arkaşlar arkadaşın aopen 48xcombo sürücüsü bilgisayarda görünmüyordu cd yi benim bilgisayara taktım yine görmüyor kapak açılıp kapanıyor cdyi biraz okuyup duruyor.herhalde bozuldu acaba bozuksa yaptırma imkanı oluyormu.kablolar sağlam.
İde Kablolar Sağlamsa Birde Jumperleri Kontrol Et
jumperlarla hiç oynamadık önceden çalışıyordu ama gene bir deneyim : : : diye altı uç var son ikisinde altlı üstlü takılı nasıl değiştireyim
okuyucu kafa kirlenmiştir belki kafa temizleyen cdlerden bulup dene bi
Her iki bilgisayarda da görmediğinden bahsetmişsin. Bana kalırsa combo sürücünün kendisinden kaynaklanan bir donanımsal problem var. Problemin tam olarak nedenini bilmeden onarılıp onarılamayacağını buradan söylemek zor. Garantisi mevcutsa, onarıma götürebilirsin.
@carlito83 Lazer lensi kirlense, bilgisayar sürücüyü görür fakat CD okumada problem çıkardı.
jumperdan ayarladım bilgisayar görüyor şimdide cdleri okumuyor kafa temizleme cdsinide görmediği için temizliyemiyorum içini mi açmak lazım
Metal kapağını sökerekte temizleyebilirsin ama içinde çok hassas parçalar var, birdaha geri toplayamayabilir yada toplasanda çalıştıramayabilirsin. Lazer lens temizleme CD sini kullan, onu görmeme durumu nasıl oluyor anlamıyorum ki, birkaç defa çevirse bile temizler oysa... Genelde Audio CD oluyor zaten, hem müzik dinlersin