Şimdi Ara

Cool'n'Quiet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biostan aktif hale getirdiğimde iki programı aynı anda çalıştırdıgımda makina reset atıyor. bi fikri olan varmı acaba?
    Sistem
    Amd 4800+
    Asus M2a-Vm

• acaba işlemci tam yukte calısıyo olabılır mı ? daha once tam yukte calıstırdınmı eger calıstırmadıysan işlemci tam yuke giriyo ve guc tuketımı artıyo psu yetersı kalıyo olabılır sıstemını tam yazarsan daha ıyı olur
  • Cool'n'Quiet özelliği birçok anakarttan BIOS güncellemesi ile BIOS'tan çıkartıldı. Sebebi birden fazla bellek kullanıldığında sistemin stabilitesinin bozulabiliyor olması nedeniyle.

quote:

Orjinalden alıntı:
    Cool'n'Quiet özelliğini açmak için önce BIOS'a girip bu özelliği etkin, yani "enabled", konuma getirin. Daha sonra buradan gerekli sürücüyü çekip kurun. Son olarak Başlat -> Denetim masası-> Güç Seçenek'lerinden minimum güç yönetimini seçin.
    Kullanılan sistem Amd'nin Notebook'larda kullandığı PowerNow! sisteminin birebir aynısı ama bu sefer onu masa üstünde görebiliyoruz. Şimdilik destekli anakartlar ise Msi K8T Neo, Asus KV8 Deluxe, Epox 8HDA3+. Bu teknoloji şimdilik nForce 3 çipsetler ve Athlon FX, Opteron işlemcilerinde desteklenmemekte. Onun için alacağınız işlemciye ve anakarta mutlaka dikkat etmeniz önerilir.

• birkaç defa sistem kararlılık testi yapmıştım herhangi bir problem olmamıştı.
    sistem amd 4800+
    asus m2a-vm
    2gb ram
    ekran kartı onboard
    çift disk var seagate ve samsung
    dvd-rw

filan işte
  • Peki islemcinin Dual Core Driver'ini yukledin mi? ve CoolnQuite driver'ini yukledin mi windows icin..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 12 Ağustos 2008; 8:48:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

Peki islemcinin Dual Core Driver'ini yukledin mi? ve CoolnQuite driver'ini yukledin mi windows icin..?

Evet ikisinide kurdum.
  • peki aktive ettin mi..?

windows masa ustunde, mouse'a sagtiklatip "ozellikleri" sec... acilan kutuda yukardaki sekmelerden "ekran koruyucu"'yu sec... karsina gelen alttaki kutucuktaki "Guc" butonuna tikla ve karsina gelen pencerede, "Guc duzeyleri" seceneklerinden "En az guc yonetimi" secenegini tikla uygula ve kapat...

artik Coolnquite aktif..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 12 Ağustos 2008; 15:54:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DREAM MAX OVERCLOCK(WATER)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

peki aktive ettin mi..?

windows masa ustunde, mouse'a sagtiklatip "ozellikleri" sec... acilan kutuda yukardaki sekmelerden "ekran koruyucu"'yu sec... karsina gelen alttaki kutucuktaki "Guc" butonuna tikla ve karsina gelen pencerede, "Guc duzeyleri" seceneklerinden "En az guc yonetimi" secenegini tikla uygula ve kapat...

artik Coolnquite aktif..

İşte bu dediklerini yapınca iki işlem birden yapmaya kalktıgımda makina resetliyor kendini
  • quote:

Orjinalden alıntı: Leke321

quote:

peki aktive ettin mi..?

artik Coolnquite aktif..

İşte bu dediklerini yapınca iki işlem birden yapmaya kalktıgımda makina resetliyor kendini

anakartina bios update yap ve bios'u resetle..
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Leke321

quote:

peki aktive ettin mi..?

artik Coolnquite aktif..

anakartina bios update yap ve bios'u resetle..

Son bios kurulu ve default ayarda sorun aynı

• İşlemciden kaynaklanıyor büyük ihtimalle. Cool&Quiet voltajı düşürdüğünde işlemci stabilitesini kaybedip çakılıyor. Aynı şeyi x2 4000 ve m2a-vm de overclock yapınca yaşıyorum. Default ayarda bir sorun çıkarmadı bana 1.15v ve 1000mhz de boşta 33 derece oda sıcaklığında 34 derecede çalışıyor. 1.275 voltajla 2.7 yaptığımda sistem açılmamıştı bende CQ'ı kapattım voltaj düşürmesinin sebep olduğunu düşünerek şu an sistem tam stabil olmasada yakın sayılır. Orthosta duruma göre 10'la 20. dakka arasında hata veriyor ama umrumda da değil hiç bir oyun 15 dakka boyunca %100 işlemci kullanmaz sanırım.
  • quote:

Peki islemcinin Dual Core Driver'ini yukledin mi? ve CoolnQuite driver'ini yukledin mi windows icin..?

ya ben işlemcim için hiç birşey kurmadım kurmam gereklimi
  • Orjinalden alıntı: tımestop

WinVista kullanıyorsanız hiç bir şey kurmanıza gerek yok.

