Şimdi Ara

Continental mi Michelin mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
44.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam sen de dunlop en adi modelle conti en iyiyi kıyaslıyosun böyle olmaz ama ya sayfada bir sürü alakasız model kıyaslanıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

Hocam sen de dunlop en adi modelle conti en iyiyi kıyaslıyosun böyle olmaz ama ya sayfada bir sürü alakasız model kıyaslanıyo
    En adi olduğunu bilmiyordum ki Yanlış hatırlamıyorsam 205/55 R16 için yakıt B ıslak zemin A ses olarak da 68 dB gibi bir değeri vardı ama bundan da emin değilim, doğru dürüst bir kaynak da yok zaten. Yine de yanlışım varsa düzelten olur diye modelleriyle yazmıştım, direkt model vermeden marka üzerinden genelleme yapmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marslan1999

Aracımız fabrikadan Dunlop Sport Blueresponse diye bir lastikle geldi, sürekli ESP devredeydi, neredeyse her normalin bir tık üstü hızlı kalkışta lastik sarıyordu. Geçen hafta CPC6 taktık, arabanın tüm karakteristiği değişti. Yol sesi ciddi derecede azaldı, ESP kolay kolay devreye girmiyor. Muhtemelen hayatım boyunca bir daha Dunlop almayacağım, ne kalkarken ne dururken ne kuru zeminde ne de ıslak zeminde düzgün tuttuğunu görmedim, son zamanlarda lastik de eskiyince dualarla gider olmuştuk.

@jac0B0
    Yukarıda yazdıklarım birebir deneyimlerimdir, benim için Dunlop rakibi dahi olamaz continin.
    İlginç bende şaşırdım continental den beklentim çok yüksek di ama İnsignia gibi bir araçta dahi böyle kötü sonuç vermesi beni hayal kırıklığına uğrattı maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: AlmostFly

Markadan daha çok hangi modeli alacaksanız ve buradaki arkadaşlar neye göre michelin veya continental diyor anlamıyorum. Primacy 3 ile conti pc 5 karşılaştırırsak pc5 daha üstün. Primacy 4 ile pc5 kıyaslıyorsak primacy 4 çok daha iyi bir lastik.

Dediğim gibi önemli olan lastik modeli.
    Nasıl neye göre söylüyorum arkadaşım anlamıyorsan biz bişey yapamayız michelinin modellerini bilmiyorum ki soruyorum bir tek energy saver kullanmışlığımız var o kadar ayrıca contact 5 demişim zaten mesela ecocontactlar kötü yada muadilleri şimdi sen aklınca lastik uzamanı kesildin model sorduğumu görmedin yazmadan önce güzelce oku bundan sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: road warrior

4 yıl michelien primacy 3 kullandım bu kadar berbat bir lastik olamaz sabun gibi kayıyor focusun altında.. kışın cont 5 e geçtim çok çok daha güzel ve kaliteli..zaten primacy 3 yorumlarını okursanız herkes yazmış sıkıntılı olduğunu.. primacy 4 u bilmiyorum..
    Eyw hocam çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

conti ağır basar hocam, benim araçta conti'nin alt markası olan barum marka lastikler var memnunum, barumun bile yol tutuşu dayanıklılığı uzun ömrü vs. daha başarılı michelin'den...
    michelin tek artısı yumuşak olduğu için konforlu olması ama bizim bozuk yollarda çabuk yıpranıyor, bizim yollara göre degil açıkçası hocam.
    Bende yumuşak lastik bizim yollara gitmiyor diyorum aynı fikirdeyim. Arkadaşım araba aldı bende conti contact 5 tak gitsin dedim yada 6 bulabilirsen diye aklıma takıldı michelin alınır mı diye ondan sordum. Yorum için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

Michelin açık ara yer contiyi.
    Bir numara her zaman michelindir iki numarayı tartışabiliriz.
    Ve iki numara da conti değil

Michelinin primacy hariç her lastiğini tavsiye ederim bütçenize göre tercih sizin.
    Michelinde bir model araştırması yapıcam teşekkür ederim. Bazı michelinler var çok ucuz bazısı çok pahalı tabi bunları lastik ebatıda etkiliyor. Yani mesela 185/65r15 diyelim ki 375 tl 175/65r14 420 tl anlatabiliyomuyum çok üretilmeyen ebatlarda pahalı oluyor küçük ebatlı olsa bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: SertyAdams

Mic sp4 sp5 tek geçerim ama michelin tr şartlarına göre yumuşak olduğundan çabuk yıpranıyor. Sağlamlık olarak con. biraz daha iyi tr yollarında ama tutuş mic. daha iyidir.
    Contiyi hangi lastikçi görse özellikle premium contact 5 olduğu için abi çok iyi lastik almışsın diyorlar. Alırkende baya araştırmıitım tabi ozamanki fiyatı165 tl di
  • quote:

