benimde kullanmış olduğum otokar minibüslerin stoplarını kullanarak bi şaheserlik yaratmışsın tebrikler ancak geri vites bmc'lerin kullandıgından almışsın.Otokara nazaran daha büyükler ve belli de etmiş.Otokar sport modelinin tampon kısmında bu büyüklükte sis lambası var.içini beyaz geri vites olarak alırsın dışına da led alırsın yuvarlak çerçeveyi.Parklara bağlamış olursun parkları yaktığında 3 sıra led yanar çok hoş duruyor
quote:
Orijinalden alıntı: 7he mcRp
benimde kullanmış olduğum otokar minibüslerin stoplarını kullanarak bi şaheserlik yaratmışsın tebrikler ancak geri vites bmc'lerin kullandıgından almışsın.Otokara nazaran daha büyükler ve belli de etmiş.Otokar sport modelinin tampon kısmında bu büyüklükte sis lambası var.içini beyaz geri vites olarak alırsın dışına da led alırsın yuvarlak çerçeveyi.Parklara bağlamış olursun parkları yaktığında 3 sıra led yanar çok hoş duruyor
Geri vites lambasıda otokar'ın minibüslerinde kullanılan, boyutuda diğerleri gibi 10 cm sadece beyaz oldugu için büyük görünüyor...
Bahsettiginiz lambanın bi resmi varmı? Bahsettiginiz lamba sarı veya beyazmı yanıyor??
Yurt dışından led ampul şipariş verdim 2 hafta sonra gelmiş olacak bi aksilik çıkmazsa, orjinal sarı ampulun nerdeyse 2 katı ışık veriyor... Geri vites lambasında benim için görünümden daha çok yaydıgı ışık önemli, karanlık yerlerde sık sık geri gidiyorum. Şuanda orjinal stop lambasına göre %10-15 daha fazla aydınlatıyor bunlar...
quote:
Orijinalden alıntı: ugurkamil
quote:
Geri vites lambasıda otokar'ın minibüslerinde kullanılan, boyutuda diğerleri gibi 10 cm sadece beyaz oldugu için büyük görünüyor...
Bahsettiginiz lambanın bi resmi varmı? Bahsettiginiz lamba sarı veya beyazmı yanıyor??
Yurt dışından led ampul şipariş verdim 2 hafta sonra gelmiş olacak bi aksilik çıkmazsa, orjinal sarı ampulun nerdeyse 2 katı ışık veriyor... Geri vites lambasında benim için görünümden daha çok yaydıgı ışık önemli, karanlık yerlerde sık sık geri gidiyorum. Şuanda orjinal stop lambasına göre %10-15 daha fazla aydınlatıyor bunlar...
üstat senin kullandıgın geri vites lambasını otokar kullanmıyor.Otokarın kullandıgı senin sinyalle aynı.sadece turuncu renk yerine beyaz renk.Arkadaşımın minibüsünden göstereyim sana demek istediğimi.
Sana 3 şerit halinde parkları yap dediğimi bu arkadaşım 2 sıra halinde yaptı ve görünüşü 10 numara. üst parkın içinde yanan sinyal lambası,altta yanan parkların içinde ise geri vites lambası var.umarım anlatabilmişimdir
M-2010 modelinde kullanılan lambalar benımkiler(arkadaşının aracının bi üst modeli).
İnternette çokfazla bu araçların ayrıntılı bilgileri yok(resimde), burdaki serviste küçük oldugu için parçaları şipariş üzerine getiriyor. Senin gösterdigin lambaları yakından görmedigim için riske girip şipariş vermek istemedim(neresi led neresi ampul ve montajı nasıl, kaç volt'la çalışıyor vs diye). Ayrıca o lambaların çevresi led ortası normal ampul dimi?? Benımkilerin geri vites dışındakiler orjinal LED, geri vites lambasının içindeki ampulude ben led yapıcam şimdi...
O lambaların içi ve dışı ayrı satılıyor(bmc'de benzerleri var) bmc'den fiyat almıştım tanesine 60 tl cıvarı bi fiyat çıkartmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Led olmayan bi lambayada o kadar para vermek pek mantıklı gelmemişti. Benım aldıgım stop+ park lambası led 54 tl, sinyal ve geri vites lambası daha ucuz...
