öneriniz için teşekkür ederim 3 mevsim derken yazlık mı kullanın diyorsunuz yani hocam ? |
Continental AllSeasons Contact 4 Mevsim Lastik Alınır Mı ? (2. sayfa)
-
-
Aynen öyle hocam -
215/50/17 için hangi yaz lastiğini tavsiye edersiniz hocam -
Ben genelde good year kullandım hep memnun kaldım. Goodyear EfficientGrip modelini alabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senkei -- 15 Ekim 2024; 13:40:45 > -
Kış / 4 mevsim lastiğin kullanılması için illa kar ya da eksi dereceleilrin olmasına gerek yok.
7 derecenin altında tercihe bağlı olarak kış ya da 4 mevsim lastik kullanım koşullarıdir.
Çok uzun süredir 4 mevsim kullanıyorum (nokian, laufenn, falken, petlas (hayatimda kullandığım en kötü lastik) ve şimdi continental)...
Bursa da yaşıyorum ve kendi kullanım tecrübeme göre en ideali 4 mevsim..
Continental dan ise çok memnun ancak daha yeni tam deneyim için biraz zamana ihtiyaç var. Fakat araba da Konfor çok arttı abs devreye girmez oldu... (tutuşu çok iyi) -
Yazları uğultu , aşırı ses gibi sorunlar yaşıyor musunuz hocam ? Bu arada aşırı hız yapan biri değilim arabada turbo benzinli , çok hız yapmaya da müsait değil içmeye başlıyor 120 den yukarıya çok çıkan biri de değilim. Aşırı ses uğultu vs sorunu yaşar mıyım ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 15 Ekim 2024; 14:29:47 > -
Teşekkür ederim hocam . Düşüneceğim.
-
Petlas dışında uğultu ya da gürültüden hiç şikayetim olmadı. (bir lastiğin her şeyimi kötü olur, evet olurmuş korkunç bir deneyimdi)
Falken ve continental bu konuda bence çok başarılı.
4 mevsim kullanıyorsanız zaten arabanin limitlerini çok zorlamamak gerekir. (continental yinede otobanda yüksek hizlarda çok güvenli bir sürüş sağladı.)
Bu lastikler daha çok Konfor ve güvenlik odaklı lastikler.
Mezitler, umitalan bölgesinde kış kısmen sert olur ve 4 mevsim lastikler le bu bölgede dahi kışın hiç sorun yaşamadım. (ancak yolda buz oldumu çaresi yok)
Falken as 210 normalde çok beğendiğim bir 4 mevsim lastikdir. Ancak fiyatları uçmuş. Öyle olunca üstüne az daha koyup continental all season contact 2 aldım ve şimdilik "iyi ki almışım" diyorum.
Ben lastik17" fiyat olarak uygun bulursanız falken de tavsiye ederim ancak continental parasının hakkını veriyor gibi. (gibi dedim bahar ve yağmur performansı çok iyi kış ve yaz daha görmedim.
Bu arada continental all season contact 2 2024 de en iyi 4 mevsim lastik seçildi. (16 inç modeli idi sanırım)
continental agContinental's AllSeasonContact 2 "exemplary" in AUTO BILD All-Season Tire Testhttps://www.continental.com/en/press/press-releases/20240926-autobild-allseason
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 15 Ekim 2024; 15:23:52 >
-
Yakıtta yaz ya da kış ortalama artış vs oluyor mu hocam ? Continental ile brisgestone lastik ömrü açısından normal bir lastik kadar ömür biçilmiş testlerde , 45 bin civarı demişler hatta . Bu şu anki kullanım senaryom için en az 3 sene demek . Senede bir rotasyon balans da yaptık mı bu iş tamam gibi .
As 210 a baktım hocam şimdi 3500 tl hb da . Fiyat conti ye göre baya uygun geldi . Yorumunuz üzerine acaba alsam mı diyorum ?
Falken 215/50 R17 95V XL Euroall Season AS210 4 Mevsim Oto Lastiği ( Üretim Yılı: 2022 )
https://app.hb.biz/6Uou9yTWCyCM
Bundan bahsediyorsunuz değil mi ?
Değerli tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için de çok teşekkür ederim .
-
Sizin baktığınız 2022 üretim... 2024 ile arasında fark olur.
Çoğu kişi 2022 al ne olacak der ama ben genelde son sene üretimi almaya çalışırım (2024 aldım)
(falken de kesinlikle kötü değildir)
Lastik seçimimde yakıt konusunu hiç düşünmedim, düşünmemde. Çünkü yakıt tüketimi o kadar çok değişkene bağlı ki lastiğin etkisi bence bunlar arasında ön sıralarda değil.
Bu yüzden lastik seçimimde yakıt tüketimi benim için önemli bir kriter olmadı. ( misal olarak yağmurlu hava da yol tutuş değeri daha önemli benim gözümde)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 15 Ekim 2024; 16:4:38 > -
Anladım hocam çok teşekkür ederim değerlendireceğim -
quote:
Orijinalden alıntı: ZevkiSefa
Anladım hocam çok teşekkür ederim değerlendireceğimBence "bu iklim koşullarında" 4 mevsim candır.
Ve kararın ne olursa olsun şimdiden "hayırlı olsun"..
-
hocam 215 50 17 ölçülerinde all season 2 modeli değil de 1. nesil all season modelinin olduğunu öğrenmenin hüznü içindeyim
Sizin ki all season 2 mi acaba ? lastik ölçünüz neydi ?
-
Captur 205 55 r17 AllSeasonContact 2...
Şaşırdım sizin ölçülerin olamasına...
Sizin araç ne?
Bu arada buradan kullanabileceğiniz muadil ölçüleri bulabilirsiniz...
kolayotoLastik Ölçüsü Hesaplamahttps://kolayoto.com/pages/lastik-uzmani-lastik-olcusu-hesaplama-html?srsltid=AfmBOorlpjOI58VH55HafymM4FCaPZqiW-_cYxazxdvzbQ6dMZ5g9-neBuna göre 205 55 r17 kullanabiliyorsunuz... (yine de bir lastikciye sorun)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 16 Ekim 2024; 22:13:8 > -
-
Dediğim gibi 205 55v17 kullanabilirsiniz...
Ölçüm değişmesin derseniz falken de iyidir...
-
Hocam üzerindeki 215 ler ile yol tutuş çok iyi eski lastik varken bile çok tatmin edici , 205 e düşsem belki yakıtım da düşer ama hem üreticinin önerilen lastik boyutları arasında da değil , bilemedim . Turanza all season 6 mı alsam acaba diyorum şimdi de ? Conti 2 olsaydı gözüm kapalı alacaktım bugün 3-4 bayiden de fiyat aldım hatta , son aradığım bayi 2 olarak görünmüyor bu ebatta , depoda bile yok siz 2 olarak mı aldınız fiyatları dediğinde farkettim 2 olmadığını . 17 inç orijinal 215 /50/17 almak istiyorum yani pahalı olmasına rağmen . Baktım olmuyor yazlık kışlık ayrı alacağım .
8 bin tl 215/50/17 ultragrip 8 buldum sarı sitede çok az kullanılmış ,
N11 üzerinden de hankook ventus prime 4 ,3700 tl kampanya var bir satıcı da , ikisi dört mevsim fiyatına gelecek . Sök tak derdi olacak sadece , en kötü böyle yapayım diyorum . -
Turanza all season 6 kesinlikle daha kötü bir lastik değil.
Belki o da belki Konfor olarak bir tık alt da olabilir. (daha sert olduğunu okumuştum ona istinaden) Yoksa o da üst segment ve yeni teknoloji bir lastik.
Ölçü konusunda haklısıniz değiştirmek benim de pek içime sinmezdi herhalde.
Kullanılmış (2. El) lastiğe gelince ben şahsen tercih etmezdim.
-
-
Güncelleme ,turanza all season 6 215 /50 /17 fabrikasına kadar aradım yok dediler ,netten almayı da içime sinmedi bundan dolayı almadım
conti 2 modeli yine bu ölçede olmadığı için yine satın almadım
pirelli testlerde ömür olarak daha düşük görünmesine rağmen tedarik etmek , piyasada bulmak daha kolay oldu. Süper oto firması da ziraat bankasına mail order ile 6 taksit yaparız dediler , pirelli cinturato sf3 modelininden 4 tane aldım 21,300 tl tuttu.
bugün kargoya veririz dediler. ÖZetle pirelli cinturato sf3 almış bulunuyorum .Desteğiniz için teşekkür ederim. Umarım bizi üzmez.
düzenleme yazım hatası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 18 Ekim 2024; 12:36:14 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X