Şimdi Ara

'Cool & Quiet' nedir ne işe yarar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
8.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu Cool and Quiet tam olarak ne işe yarıyor?işemciyi mi yawaşlatıyo?Bios tan bunu etkinleştirince ne deişiyor ve bunu kullanmanın bir sakıncası varmı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerembey -- 12 Nisan 2005, 20:20:43 >

• fanla alakalı olması lazım o olayın
    mesela onu açınca anakart işlemcinin fanına müdahelee ediyo yavaş dön ya da hızlı dön diye
    böylece gereksiz sesten kurtuluyosun
    o özelliği kapatırsan fan sabit hızda dönmeye devam eder
  • oke biostan açtım iyi bir şey miş
  • ne fanı yaw.
    o cpu yu kullanılmadıgı zaman yawaşlatıyor ve dogal olarak daha az ısınıncada fan yawaşlıyor.=serin vede sessiz oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: TEKnaKILLAH

ne fanı yaw.
    o cpu yu kullanılmadıgı zaman yawaşlatıyor ve dogal olarak daha az ısınıncada fan yawaşlıyor.=serin vede sessiz oluyor

bu işi de işlemci çarpanını azaltarak yapıyor onu da belirteyim
  • çok mükemmel bir özellik...özellikle o/c la haşir neşir olmayan office kullanıcıları için biçilmiş kaftan...işlemcinin hizini yeterli düzeyde tutuyor...gerektiğinde 800mhz ye bile düşürüyor...tabi böyle olduğu zaman voltaj da çok düşüyor,ve işlemci isinmiyor ve fanı kapatıyor pc nin...sesten kurtuluyosun doğal olarak...güzel bir şey bence...
  • quote:

Orjinalden alıntı: RossTheBoss

çok mükemmel bir özellik...özellikle o/c la haşir neşir olmayan office kullanıcıları için biçilmiş kaftan...işlemcinin hizini yeterli düzeyde tutuyor...gerektiğinde 800mhz ye bile düşürüyor...tabi böyle olduğu zaman voltaj da çok düşüyor,ve işlemci isinmiyor ve fanı kapatıyor pc nin...sesten kurtuluyosun doğal olarak...güzel bir şey bence...

Neresi mükemmel bir özellik onun ya bok gibi oc yaparken çokkkkkkk zararını görürsün
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Defrag nedir ne işe yarar ?
    19 yıl önce açıldı
    Cisco Nedir? Ne İşe Yarar?
    11 yıl önce açıldı
    DPI nedir ? ne işe yarar ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: DeVil_BoZZo

quote:

çok mükemmel bir özellik...özellikle o/c la haşir neşir olmayan office kullanıcıları için biçilmiş kaftan...işlemcinin hizini yeterli düzeyde tutuyor...gerektiğinde 800mhz ye bile düşürüyor...tabi böyle olduğu zaman voltaj da çok düşüyor,ve işlemci isinmiyor ve fanı kapatıyor pc nin...sesten kurtuluyosun doğal olarak...güzel bir şey bence...

Neresi mükemmel bir özellik onun ya bok gibi oc yaparken çokkkkkkk zararını görürsün

arkadaşda zaten overclockla uğraşmayanlar için mükemmel demiş.

• quote:

Orjinalden alıntı: kerembey

quote:

quote:

arkadaşda zaten overclockla uğraşmayanlar için mükemmel demiş.
    görmemişim kusura bakma ama oc için dediğine katılıyom önerilmez yani masustunde cd yazma download gibi işlemler sırasında bile en düşük değerde kalıyor cpu bu sefer gene yetmiyor ben tavsiye etmem kolay gelsiin

• dostum korkma sen işlemci zorlandığında zaten max hiza çikartiyor kendisini sen farketmesende...bunlar saniyelik olan işler belki saniyeden daha kisa sürede olan işler...
  • Amd 3000 (939)da bunu açınca işlemci 200x5 olarak 1000 mhz görünüyor. Bu aktifken oyunu açınca kendisi çarpanı artırabiliyor mu?? Bi sorun çıkmaz mı diyosunuz??
  • Yalnız coolnquıet i sadece biostan acman yetmiyor ayrıca denetim masasından guc yarlarınıda minimum a getirmen gerekiyor (yani en azından benim kart için) o/c yapmıyorsan mutlaka kullanmanı oneririm,guzel bir ozellik
  • quote:

Orjinalden alıntı: PYRITE

Yalnız coolnquıet i sadece biostan acman yetmiyor ayrıca denetim masasından guc yarlarınıda minimum a getirmen gerekiyor (yani en azından benim kart için) o/c yapmıyorsan mutlaka kullanmanı oneririm,guzel bir ozellik

Bende mesela sadece biostan enable demen yeterli oluyor
  • bilgisayarına yüklenmediğin zaman (internet gibi) boş yere işlemcini kastırmazsın. güzel bir özellik
  • işlemcin zorlanmadığı zaman 1000 mhz ye düşürüyor. işlemci kullanılmaya başlanıldığı anda yie normale dönüyor. bunu aktif olarak sürekli yapıyor. sen cd yazmaya başladığında normale dönüyor. iş bitince 1000 mhzde çalışıyor. iyi bişey ama ben kullanmıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Daywalkerr

işlemcin zorlanmadığı zaman 1000 mhz ye düşürüyor. işlemci kullanılmaya başlanıldığı anda yie normale dönüyor. bunu aktif olarak sürekli yapıyor. sen cd yazmaya başladığında normale dönüyor. iş bitince 1000 mhzde çalışıyor. iyi bişey ama ben kullanmıyorum

1000 mhz ye düştüğünü nasıl görüyosun? ben şimdi CPU-Z adlı programdan bakıyorum sürekli 1800 mhz de duruyo.cool and quiet ı da bios dan açtım.seninle sistemlerimiz aynı gibi.
  • quote:

quote:

işlemcin zorlanmadığı zaman 1000 mhz ye düşürüyor. işlemci kullanılmaya başlanıldığı anda yie normale dönüyor. bunu aktif olarak sürekli yapıyor. sen cd yazmaya başladığında normale dönüyor. iş bitince 1000 mhzde çalışıyor. iyi bişey ama ben kullanmıyorum

1000 mhz ye düştüğünü nasıl görüyosun? ben şimdi CPU-Z adlı programdan bakıyorum sürekli 1800 mhz de duruyo.cool and quiet ı da bios dan açtım.seninle sistemlerimiz aynı gibi.

Board un kendi cd si var oradan takip edebiliyorsun
    voltaj ayarı dahil

• arkadaşlar bu ayar tüm sistemlerde oluyomu yani herşeye uyumlumu

epox8rga+
    amd 2000+ barton
    seagate 120gb
    v.s.
  • quote:

quote:

quote:

Board un kendi cd si var oradan takip edebiliyorsun
    voltaj ayarı dahil

bu mu? işte 1800

• senin coolnquiet açılmamış be abi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.