cooler master hyper 212 evo cpu fan aldım lakin beklediğim ve söylenenler gibi bir sonuç alamadım montaj sonrası asus epu ile max power perfomnce modunda 35c yi bi kez gördüm sonrasında ne max power performance nede auto konumunda herhangi bir düşüş olmadı saten stok fan ile hemen hemen bu derecelere yakındı bu verdiğim 35c değer boşta iken sistem yükte iken max 42 43c de kalıyor after effect photohop diğer bir kaç program ve oyunu aynı anda açıp biraz bekledim test ettim durum aynı anakart 44c şimdi 35c den 43c neden çıktı amd x61055t işlemciye sahip bu fanı kullananlar 22 28c derecede olduğunu söylüyolar boşta iken sorun bende ne acaba kasanın yan kapağı açık olması ve dar olmasımı hava akımını etkiliyor acaba ? teşekkürler
bios ayarlarindan fan hizini kontrol et
havalar sıcak sıcaklık bence normal montaja tekrar bi bak istersen bostayken zaten oyle ahım sahım bi sonuc alamazsın cpu fanı asıl yukteyken kendini gosterir speed fan ve aida 64 gibi porgramlarda ölç hocam sıcaklıgı
gmyo31G
kullanıcısına yanıt
öncelikle teşekkür ederim kardeş aida 64 te bu değerleri aldım 35c de idi sabah pc yi açtım o saatten itibaren sıcaklık şuan 42 cpu 44 mainboard gösteriyor boştaki değerler
üstad fan ayarlarını kontrol edeyim ama aida64 cpu fan hızı şuan itibari ile 828rpm asus epu ile şuan auto mode seçili zaten auto mode hıgh performance mode max power savıng mode var hıgh seçince devir yükseliyor fazla fark etmiyor 1-2 derece anca ama ilk montaj sonrası 35c ye kadar düşmüştü belkide arkadaşımın dediği gibi hava sıcaklığı kaynaklıdır hani acaba sıkıntımı avr montajda yoksa başka bir donanımda diye şüpe duydum
hasan_83H
kullanıcısına yanıt
hocam havalardan bide kasanın tozunu bi al guzel havadar bi yere cıkar bosta stok sogutucu bile 40 c gecmez bosta mı acaba 42 derece cunku elindeki sgutucu guzel bi sogutucu ama dedigim gibi yukte bi dene stres testi yap aida 64 degerlerine bi sonra
gmyo31G
kullanıcısına yanıt
şuanda auto ve high performance değerleri yükteki ve boştaki karşılaştırmalar
yukte normal sanki o.c. yapılmıs mı islemci de ve voltaj var mı bi de diger arkdasların yorumu nasıl olacak bi bakalım
gmyo31G
kullanıcısına yanıt
hayır kardeşim o.c falan hiç dokunmadım orj hali benim canım sıkıldı ben zaten yükye bile en fazla 5c derece falan farkediyordu bir kardeşim bu cpunun çoğu montajı ram kısmına doğru bakıyor ben ekran kartına doğru aşağı doğru taktım fanı acaba diyorum montaj hatasımı inan malzeme kaliteli ama benim moral bu duurmda sıfıra inecek devam ederse çünkü 27 28c derecelerden basediyolarlar boştayken
quote:
Orijinalden alıntı: hasan_83
hayır kardeşim o.c falan hiç dokunmadım orj hali benim canım sıkıldı ben zaten yükye bile en fazla 5c derece falan farkediyordu bir kardeşim bu cpunun çoğu montajı ram kısmına doğru bakıyor ben ekran kartına doğru aşağı doğru taktım fanı acaba diyorum montaj hatasımı inan malzeme kaliteli ama benim moral bu duurmda sıfıra inecek devam ederse çünkü 27 28c derecelerden basediyolarlar boştayken
hemen moral bozuklugu yapma bide cpu fanı ekzoz fana dogru cevir havayı ordan atması lazım bide havalar sıcak montajı bi daha kontrol et baska arkdaslar da yardımcı olurlar
kasa yer varsa ikinci bi fan takmayı denesene kardesim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme