Şimdi Ara

Çökme Sorunu - Acil Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımda hangi browser'ı açarsam açayım, sistem aşırı derecede yavaşlayıp, 1-2 saniye içinde durma noktasına geliyor. Mouse imleci de dahil herşey yavaşlayıp duruyor.

Yeni bilgisayarlar konusunda çok bilgili olmadığım için, hikayeyi amatörce ve ayrıntılarıyla anlatıcam.

Evde sadece photoshop için kullandığım bir bilgisayarım var, internet bağlantısı ve virüs programı yok bu makinede. Dün akşam orijinal kaspersky internet security 2013'ü kurdum, sonra internete bağlayıp programı aktif hale getirdim. önce explorerla biraz dolandım internette. bu arada makine internete bağlanınca Steam programı ve geforce ekran kartının driverı kendini güncellemeye başladı. Ben de o sırada Chrome'u kurdum ve gmail'e girmeye çalışırken mouse imleci aşırı derecede yavaşlayıp kilitlendi. Caps lock ışığı da dahil, hiç bir şey çalışmıyor.

Hard reset atıp, chrome'u kaldırmaya çalıştım. kaldırırken kilitlendi. güvenli modda açıp, chrome'u kaldırdım. firefox kurdum, o da kilitlendi. Steam'i tamamen kaldırdım. olmadı.

şu anda start menü'ye bastığımda bile kilitleniyor. kilitlendiğinde herhangi bi mesaj, hata filan çıkmıyor. kilitlenip kalıyo bilgisayar sadece. reset atmam gerekiyo.

İnternet için statik IP kullanıyorum. bilgisayar bazen açılış sırasında uzun bir "biiiip" sesi çıkarıp kalıyor bazen. Ama ram'lerle filan biraz oynayıp yerine oturtunca düzelip çalışıyor. Bi kere çalıştı mı, bi daha kilitlenme olmuyordu. İnternete girdikten sonra sapıttı garibim!

kaspersky'yi güncelleyip virüs taraması yaptım, virüs vs çıkmadı. aynı kaspersky'yi iş yerindeki bilgisayarıma kurdum. herhangi bi kilitlenme olmadı. ben statik IP veya ramlerden şüpheleniyorum. ama burdaki üstatlar daha iyi bilir kesin.

Windows 7 ultimate 64bit kullanıyorum, elimdeki donanım da şöyle:

amd x6 3.2ghz
    8gb ram (2 x 4gb)
    500gb hd vs vs

kilitlenmeden hemen önce kurduğum programlar:
    kaspersky internet security 2013 (orijinal satın aldım)
    geforce driverı (ekran kartının modelini tam bilmiyorum)
    steam update'i
    chrome
    ve kilitlenme krizi başladı...

formatsız hallolursa çok sevinirim.

yardımlar için şimdiden teşekkürler. bu bilgisayarla evde internet üzerinden iş yapıp para kazanıcam, o yüzden yardımınız çok önemli valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parkinsonsniper -- 23 Mayıs 2013; 12:16:55 >

• Ramlerden biri arızalı olabilir, uzun tek bip Bellek Tazeleme hatasını işaret ediyor. Ramleri tek tek takıp çalıştırarak deneyin.
  • Teşekkürler, ramlerden biri arada takılıyo muhtemelen o doğru. Ama ramlerle browserların bi ilgisi var mıdır? browser açmadığım sürece kilitlenmiyo bilgisayar...
  • O konuda kesin bir bilgim yok ama, dediğim gibi arızalı olduğunu bildiğin ram'i çıkartarak dene, browser'i açarak canlı olarak test etmiş olursun.
  • Bu akşam eve gidince deneyeceğim. Bugüne kadar internet olmadığı için hiç browser açmamıştım. Ama nedense içimden bi ses sorunun, yeni kurulan programlardan birinde olduğunu söylüyo. yani ekran kartı driverı, kaspersky filan gibi bişey...bi kere de bilgisayar donmadan hemen önce start menüden "kapat" dediğimde ekran saçmasapan titremeye filan başladı çünkü. neyse, yardımın için sağol yine de :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parkinsonsniper -- 23 Mayıs 2013; 13:22:00 >
  • kaspersky oldum olası hiç sevmemişimdir ne kadar doğru bilmiyorum ama virüs bulaşmış sistem dosyası dahi olsa onu siliyor diye duymuştum
    sistemde antivirüs yokmuş dediğine göre o zaman o pc kaynıyodur ramlerde bi şey yoksa C ve D komple bi format iyi iş görür.
  • Bilgisayara hiç yabancı dosya değmediği için bilgisayarda hiç bir virüs yok, olamaz. Ki zaten Kaspersky'yle tam tarama yaptığımda da tertemiz çıktı herşey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parkinsonsniper

