Şimdi Ara

COOLER MASTER MasterLiquid ML360R ARGB 1.005 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.572
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    COOLER MASTER ML360R MasterLiquid Adreslenebilir RGB 360mm Sıvı İşlemci soğutucusu - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9935

incelemeler göre kraken x72 , corsair h150i pro gibi rakiplerinden daha performanslı.

inceleme linki :
    ModArt PCyoutube
    Cooler Master MasterLiquid ML360R RGB Sıvı Soğutucu İnceleme
    https://www.youtube.com/watch?v=yRQwB4y6C4M

Tom's Hardware
    Cooler Master MasterLiquid ML360R RGB Review: The New Cooling Champ
    https://www.tomshardware.com/reviews/coolermaster-masterliquid-ml360r-rgb,5736-2.html

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 1000tl ?

250 liralık arctic34 ile yapacağınız oc'den daha fazla bir oc yapmayacaksınız ki?
    misal ryzen 3600'ünüz var çıkacağı maksimum oc 4.3ghz kendim kullanıyorum yük altında 70'lerde oyunlarda 60 derece.
    aynı şekilde aynı soğutucu ile i7 4790k 4.9ghz benzer sıcaklıklarda.

peki bir işlemci 80-90 derecelere kadar throttle yapmıyor ise, maksimum oc limitine ulaşmama rağmen oyunlarda 70 dereceyi görmüyor ise 250 liralık soğutucu ile, neden +750tl verelim? buna bir cevap var mı acaba?
  • Yani diyorsunuz ki

Bu 360lık sıvı soğutma ile arctic 34 aynı kapasiteye sahip.

Misal 3900x,9900K, 8700K gibi güçlü işlemcileri oc ile kullananlar, bu sıvı soğutma yerine arctic 34 ile aynı performansı alırlar mı diyorsunuz.

o zaman sıvı soğutma gerçekten gereksiz, herkes boşuna almış alıyor, bir konu açalım sıvı soğutma gereksiz diye insanları bilgilendirelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURKISH-HANDERE

Yani diyorsunuz ki

Misal 3900x,9900K, 8700K gibi güçlü işlemcileri oc ile kullananlar, bu sıvı soğutma yerine arctic 34 ile aynı performansı alırlar mı diyorsunuz.

o zaman sıvı soğutma gerçekten gereksiz, herkes boşuna almış alıyor, bir konu açalım sıvı soğutma gereksiz diye insanları bilgilendirelim.
    Arkadaş eski üyeliğini bulmuş yada birinden satın almış 3 4 gündür bu şekilde çıkışları var. Herşeyi bilir herşey hakkında yorumu olur herkesten daha zeki olduğunu düşünen biri..
    İhtiyaca yönelik değil kafasındaki dünyaya göre yorumlar yapıp tavsiyelerde bulunuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: TURKISH-HANDERE

Yani diyorsunuz ki

dostum istediğin siteden araştırabilirsin, ryzen son nesilde işlemcinin izin verdiği voltaj çerçevesinde çıkabildiğin maksimum hız 4.3ghz.

intel i7-9700k 4.9-5ghz çıkabileceğin üst değer.

500-600tl verilir belki anlarım da, bu hızda kule tipi 4-6borulu soğutucular 70 derece altında çalıltırmakta yük altında.

o zaman mantığı varsa yazın anlayalım 3 fanlı şu versiyona 1000tl vermenin?

hesap bizzat benim, yaşım 32, siemens sx1 e bu forumda ngage oyunları gömüyorduk o senelerde.

hesap niye satın alayım artısı ne? yukarda yazdıklarımda yalan yanlış bir şey varsa yazın aydınlanalım.

çoğu insan sıvı soğutma hakkında yanlış bilgilendiriliyor. aslında çalışma mantıkları benzer, birinde fan metali soğutuyor diğerinde fan metali soğutarak içindeki sıvıyı soğutuyor. demem o ki burda 1tl nin lafını yapan insanlar gördüğüm için artic veya 212 evo gibi bir şey alınıp kalan paraya pc yükseltilebilir.

"herkesten daha zeki olduğunu düşünen biri..
    İhtiyaca yönelik değil kafasındaki dünyaya göre yorumlar yapıp tavsiyelerde bulunuyor"

forumda yazdığım herhangi bir şeyin yanlış olduğunu bu konudaki düşüncenle çürüterek başlayabilirsin. ryzen 3600 4.3oc max yük altı sıcaklık 72 derece, boşta 36 derece. ryzenin çıkacağı max hız bu. de bakayım neden 1000 tl bu ürünü alayım bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 27 Ocak 2020; 10:34:1 >

• Sıvı soğutma almak için illa OC mu yapmak gerekiyordu ?

