Şimdi Ara

Cooler Master CK-350 Çınlama! (Kullanan var mı?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Hayatımda ilk kez bir mekanik klavye alayım dedim ve beni epey rahatsız eden bir çınlama sesiyle karşılaştım. Neredeyse bütün tuşlar, parmağımı bıraktığımda bir çınlama sesi veriyor.

Ses

Yazma sırasında ses

Kullanan varsa bilgi verebilir mi? Ya da mekanik klavyelerin olmazsa olmazı mıdır bu?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.H.N -- 25 Mart 2020; 0:57:56 >

• Merhaba özellikle blue switch klavyelerde fazlasıyla oluyor. 4 tane blue switch klavye aldım şu ana kadar hepsi de sıfırdı ve hepsinde de vardı bu çınlama. Asus strix flare model kırmızı switch klavyemde kulağını dayarsan duyulabilecek kadar oluyor bazı tuşlarda. Brown switchlerde hiç olmuyor yanlış değilsem. Bende Corsair K95, kardeşimde Cooler Master Trigger Z model brown switch klavye var ikisinde de hiç yok yay çınlaması.

Özetlersek tamamen normal bir durum. Özellikle blue switchlerde fazlasıyla bulunuyor bu ses. Can sıkmaya gerek yok bence.
  • Argonath LXI kullanıcısına yanıt
    Bunun switch türüyle hiçbir alakası yok, piyasadaki çoğu switch yaylı sistemle çalışıyor sizin de bildiğiniz gibi. Aralarında çalışma prensibi olarak bir fark yok. Bu yay sesi/çınlama/yankı artık nasıl adlandırırsak, bunun sebebi klavye kasasının yalıtımı ve switchlerin yağlanmaya ihtiyaç duyması. Üst seviye klavyelerde PCB ile kasa arasında ses yalıtım amaçlı sünger türevi ses yalıtım malzemeleri konuyor genelde.

Çözmenin iki yolu var, switchler tek tek söküp yağlayıp tekrar lehimlenecek ya da klavye kasasının yalıtımı artırılacak.
  • TheBadu kullanıcısına yanıt
    Sanırım açıp kasanın arkasına izolasyon süngeri yerleştireceğim. Gösterdiği etkiye göre tuşları tek tek sökmeyi ve kasa ile tuş arasına da sünger atmayı buna göre karar vereceğim galiba.
    Cevaplar için teşekkürler.
    Chokkanyoutube
    KBDFans Tofu HHKB Hotswap: Fixing Ping and Reverb
    https://www.youtube.com/watch?v=ZaCm9sQnX4M

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.