Şimdi Ara

Compaq Cq-61 güç problemi (led bir kere yanıp sönüyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba hayırlı ramazanlar. İnsanlık için küçük fakat benim için oldukça büyük düzeyde olan sorunum var.

Bugün aşırı sıcaktan bunalan şahsım bir müddet zıbarmak istedi ve muazzam çöküşe vesile olacak "hazırda beklet" özelliği ile dizüstünün de dinlenmesini uygun gördü.

Nitekim uyandıp da bilgisayarı açtığımda ilgili sorunla şöyle karşılaştım. Pil takılı iken adaptör jackının girdiği yerdeki led yanmiyordu. Yanmasi yanmaması çalıştığı müddetçe sorun değil fakat laptop da açılmak istemiyordu. Bataryayı çıkarıp adaptorü tekrar taktım bu sefer led (jackın yanındaki) yanıyor fakat takriben 5 saniye kadar sonra tekrar sönüyor. Ve bilgisayar açılmıyor. Ek olarak elde veri olsun diye adaptor ve pil takili iken pili soktüm ve bu durumda da yanmamaya (ledin) devam ettigini tespit ettim.

Ek deneylerim ve bilgisayari pre-montaj haline getirmemden dolayi ulastigim verileri paylasiyorum.

1-hdd saglam, baska laptopta denedim
    2- ramler ddr 2. Diger komputer ddr 3 oldugundan mutevellit deneyemedim.
    3- herhangi bir patlayis, karariş, ekstrem koku vs. Taniyamadim donanim ustunde.
    4- bios pilini cikardim belki kisa devredir diye. Birazdan pil gelecek tekrar deneyiş.
    5- adaptorler saglam. Uc adaptor ile denedim daha once gucu yeten. 4.74 amper orta uclu.

Evet, bu bozulumdan sorumlu olan ayni zamanda da nesnesi olan donanimsal parca sizce ne olabilir? Cpu, gpu, bios. Anakart göçüş, klavye ( neden olmasin), giris jacki.

Saygilarla ramazaniniz ve aksami serifleriniz hayrolsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Uzgunum yukarliyorum forumun konu inflasyonu adeta muthis.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.