Bahsi geçen yazılım ve sürücü sadece WinXP için. Sürekli OverClock yapıyorsanız doğal olarak CnQ sürücüsüne de gerek olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trecc11 -- 14 Ağustos 2008; 23:03:59 >
  • teşekkür ederim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Epirus

quote:

Orjinalden alıntı: Darcyn

İşlemciden kaynaklanıyor büyük ihtimalle. Cool&Quiet voltajı düşürdüğünde işlemci stabilitesini kaybedip çakılıyor. Aynı şeyi x2 4000 ve m2a-vm de overclock yapınca yaşıyorum. Default ayarda bir sorun çıkarmadı bana 1.15v ve 1000mhz de boşta 33 derece oda sıcaklığında 34 derecede çalışıyor. 1.275 voltajla 2.7 yaptığımda sistem açılmamıştı bende CQ'ı kapattım voltaj düşürmesinin sebep olduğunu düşünerek şu an sistem tam stabil olmasada yakın sayılır. Orthosta duruma göre 10'la 20. dakka arasında hata veriyor ama umrumda da değil hiç bir oyun 15 dakka boyunca %100 işlemci kullanmaz sanırım.

İşlemciden değil, Anakarttan kaynaklanıyor. İşlemci standart işlemci ama Asus M2A-VM sicili bozuk bir anakart.

Öte yandan İşlemciyi OverClock'lu çalıştırdığınız durumlarda CnQ zaten devre dışı kalır.

quote:

Orjinalden alıntı: tımestop

WinVista kullanıyorsanız hiç bir şey kurmanıza gerek yok.

Bahsi geçen yazılım ve sürücü sadece WinXP için. Sürekli OverClock yapıyorsanız doğal olarak CnQ sürücüsüne de gerek olmuyor.

Anakarttan da olabilir ama bende bir sorun çıkarmadı Default hızda. 2.7 ye clocklayınca sorun çıkarıyor sadece ve oc yapınca CQ devre dışı kalır demişsiniz ama kendiniz deaktif hale getirmesseniz devre dışı kalmıyor. Bizzat denedim CQ açıkken sistem açılmıyor CQ kapadığımda ise yeterince stabil.

• quote:

quote:

eger amd ise ve overclcok yapmiyorsan bosuna elektrik ve bosuna guc duruyor... driver'i yuklemen bile uyum icin iyi oluyor..
  • Sorunum hala hallolmuş değil boarddan kaynaklanıyor diyen arkadaşlar var aynı boardu sorunsuz kullanan arkadaşlar var...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Epirus

quote:

win xp sp2 kulanıyorun o.c lada uğraşmıyorum

- AMD CPU (CnQ) Driver (Version 1.3.2.0053)
    http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/utilities/AMD_Processor_Driver_1320053.zip

BIOS'ta CnQ özelliğinin aktif olması, ayrıca Windows Denetim Masası Güç Düzenleri bölümünde "Taşınabilir/Dizüstü" ya da "En Az Güç Yönetimi" seçeneklerinden biri aktif olmalıdır.

CnQ aktif olunca ne olur? (Biliyorsanız okumanıza gerek yok):

Sistem boşta iken işlemci hızı 1 GHz'ye (5x200=1000MHz=1GHz) düşer. İşlemci voltajı da düştüğü için daha az enerji harcanmış olur. İşlemci fan hızı da yaklaşık yarıya düşer (1500-2000 RPM civarı). İşlemci yoğun olarak kullanılmaya başlanınca işlemci standart hızlarında çalışmaya başlar. Gerekirse fan devir hızı da artar.

- AMD Dual-Core Optimizer
    http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/utilities/AMD_Dual-Core_Optimizer_113.zip

Bu yazılım WinXP altında işlemci çekirdeklerinin daha verimli kullanılmasını sağlar (Özellikle oyunlarda)

5200+ icinde aynısı gecerlimi yoksa sadece 4800e ait drivermi o cooln quiet le ilgili olan

• açtım ve bayağı fark etti arkadaşlar.

oyunda 57 lere ulaşan sıcaklık bi anda 10 C civarında düştü
  • CnQ bende yeni aktif hale getirdim gerçi biosta aktif ti ama drverinı kurmamıştım yeni kurdum güç seçeneklerinide ayarladım sistem kararlılık testi yaptım yaklaşık 5 dk işlemci %100 çalıştı hiç bi sorun olmadı bir işlemcim boşta 45 50 derecelerde gezerdi şimdi ise 35 40 larda geziyorr bazı arkadaşlarda cıkan sorunlardan dolayı yuklemek istememiştim bu sorun bendede cıkar diye ama cok şükür bi sorun cıkmadı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.