Beyler bu coolbits i yükleyip, nvidia nın kendi overclock programını açtığımızda, 2d ve 3d için ayrı core ve mem hızlarını ayarlayabiliyoruz fakat ben 3d hızlarını arttırdığımda, 2d deki mem hızı da aynı şekilde artıyor, core hızı aynı onda sorun yok. Aynı şey başkalarında da oluyor mu? Programın kendisinden mi kaynaklanıyor?
Grafik kartina bagli bisey, mesela 6800,5900ultrada core ve mem 2d ve 3d icin ayni kaliyor yani 2d de diyelim 300 yaptin 3d dede 300 calisiyor. Ama 5600 de 2d ve 3d nin ram core hizlarini ayri ayri ayarlayabiliyorsun.
quote:
Orjinalden alıntı: tIrTIL
Grafik kartina bagli bisey, mesela 6800,5900ultrada core ve mem 2d ve 3d icin ayni kaliyor yani 2d de diyelim 300 yaptin 3d dede 300 calisiyor. Ama 5600 de 2d ve 3d nin ram core hizlarini ayri ayri ayarlayabiliyorsun.
hayır yok öyle birşey. 2d ve 3d'de core hızları ayrı ayrıdır 5900 ve 6800lerde.
quote:
iced
mem hızlarının aynı olması gayet normal bir durum. en çok elektriği harcayan bileşen gpu olduğundan dolayı sadece gpu bağımsız olarak değişebiliyor. olur da ilerde hayvani elektrik harcayam ramler çıkarsa işte o zaman mem hızları da ayrı ayarlanacak şekilde coolbits hazırlanır
Var böyle bisey,bir hata da ben sana nasil göstericem???
Kendin dene gör
Ben gainward ultra2100 ve galaxy 5900 de bu hatalarla karsilastigimi cok iyi hatirliyorum.
Mesela 2d clock hizini düsürüyorsun, 3d ye tikliyorsun oda düsmüs , sonra 3d yi yükseltiyorsun, kontrol edeyim diye 2d ye tekrar tikliyosun, oda yükselmis. Ama son Driverler ile cool bits ne durumda bilmiyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: DarkSmiley
hayır yok öyle birşey. 2d ve 3d'de core hızları ayrı ayrıdır 5900 ve 6800lerde.
+1 , ben msi 5950u'da yapıyordum keza 2d ve 3d için ayrı core hızları...
Ayrı olur.bende öyle,yoksa zaten fazla anlamı kalmaz ki 2D nin.
Zaten core hızları ayrı oluyor ama mem hızları aynı kalıyor. Ben onu sormuştum.
+1 ICED c
2D yapmak için sebep ayrı olması
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme