Şimdi Ara

Cooler Master H500P Mesh Alınır Mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Dogru bakmissiniz, ben sizin dusuncenizi sordum. One takarsaniz ondeki 2tane 200mm fan iptal oluyor. Bu fanlari yukariya da takabiliyosunuz ama goruntuyu bozar bence. Yukariya radyator taktiginiz senaryoda ise islemci sogutucusunun ciddi performans kaybi yasayacagini dusunuyorum. Cunku yukarida alan cok dar ve hava cikisi kucuk. Sicak hava hapsolur, radyator uzerindeki sicaklik yukaridan disariya atilamaz. Bu tabii sistemi ne kadar yukte kullanacaginiz ile de ilgili.

Ozetle Fanlari nereye taktiracaginizi iyi dusunun. Radyatoru onden iceriye ufleyecek sekilde taktirip, yukariya 2x200mm egzos olacak sekilde baglayabilirsiniz. Arka fan iyiymis kotuymus cok bi olayi kalmaz o zaman. Gorsel acidan yukarida 2x200mm aRGB fan nasil durur onu bilemedim sadece.
    Bahsettiğim radyatör işlemci sıvı soğutmasına ait olan radyatör ekstradan başka bir radyatör yok. Kafam biraz karıştı yanlış birşey söylüyorsam kusuruma bakmayın lütfen :)

• Geomatic G kullanıcısına yanıt

burdan örnek build'lere bakabilirsin, pek çok kişi üst tarafa 360mm radyatör takmış
    Hata olarak dusunmeyin hemen, asagidaki fotografa bakin;

Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/te31jt

Siz yukariya radyator taktiginizda hava kenardaki izgaralardan cikmak zorunda, uflenen hava yukarida cama carpacak ve yanlara gidecek. Bu da zamanla yukarida sicak havanin birikmesine sebep olabilir. Ben ust tarafi kullanmiyorum o yuzden 360mm fan oraya sicak hava uflediginde bu delikler yeterli olur mu ondan emin olamiyorum. Bunu deneme sansiniz varsa degerlendirin derim. Umarim anlatabilmisimdir.

Ust tarafta tek hava cikisi bu kenardaki izgaralar;

• quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Hata olarak dusunmeyin hemen, asagidaki fotografa bakin;

https://prnt.sc/te31jt

Siz yukariya radyator taktiginizda hava kenardaki izgaralardan cikmak zorunda, uflenen hava yukarida cama carpacak ve yanlara gidecek. Bu da zamanla yukarida sicak havanin birikmesine sebep olabilir. Ben ust tarafi kullanmiyorum o yuzden 360mm fan oraya sicak hava uflediginde bu delikler yeterli olur mu ondan emin olamiyorum. Bunu deneme sansiniz varsa degerlendirin derim. Umarim anlatabilmisimdir.

Ust tarafta tek hava cikisi bu kenardaki izgaralar;

https://photos.google.com/share/AF1QipNSeieJPz0y_rbvYbJUwvTbcbtEWown5Ndbrp-OvuT4ksAZgWr97-tBqV4ULAvbUw?key=M0xvM21SYVN1VWY2UFJsbTdfV3NyQkRPY2pBT0hB
    Evet ne demek istediğinizi anladım. Artık yaşayıp göreceğim. Yazan ve fikir belirten herkese teşekkür ederim.

Kafanizda soru isareti kalmasin, cok guzel kasa, eminim memnun kalacaksiniz. Simdiden hayirli olsun.
  • alacagınız kasa gayet güzel. ama kafanız karışsın biraz

• Bu fiyat aralıklarında çok fazla ürün var 1000-1750 arasından bahsediyorum.Özellikle Thermaltake'in ürünleri çok iyi ister Hava isterse Su soğutma olsun her ikisini de aynı anda farklı farklı konfigrasyon ile yapabilinir fakat Türkiyede satılır mı o kafa karıştırıyor.

Cooler Master H500 Mesh bana biraz pahalı geldi fakat işte mesele Türkiye de satılabilen ürün çeşidi nedir o mesele.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    h500m bende aldım harikaaaaaaaaaaaa
    https://www.itopya.com/cooler-master-mastercase-h500m-2x200mm-adreslenebilir-rgb-led-fanli-midtower-kasa/

ben mb511 alacaktım ama dedim adam gibi olsun h500m aldım geçtim harikaaaa ama dev gibi
  • melek12345 kullanıcısına yanıt
    siz o kasaya sıvı sogutmayı sıgdıramamıstınız yanlıs mı hatırlıyorum
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    evet. O kasa derken? h500m deme :D YA HOCAM SIÇTIMIN ANAKARTININ SOGUTMA BLOKLARI DEYIYO TEPEYE FAN TAKILINCA EVET :DDDDDDDD bende ters taktım. içeri deil de fanlar dışarı doğru bakıyo ama alttan havayı yukarı çekiyo şekilde
    önce sıvı sogutmayı montajlayıp sonra ankartı montajlamayı bir deneyın.

şuanki kullandıgınız şekilde stok fandan farkı pek olmaz

kasada bır muhendıslık hatası var sıvı sogutma sıgmıyor saka gibi
    öyle yaptık zaten. sıvı sogutma blogunu dışarı tarafa fanları içe sabitlemeyide denicektik. FAKAT, sogutma borusunu geçirecek bi yer yoktu. KASAYI Kesmek istemedik. diğer türlü blok+ fan üst üste alta takmaya çalışınca da işte sogutma yeri anakartın 1cm falan deyiyodu :P

Malesef böyle kullanıyorum

haa örnek benchmark bu sistem de bu :

anakartı sök fanları egzoz olarak montajla içeriye. daha sonra anakartı montajlamayı bir dene.

cpu kablosunu ekran kartının yanından geçir. arkadan alamazsın sanırım.
    uğraşamam hocam bir sıkıntısı yok ki :) bişe mişe olur vicdanım sızlar :D
  • birkaç haftadır kullanıyorum h500p mesh beyaz modelini bir kaç eksisi var birincisi üst taraftaki anlamsız plastik kapak sıcak havanın uzaklaştırılmasını engelliyor, ikinciside ön panel fan yerleşimi 3x120 taktığınızda fanların biri tamamen psu bölümünde kalıyor mevcut radyatör apratıyla monte edincede fotoda görülen anlamsız boşluk vida yerleri denk gelmiyor muhtemelen öne 360 radyatör takılınca o sorun ortadan kalkar. malzeme kalitesi olarak özellikle plastik kısımları fiyatının karşılığı değil basit kalıyor önce ki kasalarımla kıyaslayınca ( o11 dynamic, evolv x ve helios). fiyatı 1200 bandında olsa kesinlikle rakipsiz olurdu mevcut etiketini yüksek buluyorum.

Cooler Master H500P Mesh Alınır Mı?Cooler Master H500P Mesh Alınır Mı?

• Heliosdan neden CM H500p ye geçtiniz acaba?
  • Custom loop seklinde full sıvı sogutmadan bahsediyorsak su an, bu kasa çokta gerekli değil. CM h500 ün Alametifarikası hava sogutma da çok iyi bir kasa olması. Sıvı sogutma da radyatör genişliği önemli, kasa içi hacmi önemli, ek aparatlar için. 360mm bir çıkış olduktan sonra full cam bile olsa cok önemli değil kasa. 200mm kocaman ön fanlar hiç değil.
    eski sistemi komple sattım küçük bir kasa topladım 280x ile termalleri hoşuma gitmeyince onu değiştirdim, beyaz bir kasa arıyordum malum seçenek fazla yoktu aldığım dönemde güzelde bir fiyat yakalayınca h500p aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.