Orijinalden alıntı: mjordan2345

Nasıl neye göre söylüyorum arkadaşım anlamıyorsan biz bişey yapamayız michelinin modellerini bilmiyorum ki soruyorum bir tek energy saver kullanmışlığımız var o kadar ayrıca contact 5 demişim zaten mesela ecocontactlar kötü yada muadilleri şimdi sen aklınca lastik uzamanı kesildin model sorduğumu görmedin yazmadan önce güzelce oku bundan sonra

Alıntıları Göster
    İlk mesajı yazdığınız zaman lastik modeli belirtmemiştiniz sadece michelin mi iyi yoksa continental mı yazmıştınız. Sonrasında ise mesajınızı düzenleyip model de eklemişsiniz. Lastik uzmanı kesildiğim yok size yardımcı olmak için mesaj attım. Düzgünce mesajda da izah ettim sıkıntılı olan kısmı hatta örnek vererek açıkladım. Bazı arkadaşlar direk model vermeden şu iyi bu iyi demişti. Hiçbir lastik modelinden anlamadığınızı belirtseydiniz ona göre yorum yapardım zaten.

Kibiriniz ve size keyifli sürüşler dilerim. Sizin gibi insanlara yardımcı olanda kabahat.

• quote:

Orijinalden alıntı: AlmostFly

İlk mesajı yazdığınız zaman lastik modeli belirtmemiştiniz sadece michelin mi iyi yoksa continental mı yazmıştınız. Sonrasında ise mesajınızı düzenleyip model de eklemişsiniz. Lastik uzmanı kesildiğim yok size yardımcı olmak için mesaj attım. Düzgünce mesajda da izah ettim sıkıntılı olan kısmı hatta örnek vererek açıkladım. Bazı arkadaşlar direk model vermeden şu iyi bu iyi demişti. Hiçbir lastik modelinden anlamadığınızı belirtseydiniz ona göre yorum yapardım zaten.

Kibiriniz ve size keyifli sürüşler dilerim. Sizin gibi insanlara yardımcı olanda kabahat.

Alıntıları Göster
    Bak arkadaşım o ayırdığım yer var ya paragraf gibi üstü ilk yazdığım yerdir istersen donanım haber forum ekibinden detaylı döküman isteyebilirsin. Kibiride başlatan sensin arkadaş ne demek istemiş model belirtmemiş diyen havalı havalı konuşanda sendin. Ayrıca okumadan bunu yazdın. Olmayan şeyi olmuş gibi yazma. Ben ilk sorumu yazarken belirttim. O ayırdığım yerden yukarısı ilk sorumdur. İkinci yazdığım düzeltme bölümünü sırf sana itafen yazdım bilesin. Ayrıca sadece başlığı okuyup yorum yazmışsın. Dikkatini çekerim benim sadece başlığım conti mi michelin mi. Direk onu okuyup yorumlamışsın. Açıklamanda ben premium contact 5 kullanıyorum dedim. Siz ne model önerirsiniz yazdım. Yalan söylemek hiç hoş birşeyde değildir. Soruya diğer yanıt verenler nasıl model yazdı senden önce yorum yazıp model belirten var ayrıca 5 dakikamı sana harcadım heba oldu. Dahada yazmıyorum zaten aldık lastiği lütfen daha yazma artık kabullen

• quote:

Orijinalden alıntı: murat425

Şöyle söyleyeyim şuan İnsignia da continental csc5 var üretim tarihi yeni ama hiç beğenmiyorum. Az biraz sert frende anında ABS devreye giriyor. Hyundai i30 da Michelin primachy HP var oda aynı berbat en ufak sert frende ABS devreye giriyor frenler tutmuyor. Ama Citroen c5 de dunlop fm800 var ve cidden csc nin ve Michelin içinden geçer. O yüzden lastik işi biraz değişik. Kullanmadan anlaşılmıyor kalitesi
    Gene cpc5 aldık hocam canavar gibi rahatlık güven vermesi 6 alamadık çünkü 200 taban genişliğinin altında pc 6 yok. Arkadaşta memnun bu arada dunlop u denemedim ama cooper kullanmışlığım var ondanda çok memnundum. Hayatta denemek için bile olsa almayacaüım lastikler pirelli,lassa,petlas gerçi lassa petlas bunları aldığım araçların üzerinde olduğu için laatik almaya gidene kadar sürmek zorunda kaldım. Michelinde kullandım ancak üzerinden çok zaman geçti. Ondan dolayı sordum modellini ben energy saver kullandım düşün kaç sene evvel biride gelmiş model sormadığımı idda etmiş yalanlar yazmış yok sonra düzeltmiiimde bilmem ne bazıları açıklamayı okumadan lakkadak yazıyor bide sana yalancı diyor alem bu forum.

• ben de meraktan baktım. almanlardan biri yorum yapmış aynen şoyle: michelin kullanıyorum çok iyi diyor ama ekliyor ağır araçlarda tercih ediyorum demiş. hafif araçlar için ise şbyle tesbiti olmuş. lastik yedi yıllık kullanım süresinde bile dişlerinden çok şey kaybetmediğini bundan da lasstiğin sert olduğunu belirtmiş ve yağışlı havalarda bu lastiği tercih etmediğini yazmış. bir de conti pahalı ama michelin de daha iyi diye bir yorum vardı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.