Şimdi Ara

COOL N' QUIET NASIL YAPILIR??? ...ANLATIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
4.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar özelden cool and quiet ile ilgili çok soru alıyorum, bunun neticesinde bilmeyen arkadaşlara yardımcı olması açısından bu başlığı açmayı uygun gördüm

öncelikle bu özelliği amd için geçerli olduğunu söylemeliyiz ve tabii anakartımızda da bu özelliğin olması lazım...

işlem oldukça basit;
    ilk önce anakart biosumuza girip coolnquiet özelliği açıyoruz... <anakartta göre enabled veya auto seçeneği oluyor>
    daha sonra windows açıldığında bu sayfadan
    http://www.amd.com/us-en/Processors/TechnicalResources/0,,30_182_871_9706,00.html
    kullandığımız işletim sistemi ve amd versiyonuna göre ilgili cpu driverını çekiyoruz

örnek olarak
    athlon64\fx ve winxp\win server 2003 kullanıcısıysanız kısa yoldan bunu indirebilirsiniz
    http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/utilities/amdcpusetup.exe

bunu da işletim sistemimize yükledikten sonra son iş olarak
    masaüstümüze sağ tıklayıp özellikler\propertiese tıklıoruz
    screensaver\ekran kuruyucu kısmına gelip monitor power bölümünde power düğmesine basıyoruz...
    burda power schemes kısmında laptop veya minimal power management ayarımızı yapıoruz <coolnquiet özelliğini kapatmak için tekrar bu kısımda home\office desk ayarını yapmanız kafi oluyor>

işte bu kadar bundan sonra bilgisayarınız gerektiğinde en yüksek performansta bilgisayarı yormadığınızda da %55 gibi bi oranla çalışıyor...bunun size getirisi elektrik faturasında azalma ve 7-8 derecelik işlemci ısısı düşüşü

örnek:
    overclocklu athlon3000 olan işlemcim 2610mhz hızında ve normal çalışma ısısı 40 derece cıvarı, harcağı watt ise 130w
    bu özelliği açtıktan sonra, normal ısı 32 derece ve harcağı watt da 54watt oluyor...

umarım yardımcı olmuşumdur
    herkese iyi ılık işlemcili günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tritone -- 12 Temmuz 2006; 22:45:44 >

• çok karip ben biostan özellik enable yapıldığında başka bişeye gerek yok diye biliyordum ALLAH razı olsun bitanem.. saol..
  • geçen gün dfi ın sitesinde şuna rastladım

Description AMD Cool 'n' Quiet technology for Windows XP only.

!!!WARNING!!!WARNING!!!WARNING!!!

Please do not install this driver if you intend to do overclocking.

ingilizcem biraz ingilazcadır ama sanırım mealen tikat tikat tikat eğer oc yapmayı tasarlıyorsanız bu driveri yüklemeyin yazıyor
  • Güzel bişi ama oc yaparken anakarttan olmayalım?
  • ben 1800 ü 2120 e oc ledim ve cool lu kullanıorum,daha fazla yükseltince cool ile kaldırmıyor,ama 100 mhz fazlası içinde(benim işlmeci sınırım bu) cooldan vaz gecmem ve güzelce de kullanıorum,cpu fan sesinden baya fark ettiriyor cool...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weneorn -- 29 Temmuz 2014; 18:56:58 >
  • bunu ogrendıgım ıyı oldu :)
  • Hımm şimdi mesela nette gezinirken benim işlemcim yüzde 55 performans ile çalışacam ama need for speed most wanted açınca yüzde 100 e mi çıkacak..Çıktığından nasıl emin olacaz..Yüzde 95 olursa...Yada yüzde 100 e çıkması için ne gibi bir zorlama gerektiği nerede belirtilmiş..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cool'n'quiet özelliği işlemcinin performansını %55 e düşürmez, işlemci fanının dönme hızını düşürür. ve cpu belli bi dereceye geldikten sonra %100e getirir ve fan tam devirde döner. bu özellik hiçbir pc de ısı düşüşüne neden olmaz, artışına neden olur... ayrıca ben kullanmıyorum ısı max 25 bu özelliği açınca 32-33 lere çıkabiliyor. ayrıca fan da ses yapmıyor duymuyorum bile ses yoksa gerek yok yani...
  • yukardakileri yaptım ama c'n'q etkin mi değil mi nasıl test edebilirim
  • hiçbir işlem yapma.Masaüstünden bilgisayarımı sağ tıklayıp özellikleri aç.Bak bakalım kaç MHZ de çalışıyor boşta iken
  • cok yararlı bilgiler saolun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sorrowful

cool'n'quiet özelliği işlemcinin performansını %55 e düşürmez, işlemci fanının dönme hızını düşürür. ve cpu belli bi dereceye geldikten sonra %100e getirir ve fan tam devirde döner. bu özellik hiçbir pc de ısı düşüşüne neden olmaz, artışına neden olur... ayrıca ben kullanmıyorum ısı max 25 bu özelliği açınca 32-33 lere çıkabiliyor. ayrıca fan da ses yapmıyor duymuyorum bile ses yoksa gerek yok yani...

biraz yanlış biliosun gibi geldi
  • ben ne yaptıysam bu özelliği kullanamdım. Söylenen herşeyi yaptım. En sonunda extra bir program vasıtasıyla bu özelliği kullanabiliyorum.
  • İşlemciyi COOL N' QUIET ile çalıştırıp fanı durmaksızın çalıştırma imkanımız var mı?
  • Fan zaten hep çalışıyor durmuyor,işlemci çalışma frekansını düşürüyor boşta iken,fan da aynı orantıda dönüş hızı düşüyor
  • O zaman şöyle sorayım.
    İşlemci %55, fan %100 olur mu?
  • sonunda ben de becerdim

amd 3800 var..2400 mhz 1.34 v çalışıyodu

şu an 1000 mhz 1.1 v..

sıcaklık da 42 den 37e düştü..
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuSTy!!!

yukardakileri yaptım ama c'n'q etkin mi değil mi nasıl test edebilirim

Cpu z den bakabilirsin
  • Bendeki anakartla cool and quite açık, 1,6 V.da fsb 283 e dayanıyor problemsiz oyun oynatıyor 290 da falan takılıyor oyunlarda.işlemcim winchester 3000+ , dandik stock fan, thermal pasta kurudu yenilemedim. ona rağmen iyi. günlük normal voltajında rami 166 ya getirip 250 fsb veriyorum ramler 208.7 mhz 2.5-2-2-7, c and q açık yüklenice 2250 mhz yüklenmeyince 1250 mhz işlemcinin fanı 30 derecenin altında dönmüyor bile. 28-40 derece arası işlemci ısısı. DFI anakartta hem Cool and quite hem overclock gayette mümkün. Daha fazla fsb arttırmaya gerek dahi görmedim 7600 gt ye rahat rahat yetiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nm1 -- 30 Ağustos 2006; 20:45:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdierdi

ben ne yaptıysam bu özelliği kullanamdım. Söylenen herşeyi yaptım. En sonunda extra bir program vasıtasıyla bu özelliği kullanabiliyorum.

intelde cool and quite yok ki amd de var intelinki başka bir şeydi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.