Şimdi Ara

Cooler Master H500P Mesh Alınır Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Başlıkta da değindiğim gibi kasa arayışı içindeyim ve aldıktan sonra pişman olmak istemiyorum. Aklımdaki model şuan için Cooler Master H500P Mesh modeli. Kasanın fiyatı güncel olarak 1750 TL civarında. Bu fiyata bu kasanın yerine daha iyi bir kasa var mıdır? Fikirlerinizi almak istedim.

Herkese iyi forumlar.

• Para varsa her türlü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parayı gözden çıkardım. Kafamdaki soru bu para bandında daha iyi bir kasa varmı :)
  • Kasayı yeni almış ve kısa bir süre kullanmış olmama rağmen alınır diyebilirim. H500m bulamadığım için bu modeli aldım ancak yinede memnunum diyebilirim.

• Aynı sorun bende de var. H 500m yi satan biryer bulamadığımdan bu modele yöneldim. Yorumunuz için teşekkürler. Bu arada kasa içerisine ekstra fan koydunuz mu acaba?
  • H500 serisi benim favorilerimden ama şu videodaki kasada yarı fiyatına oldukça iyi görünüyor. (Ön üst kısma 2. Fan eklemek gerekebilir)

• Sondaki Harf e gerek yok. direk h500 alınır. aralarında sadece boyut farkı var. Nedense Tr de bu kasanın yanına 750w bir PSU eklediler artık sadece kasayı bulamıyoruz.

En azından 1-2 ay öncesine kadar bu şekildeydi durum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi H500 modelleri içivde PSU ile geliyor ve fiyatı 1600 TL bu şekilde. H500p mesh modelinde psu yok ve fiyatıfa 1750 TL. Benim psum olduğundan dolayı ve biraz daha büyük olduğu için mesh modeline yöneldim. Ama son günlerde Be quite Dark Base 700 ve Asus helios g601 modelleride kafamı karıştırdı. Sonradan pişman olmamak içinde devamlı bakıyorum :))
  • Geomatic G kullanıcısına yanıt
    Gt601 asus ben burdayım diye bağırıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • boyut olarak sıkıntı çıkartmayacaksa alınır. alternatif olarak phanteks p600s ve be quiet modellerine bakabilirsiniz.
  • Illa mesh mi olması gerekiyor. Vatan mağazasında iki yerde stok görünüyor halen.
    www.vatanbilgisayar.com
    COOLER MASTER MASTERCASE H500 2x200mm RGB LED FANLI MidT ATX SİYAH KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-mastercase-h500-2x200mm-rgb-led-fanli-midt-atx-siyah-kasa.html

• Şöyleki mesh takıntım yok ama kasanın biraz geniş olması gerekiyor çünkü
    www.vatanbilgisayar.com
    COOLER MASTER MASTERLIQUID ML360R ADRESLENEBİLİR RGB FANLI SIVI SOĞUTMA KİTİ fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-masterliquid-ml360r-rgb-adreslenebilir-led-fanli-sivi-sogutma.html
    bu sıvı soğutmayı alıcam radyötörüde 360mm herkese fikirleri için teşekkür ederim. Kasayı ve soğutucuyu ayırttım yarın gidip alıcam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

H500 serisi benim favorilerimden ama şu videodaki kasada yarı fiyatına oldukça iyi görünüyor. (Ön üst kısma 2. Fan eklemek gerekebilir)

Bu kasada on tarafa sadece 1 tane 14cm fan takilabiliyor anladigim kadariyla. Cok garip gelmisti bana. Gelen 3 fani one takarim, arkaya saglam noctua'mi egzos yaparim diye dusunuyodum, olmuyomus. Vazgectim o yuzden.

Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/te26jp

Ben de ayni sekilde ici genis bir model aradigim icin H500p Mesh aldim. Aklimda kalan baska bir model de olmadi acikcasi, her ozelligi ile beni memnun etti. Tek eksisi arkada gelen egzos fan cok iyi degil. Sessiz calisiyor ama o RPM'e gore ciddi az hava ufluyor. Tam bir egzos fan gibi degil. Onu degistirip MF140r aldim, RGB seti tamamladim. MF140r'da cok cok gurultulu calisiyo ama, cogu durumda %40 seviyesinde tutuyorum. Sagladigi hava akimi gayet guzel olsa da, RGB olmasin derseniz herhangi bir Noctua modeli daha cok mutlu eder.

Ben alirken kistasim en baba hava sogutmayi da, sivi sogutmayi da takma imkanim olsundu. Su an Be Quiet! Dark Rock Pro 4 ile kullaniyorum kapak ile arasinda hala 3cm bosluk var. Ici fazlasiyla ferah, kablolamasi cook rahat, malzeme kalitesi de cok iyi. Baska sorunuz varsa yardimci olurum.

Radyatoru nereye takmayi dusunuyosunuz? Ust tarafi cam ile kapali cunku, yan taraflarda cok ufak bosluklar var. Sicak havanin disariya atilmasi konusunda 360mm radyator icin yeterli gelecegini sanmiyorum.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Ön kısıma 280mm radyatör takılabiliyormuş 2x 140 eder birde 2. Fanı ister 120 ister 140 şeklinde göstermişler sanırım 2 x140 olabilir. 2x140mm + 1x 120mm gibi bir deneyip görmek lazım.

Cooler Master H500P Mesh Alınır Mı?

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Sitede garip bi "optional" kismi yapmislar. Herhalde 1 tane 140 var zaten, 1 tane de opsiyonel takilabiliyo demek istemisler. Her neyse, ben 3x140 hedefliyodum o yuzden kafama yatmadi o model ama yine de 500dx de tum incelemelerde cok guzel yorumlar aldi. Goruntu olarakta bence cok guzel, H500p Mesh'den 1 klasman asagida ama, H500 un rakibi anca.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Fiyat performans zaten h500p daha üst kulvar.

• Aldığım kasa daha doğrusu yarın alıcağım kasa H500p mesh ve 360mm radyatörü yukarı veya öne takabiliyoruz diye bakmıştım. Yanlış mı baktım yoksa kurulumunu zaten alacağım yere yaptırıcam çok tecrübem yok kurulum konusunda riske atmak istemiyorum :)
    Dogru bakmissiniz, ben sizin dusuncenizi sordum. One takarsaniz ondeki 2tane 200mm fan iptal oluyor. Bu fanlari yukariya da takabiliyosunuz ama goruntuyu bozar bence. Yukariya radyator taktiginiz senaryoda ise islemci sogutucusunun ciddi performans kaybi yasayacagini dusunuyorum. Cunku yukarida alan cok dar ve hava cikisi kucuk. Sicak hava hapsolur, radyator uzerindeki sicaklik yukaridan disariya atilamaz. Bu tabii sistemi ne kadar yukte kullanacaginiz ile de ilgili.

Ozetle Fanlari nereye taktiracaginizi iyi dusunun. Radyatoru onden iceriye ufleyecek sekilde taktirip, yukariya 2x200mm egzos olacak sekilde baglayabilirsiniz. Arka fan iyiymis kotuymus cok bi olayi kalmaz o zaman. Gorsel acidan yukarida 2x200mm aRGB fan nasil durur onu bilemedim sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Radyatoru nereye takmayi dusunuyosunuz? Ust tarafi cam ile kapali cunku, yan taraflarda cok ufak bosluklar var. Sicak havanin disariya atilmasi konusunda 360mm radyator icin yeterli gelecegini sanmiyorum.
    Üst tarafa taktırmayı düşünüyordum. Kasa resimlerindede 360mm'yi destekliyor yazıyordu. Hata mı yaptım acaba?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.