Şuanki yaptıgım stop lambasını satıyorum zaten, alıcı çıkarsa birazdaha farklı bi tasarım yapıcam onda bu lambaları kullanabilirim
M2010 aklımdan çıkmış hocam doğru yanlış hatırlamıyorsam boyutları aynıydı.şuan istanbulda değilim yoksa ikisini yanyana resimleyip gösterebilirdim.senin park-sinyale taktıgınla aynı sistem.tek farkı içte yanan sinyal led değil ampül aradaki farkı bu.12Volt ile çalışıyor.fiyatı da senin aldığınla aynı civarda olması gerekiyor ama emin değilim.İstanbula gittiğimde sana detaylı açıklama yapabilirim.istersen ölçülerini alıp yollayabilirim de uygun gelirse sana.çünkü güzel iş yapıyorsun bizimde bi katkımız olmuş olur
quote:
M2010 aklımdan çıkmış hocam doğru yanlış hatırlamıyorsam boyutları aynıydı.şuan istanbulda değilim yoksa ikisini yanyana resimleyip gösterebilirdim.senin park-sinyale taktıgınla aynı sistem.tek farkı içte yanan sinyal led değil ampül aradaki farkı bu.12Volt ile çalışıyor.fiyatı da senin aldığınla aynı civarda olması gerekiyor ama emin değilim.İstanbula gittiğimde sana detaylı açıklama yapabilirim.istersen ölçülerini alıp yollayabilirim de uygun gelirse sana.çünkü güzel iş yapıyorsun bizimde bi katkımız olmuş olur
Dışdan görünen kısımların birde görünmeyen kısımların genişliginin ölçüsünü verirsen iyi olur. Artık yeni minibüsleri 12volt yapıyorlar galiba, eskiden 24 volt olurdu onlarda.
Benım sinyaalin cevresi reflektör ortası led sinyal lambası, dışına kendim led yapabilirim ama orjinali gibi olmaz o nedenle böyle iyi. Söyledigim gibi bunları satıyorum kendime daha farklı bi tasarım yapıcam...
quote:
quote:
Dışdan görünen kısımların birde görünmeyen kısımların genişliginin ölçüsünü verirsen iyi olur. Artık yeni minibüsleri 12volt yapıyorlar galiba, eskiden 24 volt olurdu onlarda.
Benım sinyaalin cevresi reflektör ortası led sinyal lambası, dışına kendim led yapabilirim ama orjinali gibi olmaz o nedenle böyle iyi. Söyledigim gibi bunları satıyorum kendime daha farklı bi tasarım yapıcam...
isstanbula gittiğimde ölçülerini resimlerle birlikte gösterebilirim.Minibüslerde hiç 24 volt olmadı hep 12volttu ama m2010'larda bilmiyorum onlarında 12 olması lazım.reflektör yerine ledli çerçeve alsan daha iyi olur görüntü olarak.
selam uğurkamil
eline sağlık , güzel olmuş. konuyu okudum ama ya gözümden kaçtı ya da yazmıyor. fiberglas işini sen mi yaptın? ya da yaptırdıysan nasıl yapılıyor fikrin var mı?
eline sağlık , güzel olmuş. konuyu okudum ama ya gözümden kaçtı ya da yazmıyor. fiberglas işini sen mi yaptın? ya da yaptırdıysan nasıl yapılıyor fikrin var mı?
Araştırdıgım kadarıyla çok zor değil, biraz zaman, yeterli alan ve gerekli şeyleri temin edip yapılabilir. Benim o kadar boş vaktim olmadıgı için ve fazla uğraşmamak için fiberglas işlemini bu işlerle uğrasan işi bilen birine yaptırdım...
Nasıl yapıldıgı konusunda google'den ararsan yeterli bilgi ve resime ulaşırsınız. Stop lambasının iç ini oyup kalıbını çıkarıp ne yapacaksınız?
ben bir araştırayım , teşekkürler
bmw f10 stopları var elimde. kendi aracıma uyguluyorum. led modulleri biraz büyük olduğundan stop içindeki çıkıntıları oyup düzleştirmem gerekli. fiber ile de bu işlem yapılan yerleri düzleştireceğim.
Bu arada bilmiyorum ne kadar geç ama;
Yukarıdaki bir arkadaş 3 sıra led park yansın çok güzel oluyor demiş. Ben de katılıyorum, bence sinyalin etrafındaki kırmızıları da park a bağlayın. 2 tane de çok güzel duracaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: H.
Yukarıdaki bir arkadaş 3 sıra led park yansın çok güzel oluyor demiş. Ben de katılıyorum, bence sinyalin etrafındaki kırmızıları da park a bağlayın. 2 tane de çok güzel duracaktır.
Orası reflektör olarak yapılmış bu satten sonra değiştirmek biraz maliyetli komple lambanın değişmesi lazım oda ortalama 110 tl falan degmez
Bunları maliyetine satıyorum zaten satılırsa birazdaha farklı stop yapıcam aracımda onda üste altta 2 sıra park yapmayı düşünüyorum...
quote:
quote:
Orası reflektör olarak yapılmış bu satten sonra değiştirmek biraz maliyetli komple lambanın değişmesi lazım oda ortalama 110 tl falan degmez
Bunları maliyetine satıyorum zaten satılırsa birazdaha farklı stop yapıcam aracımda onda üste altta 2 sıra park yapmayı düşünüyorum...
Reflektörse tamam, ben direk aşağı kısımdaki park gibi fakat siz kullanmadınız diye düşünmüştüm.
Bu çok güzel olmuştu, inşallah sonraki çok daha güzel olacaktır
quote:
Reflektörse tamam, ben direk aşağı kısımdaki park gibi fakat siz kullanmadınız diye düşünmüştüm.
Bu çok güzel olmuştu, inşallah sonraki çok daha güzel olacaktır
Tşk ederim. Servise ilk gittigimde ordakılerde beğenmişti, nasıl yaptın ne iş yapıyorsun falan diyor soruyorlardı(muhasebeci oldugumu duyan şaşırıyordu)
Satılırsalar yapmayı düşündügüm tasarım genel olarak aynı ama ince ayrıntıları daha dikkat çekici olacak...
quote:
Herşey 1 yıl önce Connect'ime yaptıgım fotoşhopla başladı =p~
Uzuzun zaman yaptıfım araştırmalardan sonra otokarın bazı araçlarında kullanılan Farba'nın ürettigi led stopları buldum ve yapmaya karar verdim...
Yapmayı düşündügüm stop sıralaması bu şekilde olucak: 1. sıra - Dış:reflektör / İç:sinyal(led) 2. sıra - Dış:park(led) / İç:stop(led) 3. sıra - Geri(ampul)
Veya
1. sıra - Dış:park(led) / İç:stop(led) 2. sıra - Dış:reflektör / İç:sinyal(led) 3. sıra - Geri(ampul)
Bu kullanıcagım park + stop lambası(diğerleri henüz gelmedi)
12V ile çalışıyor ama elimde 9V vardı onunla test ettim, resimler hafif karanlık ortamda çekildi...
Park
Stop
Park + Stop
Bunlarda yapmaya başladıgım stoplardan bikaç resim...
Yavaş yavaş şekillenmeye başlıyor stoplar...
Sağ stop bitti(fiberglas ile kaplama hariç) silikonlandı kurumsı bekleniyor...
Silikon kurudu, fiberglass kaplanıcak kısımları kagıt bant ile kapladım kabaca nasıl bi görütü olacak diye görmek için...
Buda Photoshop'lu hali aşa yukarı buna benziycek.
Çorapla şekillendirme işlemide tamam, bi aksilik çıkmazsa yarın fiberglas kaplanması için bakalitçiye vericem... Boruların iç kısmı hariç diğer kısımlar aynen orda göründügü şekilde fiberglasala kaplanıcak...
Bakalitçiden aldım stop lambasını, ordanda babamın arkadaşına uğradım(oto boyacısı) normalde böyle küçük parçalarla uğraşmıyorum dedi komple macunlanacak zımpara falan uğraşması çok diye ama babanın hatrı var seni kıramiycam 2 sini 25 tl hallederim dedi stopları verirken 20 tl anlaşırım ben onunla... :rolleyes:
Araç üzerinde nasıl durdugunu görmek için takıp bikaç resim çektim, akşam ayrıntılı yakından resimlerini çekerim...
Bi aksilik çıkmazsa ay sonunda bitmiş olucak, yapım aşamasındaki diğer resimleride yaptıkça paylaşırım...
Ugur senin araçta ses sistemi var mı?
Hocam harika olmuş.Ayrıca aracında çok güzel.
quote:
Orijinalden alıntı: xxxjokerxxx
Hocam harika olmuş.Ayrıca aracında çok güzel.
tşk ederim. Stopları yılbasından sonra alıcak kısı vazgeçme satıyorum askerden gelincede birazdaha farklı stop yapıcam. Herzaman tek olmaya devam edecek yani :)
@M.EREN Bana göre küçük baskalarına göre fazlasıyla yeterli orta seviyede bi müziksistemi var neden sordun?
Ledlere çakar Formula 1 modülü takınca süper olur.
msungur Askere gidicem o nedenle başka masraf etmeyi düşünmüyorum şuanda Bi-xenon uygulaması yapıyorum. Askerden geldikten sonra yeni stop yapıcam onlara uygulama niyetim vardı