Şimdi Ara

componet kablo - rca kablo farklı mı? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
28.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir de bazı dvd player yada recorderlerde Scart rgb yazıyor.bazılarında ise sadece scart yazıyor.bu ne anlama geliyor.ustalardan rica etsem..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ONURUM88

bir de bazı dvd player yada recorderlerde Scart rgb yazıyor.bazılarında ise sadece scart yazıyor.bu ne anlama geliyor.ustalardan rica etsem..

Bilindiği üzere Scartlar 21 pinli olurlar. Fakat bazı cihazlarda ve satılan Scart kablolarda bu pinlerin hepsi birbirine bağlı olmaz. Eksik bağlantılı olur. Bağlı olmayanlar sadece scart olur. Composite bağlantıdan iyidir. Fakat S-Video kadar iyi olmaz. Bazıları S-Video yu da destekleyebilir.

20 Pin bağlı olanlar RGB li scart olur. Diğer adı EUROSCART tır. Taşıdığı RGB sinyallerinden dolayı S-Video dan daha kalitelidir. Component video ya çok yakındır.

Günümüzdeki scart girişli veya çıkışlı üretilen tüm elektronik cihazlarda RGB artık standart olmuştur.
  • benim yeni aldıgım cihazda rgb girişini göremedim.toshiba dvd recorder 255...sayın topaz,malum dvd recorderimde Component çikiş var.anacak kullanmakta oldugum tv de (sony ) bu component giriş yok Scart ve .composıte giriş var. bunu tv girişini scart dönüşturucu yapsak component kalitesi düşer mi,sevgiler..
  • Arkadaşlar bu component konusunda uzman değilim ama eskiden bir ara ilgilenmiştim, bence iyi araştırmak gerekli. Komponent girişli bir TV'niz olabilir ama onun gelen ayrı sinyalleri ayrı ayrı ele alması ve tüpte işlemesi filan lazım. O tip aletler genellikle çok .ok pahalı stüdyo monitörleri. Diğer aletlerde komponent sinyalleri alan TV bunları içerde S-video'ya filan çevirip işleyebiliyor vs. Dolayısıyla kalite farkını S-Video ile ayırmak çok zor olabiliyor, yani değmeye de bilir. Ama ben sanki farkedecek gibi sanıyorum, yeni alacağım DVD'yi de component çıkışlı alacağım bu yüzden. Deneyeyim de aklım kalmasın diye.

Yani kısacası bu konuda bizi çok bilgili biri aydınlatmalı, zira bu işlerde yanılsamalar, yanlış yere bbüyük beklentiler olabilir.
  • komponent kablo fiyatı nekadar netten nerde buluruz.
  • digiturk receiver'ın çıkışında skart-skart dışında daha iyi bir alternatif var mı?
  • DVD playerlarda S-Video cikisi var acaba Scart mi daha iyi goruntu verir S-Video mu ?

ACOUSTIC RESEARCH MS222 S-VİDEO TO S-VİDEO 3.6 M/12FT KABLO
    Üstün çözünürlük için ACOUSTIC RESEARCH MS222 S-video kablosu, ışık ve renk sinyallerini canlı ve yüksek renk dengesi için ayrı kanallardan taşır. Görüntüdeki nesnelerin yatay ve dikey düzlemlerindeki bozulmayı azaltır

Bu urun teknosada satiliyor ???

Komponent baglanti arayanlar teknosa.com.tr den alabilirler 47YTL (1.5 metrelik olan tukenmis 27YTL sanirim)

http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110270659&CS_Category=_KABLOLAR697&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haydoot -- 3 Temmuz 2006; 3:20:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Haydoot

DVD playerlarda S-Video cikisi var acaba Scart mi daha iyi goruntu verir S-Video mu ?

Normalde S-Video scarttan biraz daha iyi görüntü sunar. Fakat scart çıkışı aynı zamanda RGB özelliği de taşıyorsa yani EUROSCART ise, Görüntü kalitesi konusunda S-Video nun önüne geçer.
  • quote:

Orjinalden alıntı: topaz42

Normalde S-Video scarttan biraz daha iyi görüntü sunar. Fakat scart çıkışı aynı zamanda RGB özelliği de taşıyorsa yani EUROSCART ise, Görüntü kalitesi konusunda S-Video nun önüne geçer.

katiliyorum
  • RGB sinyallerini tasiyan hangi scarti tavsiye edersiniz ? bu altin uclu scartlarin hepsi RGB sinyali tasirmi, nette 40 cesit kablo var.

Birde Komponent kablo uzunlugu 5mt olunca goruntu kalitesi dusermi, 1.5 metre bir komponent kablo daha iyi bir goruntu sunarmi, yoksa farki olmazmi ?
  • 21 pin, tamami bagli tip alacaksin
    o zaman RGB sinyali tasirsin.

tavsiye : Profigold PGV 783 (yassi tip-altin kaplama, parazit filitreli)

tavsiye edilen max. uzunluk 5 mt. dir.
    mumkun oldugunca kisa kullanmakta fayda var ama.
  • Selam arkadaşlar;
    Ben LG (32LC2R)marka LCD tv aldım ve bir de ev sineması almayı düşünüyorum. Araştırmalarım sonucunda Philips 3115 DivX ultra aklıma yattı HDMI çıkışlı ve fiyatıda uygun. Tavsiye edebileceğiniz başka bir marka veya model varmı? Bi de HDMI bağlantı yapan varmı? Kalite olarak nasıl?
  • yaa okuyunca inanamadım ben size var yaaa ne anlatıyorsunuz yaaaa
    compozit video rgb scarttan daha iyi ha
    ve şu s-video RGB scarttan daha iyi haa
    birde kalkmış herkeze akıl veriyor..sarı copmozitten bağlayın scarta göre mütiş bir iyileşme oluor görüntüde diye
    Sen önce şu kullandığın kaynaktan ve bağladığın TV den ayarlarına gir ve RGB scart seçeneğini işaretle...
    diyorki s-video daha iyi onu bağlayın ama s-video bağlayipta tv ye scartlada aktarabilirsiniz fark olmuyor
    aktarabilirsin fark olmaz tabiii..Scart s-videodan daha gelişmiş olduğu için geriye dönük uyumluluk gibi s-video da bağlantı yapılabilir..Scartı s-videoya yada şu en dandik sarı compozit videoya dönüştürebilirsin kabloyla yada scart başlıkları var uçlarında bu çıkışlar olan.....
    Öffff şu anlattıklarıma bakın kapatın hemen bu konuyu....
    HDMI.....DVI.....component.......scart(RGB).....s-video.....RCA compozite(sarı-beyaz-kırmızı)..gerisiniboşverin

Bu arada kullandığınız kablonun RGB olmasınada dikkat edin....RGB scart olmalı ve ayrı ayrı cihazlardan RGB scart seçeneği seçilmeli ayarlardan yani işaretlenmeli.....

• TVlerde 2scart olur mesela onlardan biri RGB dir biri normal scarttir...gidipte RGB olmayana bağlamayın...Genelde 1.rgb dir...üst düzey tvlerde bütün scartlar rgb desteklide olabilir....
  • bilgi olsun diye bende yazayım. ben ekran kartının s-video çıkışını kompozite çeviren kablo ile tv nin 3 skartından 1. sine aparat yardımı ile takıyorum (sarı giriş) görüntü gayet iyi. Geçenlerde yandaki sarı av girişine taktım direk görüntü rezil oldu.
  • Tamam ark.lar kawga etmeyin Buyrun kimsenin kafasında soru işareti kalmasın

componet kablo - rca kablo farklı mı?
  • ee bu tabloda scart yok? bir de 7 pinli s-video kablosu nasıldır(sanırım sesi de iletiyor) ; optik kablo ne işe yarar?

ayrıca şöyle bir sonuç çıkardım, yanlış varsa düzeltin:
    composite: CVBS: sarı
    component: YPbPr : kırmızı-mavi-yeşil
    coaxial :RF :Anten kablosu
    compoiste+audio =RCA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 16 Mart 2007; 9:39:20 >
  • SELİMUSTA KONUYA SON NOKTAYI KOYMUŞ ARKADAŞLAR.ALDIĞINIZ HERHANGİBİR PLAZMA YA DA ORTA SINIF BİR DVD PAYLERİN KULLANIM KILAVUZUNDA ZATEN BU HUSUSLARI GAYET NET BİR ŞEKİLDE BULABİLRİSİNİZ.
    GELELİM BENİM SIKINTIMA.PROJEKSİYONUMA SIVA ALTI KOMPENENT KABLO DÖŞEMEM GEREKİYOR.ŞU AN DA S-VİDEODAN BAĞLIYIM ANCAK KOMPENENT BAĞLANTI İLE DAHA KALİTELİ GÖRÜNTÜ ALACAĞIM AŞİKAR.
    20 METRELİK (VEYA 15 METRE CİVARI) BİR KABLOLAMA YAPMAM GEREKİYOR.SIVA ALTI BORULARDA ELEKTRİKÇİMİM AZİZLİĞİ NEDENİYE SERT DÖNÜŞLER VAR VE BU NEDENLE ORİJİNAL KOMPENENT KABLOLARIN SOKET GİRİŞ UÇLARININ BORU DÖNÜŞLERİNDEN GEÇMESİ MÜMKÜN DEĞİL.SATICILARI ARAŞTIRDIM KİMİLERİ EVDE YAPILACAK SOKET LEHİMLERİ İLE BERBAT SONUÇLAR ALACAĞIMI KABLOYU REZİL EDECEĞİMİ SÖYLÜYOR,KİMİSİDE KESİNLİKLE DÜZGÜN SONUÇLAR ALABİLECEĞİMİ SÖYLÜYOR.YANİ TAM BİR ÇELİŞKİ VAR.KOMPENENT KABLOLAMADAKİ AMACIM PROJEKSİYONDAN HD GÖRÜNTÜYÜ YAKALAMAK (İLERDE TABİİ Kİ) YANİ SONUÇ OLARAK
    1-20 METRELİK BİR UZUNLUKTA KOMPENENT KABLOLAMA NE KADAR MANTIKLI OLUR.?
    2-SOKET UÇLARININ EVDE LEHİMLENMESİ SONUCU NE KADAR ETKİLER.?
    3-METRESİ 4 USD (240 USD TUTUYOR SOKET HARİÇ) OLAN BU KABLOYU ALIP HD GÖRÜNTÜ ALINABİLİR Mİ.?
    BİLGİSİ TECRÜBESİ OLAN VARSA VE PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM.

• merahaba arkadaşlar. lcd tvimde uydu alıcısyla görüntü kalietisinde düşük randıman alınca kablo olayına el attım. burdan okuduklarımla biraz bilgi sahibi oldum. şu arkadaşların belirttiği PROFİGOLD PGV 782 kabloyu nereden ve ne kadara satın alabilirim acaba? yardım ederseniz sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.