Şimdi Ara

Comnet (Ana Konu) /11.12.2024 KAPATILDI (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.449
Cevap
278
Favori
631.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dinamik ip veriyorlar diye geçiş yapmıştım. burada da cgnat'a takıldık. statik ip satın almadan cgnat'tan çıkabilen var mı?

• im_Cihan kullanıcısına yanıt

Tüketici hakem heyetine verin. Parasında olmamanızı anlıyorum ama hakkınızı arayın. Böyle böyle firmalar tepesine çıkıyor milletin

• Bugün sabah başvuru yaptım. Saat 3 gibi türknetten geçiş işlemi tamamlandı. Çoğunlukla warzone oynuyorum. Türknette genelde 50-58 ping çok nadir üstünü görüyordum.(cgnat yokttu türknette) Comnette hiç farkı yok hatta 60 ping üstü daha çok görüyorum. (Comnette Cgnat var)Bf5 sadece türknete göre sadece 1 ping daha düşük. Altyapım çok eskidir ama fibere taş çıkartır desem yalan olmaz ping için geçiş yapacaksanız çok birşey beklemeyin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: avsimoglu

dinamik ip veriyorlar diye geçiş yapmıştım. burada da cgnat'a takıldık. statik ip satın almadan cgnat'tan çıkabilen var mı?

sorsaydınız keşke cgnat var ama bi eksi yönünü görmedim ben türktelekomdaykende cgnat vardı

• Xdian X kullanıcısına yanıt
    Türknette nasıl cgnat yoktu hocam, Ekstra birşey kayıt vb oluşturmuşmuydunuz. Cgnatdan dolayı farklı iss geçmeyi düşünüyorum bundan önce milleni kullanıyorum cgnat yakalansam bile modemi birkaç kere resetlememde cgnattan çıkıyordu. Turknette sürekli cgnatte :((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenzeL_28 -- 5 Ocak 2021; 0:33:19 >
  • DenzeL_28 kullanıcısına yanıt

Cgnat bölgeseldir hocam, türkneti 1 sene kullandım. Cgnata girmedim hiç. Tekrardan türknete döneceğim en azından cgnat yoktu.

• avsimoglu kullanıcısına yanıt

Bende cgnattayım lakin şöyle bir durum var. Hep aynı ip veriyor. Nasıl oluyor bu anlayamadım.

• haymanali2006 kullanıcısına yanıt

statik ip adresini nasıl veriyorlarsa cgnatta 100. ile başlayan ipniz sabit olabilir.. bazı operatörler böyle yaparken, bazıları ise CGNAT IP POOL'dan dinamik atıyor. bu sadece küçük bir ayar meselesi...

CGNAT sisteminde de, statik olabilir PPPoE ip adresiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naklov2129 -- 7 Ocak 2021; 15:57:31 >
  • naklov2129 N kullanıcısına yanıt
    Bunun son kullanıcıya etkisi ne olur? Online oyunlarda paket kaybı, lag gibi sorunlara neden olabilir mi?
  • Algenthor kullanıcısına yanıt

sonuç olarak 1462 bayttan büyük paketler parçalanıp tekrar birleştiriliyor.

ayrıca % 1 fark eder hız düşüşü olarak. yani diğer operatörlere göre 1 megabit daha düşük çıkabilir speedtest.

neden yaptıklarını bende bilmiyorum sordum bilgi vermediler böyle uygun gördük dediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ciddi0

sorsaydınız keşke cgnat var ama bi eksi yönünü görmedim ben türktelekomdaykende cgnat vardı

Alıntıları Göster

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/147037839 bu linkteki kullanıcı modemde görünen ve internette görünen ip'nin aynı olduğunu belirtince tekrar teyit etme ihtiyacı duymamıştım. Hata yapmışım. Online işlem merkezinden de CGNAT'tan çıkmak için talep açmıştım. Gelen mesajda zaten "dinamik ip" modelini kullandığımı, sabit ip istersem aylık 15 tl karşılığında satın almam gerektiğini belirttiler. CGNAT'ın ismi ne zamandan beri dinamik ip olmuş merak içindeyim.

• cgnat olup olmadığını nasıl anlayacağız?

• kykmert98 kullanıcısına yanıt

speedtest yaparken ıp ile modem içinde ki ıp farklıysa cgnat havuzundasınız demektir ama ben türktelekomda 6 yıldır comnet 1 aydır cgnat havuzundayım bi sorun yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: naklov2129

sonuç olarak 1462 bayttan büyük paketler parçalanıp tekrar birleştiriliyor.

ayrıca % 1 fark eder hız düşüşü olarak. yani diğer operatörlere göre 1 megabit daha düşük çıkabilir speedtest.

neden yaptıklarını bende bilmiyorum sordum bilgi vermediler böyle uygun gördük dediler.

1462 bilsini nereden aldınız? Fragment testleri yaptığımda 1492 çıkıyor pppoe bağlantı ile beklendiği gibi. (comnet kullanmıyorum.)

• Kaan__ K kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naklov2129 -- 6 Ocak 2021; 16:44:1 >
  • Merhabalar, yakın zamanda altyapı gelmesi sebebiyle fiber internet ile tanışacağım. Superbox ile idare ediyorduk. Sormak istediğim birkaç soru var, yardımcı olan olursa şimdiden teşekkür ederim.

Bursa'da oturuyorum ve sık sık online oyun oynuyorum. Rekabet seviyesi yüksek ve bu sebepten ping çok önemli. Altyapımız Türk Telekom tarafından yapıldı. FTTH sanıyorum, dairemin içine kadar fiber kablo geliyor.

Şimdi sizce kurumsal olan Türk Telekom ile mi anlaşayım, yoksa Comnet ile mi? İnanın o kadar baydık ki parası neyse verelim noktasındayız, Comnet'in TT'dan 50 tl ucuz olması elbette güzel bir şey fakat kaliteli ve stabil bir internet istiyoruz. Hangisini önerirsiniz?

Ayrıca evde aynı anda TV ve cep telefonları aktif olarak kullanılıyor. Ping sorunu yaşar mıyım sizce?

• Kerem- kullanıcısına yanıt

telekomun fiber altyapısı genel olarak en sorunsuz altyapılardan birisi, 5 küsür sene telekomda aynı altyapıyı kullandım 3-4 gündürde comnet kullanıyorum, şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım, adsl vdsl için asla yorum yapmam ama fiber altyapı için aynı hizmete boşu boşuna 50 lira fazla para vermeye ve 24 ay taahhütle kendini bağlamaya hiç gerek yok, yarın bir gün ortak altyapı zımbırtısı çıkar paketler güncellenir 2 sene debelen dur sonra.

burada geçen bir arkadaş daha yazmıştı aynı şekilde yeni bağlantı yaptıracaktı ona söylediğim şeyin aynısını sizede söyleyeyim, gıbırnet diye bir firma var yeni bağlantıyı onlara yaptırıp kurulum aktivasyon gibi ücretleri ödemeyip 3 ay sonra iss değişikliği yapabilirsiniz, tabi bu durumu comnete de sorabilirsiniz şayet tarife ücreti dışında bir ücret çıkmıyorsa bağlantı sağlarsınız.

ping meselesine gelince oyun oynayan arkadaşlar daha iyi bilgi verir ama buradaki genel yorumlar türknet telekom vs... ile hemen hemen aynı olduğu yönünde, bizim gibi normal ev kullanıcıları için mevcut pingler yetiyor ama bazıları için öncelikli bir konu o yüzden aynı hassasiyete sahip kullanıcılar daha iyi yardımcı olacaktır, normal şartlarda telekomda dahil birçok firmaya server hizmeti veriyorlar ama henüz iss olarak yeni oldukları için aksaklıklar olabilir bunları da göze almak lazım.

• Kerem- kullanıcısına yanıt

VDSL Altyapısında 6 yıldır türktelekomdan memnundum ama fiyatları yüzünden comnete geçtim 16 gündür kullanıyorum ve türktelekomdan daha düşük ping alıyorum yurtdışı sunucularında

ana konuya türktelekom comnet ping karşılaştırması ekledim vdsl altyapısında memnun kalıyorsam fiberde kesin memnun kalırsınız

yeni müşterilerde kurulum ücreti 130 tl

aktivasyon ücreti 65 tl ödemek istemiyorsanız gibirnet üzerinden müşteri olup 3 ay sonra tekrar comnete geçebilirsiniz ama ücret sorun değil diyorsanız öneririm comneti

• naklov2129 N kullanıcısına yanıt

Ben yanlış anlamışım yazdığınızı, sonuç 1464 çıkıyor doğal olarak. Bu router'da pppoe ile birleşerek 1492 oluyor. Yani cgnat olup olmaması bir şeyi değiştirmiyor.

• Kaan__ K kullanıcısına yanıt

doğal olarak değil. PPPoE kaybı 8 bayt yani modeminizde ve test sonuçlarında 1492 görebilmeniz lazım gelir.

https://baturin.org/tools/encapcalc/?protocols=PPPoE

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.