Şimdi Ara

Commandos Serisi [ANA KONU] (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.499
Cevap
18
Favori
129.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her zaman olduğu gibi, yine eski oyunları savunmaktayım. ''Yesssaa'' yahut ''Kamın, kamın albır'' gibi söylemleri tercih ederim.

Eklenmemek dileğiyle. :)

Edit
    Zaten bu geri kafalılıkla gidersek, 100 yıl sonra da Tiberian Sun, Knights and Merchants gibi oyunları savunuyoruz oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brutalite -- 23 Ağustos 2008; 14:38:12 >
  • SadeceEmrehan ve Mickey~ hoşgeldiniz demek istiyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: Brutalite

Her zaman olduğu gibi, yine eski oyunları savunmaktayım. ''Yesssaa'' yahut ''Kamın, kamın albır'' gibi söylemleri tercih ederim.

Eklenmemek dileğiyle. :)

Edit
    Zaten bu geri kafalılıkla gidersek, 100 yıl sonra da Tiberian Sun, Knights and Merchants gibi oyunları savunuyoruz oluruz.

Seni örümcek kafalı bak burda da çıktın karşıma. :P

Şaka bi yana, eski oyunlar savunmaya değer valla herifler iyi yapmış işte biz napalım?

ekliyorum hoşgeldin.

• Herifler iyi yapmış gerçekten. Tabii şöyle bir durum da var; o zamanlar zilyon tane oyun yoktu. Saymaya kalksan, 10 parmağı geçmezdi adam akıllı stratejiler. Şimdi durum farklı; 98635184 tane oyun görmekteyiz. Topunu yakmalı aslında. Nostaljiye mecbur bırakmalı sizleri.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Brutalite

Herifler iyi yapmış gerçekten. Tabii şöyle bir durum da var; o zamanlar zilyon tane oyun yoktu. Saymaya kalksan, 10 parmağı geçmezdi adam akıllı stratejiler. Şimdi durum farklı; 98635184 tane oyun görmekteyiz. Topunu yakmalı aslında. Nostaljiye mecbur bırakmalı sizleri.

yeni oyun cikior da cikan oyun saglam olsa oyun desek. nerde commandos gibi oyun
  • Ben var sizi anlamamak!

Edit
    Ha diğer cümlenizle, yazmış olduğum şeyler aynı doğrultuda. Sanıyorum ilk cümle de bunu anlatmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brutalite -- 24 Ağustos 2008; 3:50:00 >
  • Slm. Bende commandos 3 destination berlin oynuyorum lakin karşılaştığım bir problem var. Mesela bir kutuyu açıyorum. İçinden gaz bombası çıkıyor. kendi çantama alıyorum. Ama daha sonra onu kullanamıyorum. Çantayı açıyorum, sonra gaz bombasını seçip ekrana tıkladığımda gaz bombasını benim adamımın önüne koyuyor(yere bıraıyor da diyebiliriz). Use'a tıklayıp sonra gaz bombasına tıklasam bişey olmuyor. Nasıl çözeceğim bu olayı anlamadım. Mesela bazen ekranın altındaki yerde çantanın hemen yanındaki bölümde el bombası gaz maskesi, asker üniforması, molotof kokteyli gibi şeyler oluyor. Kutulardan çıkardığımız şeyler bazen burada gözüküyor bazen gözükmüyor. Bu neye göre değişiyor?
  • Hey gidi hey 2000 yılında sabahlara kadar bırakamazdım bilgisayarı.Commandos Beyond the Call of Duty çok kral bir oyundur.Alarm çaldı mı bırak oynamayı tekrar load yap imkanı yok bitiremezdin.Sonra öyle bir proesyonelleştimki arabacıyla(driver kasketli) tüfekle adam avlamaya başlamıştım ve kendimi vurdurmuyordum düşünün.3 lü gezerleri bile vurulmadan öldürüyor ve bölümü de bitiriyordum.Öyle bir manyaklaşmıştım ki artık binadan 3 lü gezerler çıkmıyordu hepsini katletmiştim yani.Aman tanrım neydi yaaa "HALT DIRRRRRRT DIRRRRRRRT " Artık o kadar profesyonelleşmiştimki commando feda ediyordum böyle.Bi tane commandoyla alman askerinin önüne gidiyordum ve duruyordum.Asker "halt"(DUR) diyordu ama ateş etmeden öyle bekliyordu(tabi bu arada bölgede 3 lü gezer varsa kötü olur)Bu alman askerini gören diğer alman askerleri de koşup "halt" deyip heykel gibi bekliyorlardı sonra ben green beret ile arkadan gelip üç dört tane askeri indiriyordum.Bi taşla büssürür kuş yani.O kadar çok kombinasyon bulabiliyordunuzki bölümleri geçmek için.Adamları istediğiniz yere çekiyordunuz kendinizi göstererek ve diğer commandolara yol açıyordunuz ohhhoooo büssürü şey.Hatta bi ara can sıkıntısından 3 tane kommandoyu aynı anda seçip sırf tabancayla 3 lü gezerleri öldürüyordum.Bir alman askerinin ölmesi için tabancayla bir commando 3 el ateş etmesi gerekir oyunda.Eğer 3 kommando ile bu işi yaparsanız tek atışta adamı yere seriyordunuz.Elim öyle bir profesyonelleşmiştiki 3 lü gezerleri böyle öldürüyordum.Birini vuruyordum öbürküler daha arkasına bakamadan onları da vuruyordum.Hatta bu işi bıçakla yapmaya başlamıştım.Oyuna öyle bir kendimi kaptırmıştımki 3 lü gezerleri Green beret le hiç fark edilmeden indiriyordum.En arkadaki adamı indirdikten sonra diğerleri dönüp arkalarına bakarken ben de onların etrafında dönüyordum,adam daha "alarm" demeden ikinciyi indiriyordum,en öndeki tekrar bu sefer arkasına dönerkende bu sefer onun arkasına geçiyordum ve o da alarm demeden onu da indiriyordum yani düşünün o kadar hastası olmuştum.Imkansız olan herşeyi yaptığımı hatırlıyorum.Bi keresinde hiç fark edilmeden yani bi tane alman askeri dahi "Halt" demeden ve bir tane dahi alman askeri öldürmeden beşinci bölümdeki generali bayıltıp taşımıştım green beret ile hemde hiç save load yapmadan.Vallahi billahi doğru söylüyorum delisi olmuştum.Zamanlama çok önemliydi bu oyunda.Eliniz klavye ile motor gibi çalışmalı.Askerlerin önlerindeki görme menzillerini ve mousu aynı anda yönetmelisiniz ki inanın çok çok zaman geçirmelisiniz oyunun başında.Commandos BCD yi herhalde bi on defa bitirmişimdir.
    Bu oyunu çok oynadım arkasından "Man of Courage" çıktı.Şunu söylemeliyimki commandos serisinin bence en iyi oyunu budur.Bi kere nasıl anlatılır bilmiyoum ama bu oyun diğerlerine nazaran çok "DOLU" bir oyun yani.Daha çok şey içeriyor bölümler uzun ve en önemlisi BCD deki "her commandoya has olan şey" consepti terkedilmiş bu oyunda.Inanın her commandoyla bu oyunda bölümleri geçebiliyordunuz.Hele Driver yok muydu öff.Ne numaralar vardı adamda.Namıssız milleti bana mısın demeden cayır cayır yakıyodu molotof kokteyliyle.Askerler ne çığlık atıyordu etrafta koşarak.Gaz atıyordu milleti bayıltıyordu.Ipten tuzak kuruyor askerlerin takılıp düşmesini sağlıyordu.Yere çukur bile kazıyordu.Askerlerin içine düşmesini bekliyordu offf biterim çok gıcıktı abi fıttırıyorum "OKI DOKI" demesine.Bana bi tek commando yetiyordu.Çünkü artık hepsi adam taşıyabiliyor,el bombası atabiliyor,hepsi yüzebiliyor ve tüfek,taramalı tüfek kullanabiliyordu.Oyunda bir de güzel bir yenilik vardı.Artık binaların içinde mağaralarda da savaşıyordunuz en önemlisi ise bunları değişik bir 3 boyutlamayla birleştirilmesiydi.Dahası her bölümdeki ana haritayı ters çevirebiliyordunuz bu müthiş bi yenilikti.Böyle bir kabiliyetimin olmasını Beyond the call of duty oynarken çok istemiştim ve onu bu oyunda görünce benim içinde acayip bir sürpriz olmuştu.Ayrıca bu oyunda bonus bölümler vardı.Iyi duydunuz ! oyunun harbi bölümlerinde her kutuyu her sandığı her dolabı açmanızı bir tanesini bile kaçırmamanızı tavsiye ederim.Çünkü içlerinde bonus bölümleri açmak için fotoğraf parçaları bulunabilir.Bir bölümü bitirdiğinizde eğer tüm bonus parçalarını bulabildiyseniz o bölümlerin klidi kalkıyordu ve oynayabiliyordunuz o bölümleri.Bence içlerindeki en kral bonus bölüm "The Giant in Haipong" bölümününkiydi.O uçak gemisinin üstünde savaşıyordunuz düşünün.Cidden bakın aranızda bunları oynamamış olan varsa tavsiye ederim.Çok şey kaçırmış olrsunuz.
    Man of Courage oynadığım sıralarda Commandos Beyond The Call of Duty den bile önce daha bir oyun olduğunu öğrendim.BCD den bi farkı yoktu ama biraz daha ilkeldi.Meğerse BCD ilk oyun değilmişmiş.Ne yazıkki Behind Enemy Lines tan aynı zevki alamadım.Bilmiyorum herhalde BCD yi oynadıktan sonra biraz ilkel gelmiştir ama olsun onu da en az 4 defa bitirmişimdir.Yanlız Behind Enemy Lines ta bir sorun var arkadaşlar.Bu oyun Pentium MMX(Pentium 1.5) zamanlarında çıktığı için daha o zaman oyun motoruna hız dengeleyicisi eklemeyi düşünmemişler.Şimdiki bilgisayarlarda oyun bayağı hızlı çalışıyor(bırak şimdiki bilgisayarları pentium 3 800 mhz de bile uçuyordu 2002 de).Bu yüzden zevk alamayabilirsiniz.Eğer bu oyunu hala oynamak isteyen varsa işlemcinin geçici olarak hızını pentium 1 gibi çalışmasını sağlayan programlar var.Yanlız xp ile olmaz PC donar win98 yüklemeniz lazım maalesef.Ya da tek çare pentium 2 300 mhz bi kasa bulmak bir yerlerden.30 milyona rahatlıkla bulursunuz.Beyond the Call of Duty de hız dengeleyicisi var ama nasıl var ! Oyun oynarken devreye giriyor ama menüde devreye girmiyor.Menüde yazılar çok hzlı yanıp söner şimdiki bilgisayarlarda bilenler bilir.
    Commandos 3 e gelirsek benim açımdan biraz hayal kırıklığı oldu.Ama olsun Commandos 2 ye bayağı benzediği için ara sıra oynarım.Bu oyunun en büyük ekskliği bence çok kısa olması.Oyunu bence doğru düzgün geliştiremeden piyasaya sürdüler sonuçta böyle birşey çıktı.Herhalde Eidos sıkıntıda olduğu içindir bilemiyorum ama böylece serinin sekteye vurmasına neden oldular.Oyunda son diye birşey yok direk "credits" e geçiyor.Biraz damdan düşme olmuş.Beyond The Call of Duty ve Man of Courage arasında tanıtılan yenilikler ile Man of Courage ve Destination Berlin arasında tanıtılan yenilikleri tartsak ilki çok ağır basar yani.Diyorum ya oyunu bence biraz erken sürdüler piyasaya.Denilene göre Mendez daha oyunda birsürü yenilik ve en az 4 bölüm daha geliştirecekmiş ama eidos oyunun biran önce yayınlanması için baskı yapmış.
    Jansay beni de ekle abicim. En favori Commandom Driver
    OKI DOKI OKI DOKI

• yazdıklarının hepsini tek nefeste okudum mükemmel bir commandosçusun sen.

o halt taktiğini bende kullanırım özellikle behind enemy lines'ın 14. bölümünde. 4 kuş ne kelime en az 8-9 kuş vuruyordum çok zevkliydi sniper'ı filan sürüyorum piyasaya herkes halt (e)diyor() bende green beretle bıçakla şak şak şak erik toplar gibi kesiyordum. Yalnız sen aşmışın 3lü devriyeleri bıçakla öldürmek ne demek ya onlar çok pis biraz atıyosun gibime geldi ama olabilir belki durduk yere günahını almayayım.

Man of Courage benim favori commandos versiyonumdur müziklerden tut herşeyine kadar tek kelimeyle mükemmel fakat komandolar arasındaki o farkları ortadan kaldırmalarının kendine göre bir zevki olsada kötü bir yanı var. Sonuçta bu herifler farklı farklı dallarda ustalar sadece biriyle bölüm bitirmek biraz zevksiz geliyor bana. Şöyle önce diver botuyla nehirden komandoları karşıya geçirecek sonra green beret bıçaklicak sonra sapper bomba kuracak sonra driver bütün komandoları alıp arabayla kaçıcak dimi yani??

Büyük bir zevkle ekliyorum seni klübe hoşgeldin.

• Herkes severim bu oyunu ekle diyor.Acaba sırf Adı gözüksn diyemi.
  • kesinlikler katılıyorum bu gruba delisiyim ama son strike force da oyunu bozdular eskisi daha iyi üstten görünüm çok sarıyo

imzamı ekledim beni de listeye ekleyin
  • Comm.exe leri hep Comcom.exe diye okurdum hoşuma giderdi Commandos a bayılırım gerçekten harika bir oyundur bu oyunu Multiplayer oynama şansımız var ise arkadaşlar birlikte görevleri bitirmeyi düşünebiliriz.
  • hacı ne zaman ekliceniz looo listeye güncellenmiyor mu konu ???
  • yaz yaz bendie yaz en sevdim oyunlardan biridir Green Beret tabiki :)
  • webmaster-mt ve saiyajin61 hoşgeldiniz ekliyorum.

@Voilet o olay biraz yaş hamachi mamachi uğraş felan beceremedin beceremedin becerdin oyunda chat olayı çok kötü(behind enemy lines) Men of Courage'da msjlaşma bile yok ve en baba olay SAVE yok felan sen tek başına çok daha kly bitirirsin o derece yani.
  • Commandos 1 ve 2 nefisti. Commandos 2 Destination Berlini bitirdim ve iyimserliğimi korudum. 3d ye geçişin sancısıdır bu dedim. SF dvd sini heyecanla yerleştirdim bilgisayarıma ama sonuç berbattı. Oyun 2. sınıf bir fps olmuştu. Yapımcılar ne düşünüyor bilmiyorum ama Commandos 5 çıkacaksa inşallah SF ve DB gibi olmaz.
  • Arkadaşlar ben Commandos serisinin tüm oyunlarını bitirdim fakat commandos 2 de en son bonus bölümünü geçemedim ve bi yolda bulamadım okun olduğu yerdeki sandıkta pense var ama telleri geçip karşıya gidecek yolu bulamadım o bölümü geçen arkadaşların yardımını bekliyorum.

• Bu oyunun serisini bitirdikten sonra save yapmadan bölümleri bitirmeye çalışan benden başka deli varmı
  • *karettakareta

Sennde ilginç taktiklerin varmış bende birçk deişik yol blmşmdr.Ama aklmda kalanlardan biride bir bölümde devekuslarının olduğu bi hayvanat bahçesi vardı.Bu hayvanat bahçesinin içindeki devekuslarınn brini öldürdüünde alarm çalıor ve bütün ordu içeri giriordu.Bende green b. le arkadan gidip bahcenin kapısnı kapatıordm.Heppsi içerde.Ne yapıcana sen karar veriosn deişik deişik katliam taktikleri yapıorsn cok zevklydi
  • maroon o bölümü hatırlayamadım komandoların başladığı noktayı yada hedeflerin olduğu yerleri filan çekersen daha iyi anlarım.

Ben commandos 2'yi bitirdiydim de(az hileyle).(merak etme senin bölüm benim hileyle geçtiklerime benzemiyor.)

m1ndfre4k süper taktik lan deniycem Commandos: Beyond the Call of Duty'i yüklersem.

O 2. bölüm. Hayvanat bahçesinde. Ben orada ilk yaptığım iş çabucak hayvanat bahçesi sahibi gibi bi tip var ona ulaşmak, onun kıyafetini spy'a giydirince kral spy oluyordu herkes selam çakıyor kimse karışmıyor filan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 17 Kasım 2008; 8:07:16 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.