Bilgisayara hiç yabancı dosya değmediği için bilgisayarda hiç bir virüs yok, olamaz. Ki zaten Kaspersky'yle tam tarama yaptığımda da tertemiz çıktı herşey.

durum öyleyse donanımsal bi arıza var gibi o da beni aşıyor valla umarım düzelir.
  • Amin :)) akşam Ram'ler ve programları tek tek silip deneyeceğim, bi şekilde düzelicek. Mecbur :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: parkinsonsniper

Herkese selam,

Bilgisayarımda hangi browser'ı açarsam açayım, sistem aşırı derecede yavaşlayıp, 1-2 saniye içinde durma noktasına geliyor. Mouse imleci de dahil herşey yavaşlayıp duruyor.

Yeni bilgisayarlar konusunda çok bilgili olmadığım için, hikayeyi amatörce ve ayrıntılarıyla anlatıcam.

Evde sadece photoshop için kullandığım bir bilgisayarım var, internet bağlantısı ve virüs programı yok bu makinede. Dün akşam orijinal kaspersky internet security 2013'ü kurdum, sonra internete bağlayıp programı aktif hale getirdim. önce explorerla biraz dolandım internette. bu arada makine internete bağlanınca Steam programı ve geforce ekran kartının driverı kendini güncellemeye başladı. Ben de o sırada Chrome'u kurdum ve gmail'e girmeye çalışırken mouse imleci aşırı derecede yavaşlayıp kilitlendi. Caps lock ışığı da dahil, hiç bir şey çalışmıyor.

Hard reset atıp, chrome'u kaldırmaya çalıştım. kaldırırken kilitlendi. güvenli modda açıp, chrome'u kaldırdım. firefox kurdum, o da kilitlendi. Steam'i tamamen kaldırdım. olmadı.

şu anda start menü'ye bastığımda bile kilitleniyor. kilitlendiğinde herhangi bi mesaj, hata filan çıkmıyor. kilitlenip kalıyo bilgisayar sadece. reset atmam gerekiyo.

İnternet için statik IP kullanıyorum. bilgisayar bazen açılış sırasında uzun bir "biiiip" sesi çıkarıp kalıyor bazen. Ama ram'lerle filan biraz oynayıp yerine oturtunca düzelip çalışıyor. Bi kere çalıştı mı, bi daha kilitlenme olmuyordu. İnternete girdikten sonra sapıttı garibim!

kaspersky'yi güncelleyip virüs taraması yaptım, virüs vs çıkmadı. aynı kaspersky'yi iş yerindeki bilgisayarıma kurdum. herhangi bi kilitlenme olmadı. ben statik IP veya ramlerden şüpheleniyorum. ama burdaki üstatlar daha iyi bilir kesin.

Windows 7 ultimate 64bit kullanıyorum, elimdeki donanım da şöyle:

amd x6 3.2ghz
    8gb ram (2 x 4gb)
    500gb hd vs vs

kilitlenmeden hemen önce kurduğum programlar:
    kaspersky internet security 2013 (orijinal satın aldım)
    geforce driverı (ekran kartının modelini tam bilmiyorum)
    steam update'i
    chrome
    ve kilitlenme krizi başladı...

formatsız hallolursa çok sevinirim.

yardımlar için şimdiden teşekkürler. bu bilgisayarla evde internet üzerinden iş yapıp para kazanıcam, o yüzden yardımınız çok önemli valla.

Sistemi geri yüklemeyi deneyin ramlard
    n önce

• Geç de olsa konuyu yarım bırakmamak için cevap yazayım.

Problem yeni yüklediğim ekran kartı driverındaymış. Kilitlenmeden hemen önce ekran bir anlığına gidip gelince anladım. Driverı safe mode'da kaldırıp, eskisini kurdum. Mis gibi oldu çalışıyor. Zaten oyun oynamadığım için sorun olmadı...

Yardım eden arkadaşlara çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.