlar anlamazlar.
Hocam sana bi şey sorcam. Ben evde 1 hafta dumbell ile çalıştım ve 1 haftanın sonunda 2 kg verdim. Spora başlayınca da böyle olurum diye korkuyorum. Sen nasıl kilo almayı başardın?
Spora başladığın zaman beslenmene çok dikkat edeceksin. Body buildingin yarısı antremansa diğer yarısı da beslenmedir. spordan çıktığın zaman yemeğe abanacaksın zaten spordan çıktığında yorulmuş olacaksın iştahın oldukça açılmış olucak. Bol bol karbonhidrat ve proteinli besinlere yönel spordan çıktığında. makarna pilav tavuk gibi. sporda biraz ilerledikten sonra sporcu gıda takviyeleri var onlardan kullanabilirsin. Beslenmeden spor yaparsan hiç yararını görmezsin dediğin gibi zayıflarsın. Düzenli spora gidip beslenmene önem verirsen ben %99 kilo alacağını düşünüyorum. Kendimden biliyorum. Çok zor kilo alan biriyim. sigarada iştahı azaltır kullanıyorsan spora gittiğin sürede içmemeni tavsiye ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme