Merhaba arkadaşlar, 4 yıldır Sony DSC W30 6 mp. compact fotograf makinesi kullanıyorum profosyonel degil aile fotoları vs günlük çekimler için memnundum fakat ilerleyen teknoloji ile 12 Mp makinaya geçiş yapmak istiyorum tercihlerim, Canon ixus 100 is 12mp Sony dsc w290 12mp gibi makineler 600 - 850 tl arasında bir makine düşünüyorum fakat prof. foto çeken bir arkadaşım compact makinelerde 12mp ile verim alamayacağımı bu makinelerin su anda kullandıgımdan daha iyi olmadıgını söyledi yorumlarınızı ve makine tavsiyelerinizi lütfen yazınız.
quote:
Orijinalden alıntı: ataoygar
Merhaba arkadaşlar, 4 yıldır Sony DSC W30 6 mp. compact fotograf makinesi kullanıyorum profosyonel degil aile fotoları vs günlük çekimler için memnundum fakat ilerleyen teknoloji ile 12 Mp makinaya geçiş yapmak istiyorum tercihlerim, Canon ixus 100 is 12mp Sony dsc w290 12mp gibi makineler 600 - 850 tl arasında bir makine düşünüyorum fakat prof. foto çeken bir arkadaşım compact makinelerde 12mp ile verim alamayacağımı bu makinelerin su anda kullandıgımdan daha iyi olmadıgını söyledi yorumlarınızı ve makine tavsiyelerinizi lütfen yazınız.
arkadaşınız doğru söylemiş sizin sony 1/2.5 küçük ccd olduğu halde sensöre fazla piksel bindirmeyip 6 piksel yaptıkları için keskinlik,detay,ve renk doygunluğunda diğer 1/2.5 ccd 12 piksel makinalardan daha iyi netice alınır. ama 12 piksel oduğu halde sizin makinadan iyi makinalar var.mesela fujinin fserisi f47.50,60,100 ve 200 çünki 1,6 büyük ve özel ccd panasonic lx3 canon g11,,s90
genelde tavsiyeler panosonic tz7, fujifilm f200exr oluyor birde canon s90 var. incele istersen. hepside kaliteli iyi compact makinalar. kiminde video kiminde foto iiyi oluyor. artık tercihine göre .
geçişde fark istiyosan videoda önemliyse kesinlikle panasonic tz7 al. gündüz dış çekimler için cihazlar hemen hemen birbirine yakın sonuçlar verir ama ben ev içi çekimi veya karanlıkta çekim yapıcam dersen ve foto senin için tek kriterse fujifilm f serisi yerinde seçim olur
internet üzerinden nerelerden temin edebilirim faturalı ve garantili olarak?
fotograf makinası denince bence en guzel ve hesaplı sitelerden biridir fotografium ve fotozeynep..ama fotografiumun fiyatları daha uygun geliyor bana son zamanlarda heryeri tarıyorum çünki...ama piyasaa gore ne kadar uygun olursa olsun spot piyasaya gore oldukça yuksek...slr alsan belki aradaki afaki fiyat ve sınıf farkından dolayı spot alabilirsin derdim ama bu tarz kompakt makinalarda bişey diyemeyecegim..karar senin.. panosonic tz7 1049 TL http://www.fotografium.com/index.php?p=show&pid=50908
bu makinaları inceledim ama ayırdıgım bütçenin üzerinde yani slr fiyatlarına yakın daha ekonomik tavsiyelerinizde varsa bekliyorum teşekkürler.
Yüzlerce forumda söyleniyor mp. önemli bir faktör değil diye.
Mesela teknosa da finepix s15000 var 619 tl ye. Bu iyi bir tercih olabilir.
Yok ben profesyonel bir şey istiom dersen dslr le 1300 civarı başlıo...
quote:
Orijinalden alıntı: ataoygar
bu makinaları inceledim ama ayırdıgım bütçenin üzerinde yani slr fiyatlarına yakın daha ekonomik tavsiyelerinizde varsa bekliyorum teşekkürler.
evet fiyatlar maalesef burda yüksek bazı arkadaşlar fuji fserisi tavsiye ediyorum diye kızıyorlar ama sizin seçtiğiniz modellerle fiyatı aynıgibi ama fotoda onlardan iyi yine fuji tavsiye edeceğim fiyat burda uygun olduğu için kararsizin. f47 http://www.buroteknik.com/urun_tanim.asp?urun=44866
Canon G10 önerirmisiniz uygun fiyata bulunuyor piyasada?
G10 ile G11 arasında kararsız kaldım ??
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme