Şimdi Ara

Conflicker!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben de Conflicker kurbanı oldum sanırım. (nasıl oldum, ne zaman oldum hiç bilmiyorum) Microsoft'un sitesindeki yönergeleri denedim. Az çok kayıt defterinden vs. anlamama rağmen Vista'ya göre anlattıkları için tam olarak çözemedim sorunu. Yine önerildiği gibi Windows Defender denedim, Sürücü yok gibi bir hata veriyor o, MSRT'u denedim o da hiçbirşey bulamıyor. Sürekli olarak rastgele isimli exe'ler türüyor işlemlerde, internet bağlantısı yavaşlıyor, bir de gizli klasörleri aktif edebildiğim halde kısa sürede kendini kapatıyor.
    Autorun.inf sorunundan şüphelenip o tarama rutinini de yaptım birşey görünmüyordu pc'de, yanlız usb flash belleği takınca conflicker'ın autorun'ı kullandığını fark ettim. Yani autorun görünür görünmez rastgele isimli bir com, dos ya da exe dosyası yaratıyor. Flash belleği formatlayıp ondan kurtuldum ama pc'dekinden kurtulmanın yolunu hala bulamadım.

Windows XP SP3 kullanıyorum, conflicker'la ilgili güvenlik güncelleştirmelerini de siteden girerek yükledim (windows update bloke ediliyor), F Secure'un bu iş için hazırladığı f-downadup'ı ve fsmrt'i de kullandım ancak yine birşey bulamadı

İndirdiğim ve eskiden çalışan bütün Avast'lar kurulumda hata veriyor, pc'yi güvenli modda çalıştıramıyorum, windows açıldığında görev çubuğunda işlem yapılamıyor(explorer.exe'yi işlemlerden kapatıp açmak durumundayım her seferinde) ve rastgele zamanlarda rastgele işlemlerde görüntü birbirine giriyor yenile yapınca yenilenen kısım düzeliyor sadece, arada sırada bir anda görüntü gidiyor ancak pc normal çalışmaya devam ediyor vs. bir sürü semptom var.

Bulduğum tüm kurtulma yolları ya bu işe yaramayan yazılımlara güveniyor ya da güvenli kip gerektiriyor. Format atmak benim için pc'yi çöpe atmaktan önceki son adım, müzikle uğraştığım için 300 400 gb. programı tekrar kurmam gerekir ve ben bunu daha 2 ay önce yaptım. Lütfen format at geçer demeden önce şu garibin halini bir düşünün.

Herhangi bir yararı dokunur mu bilmiyorum ama sistem özellikleri ; Asustek M2v-Mx anakart - Amd Athlonx2 4800+ - 4gb. 800 mhz. DDR2 ram - Radeon Hd 3850 - 380 watt ps. - Ayrıca 1 SATA 250 gb. , 1 IDE 80 gb.(C sürücüsü) , 1 IDE 40 gb. internal ve 1 500 gb. 3"5 external hdd var pc'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K_None -- 28 Mayıs 2009; 19:19:45 >

• o viruse pek bi cozum bulamayabilirsin ama Hdd ni profesyonelce veri kurtaran sirketlere gonderrsen bi ucret karsiligi yaparlar...

sonra da format atar verilerini temizlenmis bi sekilde alabilirsin...
  • http://www.bitdefender.com/scanner/online/free.html/ie.html?url=scan8/ie.html linkten online scan sekmesine tıklayarak makinanızı taratın.
    Sistemimde yüklü antivirüs yazılımının bulamadığı virüsleri bulup silmiş bir uygulamadır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: activ

http://www.bitdefender.com/scanner/online/free.html/ie.html?url=scan8/ie.html linkten online scan sekmesine tıklayarak makinanızı taratın.
    Sistemimde yüklü antivirüs yazılımının bulamadığı virüsleri bulup silmiş bir uygulamadır.

Semptomlardan biri de güvenlik firmalarının sitelerini bloke etmiş olması, linkteki uygulamayı önerenler oldu ama ulaşmak mümkün olmadı.

Neyse pes ettim sayılır artık, belgelerimi yedekliyorum şimdi external'a, external hariç bütün harddisklere format atıp vista kurmayı planlıyorum. Başka bi pc'de tarattıktan sonra yeni sistemde kullanırım belgeleri, ne olur ne olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    League of Legends - GPU Error
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.