Şimdi Ara

Cooler Master'dan yeni işlemci soğutucusu: Hyper 212X (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
7.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    doğrudur :) ama bana sorarsan o sensörlere çok güvenerek yüklenme.değerler gerçek olsa yaz sıcağında koyarız o coolermaster'dan salona 4-5 tane klima gibi soğutur :) bakır tüp de olsa fan dediğin sonuçta kasaya giren havayı sirküle ediyor.odadan soğuk olması pek olası değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 10 Eylül 2013; 8:20:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -kal-el-

Öncelikle FX8350 işlemcimi 1.38v ve 4.4ghz seviyesinde kullanıyorum ve Soğutucuya 1 fan daha taktım, toplam 2 faanla birlikte kullanıyorum. Thermal macun olarakta Noctua marka thermal macun kullanıyorum.

Herkesi Bilgilendirmek adına bende Cooler Master Hyper 212x deneyimlerimi anlatayım;
    -Stok fanı hiç takmadım ve karşılaştırma yapamayacağım, işlemcim Boştayken odanında sıcaklığına bağlı olarak 35-39 C derece aralıklarında seyrediyor.
    -3dsmax render işlemlerinde, Tomb raider ve benzeri yüksek çözünürlüklü oyunlarda 58 derecelere kadar ulaşıyor.. bazen oyunlarda 60 derece olduğuda oluyor.

Önemli kısma geldik çünkü burada beni biraz yarı yolda bıraktı:
    Prime95 testinde 4.4ghz stabilitesini sağlarken, testi yaklaşık 1 saat açık bıraktım ve sıcaklık maksimum 73-74 derecelere kadar ulaştı.(Bu kısımla hiçbir sıkıntım yok)
    İşlemci voltajını 1.39v' a çalışma hızını da 4.5 ghz e getirdim, prime95 testini başlattım yaklaşık 30 dakikanın sonunda 40k testinde, sıcaklıklar 85 derecelere kadar yükseldi ve Bilgisayar yüksek sıcaklıktan kapandı.

Kısacası FX8350 Bir işlemciniz varsa ve voltajı arttırıp overclock yapacaksanız bu soğutucu sizi yarı yolda bırakıyor... Aslında fiyatıda göz önünde bulundurulduğunda çokta bişey beklememek gerek..
    Benim gibi Mütevazi Hız aşırtmalar yapacaksanız ve normal bir kullanımda serin bir işlemci istiyorsanız soğutucu görevini fazlasıyla yapıyor.

hocam zaten mutevazi sogutma ve overcolock icin ideal bide stok fanın gurultusu ve sıcaklık degerleri malum pro bi overclock 100 i den sasmamak gerekir

• quote:

Orijinalden alıntı: gmyo31

quote:

Öncelikle FX8350 işlemcimi 1.38v ve 4.4ghz seviyesinde kullanıyorum ve Soğutucuya 1 fan daha taktım, toplam 2 faanla birlikte kullanıyorum. Thermal macun olarakta Noctua marka thermal macun kullanıyorum.

Herkesi Bilgilendirmek adına bende Cooler Master Hyper 212x deneyimlerimi anlatayım;
    -Stok fanı hiç takmadım ve karşılaştırma yapamayacağım, işlemcim Boştayken odanında sıcaklığına bağlı olarak 35-39 C derece aralıklarında seyrediyor.
    -3dsmax render işlemlerinde, Tomb raider ve benzeri yüksek çözünürlüklü oyunlarda 58 derecelere kadar ulaşıyor.. bazen oyunlarda 60 derece olduğuda oluyor.

Prime95 testinde 4.4ghz stabilitesini sağlarken, testi yaklaşık 1 saat açık bıraktım ve sıcaklık maksimum 73-74 derecelere kadar ulaştı.(Bu kısımla hiçbir sıkıntım yok)
    İşlemci voltajını 1.39v' a çalışma hızını da 4.5 ghz e getirdim, prime95 testini başlattım yaklaşık 30 dakikanın sonunda 40k testinde, sıcaklıklar 85 derecelere kadar yükseldi ve Bilgisayar yüksek sıcaklıktan kapandı.

Kısacası FX8350 Bir işlemciniz varsa ve voltajı arttırıp overclock yapacaksanız bu soğutucu sizi yarı yolda bırakıyor... Aslında fiyatıda göz önünde bulundurulduğunda çokta bişey beklememek gerek..
    Benim gibi Mütevazi Hız aşırtmalar yapacaksanız ve normal bir kullanımda serin bir işlemci istiyorsanız soğutucu görevini fazlasıyla yapıyor.

hocam zaten mutevazi sogutma ve overcolock icin ideal bide stok fanın gurultusu ve sıcaklık degerleri malum pro bi overclock 100 i den sasmamak gerekir

Haklısınız, zaten overclok konusunda bilgim yoktu taki FX8350 ye geçene kadar.. Neden daha iyi render sürelerine çıkmayayım dedim ve overclock yapmayı öğrendim ve soğutucuda beklentilerimin biraz altında kaldı..
    hattı yakın zamanda satıp Noctua NH-D14 almayı planlıyorum.. Hatta her an satabilirim :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gmyo31

quote:

Haklısınız, zaten overclok konusunda bilgim yoktu taki FX8350 ye geçene kadar.. Neden daha iyi render sürelerine çıkmayayım dedim ve overclock yapmayı öğrendim ve soğutucuda beklentilerimin biraz altında kaldı..
    hattı yakın zamanda satıp Noctua NH-D14 almayı planlıyorum.. Hatta her an satabilirim :D

hocam oda dev gibi parasıda su sogutmaya yakın corsair 100 dusunebilirsiniz isinize karısmak gibi olmasın

• 212evo ve 212x in tek farkı fanlarının ömürleri evo da 40bin saat ken 212x de 160bin saat fan ömrü vermişler
  • BadCatShero kullanıcısına yanıt
    bir de hava yönlendirici çıkıntılar var 212x'te!
  • 212EVO'nun anakart arka bağlantı plakası 212X'e uyar mı? tekrar eskisini sökmek yenisini takmak istemiyorum zahmetli olacak. Sonuçta her ikisi de birbiriyle en boy aynı yapıda aynı seri ürünü, yani anakart'a bağlantı parçası aynıdır herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 13 Mayıs 2014; 12:46:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu model evonun geliştirilmiş versiyonudur evodan farkları

1-) fan ömrünün uzun olması ( minimum deformasyona uğrayan ve yağ gereksinimi az olan farklı bir fan teknolojisi geliştirilmiş )
    2-) yeni tasarım ile fanda %25-30 daha fazla hava akımı kazanımı
    3-) ısı borularının ve yaprakların hava akış verimi arttırılmış
    4-) ısı boruları evoya göre daha kalın
    5-) ısı borularını tutan aleminyum tabaka evoya göre daha kalın ( evoya göre fazladan 30 gr lik fark bu tabakanın ve boruların kalınlığından kaynaklanıyor )

arada fiyat farklı olmaması nedeni ile soğutucu seçimi yapacak arkadaşlara yeni versiyonu önerilir....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CB19E078 -- 13 Aralık 2014; 15:57:51 >
  • arkadaslar asrock 990 fx exreme3 amd3+ ana kartina uyarmi bu? amd3+ uyumlu diyor. ama montajinda bir sikinti cikarmi? birde normal siradan bir kasaya olurmu? yoksa bunun kasalarinin eni normal kasadan dahami genis olmak zorunda cunki bunu takinca kasanin yan kapagi kapanirmi? ben almak istiyorum ama olmaz uymaz diye korkuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

çok güzel yahu.. contac30 yerine almak istediğim bir fandı ama bulamamıştım ne yazıkki

4 yıl sonra almak zorunda kaldım çünkü kardeşime contac 30'umu vereceğim, işlemcisi x5460 90derece oluyor stok fanı ile.
    kısa cevap, dün taktım ve sonuçlardan memnun kalmadım.

bir kere hyper evo ailesinde soğutucuyu takınca 1-2 derece kule oynayabiliyor X tasarım braketten dolayı (1-2 dereceden fazla olmuyor çünkü braketin ortasında ufak pin var bu engelliyor) daha yakın yapsalar hiç oynama olmazdı. küçük bir hiç düzeltilmeyen dizayn hatası, sıkıntı yaratmıyor kesinlikle.

212x'te ki fan US ve EU versiyonu olarak ikiye ayrılıyor. US versiyondaki esas fan, uzun ömürlü vs gri renkteki. EU versiondaki ise simsiyah farklı tasarım, devri değişik sadece bilmeniz gereken şey bu. bende doğal olarak EU versiyonu var.

212 evo'larda da var X braket, bunun ortasında bir vida mevcut (http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-2520482/solving-temperature-issues-hyper-212-evo.html) bu vida gereksiz birşey olarak düşünüldü ama değilmiş. alttaki düz vidayı tutup bunu elle sıkmak lazımmış. manual defterde yazmıyor, bende anlamadığımdan bugün fanı tekrar söküp monte etmek istedim orayı sıkıp. sıcaklıklar 1-2 derece fark etti. MX-4 macunda kullandım bu arada.

contac30'dan daha iyi sonuç bekliyordum ama olmadı, taş patlasa 3-4 derece fark ya var ya yok. iki kez monte edip, bütün vidaları komple sıkıp ve kararında az macun koymama rağmen değişen birşey olmadı. ya aletin performansı başından beri buymuş ya da macunun biraz cure süresi var.

alacak olanlar h60, h80 düşünsünler. ya da noctua'nın dev soğutucusunu.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.