< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JOELLAMBERT -- 14 Mart 2009; 0:38:00 > |
"Ben Efsaneyim"in 2 Farklı Sonu ve Nasıl İşlediği
"Ben Efsaneyim" adlı filmin iki farklı sonu bulunmaktadır. Bunlar, filmin tiyatral versiyonunda yer alan ilk son ve yönetmenlik versiyonunda görülen alternatif sondur.
Tiyatral Versiyonun Sonu
Tiyatral versiyonun sonu, baş karakterimiz Robert Neville'in (Will Smith), vampirlerle dolu bir New York şehrinde hayatta kalmaya çalıştığını gösterir. Film, Neville'in virüsü iyileştirmek için kendi kanını teslim ettiği ve vampirler tarafından öldürüldüğü sahneyle sona erer.
Yönetmenlik Versiyonunun Sonu
Yönetmenlik versiyonunun sonu, tiyatral versiyondan önemli ölçüde farklıdır. Bu versiyonda, Neville virüsü tedavi etmeyi başarır ve son sahne onu vampirlerle barış içinde yaşarken gösterir.
Sonların Nasıl İşlediği
Filmin iki farklı sonunun arkasındaki neden, kitabın farklı yorumlarıdır. Kitabın yazarı Richard Matheson, sonunda Neville'in virüsü tedavi ettiğini öne sürmüştür. Ancak filmin yönetmeni Francis Lawrence, Neville'in fedakarlığının daha trajik ve güçlü bir sonuç oluşturacağına inanıyordu.
Sonuç olarak, "Ben Efsaneyim" filminin iki farklı sonu, kitabın farklı yorumlarını yansıtmaktadır. Tiyatral versiyonun sonu, Neville'in trajik fedakarlığını vurgularken, yönetmenlik versiyonunun sonu, umut ve kurtuluş temasını işlemektedir.
İlgili Anahtar Kelimeler:
- Ben Efsaneyim sonu neden değişti
- Ben Efsaneyim 2
- Ben Efsaneyim sonu
- Ben Efsaneyim alternatif son
- Ben Efsaneyim sonunda ne oluyor
- Ben Efsaneyim son sahne
- Ben Efsaneyim sonu nasıl bitiyor