Şimdi Ara

Cooler Master Güç Kaynağı Almayı Düşünenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PSU nun modeli V1200 Platinum.. işlemcinin anakarta takılan soketi ve ekran kartının güç kaynağına takılan iki soketide yandı hem kablolar pert oldu hem güç kaynağının soketi..Vektron Elektroniğe götürdüm fakat kullanıcı hatası olduğu için ilgilenmediler(arada bi dinlendirmek lazımmış -7/24 kullanılmaz diye bi ibare göremedim halbuki- bide zaten diğer markalarda da benzer şeyler oluyor diye salladılar) ücretli yaparız dediler malzemenin kalitesiz olması ne zamandır kullanıcı hatası oldu.. faturayı bulamadığım için Hakem Heyetine gitme durumum olmadı.. bu üründen alacaksanız bu durumu dikkate almanızı tavsiye ederim

güç kaynağının yanan soketleri sağdan 1. ve 4.

ekran kartı güç kablosunun güç kaynağına takılan kısmı

buda işlemci güç kablosunun anakarta takılan kısmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carloska -- 7 Haziran 2022; 22:42:9 >

• Şu konuyu gördüğümden beri CM'den uzak duruyorum, senin konuda extra oldu.CM'den uzak durun

https://forum.donanimhaber.com/coolermaster-alirken-dikkat-edin-bilgilendirme--148535160

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SturmpioneeR -- 5 Haziran 2022; 20:31:38 >
  • Geçmiş olsun , anakart, ekran kartı veya diğer bileşenlere bir sıkntı olmamıştır umarım , herhangi bir parça da sıkntı oluştu mu hasar falan psu dan dolayı ?

• Dikkat ederseniz, ben kisisel olarak pek fazla CM önermem bunun bir cok sebebi var, eski konulara bakabilirsiniz. CM bir cok modelinde düsük yükte, yüksek ripple sorunu vardi. Bazi modellerde ocp ile ilgili sikinti vardi. V1, V2, V3? Hayirdir acaba, program mi upgrade ediyorlar? V2 den önce insanara V1 i sattilar? Yani... CM nin de iyi modelleri var, yok degil ama güven sorunu ve firma politikasi beni soguttu.

Sende ki model neydi? OCP devreye girmemis gibi geliyor bana, malzeme kalitesi de önemli tabi ki... Isinin kaynagi kablo kalitesi mi ki? Senin kullanimi da bilmiyorum, ekrankartini farkli pcie kablolarindan besliyorsun degil mi? Tek kablo YSplitter ile rtx 3080 falan beslemiyorsundur sanirim.

Kullanci hatasi diyorsa ispat etsin. Degilse edemezse, tasarim hatali diyceksin, bu sekilde erime varsa OCP bunun sorumlusu diye tekrar yaz. Alsin arastirsinlar, parayi alip plastik soketleri degistirse ne? Yine olmayacaginin garantisi yok, sende extreme bir kullanicisin hani... Ama extreme kullanici olman bu fonksiyonun dogru calismasina mani degil. Niye kapatmamis psu kendini? Koruma devresi niye devreye girmemis? Korumalar tam degil mi sendeki modelde? Tamsa ve eridiyse onlarin ispat etmesi lazim, tam diyorsa ve kablo eriyorsa onlar hatali...

Edit:
    Simdi dikkat ettim de, faturayi bulamadiysan garanti nasil olacak ki? Parali yapar, fatura yoksa zaten?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 7 Haziran 2022; 1:40:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

yok hocam neyseki bişi olmadı 3080 bağlıydı kartlara bişi olsa baya masrafım olurdu muhtemelen

• Geçmiş olsun kardeşim, modeli yazmışsın dikkatimden kaçmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 8 Haziran 2022; 10:41:2 >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

modeli V1200 platinum hocam..mining için kullanıyordum 2021 marttan bu yana.. ürünü aldığım kişi de 2017 de alıp 1-2 sene bitcoin kazımı yapmış(hatta bitcoin düşünce panik yapıp elindeki 1,5 bitcoini 15 bine satmış bana ürünü satarken 1,5 bitcoin 600 bin felandı sanırım kafayı duvara vuruyordu hala).. ben ürünü alırken 2 yıla yakın kutusunda duruyor kullanmadım demişti.. güç kaynağını mart 2021 den beri kullanıyorum ekran kartı kablosunun biri kasım 2021 de diğeri mart 2022 de yandı.. ağustosta ikinci güç kaynağaı olarak fsp hydro 550w almıştım ekran kartının birini ona bağladım onda bi sorun yok henüz...

firma kendini savunurken PSU yu arada bi dinlendirmek lazım felan dedi (7/24 kullanmayın diye bi ibare göremedim halbuki) bide diğer markalarda da oluyomuş felan sıvazladılar iyice..(şansıma yerine aldığım thermaltake de bunlar bakıyor)

3080 bağladım ama zaten tek kablo üzerinde 2 tane 6+2 var çoğaltıcı vs... kullanmama gerek yoktu gerek olsada kullanmazdım sanırım..

fatura olayı şöyle hocam servisi arayıp seri numarasında baktırdım aralık ayına kadar garantisi varmış o şekilde verdim bende servise...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • carloska kullanıcısına yanıt

Gecmis olsun, anladigim kadariyla senden kaynakli bir sorun da yok, gpu yu iki farkli / ayri pcie kablosu ile beslemissin. Mining icin bir adet 3080 birsey degil ki. Fatura kisminda da bir sorunda cikmamis, güzel. Bahane de sahane, diger markalarda da oluyormusta, hadi canim sende...kurtar kendini su psu'dan, tamir ettirsende ben düzelecegini düsünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 8 Haziran 2022; 1:27:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • carloska kullanıcısına yanıt

RMA kaydı ile 7 yıl garantili diye geçen bir seri, iç yapısına bakınca da gayet iyi görünüyor ama arıza çıkarmaz diyemeyiz tabi kardeşim, hemen hemen çoğu markada illa ki sıkıntı oluyor, burada üretici ve dist. firmanın ilgisizliği can sıkıcı oluyor bu tür durumlarda.

https://www.techpowerup.com/review/cooler-master-v1200/4.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.