Şimdi Ara

Compaq Recovery Soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kardeşime HP Compaq Presario bir makine aldık.

İçinden kurulum için DVD veya CD çıkmadı zaten böyle söylenmişti. Sorun yok.

Kurulumdan sonra direkt Recovery konsolu çıktı. Bunu da biliyordum.

Ama bana aldığımda söylenen, Recovery konsolunun DVD yaratacağıydı ama DVD falan istemeden bu konsol kapandı. Vista açıldı.

Kurulumdan sonra incelediğimde Presario_RP diye bir partition kurulduğunu gördüm. Tahminim bunun açılımı Presario Rescue Partition. Buraya Vista vesaire yazılımlarını koyuyor. 5.33 GB'lik partition'un 1.5 GB'ı boş. Windows Explorer ile içeriği göstermiyor Compaq koruması diyerek ama Total Commander ile girdim ve klasör içeriğini görebildim. Preload adında 4 GB'lık bir klasör var.

(Not: Bu hadiseye tilt oldum 5GB'lık alan yalan oluyor çünkü)

Şimdi ben bu partition içeriğini DVD'ye almak istiyorum. Ama mantıken bunu kopyalasam bootable olmayacak. Nero'da DVD Boot şeklinde yapsam işe yarar mı? Veya boota gerek olmayabilir mi?

Yeniden Recovery yapsam bu kez DVD'ye atar mı? Yeni recovery sonradan kurduğum Office vesaire programları da içerir mi? Şu anda düzgün çalışıyor alet ama ben sıfır Vistalı bir yedek elimde kalsın istiyorum.

Bir de C partition'u 69 GB, D (Presario_RP) partition'u 5GB. HD kapasitesi 80 GB. Burada da sorun yok.

Ancak C partition'da gizli dosyaları açmama rağmen, Total Commander olsun Windows Explorer olsun gizli dosyalar da dahil seçip kullanılan alana bakınca 17GB diyor fakat HD özelliklerine baktığımda 24GB kullanılan alan diyor. Bu 7 GB'lık farkın ne olduğunu bir türlü bulamadım.

Acaba bu D (Presario_RP) partitionu o alanı mı kullanıyor özel harddisk ayağına? Yani 80 GB'lik hard disk 69'a mı düşmüş oluyor. Ben en fazla 72'ye falan düşer diye biliyordum. Ama 69 bile olsa yine de 2 GB'lık bir eksik oluyor.

Kısacası bana kafayı yedirten
    1) DVD yapmak
    2) 7GB'lık alanın nereye gittiğini bulamamak.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden ilgileneceklere teşekkürler.

Not: HP destek ile iletişime geçtim. Ve kurtarma DVD'sini istedim. Dünya'nın çoğu yerine ücretsiz DVD yollanırken ve bu zorunluyken bana ücretsiz göndermiyoruz sorun varsa verin tamir edelim vesaire dediler.
    HP almayı düşünenler varsa bunu göz önüne almalarını tavsiye ediyorum. Bence tam bir rezillik. HP'nin İngilizce sitesi DVD yollayalım linkleriyle dolu ama Türkiye'de böyle uyduruk bir sorun için aleti servise bırakmanız söyleniyor.

Bana sorarsanız şu ana kadar olanlardan kesinlikle memnun değilim ve HP markasını tavsiye etmiyorum. Zorla işletim sistemi veriyorlar ve üstüne bu sorunlarla karşılaşıyorsunuz.

• http://forum.donanimhaber.com/m_14314400/tm.htm

Başlığını kullanırsan daha faydalı olacağını düşünüyorum
  • Teşekkürler. Oraya baktım fakat silinen partitionlar dışında bilgi göremedim. Gerekiyorsa lütfen o başlığın altına taşıyabilir misiniz?

Bu arada ileride lazım olabilir o yüzden söyleyeyim. 7GB hadisesini çözdüm. Sistem Koruması (System Restore) 7GB kadar yer kullanıyormuş. Bunu bulunca biraz daha araştırdım, 25GB kadar kullandığını söyleyenler bile var. Yani HD'nizin yaklaşık 1/10 gitmişse sebebi Sistem Koruması olabilir.

Kapatmak için (Vista):

Denetim Masası
    listeden Sistem
    soldan Sistem Koruması
    üstte Sistem Koruması sekmesi
    alttaki listede korumayı kapatacağınız bölümün solundaki tiki kaldırın.
  • arkadaşım vista işletim sistemi olan hp laptopların başlat menüsünde recovery manager diye bir program var.sanırım ona hiç bakmamşsın.buradan kendine sadece 1 set recovery disk oluşturabilirsin.dikkat et bu sadece bir kereye mahsus yapılabilen bir işlem.o yüzden işlem esnasında sakın başka birşey yapma,iptal deme,yada restart yapma.mümkünse kaliteli bir dvd medya kullan.TDK,Verbatim,Maxell gibi.DVD ni oluşturduktan sonra istersen HDD ni biçimlendirip o 5GB lık recovery partition ı silebilirsin ama tavsiyem bunu silememen.

saygılarımla
  • Hocam programdan haberim var.

Bu programın hiç bir seçeneği olmayan versiyonu laptopu ilk çalıştırmamdan sonra çıktı, 2 saat kadar çalıştı 100% doldu sonra sistem yeniden başladı.

Ama işte DVD falan sormadı.

Yalnız 1 kere oluşturabilmene rağmen 1 kereye mahsus değil gibi. Çünkü programı başlat menüsünden çalıştırdığımda tekrar kurtarma olayını yapabilecek şekilde gözüküyor.

Şimdi tekrar kurtarma diski yapsam zannediyorum ki şu anki ayarlar ile falan kurtarma yapacak. Ama emin değilim.
    O yüzden önce elimdeki partition'u düzgün bir şekilde DVD'ye aktarmak istiyorum ki elimde adam gibi Vista kurulumu olsun.

Partition'u silmeyi düşünmüyorum. Zannedersem o partition'u hiç ellemezsem bir problem olmaz ama ben yine de DVD olsun istiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lhdal

Hocam programdan haberim var.

Bu programın hiç bir seçeneği olmayan versiyonu laptopu ilk çalıştırmamdan sonra çıktı, 2 saat kadar çalıştı 100% doldu sonra sistem yeniden başladı.

Ama işte DVD falan sormadı.

Yalnız 1 kere oluşturabilmene rağmen 1 kereye mahsus değil gibi. Çünkü programı başlat menüsünden çalıştırdığımda tekrar kurtarma olayını yapabilecek şekilde gözüküyor.

Şimdi tekrar kurtarma diski yapsam zannediyorum ki şu anki ayarlar ile falan kurtarma yapacak. Ama emin değilim.
    O yüzden önce elimdeki partition'u düzgün bir şekilde DVD'ye aktarmak istiyorum ki elimde adam gibi Vista kurulumu olsun.

Partition'u silmeyi düşünmüyorum. Zannedersem o partition'u hiç ellemezsem bir problem olmaz ama ben yine de DVD olsun istiyorum.

vitayı ilk kurduktan sonra başlat menüsünden programlardaki recovery manager a girip herşeyden önce bu DVD yi oluşturman gerekirdi.recovery manager senin bios ve vista yazılım şifreni bu diske kopyalar ve sen bu dakikadan sonra 2. bir DVD oluşturamazsın.denediğinde daha önce disk olşturuldu diye uyarı verir.bu program herşeyi kendi yapar bazen ekran kararabilir falan filan.bunlar normal.ama kayıtlarına disk oluşturuldu diye kaydettikten sonra ne yaparsan yap birdaha disk oluşturamazsın.hata oluşmuş olsa bile

• Peki hocam o zaman bu Presario_RP partition'u bilgisayar geldiğinde vardı öyle mi? Ben bunun sonradan yapıldığını sanıyordum. Bu partitionu silmediğim sürece de DVD olsun olmasın Recovery yapmam mümkün yani?

Bir de DVD yapamazsın diyorsun ama HP sitesinde yapabilirsin diyor. Yani kurulumdan sonra Başlat'tan git programı çalıştır diyor. Bana ilk geldiğinde Vista başlamadan program başlamıştı Başlat falan yoktu ama şimdi girebiliyorum programa.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/genericDocument?lc=en&cc=us&dlc=en&docname=bph07143

Ve eğer DVD yapma işlemini yaparsam Presario_RP partitionuna bir şey yazmaz değil mi?
    Yani bu kısım bir nevi ROM işlevi görüyor sanırım?

• quote:

Peki hocam o zaman bu Presario_RP partition'u bilgisayar geldiğinde vardı öyle mi? Ben bunun sonradan yapıldığını sanıyordum. Bu partitionu silmediğim sürece de DVD olsun olmasın Recovery yapmam mümkün yani?

Bir de DVD yapamazsın diyorsun ama HP sitesinde yapabilirsin diyor. Yani kurulumdan sonra Başlat'tan git programı çalıştır diyor. Bana ilk geldiğinde Vista başlamadan program başlamıştı Başlat falan yoktu ama şimdi girebiliyorum programa.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/genericDocument?lc=en&cc=us&dlc=en&docname=bph07143

Ve eğer DVD yapma işlemini yaparsam Presario_RP partitionuna bir şey yazmaz değil mi?
    Yani bu kısım bir nevi ROM işlevi görüyor sanırım?

Dostum aynen öyle bu Recovery Partition zaten harddiskinde ayrılmış bir alan.buraya format atmazsan istediğin zaman buradan bütün yazılımları tekrar yükleyebilirsin.çünkü herhangi bir yükleme durumunda sana DVD den mi yoksa Recovery partititondanmı yapayım diye sorar.eğer Dvd din yoksa Harddiskten yaparsın olur biter.ama olası bir harddisk göçmesinde burada bilgiler güme gidebilir o yüzden bir diskede kaydetmen tavsiye olunur.
    Bak verdiğin linki iyi anladıysan disk oluştururken herhangi bir hata olup ta yapamazsan ikinci adımı uygula diyor.o da DVD siparişi.bu dvd yi eğer servise sipariş verirsen 50$+kdv bir ücreti var dikkatini çekerim.
    bilgisayarın ilk kurulumunda bütün ayarların bir daha değişememek üzere kaydediliyo.o yüzden ilk kurulum önemli.ilk kurulum esnasında bu recovery dvd sini oluşturmuyorsun ama.vista kurulduktan sonra başlattan ilgili programa girip yapıyorsun.o zaten seni yönlendiriyor.sana tavsiyem harddiste 5gb alan recovery için kalsın ne olur ne olmaz.birde dvd oluşturki rahat uyuyasın

• Tamamdır hocam.

Çok sağolasın. Şimdi DVD'ye atıyorum. Partition da kalsın.

Sorun olursa hiç olmadı gider bir Vista DVD'si ile falan yaparım eski usül. Nasıl olsa orjinal seri numaramız var.

İlgine tekrar teşekkür ederim ellerin dert görmesin.

EK: Bugün dosyaları falan yedekletikten sonra Recovery programı ile DVD'yi de yarattım.
    Daha önce yaratmadığımdan olsa gerek ses çıkartmadı. Ama yedekleme bittikten sonra tek kurtarma diski yapabilirsiniz tarzı bir mesaj verdi. Sanırım bundan sonra izin vermez.

Böylece tüm sorunlar çözülmüş oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lhdal -- 1 Temmuz 2007; 10:51:43 >
  • quote:

Tamamdır hocam.

Çok sağolasın. Şimdi DVD'ye atıyorum. Partition da kalsın.

Sorun olursa hiç olmadı gider bir Vista DVD'si ile falan yaparım eski usül. Nasıl olsa orjinal seri numaramız var.

İlgine tekrar teşekkür ederim ellerin dert görmesin.

EK: Bugün dosyaları falan yedekletikten sonra Recovery programı ile DVD'yi de yarattım.
    Daha önce yaratmadığımdan olsa gerek ses çıkartmadı. Ama yedekleme bittikten sonra tek kurtarma diski yapabilirsiniz tarzı bir mesaj verdi. Sanırım bundan sonra izin vermez.

Böylece tüm sorunlar çözülmüş oldu.

Dostum tebrik ederim kendini ve lisanslı yazılımlarını garanti altına aldın ama bildiğim kadarıyla bizim lisans şifresiyle başka vista kuramazsın.bu şifreler bizim yazılıma kayıtlı yani.bilgin olsun.

• recovery kısmıd diskte durmasına ramen ben bir türlü kurtarma konsolunu acamamıstım hp yi aradım defalarca olay artık gurur meselesine dondu belki 50 dolardan fazla telefon gorusmesi yaptım ama dedimya 1000 dolarda olsa o cd yi para odemeden almayı kafaya takmıstım. sonucta hp ye bana cd yi neden vermediklerine dagir yazılı bir evrak gondermelerini istedim. Evragı mahkemede kullanacagımı ve yaptıklarının yasal olmadgını belirttim. Email dan 2 gun sonra bir bayan aradı ve disc in ucretsiz gonderilecegini fakat yurt dısından geldigi için bunun 15 ile 30 gun arasında bir zaman alıcagını söledi simdi bekliyorum. disk gelmezse bu işi mahkemeden medyasına gücüm yettigi her yere goturucem. Hp gibi bir markanın gözümde 2 kuruş degeri kalmadı. Almak isteyenleride uyarıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.