Cooler Master'ın Computex 2016'da duyurduğu ürünlerin hepsi ilk kez Master Case 5'de tanık olduğumuz "Master" serisi altında tanıtıldı.
Sıvı soğutma cephesinde tanıtılan ürün MasterLiquid Pro. Cooler Master'ın diğer sıvı soğutmalarında olduğu gibi bu üründe hepsi bir arada sıvı soğutma kitlerinden. 120MM ve 240MM radyatöre sahip iki farklı ürün var. MasterLiquid Pro serisin rakiplerinden ayıran detaysa pompa ve blok tasarımını değiştirilmesi. Resimlerde görüldüğü gibi blok ve pompa kısmende olsa ayrılmış. Bu teknolojiye verilen isimse FlowOp. Amaç blok üzerindeki sıvı basıncını maksimize etmek. Kullanılan fanlarsa yeni Master Air serisinden.
Fan kısmındaysa MasterFan Pro konsepti altında üç farklı fan var. Bunlar Master Fan Pro AirFlow, Master Fan Pro Balance, Master Fan Pro Pressure. Air Flow modeli kasa ve işlemci hava soğutucuları için özelleştirilmiş. Blance radyatör ve işlemci hava soğutucuları, Pressure ise radyatör ve kasa için özelleştirilmiş.
Termal macun tarafında yeni MasterGel konsepti duyuruldu. Bunlar Master Gel, the Master Gel Pro ve Master Gel Maker Nano. MasterGel modeli oyun sistemi toplayan kişiler ve stok işlemci stoğucusu kullananlar için geliştirilmiş. Bunu sağlaması için macunun viskozitesi düşük tutulmuş ve kolay imkanı sunuyor. Master Gel Pro ise daha üst seviye bir ürün ve içinde metal parça yoğunluğu daha fazla. Bu da daha yüksek iletkenlik sunuyor. Pro'nun esas hedef kitlesi kendi sıvı soğutmasını kullanan kişiler. Tepedeki ürünse Master Gel Maker Nano. Bu ürün profesyonel hız aşırtmacılar, LN2 ve kuzu buz soğutucu kullananlar için geliştirilmiş. Macunda metal nanop arçacık oranı çok yüksek ve iletkenliği 11 W/m.k,
Hava soğutma tarafındaysa MasteAir konsepti yer alıyor. Toplamda yedi adet ürün bulunuyor. Bunların üç tanesi Master Air serisi altındaki Master Air 2, Master Air 3, Master Air 4. Master Pro serisinde Master Pro 3 ve Master Pro 4 olarak iki farklı ürün var. En tepedeki MasterAir Maker 8 serisinde iki farklı model var. Master Air serisindeki ürünlerde üç farklı boyutta ısı emici ve fan var. Master Air 2 ve 3 modelinde 92MM fan var. Master Air 4 ise 120MM. Master Air Pro serisindeki ürünlerin ısı emicisi görülebilir şekilde daha büyük. Pro 3 modeli 92MM, Pro 4 ise 120MM. Maker Pro 8'de bulunan ürünlerde daha geniş bir ısı yayım alanı var ve çift fan yer alıyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Master Gel Pro'yu Amazondan sipariş edip kullanma fırsatı buldum, GPU üzerinde Noctua'ya göre 2 derece daha başarılıydı ama CPU'da deneme fırsatı bulamadım. MasterLiquid Pro'nun görüntüsünü çoğu kişi beğenmesede benim çok hosuma gitti, eğer pompası idda edildiği kadar sessiz ise denemek istiyorum. Keşke 360'lık versiyonuda olsaydı :/