Şimdi Ara

Cooler Master Extreme Power PSU uyarısı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir cevap olarak yazmıştım bunları ama daha fazla kişi okusun diye konu olarak açıyorum. Ben Cooler Master extereme power duo 600watt PSU kullanmaktayım, internette incelemelerde bir hayli övgü aldığını görmüştüm. Nitekim Mecidiyeköy Gold dan 110 Ytl ye aldım, fiyatı bir 600watt için çok şahane ve marka da cooler master daha ne olsun değil mi? FAKAT ürünün üzerinde "super silent with automatic fan control" diyor ve 20 db den az sesi olduğunu söylüyor. Gelin görün ki bence ürün 35 db civarı ses veriyor ve fan kontrolü denilen şey bence çalışmıyor. Gece oda kapısı kapalıyken fanın sesini kapının önünden duyabilirsiniz. Bunun 500 watt olanını almıştım, uçak motoru gibi çalışıyordu, hatalı olduğu için 600 watt ile değiştirdim, alırken de denedim sesi bana gayet iyi gelmişti. 1 hafta kullanımdan sonra, ses özellikle geceleri beni rahatsız etmeye başladı, internette yaptığım araştırmadalarda ve dewww.coolermaster.com adresinin FORUM una girince "extreme power" serilerinde problem olduğunu gördüm, golda birkez daha (3. olacaktı) gitmeye üşendim ve garantiyi hiçe sayarak güç kaynağının içini açtım, içinde 12 cm gayet kaliteli ADDA fan var ve müthiş hava veriyor. Fakat fanın üzerinde hız kontrol noktası olmasına rağmen bunu psu üzerinde kablo ile bağlamamışlar, ben anakartta bir pine bağlayıp baktım, fanın hız sensörü faal durumda ve hızı okunuyor. ADDA fan 2800 devirlerde 40 desibele yakın ses yapıyor, sanırım normalde bende 2000-2200 devirlerde çalışıyor ki gene gürülütülü, bu arada kesinlikle fan hızında bir değişim duymuyorum, hep aynı çalışıyor; bence bu coolermasterlardan uzak durun çünkü benim aldandığım kutunun üzerinde yazan otomatik fan hızı kontrolü bence gayrifaal. Ben de fanın kablolarını uzatıp power supplyın örnek boştaki 12v pinlerinden birine taktım kırmızı kabloyu 12v siyah olanı 5v a bağladım, 12-5=7volt ile çalışır oldu, böylece artık sabit ama daha sessiz yaklaşık yarım hızda çalışıyor şimdilik memnunum, ses fazla gelirse direk 5v bağlayım düşük hızda çalışmasını sağlayacağım, bunun için basit düzenek yaptım.

Neyse konuyu saptırıp uzattım, sonuçta kimseye Cooler Master Extereme Power PSU tavsiye etmiyorum, 20 Ytl fazla verip, sessizliği ve kalitesi kanıtlanmış bilinen ürünlerden almak daha iyi High Power, FSP vs.

Burada basit fan hızı ayarı için :http://www.hardwaresecrets.com/printpage/496/1 (Bunu tüm fanlarınıza uygulayabilirsiniz)

Adda fan :http://www.addausa.com/fans.htm

Cooler Master Forum:http://forum.coolermaster.com/

Bu arada Cooler Master markasını kınıyorum, damn you CM ! (exstreme power artık üretilmiyormuş sanırım, bu defolularıda bizim gibi ülkelere itelemişler heralde, cooler mastera şikayet yazmıştım adamlar cevap dahi vermediler.)

• bende de bu psu var. evet biraz gürültülü. Kasanın arkasına elimi koyunca vantilatör gibi hava bastığını hissedebiliyorum. Ama şu aralar sıcak hava üflüyor gayet.

İlerde imkanım olursa içindeki fanı değiştireceğim. Şu anki haliyle zaten alınacak bir ürün değil. cm ve ucuz olduğu için almıştım. mart gibiydi ben aldığımda da. 600 wattlık psu'lar 180-200 ytl civarındayken bu 130 liraydı..

ucuza kurban gittik.
  • Fanını değiştirdim mis gibi oldu hiç sorunda yok
  • aynı cinslik bendede var thermaltake tr2w power 500 w normalde ses sıfır duyulmuyor ama oyuna girdimmi allah ki ne allah baktım sitesine göre sistemin çektiği watt değerine göre hız veriyor 400 wattan sonra deliriyor bilginize
  • Konuyu hortlatacaaam. Arkadaşlar bendede extreme power 500w psu var. İçindeki adda fan vantilatörden daha fazla üflüyor ama uçak motoru gibi sesi var psu nun sesini 1 sene cektikten sonra canıma tak etti gittim xigmatek turuncu fanlardan aldım 12 cm lik. Adda ya göre çok az üflüyor ama gayet sessiz. Ama şimdide 35+ dba sesi olduğunu düşündüğüm palit 9600 gt min fanı beni deli etmeye basladı.Uyutmuyor meret. Bu ses olayları bitmez kardeeşn bitmeeeez.

Özet: CM Extremenin yanından bile geçmeyin

• şimdi arkadaşlar cooler masterın 2006-2007 de üretilen extrem power serisi psuları var ki onlar eski seri rp ile başlayan seri.........
    2007 den sonra üretilen extrem power plus serisi varki onlar daha farklı bir seri ;

ben şahsen bunu kullanıyorum ;

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=3738

ve ses olayı yok okadar yahu ; (bütün diğer fanları devre dışı bırakırsanız) bazen fan mı çalışmıyor diyorum....
    benim gösterdiğim linkteki psu sessiz fana sahiptir... çok az ses yapar...

işte fiyatıda bu;

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-40106-COOLER-MASTER-RS-500-PCAP-A3--500W--12-cm-Fan--Guc-Kaynagi.html

bu arada her extreme serisi psuya güvenmeyin çünkü çakma coolermaster çıkıyor..zaten onlar ucuzdur 80tl civarları satılıyor.....

zaten orjinal rs 500 pcap a3 serisi ibaresini taşıyor (500 wattlık olanı) ve canada abd üretimi (colermasterın abd-kanada fabrikasında üretilmiş)
    coolermaster psuların abd kanada üretimi olanları çok kalitelidir...ama kutunun en altında madein china yazar.ama tabiki abd kanadada üretilmiştir...
    çindeki fabrikada üretilmiş olanlarıda olabiliyor...
    nasıl anlayacağız hangi fabrikada üretildiğini;
    karton kutusunu yan tutun; kutunun üstünde ürün seri nosu ve barkod etiketi yazan yeri göreceksiniz ;
    orda rs500-pcap-a3 yazan yerin altında ean otside of us canada ; onun altında barkod onun altında upc for us canada only yazan yer altında bir barkod daha var....
    ürünün böylelikle coolermasterın canada usa fabrikasında üretildiğini anlayacaksınız......

size tavsiye ;

coolermaster ürün alırken kanada abd üretim yerinde üretilmiş olanlarından alın ....
    üretim yeri çinde olabilir... tamamen ALLAH ın takdiri hangi yerde üretilmiş olan psu almanız.........
    ama çakma olanları zaten seri nosu ile kendini belli ediyor; 500 watt lık psu için olması gereken sei nosu rs500 pcap-a3 tür.. eski seride rp ile başlar.....

600 wattlık olanların seri nosu farklıdır.....

yani coolermaster alırken mümkünse psuyu harici alın ve gold exa eksen vatan haricinde bir yer tercih etmeyin psu alırken.....
    kasa ile gelen psulara güvenmeyin....
    kasa alırkende içindeki psunun seri nosunu modelini üretici firmadan kontrol edin..yoksa o model psu o model çakmadır....

coolermasterın 400-500 tllik kasaların içinde olması gereken 500 wattlık psu rs500 pcap a3 olmalıdır... 150-200 tllik kasaya hiç benim 140 tllik psuyu koyarlar mı yahu .....
    biraz düşünün yahu.....

o yüzden kasayı ayrı psuyu ayrı alınız...........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 30 Haziran 2011; 13:03:04 >

• Ben de problemi fanı değiştirerek çözmüştüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbocat1

şimdi arkadaşlar cooler masterın 2006-2007 de üretilen extrem power serisi psuları var ki onlar eski seri rp ile başlayan seri.........
    2007 den sonra üretilen extrem power plus serisi varki onlar daha farklı bir seri ;

ben şahsen bunu kullanıyorum ;

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=3738

ve ses olayı yok okadar yahu ; (bütün diğer fanları devre dışı bırakırsanız) bazen fan mı çalışmıyor diyorum....
    benim gösterdiğim linkteki psu sessiz fana sahiptir... çok az ses yapar...

işte fiyatıda bu;

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-40106-COOLER-MASTER-RS-500-PCAP-A3--500W--12-cm-Fan--Guc-Kaynagi.html

bu arada her extreme serisi psuya güvenmeyin çünkü çakma coolermaster çıkıyor..zaten onlar ucuzdur 80tl civarları satılıyor.....

zaten orjinal rs 500 pcap a3 serisi ibaresini taşıyor (500 wattlık olanı) ve canada abd üretimi (colermasterın abd-kanada fabrikasında üretilmiş)
    coolermaster psuların abd kanada üretimi olanları çok kalitelidir...ama kutunun en altında madein china yazar.ama tabiki abd kanadada üretilmiştir...
    çindeki fabrikada üretilmiş olanlarıda olabiliyor...
    nasıl anlayacağız hangi fabrikada üretildiğini;
    karton kutusunu yan tutun; kutunun üstünde ürün seri nosu ve barkod etiketi yazan yeri göreceksiniz ;
    orda rs500-pcap-a3 yazan yerin altında ean otside of us canada ; onun altında barkod onun altında upc for us canada only yazan yer altında bir barkod daha var....
    ürünün böylelikle coolermasterın canada usa fabrikasında üretildiğini anlayacaksınız......

size tavsiye ;

coolermaster ürün alırken kanada abd üretim yerinde üretilmiş olanlarından alın ....
    üretim yeri çinde olabilir... tamamen ALLAH ın takdiri hangi yerde üretilmiş olan psu almanız.........
    ama çakma olanları zaten seri nosu ile kendini belli ediyor; 500 watt lık psu için olması gereken sei nosu rs500 pcap-a3 tür.. eski seride rp ile başlar.....

600 wattlık olanların seri nosu farklıdır.....

yani coolermaster alırken mümkünse psuyu harici alın ve gold exa eksen vatan haricinde bir yer tercih etmeyin psu alırken.....
    kasa ile gelen psulara güvenmeyin....
    kasa alırkende içindeki psunun seri nosunu modelini üretici firmadan kontrol edin..yoksa o model psu o model çakmadır....

coolermasterın 400-500 tllik kasaların içinde olması gereken 500 wattlık psu rs500 pcap a3 olmalıdır... 150-200 tllik kasaya hiç benim 140 tllik psuyu koyarlar mı yahu .....
    biraz düşünün yahu.....

o yüzden kasayı ayrı psuyu ayrı alınız...........

Hocam benimki rp serisi 100 tl vermiştim ya üstünde intelligent fan control 19 dba dan daha az yazıyordu ondan almıstım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.