Şimdi Ara

Concord Smartpad7 vs. Praktica Tp 8.1 Tablet Karşılaştırması ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
8.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Tablet bilgisayarlar baya kullanışlı ve pratik, piyasada da birçok ürün bulunmakta. bir süredir de tablet almayı kafama koydum hem tatiller için hem de günlük işler (internet,video,film,fotoğraf,oyun vs.) için kullanacağım. tatil de yaklaşmışken bi tane alıyım da kullanıyım diyorum.bilmeden de almak istemiyorum paraya yazık olmasın. araştımalarım sonucunda şu iki ürünü buldum:

CONCORD Smartpad7 http://www.hepsiburada.com/Liste/concord-smartpad7-8gb-7-tablet/productDetails.aspx?productId=bd300359&categoryId=29014004

PRAKTICA Tp 8.1 http://prakticatablet.com/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=109
    hatta şu linkte de incelemesini yapmışlar bu incelemeden sonra da kafam karıştı diyebilirim.http://www.pcgunlugu.com/2012/05/practica-tp-8-1-tablet-pc-ayrintili-inceleme/

işimi görecek olsun bana yeter.flash videoları açsın,marketteki uygulamalardan çokça faydalanabileyim,yarı yolda bırakmasın

donanım olayından falan çok çok iyi anlamam ama yine de bilgiliyim bu konularda benim net olarak görebildiğim farklar:

1-Concord ekranı 7" ve 16:9 , Praktica ekranı 8" ve 4:3
    2-Concord ram'i 512mb , Praktica ram'i 1gb
    3-concord 3000mAH batarya , praktica 5000mAH batarya
    4-market uygulaması prakticada yüklü gelmiyormuş.
    5-concordda ethernet adaptör ile kablolu internet kullanılabiliyormuş.
    6-concord dahili hafızası 8gb olarak gözüküyor, prakticada 4gb dahili + 4gb microsd olarak paylaştırmış.

en merak ettiğim de ram olayı, 512 mb'nin yeterliliği içime sinse concord alıcam ama bilemiyorum.1gb olsa uygulamalar açısından daha iyi olur gibime geliyor ama prakticanın ekran yapısı çok itici. (fiyat bakımından birbirine hemen hemen yakın)

Sizce hangisi arkadaşlar, yardımlarınız ve görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerceveligozluk -- 26 Mayıs 2012; 14:54:55 >

• Bahsetmiş olduğunuz linkteki tanıtım yazısını yazan editör benim. Practica tp 8.1 tablet pc inceleme yazısında belirttiğim gibi cihazın performansı azımsanacak bir performans değil. Ancak eksikleride mevcut. Market ve işlemci konusunda cihazın eksikleri olduğunu söyleyebilirim. A8 işlemci A9 olsaydı çok daha iyi olurdu ama cihazda henüz 1 aydır hiç bir sorun yaşamadım.http://www.pcgunlugu.com/2012/05/practica-tp-8-1-tablet-pc-ayrintili-inceleme/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnlihaker -- 25 Mayıs 2012; 20:11:14 >
  • Merhaba ben Concord smartpad 7 kullanıyorum. Almadan önce araştırdım praktikayi farklar oldugu icin concord tercih ettim.Concord cazip kılan tarafı hediyeleri, cihazın ince olması ve müşteri memnuniyeti fiyatlar yakin suan kullanıyorum dokunmatik çok üst sınıf hızı sorunsuz hafıza 8 gb yeterli zaten 2 gb android sürüme gidiyor Ethernet çok isimi görüyor.Hdmi kablosuna tv de film izliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetsayin

Merhaba ben Concord smartpad 7 kullanıyorum. Almadan önce araştırdım praktikayi farklar oldugu icin concord tercih ettim.Concord cazip kılan tarafı hediyeleri, cihazın ince olması ve müşteri memnuniyeti fiyatlar yakin suan kullanıyorum dokunmatik çok üst sınıf hızı sorunsuz hafıza 8 gb yeterli zaten 2 gb android sürüme gidiyor Ethernet çok isimi görüyor.Hdmi kablosuna tv de film izliyorum

Sonunda biri çıktı kullanan ya teşekkürler dostum :) ben de zaten ekranı ve diğer özellikleri bakımından concorda yönelmiştim sen de cihazdan gayet memnunsun anlaşılan. 2 sorum olacak:

internetteki flash videoları akıcı sorunsuz çalıştırabiliyor mu ?

oyun performansı nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wefa

quote:

Merhaba ben Concord smartpad 7 kullanıyorum. Almadan önce araştırdım praktikayi farklar oldugu icin concord tercih ettim.Concord cazip kılan tarafı hediyeleri, cihazın ince olması ve müşteri memnuniyeti fiyatlar yakin suan kullanıyorum dokunmatik çok üst sınıf hızı sorunsuz hafıza 8 gb yeterli zaten 2 gb android sürüme gidiyor Ethernet çok isimi görüyor.Hdmi kablosuna tv de film izliyorum

Sonunda biri çıktı kullanan ya teşekkürler dostum :) ben de zaten ekranı ve diğer özellikleri bakımından concorda yönelmiştim sen de cihazdan gayet memnunsun anlaşılan. 2 sorum olacak:

oyun performansı nasıl ?

sorunsuzca kullanabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: alphi3458

quote:

Orijinalden alıntı: wefa

quote:

oyun performansı nasıl ?

sorunsuzca kullanabilirsiniz

Alıntıları Göster
    Bende Concord Kullanıyorum pişman olmuyacaksın emin ol al cunku ben olmadım :)

• Templ run oyunu güzel oynatıyor icinde angry bird geldi gayet iyi diyeceğim alabilirsin bana dua edersin beddua değil :)
  • Çok teşekkürler arkadaşlar concordda karar kıldım yakın zamanda alacağım muhtemelen, alınca eksilerini artılarını da yazıcam :)
  • quote:

kardeş bende almayı düşünüyorum fakat bir kaç sorum var cevaplarsan memnun olurum:
    1- şarjı ne kadar gidiyor
    2-şarjda kullanımda dokunmatiğinde sapmalar oluyo mu?
    3-Android market yüklü geliyor mu?
    4-tv ye bağladığında görüntü aktarımı izleme fırsatın olduysa 720p ve 1080p filmlerde nasıl?
  • 1. Sarjdaykende kullanırken iyi
    2. 4.0.3 versiyonu yüklü geldi
    3. Şarj normal kullanıyorum 6 saate yakın gitti
    4. Android market Google play yüklü uygulama indirdim yemek tarifi
  • quote:

1. Sarjdaykende kullanırken iyi
    2. 4.0.3 versiyonu yüklü geldi
    3. Şarj normal kullanıyorum 6 saate yakın gitti
    4. Android market Google play yüklü uygulama indirdim yemek tarifi
    bende concord kullanıyorum yeni sayılır..burda görmüştüm video çekmiş bi arkadaş,o videoda neyse aynen o geldi,hatta bende açarken o videodaki gibi inceleyerek baktım,enson tableti açtım ve ogün bugündür bayılarak giriyorum 4*4lük bi tablet ben çok memnunum,,içine birsürü marketten oyun program indirdim sorunsuz çalışıyo hepsi,,ethernet kablosuyla nete bağlandım çok eğlenceli,,wifiyi denedim tek sorun alt katta bulunan modemimi görüo fakat güvenliği 802.1x vs.sağlanıyor diyo şifre falanmı var bilemedim,ama bi önceki artes tabletle hemencik bağlanmıştı,bu neden bağlanmıyo anlamadım,,wlan diye biyer daha geliyo onda şifre yok oraya bağlanabiliyorum ama bizim pikatel airmax modeme bağlantı yapamadım görüyo ama,güvenliği sağlanıyo diyo iştee varmı bu sorunun bi çözümü...

işte benim aldığım smartpad7 bu videosunu inceleyerek beğenmiştim,iyikide almışım diyorum..

http://www.youtube.com/watch?v=cw1ACGc57sc

• 319 tlye sanalpazar uzerinden kargo dahil satiyorum . Simdiye kadar sanalpazar dahil 10 uzeri sattim hic geri donus almadim 1 tanesinde dokunmatik sorunu cikmisti geldiginde direk sifirlanip geri geldi.

http://www.sanalpazar.com/Concord-Smartpad-7-8gb-7-Tablet-Pc-Wifi+3g__isp3597040

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokhanozenist -- 26 Haziran 2012; 23:17:23 >
  • Birde cihazin 199 tl versiyonu var ancak dokunmatigi kapasitif degil. Resiztif ve 256 mb ramli
    Bunuda tercih edenler olabiliyor.

http://www.sanalpazar.com/Concord-Smartpad3-8gb-7-8221-Tablet-Pc__isp3818885
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokhanozenist

Birde cihazin 199 tl versiyonu var ancak dokunmatigi kapasitif degil. Resiztif ve 256 mb ramli
    Bunuda tercih edenler olabiliyor.

http://www.sanalpazar.com/Concord-Smartpad3-8gb-7-8221-Tablet-Pc__isp3818885
    Praktica 8.1 ile de ethernet adaptör ile kablolu internet kullanılabiliyor. Ekran dokunmatik hassaslığı Samsung Galaxy S ile aynı. Batarya ömrü muhteşem. Sürekli kullanma ile 5 saatte bitmiyor. 1 gb ram büyük avantaj. Galaxy de uzun süre oynanınca takılmalar yapan bazı oyunlar sorunsuz oynanıyor. Pes 2012 de dahil oynatmadığı oyun yok. Alman malı olduğu her halinden belli. Yanında gelen şarj adaptörüne kadar kalite. Mevcut piyasadaki çoğu tablet ya şarj cihazı yada girişinde problemler çıkarıyor. Bu cihazda bu tip sorunlar olacağını sanmıyorum. Kutu içinden çıkan deri taşıma çantası da gayet kaliteli. Kısacası A'dan Z'ye kalite kokan bir ürün. Fiyatına oranla gayet güzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: maivesiyah

Praktica 8.1 ile de ethernet adaptör ile kablolu internet kullanılabiliyor. Ekran dokunmatik hassaslığı Samsung Galaxy S ile aynı. Batarya ömrü muhteşem. Sürekli kullanma ile 5 saatte bitmiyor. 1 gb ram büyük avantaj. Galaxy de uzun süre oynanınca takılmalar yapan bazı oyunlar sorunsuz oynanıyor. Pes 2012 de dahil oynatmadığı oyun yok. Alman malı olduğu her halinden belli. Yanında gelen şarj adaptörüne kadar kalite. Mevcut piyasadaki çoğu tablet ya şarj cihazı yada girişinde problemler çıkarıyor. Bu cihazda bu tip sorunlar olacağını sanmıyorum. Kutu içinden çıkan deri taşıma çantası da gayet kaliteli. Kısacası A'dan Z'ye kalite kokan bir ürün. Fiyatına oranla gayet güzel.

dahili 3G var mı? dahili ve yükseltilebilir hafızası ne kadar? Ekran büyüklüğü ne kadar?

• quote:

Orijinalden alıntı: manyaksbss

quote:

dahili 3G var mı? dahili ve yükseltilebilir hafızası ne kadar? Ekran büyüklüğü ne kadar?

Dahili 3G yok fakat 3G modem destekliyor. Dahili hafızası 4 gb bendeki model fakat 16'a kadar dahili hafızası olan modeller de var. Yükseltilebilir hafıza 32 GB'a kadar destekliyor. Ekran 8 inc 7inc lik eski tabletim yanında oyuncak gibi kalıyordu kalite olarak. Kimileri kare ekran diyor fakat kare değil üstelik kitap pdf ppt word dosyalarını okumak için çok kullanışlı. İnternet hızı özellikle ethernet üzerinden çok çok hızlı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: manyaksbss

quote:

Dahili 3G yok fakat 3G modem destekliyor. Dahili hafızası 4 gb bendeki model fakat 16'a kadar dahili hafızası olan modeller de var. Yükseltilebilir hafıza 32 GB'a kadar destekliyor. Ekran 8 inc 7inc lik eski tabletim yanında oyuncak gibi kalıyordu kalite olarak. Kimileri kare ekran diyor fakat kare değil üstelik kitap pdf ppt word dosyalarını okumak için çok kullanışlı. İnternet hızı özellikle ethernet üzerinden çok çok hızlı.

Alıntıları Göster
    forum.donanimhaber.com da Concord Destek Nicki ile Concord kullanıcılarına hizmet veren Mustafa Bey Tarafından Sorun ararştırıldı trknik servisteki bir aksaklıktan meydana geldiği anlaşıldı. Tablet PC eğiştirildi.

Mustafa Bey'in Uğraşlarına olan Saygımdan Dolayı MEsajı Editleme Gereği Duydum.

Teknik Servisdeki Arkadaşların Gözlerinden Öperim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konyaninsesi -- 13 Temmuz 2012; 22:55:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: konyaninsesi

forum.donanimhaber.com da Concord Destek Nicki ile Concord kullanıcılarına hizmet veren Mustafa Bey Tarafından Sorun ararştırıldı trknik servisteki bir aksaklıktan meydana geldiği anlaşıldı. Tablet PC eğiştirildi.

Mustafa Bey'in Uğraşlarına olan Saygımdan Dolayı MEsajı Editleme Gereği Duydum.

Teknik Servisdeki Arkadaşların Gözlerinden Öperim!

Alıntıları Göster
    Burada güncelleme var dedim okuyordum yukarıda konyases yalan hikayesi yine başladı bu linkleri tıklayın bakın

Adamın yalanına bakın Mevalana ismine günahtır kullanıyorsun

bir konuya Smartp 7 birine smartp3 aldım diyor sen kaç tane aldın o güzelim oğluna ikiside aynı sorun mu nasılda kötülemiş birine de başka markaya kampanya yapıyor açık açık sat ucuz ver belki ben bir tane daha alırım :) bu arada bana şu elindekileri göndersene ben güzelce değerlendiririm

http://forum.donanimhaber.com/m_60794590/mpage_1/f_/key_//tm.htm#62929516
    http://forum.donanimhaber.com/m_62927875/mpage_1/f_/key_/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_61267034/mpage_1/f_/key_//tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: habercialp

Burada güncelleme var dedim okuyordum yukarıda konyases yalan hikayesi yine başladı bu linkleri tıklayın bakın

Adamın yalanına bakın Mevalana ismine günahtır kullanıyorsun

bir konuya Smartp 7 birine smartp3 aldım diyor sen kaç tane aldın o güzelim oğluna ikiside aynı sorun mu nasılda kötülemiş birine de başka markaya kampanya yapıyor açık açık sat ucuz ver belki ben bir tane daha alırım :) bu arada bana şu elindekileri göndersene ben güzelce değerlendiririm

http://forum.donanimhaber.com/m_60794590/mpage_1/f_/key_//tm.htm#62929516
    http://forum.donanimhaber.com/m_62927875/mpage_1/f_/key_/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_61267034/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Alıntıları Göster
    benim hiç bir markaya övücü tek yazım yok. girersin hepsiburada.com a bakarsın concord a ilk kesin alın mesajını kim atmış. iftira atma çıkar senden.

VERDİĞİN LİNKLERDE BENİM ÖVÜCÜ YAZIM VARSA, YADA ÖVÜCÜ YAZI YAZANLAR İLE EN UFAK ALAKAM TANIŞIKLIĞIM VERSA BEN ŞE....ZİM. DEĞİSE SEN ŞER....SİN!

İDDİANI İSPAT ETMEKLE MÜKELLEFSİN!

• quote:

Orijinalden alıntı: konyaninsesi

benim hiç bir markaya övücü tek yazım yok. girersin hepsiburada.com a bakarsın concord a ilk kesin alın mesajını kim atmış. iftira atma çıkar senden.

VERDİĞİN LİNKLERDE BENİM ÖVÜCÜ YAZIM VARSA, YADA ÖVÜCÜ YAZI YAZANLAR İLE EN UFAK ALAKAM TANIŞIKLIĞIM VERSA BEN ŞE....ZİM. DEĞİSE SEN ŞER....SİN!

İDDİANI İSPAT ETMEKLE MÜKELLEFSİN!

Alıntıları Göster
    Bu arada benim işim değil firmalar senle uğraşsın.Senin konun için burda değilim sen bir yalan hikayesi yazmışsın okudum bir cevap yazdım sonra bu cihazın güncellemesi için nereye baksam senin yazıalrını görüyorum bence sen tam Şer.....sin sen konuyu saptırıyorsun. Sahayı hazırlamak sana düşmüş demek.Konyalı erkek olur dürüst olur senin gibi değil.Bu arada bir oğula 2 tablet şaşırdım ve tek sorun hayret ettim biraz daha yalanını beli etmeden yaz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.