Şimdi Ara

Coklu çekirdek optimizasyonunun sadece Ryzene yarayacağını düşünen tayfa (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • çok çekirdek hakkaten çok iş yapsaydı en başta kuruyemişçiler sektör değiştirirdi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARTIME

Obs kullanmasam hak verıcem 1200de kullanıyorum hemde.Hanı bossun onu anladım ama bılgı derecen eksılerde.

Cunku obs de artık ekran kartı ustlenıyor tum yuku ıslemcıden aldılar.Sen gıderken bız coktan donmustuk kardesım.

Neyse hayırlı forumlar ıyıce arastır bu olayları bılmemek ayıp degıl ogrenmemek ayıp

Ayrıca uslubunuda duzelt kardesım

edit: 25 kasım 2017 de uye olmusun kımbılır kımın yan charısın kesın donanımcının yan charısındır.Neyse ıp den bulurlar en kısa zamanda

https://www.youtube.com/watch?v=zAKb21lZqKI

1920x gibi 12/24 bir işlemci bile söylediğiniz değerleri görmüyor hala ne diye çırpınıyorsunuz? adam cpu üzerinden OBS açmış işte bunu anlamayacak ne var?

Video ortada işte 1920x in 24 işlem biriminin 14 ü %3-5 i geçmiyor. Attığınız video da 1950x neredeyse tüm çekirdekler %50-60 hatta 70 üstü.

Hakkaniyetli davranmak, gerçekleri görüp kabul etmek bir erdemdir

• quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

çok çekirdek hakkaten çok iş yapsaydı en başta kuruyemişçiler sektör değiştirirdi

Coklu çekirdek optimizasyonunun sadece Ryzene yarayacağını düşünen tayfa

• quote:

Orijinalden alıntı: uygunsuzadam

quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

çok çekirdek hakkaten çok iş yapsaydı en başta kuruyemişçiler sektör değiştirirdi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: John Greer

R7 den %10 güçlü?

Biri güldürdün lan anten resmini atsın

Bir islemci xeon oldugu icin ayri bir katogoride islemci guc gostergedi oluyor

Bu forumda kimin anten oldugunu herkes iyi biliyor.

2683 un render performansini herkes biliyir bir sen bilmiyorsun. Bir islemcinin onunde xeon yazmasi onu goklere mi tasiyor saniyorsun sen simdi?

https://youtu.be/huY9Rm0xQ6U

Sanki bu islemcileri kullamista fikir veriyor birde. Sen herhalde thread sayisina gore islemci olcuyorsun? O isler oyle olmuyor.

https://youtu.be/c-xVkEJEtFw

Edit:Hatta forumda islemcisini satan selahattin isigin paylasimini koydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 1 Aralık 2017; 16:2:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim hayatim renderla geciyor adam bana xeonlari anlatiyor. Ben 2x 2699 v3 islemci kullanip 72 threadlede is yapmis bir insan olarak sunu foruma acik ve net söyleyebilirimki bir islemcinin xeon olmasi multithread olarak herkesi ezecegi anlami tasimaz. Ryzen serisi altinda kalan bircok xeon islemci piyasadayken yukardaki arkasin yorumlarini dikkate almayin.

• Benım anlamadıgım sey forumun cogunlugu coklu cekırdek destegının gelmesını ıstemıyor.Neden ıstemıyorsunuz kı bu bızım ıcın onemlı bır unsur.Yapay zekanın gelısmesını ıstemıyor musunuz.Very hardda oynayıp daha onundekı adama ates etmeyen,saklanmayan botlar hosunuzamı gıdıyor.Yada patlama efektlerınde fızık efektı yeterınce ıyı mı?
    Npc lerın sayısından memnun musunuz?Gta5 de sokaktakı ınsanların sayısından gercekle uzaktan alakası bıle olmayan oyunlardan.Yapılabılenlerın kısıtlı olmasından memnun musunuz?
    Sıze ve ıntele kalsak 2025 yılına kadar 4/8 kullanalım her sene %2 lık artıs yapsın gul gıbı gecınıp gıdelım dımı
  • A quick video recording (user request) of Battlefield 1 running on GTX 1080 @ 2560x1440

Hala bana 2k vıdeoları atmakta ısrar edıyorsun.Hemde 1080ti degil.Neyse ya valla konusma kardes daha yazmıcam ne ıstersen yaz cvp vermıcem daha sana

blok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 1 Aralık 2017; 16:44:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARTIME

A quick video recording (user request) of Battlefield 1 running on GTX 1080 @ 2560x1440

Hala bana 2k vıdeoları atmakta ısrar edıyorsun.Hemde 1080ti degil.Neyse ya valla konusma kardes daha yazmıcam ne ıstersen yaz cvp vermıcem daha sana

blok

Hiç beynini biraz çalıştırıp düşündün mü bu 1950x ile %60 üstü cpu harcayan bf1 i ryzen 1600-1700 ile 64 kişi multi de nasıl oynuyorlar diye? 16/32 işlemci multi de bile değilken %60 üstü görüyorsa millet 6/12, 8/16 ile nasıl oynayabiliyor?

Sen değil misin Ryzen 1600 1080 Ti ile %20 daha fazla kullanır diyen? %45-50 kullanıyorum şuan o zaman %70 edecek. 64 kişilik map de ryzen 1600 %70 kullanabilirken nasıl 1950x multi de bile değilken %60 üstü görüyor açıklasana hele

Bu mantıkla Ryzen 1700 BF1 de sürekli %100 görmesi lazım lütfen bir açıkla da öğrenebilim

• vamp kullanıcısına yanıt
    Bak senin mantığınla sana ironi yaptım (4ghz R7 1700=5ghz 8700k diyorsun dimi bende sana 2.5ghz E5 2683 v3 senin ryzenden daha iyi dedim(ki haklıyım da)) ama sen sırf egon ve çok sevdiğin amd için ölümüne savaştın

Fanboy olmasan bloklar geçerdin,ama sen fanboyluk haptığın için ben seni blokluyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Küçük bir ricam var hocam

Şu vamp trolünü blokladım da,eğer güleceğimiz saçma bir konu açmışşa beni o konuya mentionlarmısınız.Gülmek eğlenmek benim de hakkım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Greer

Bak senin mantığınla sana ironi yaptım (4ghz R7 1700=5ghz 8700k diyorsun dimi bende sana 2.5ghz E5 2683 v3 senin ryzenden daha iyi dedim(ki haklıyım da)) ama sen sırf egon ve çok sevdiğin amd için ölümüne savaştın

Fanboy olmasan bloklar geçerdin,ama sen fanboyluk haptığın için ben seni blokluyorum

Sabaha kadar blokla aradaki %10-20 lik fark dedigim gibidir. Cok anliyon ya. Sanki senin bloklaman gercegi degistirecek. Sanirsin xeon 2683 amd threadripper 16/32lik 1950x. Guldurmeyin adami gercekten. Bakin isinize gucunuze.

• Gülmek istiyorsanız yukarı wartime denen çocuğun yazdıklarına gülebilirsiniz. Önce Ryzen 1600 + 1060 ile %45 cpu kullanıyorsa 1080 Ti ile %20 fazla kullanır dedi video attım Ryzen 1600 + 1080 Ti bu sefer 1080p den bahsediyorum dedi videonun 1080p olduğunu bilmeden en son baktı kıvıracak yer yok ''fall creators update öncesi hiç bir anlam ifade etmiyor'' dedi

Sonra 16/32 1950x in BF1 de %60-70 kullandığını iddia edip OBS ile yayın açan adamın videosunu attı. CPU OBS var işlemci hem işleyip kaydediyor hem de yayın yapıyor ondan dedik bu sefer kalktı Ryzen 1200 ile bende obs açıyorum beni mi yiyon dedi

Siz hala gülecek yer arıyorsunuz yanı başınız da komedi dönüyor daha ne arıyorsunuz

• https://forum.donanimhaber.com/intel-xeon-e5-2683v3-14c-28t-35mb-x99-ws-anakart-ecc-ram--121957447

Selahattin isigin satis ilani. 2000TL

Bu videoda selahattin isigin paylastigi cinebench. Merak etme bu forum senin sandigin kadar kör degil. Isin icinde olanlar hic degil.

Selahattin isik CB testinden 1772 puan aliyor.

1800x=1600 civarinda

1700x=1530-1550 civarinda

1700=1400 civarinda puan alir

3.5 ghz ryzen 1540 puan aldigina gore %10 ustude 1700 puan eder. Bu arkadasin matematigi zayif.

2x2683 v3 ile ryzen 1950x cinebench testini ayni anda bitirir. 1950x icindede iki tane r7 cekirdegi vardir.

Bu bakimdan bu arkadasimiza hayatinda basarilarinin devamini diliyoruz.

Edit: rakamlarda düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 1 Aralık 2017; 17:47:6 >

• G4560 tan ötesi yalan
  • İyi bari gereksizi uçurmuşlar sınırsız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Çoklu çekirdek zaten var. Kimse uçacağını söylemiyor zaten. bizim sinirimizi bozan kesim 4/4 veya 4/8 intellerin 8/16 AMD işlemcilerden daha uzun ömürlü olacağını iddaa eden tayfa. Bunlardaki zeka 2/4 intel sahibi olup 4/8 intel sahibi olanlardan işlemcilerin daha fazla hizmet sunacağını zanneden insanlarla aynıdır.

Geçtiğimiz 5 yıl boyunca piyasada doğru düzgün bir işlemci olmadığı için oyunların işlemci yükü sürekli hafifletildi 2/4 ve 4/4 inteller için optimize edildi. Şimdi piyasanın eli bol. 8 thread için yazılan oyun nasıl 4 threadli işlemcileri mahfediyorsa 16 thread yazılan oyunda 8 thread işlemcileri mahfedecek. Mevzu bu. Bunun için matematiğe bile ihtiyaç yok. Fakat sizler ısrarla anlayamıyorsunuz. Sıkıntı burada işte. 10 yıldır bütün oyun yapımcılarında quadro ekran kartları ve xeon işlemciler oyun optimizasyonu içinde core mimarisi ile donatılmış pc ler var. Sizde burada 3-5 fps önde olan düşük kapasiteli intel işlemcileri forumdaki arkadaşlara yutturmaya çalışıyorsunuz. Aşağıdaki soruma dürüstçe cevap verin

Aranızdan herhangi birine 1200TL ye 6900k satılsa hanginiz itiraz eder?

Cevap

Hiçbiriniz

Konu kapanmıştır.

İyi güzel de yazıldığı kadar kolay olmuyor. Bir oyunu 16 thread la 8 thread a optimize etmek arasında dağlar kadar fark var. Dahası konsol gerçeği de var, konsolların kapasitesi belli. Bunların üstüne çıkmakla uğraşmıyor hiç kimse. Çoğu yapımcı zaten istese de çıkamıyor. Durum böyle yani. Dedikleriniz çok önce yazıldı çizildi hep haksız çıktılar. Kaldı ki daha yepyeni çıkan oyunlar bile bu kadar çok çekirdeğe destek sağlamıyor.

• IslakBanyoTerliği kullanıcısına yanıt
    Dediğin şey yanlıştan öte ters: cpu'ları, gpu'larından daha iyi olsaydı, konsollara uyarlamak için daha az zaman harcarlardı - tıpkı pc'lere olduğu gibi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.