Hemen söküyorum o zaman. İyi oldu. Bilgilendirme için teşekkürler.
  • @dOmi bir açıdan haklı yalnız. Eskiden OC, 1 liralık ek maliyetle 3 liralık fayda sağlamak amacıyla yapılırdı. ATI 9800 Pro kartını, bios update ve Arctic VGA silencer soğutucu ile 9800XT'ye çevirmek, karlıydı zira soğutucunun fiyatı, 9800XT ile 9800 Pro'nun fiyat farkından çok daha düşüktü.

Sonra işin içine tüketim kültürü girdi; 3 liralık fayda için 13 liralık masraf yapılmaya başlandı, hatta %20-30 OC kapasitesi var diye, %50 daha üstün ürünlerden daha yüksek fiyata ürün satıldığı zamanlar bile oldu.

Deneysel bir hobi olarak almak elbette mantıklı, 11 yıldır su soğutma kullanıyorum, ilk yaptığım soğutmada, işlemci, anakartın kuzey-güney köprüleri ve SLI moddakı iki ekran kartım için toplam 5 blok kullanmıştım. Ancak attığım taşların ürküttüğüm kurbağalara değmediğini biliyorum, uğraşmak hoşuma gidiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kaliteli,ısı borulu bir hava sogutma ile en iyisi dediğiniz aıo kitin arasında kaç derece fark olur araştırın arkadaşlar

AIO lar işin biraz hobi ve görsel kısmına hitap ediyor kanımca
  • quote:

Orijinalden alıntı: VectrAirliness

Sıvı soğutma almak için illa OC mu yapmak gerekiyordu ?

Hemen söküyorum o zaman. İyi oldu. Bilgilendirme için teşekkürler.
    Linus Tech Tipsyoutube
    Why you shouldn't water cool your PC
    https://www.youtube.com/watch?v=23vjWtUpItk

izleyin;
    buna da bakın;

gördüğünüz üzere 2400mm radyatörlü 360mm radyatörlü ürünleri bile geride bırakıyor 450 liralık hava soğutma...

sıvı soğutma dediğiniz şey yine fan ile soğutur, metali soğutan fan sıvıyı soğutur, burada devreye pompa kalitesi de girer. hava soğutma eğer kule tipi ve boru sayısı yeterli ise direkt müdahale eder ve mantıken eksi bir yanı yok kasanız da düzgün ise.

üstüne üstlük çalışma kaynaklı oluşabilecek pompa arızası, su akıtması damlaması gibi ekstra dertleriniz olmaz. aynı sıcaklıkları yakalıyorsam niye bu parçaların su ile teması veya pompa arızası riskine gireyim? niye +500 tl vereyim?

sıvı soğutma gereksiz saçma demedim iyice okuyun, 240mm 2 fanlı olanlar da okey fakat 3 fanlı olunca sunacağı ekstra bir şey pek yok. zaten cpuların çıkabileceği max değere ulaşmış oluyorsunuz soğutucu 10 fanlı bile olsa işlemcinin çıkacağı nokta belli.

belirttiğim gibi ryzende 4.3ghz intelde 5ghz bu değerler. istersen klima bağla çipsete vereceğin güvenli voltaj belli ve o sınır bu rakamlar ve 250-300 liralık artic34 duo, mugen 5, veya 450 liralık noctua kasanın içinde dolanan su sistemi olmadan max değerlerde gayet serin çalıştırmakta. dediğim şu +500-600 tl vermek yerine işlemciyi bir üst model yaparsınız. çünkü zaten max oc'yi 70 derecelerde 240mm sıvı veya düzgün air cooler ile sağlayabiliyorsunuz.

en bilmeyene anlatır gibi anlattım, yine de karşı argüman sunabilecekseniz tebrik ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 28 Ocak 2020; 11:52:53 >

• dOmi D kullanıcısına yanıt
    Kule tipi de kullandım bkz. Dark freezer x124 200 küsür tlye almıştım gayet de verimliydi. şu anda da sıvı soğutma kullanıyorum bkz coolermaster ml240r indirimden 690tlye denk gelince aldım hali hazırda kullanıyorum.

Hocam sizin için ihtiyaç olan başkası için zevk olabilir. Parası olan alır kullanır olmayan da ucuz alternatiflere bakabilir. Olayı sadece oc boyutuna indirgemek eksik değerlendirmeye neden olur . Görsellik vs konularına da bakın adam rgb istiyordur biraz animasyon vs görmek için yada kasasında kocaman bir metal yığını görmek istemiyordur basar parayı alır. Bu kişilerin de oc veya 5-10 derece sıcaklık farkıyla yada test sonuçlarıyla ilgileneceğini sanmıyorum. örnek ben :)

Ek olarak burası da fırsat bölümü. Başka sitede daha uygun fiyat vs için eleştiriniz yoksa engin bilgilerinizi soğutma bölümünde verebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VectrAirliness -- 28 Ocak 2020; 13:34:19 >

• Almayın. Çok aşırı sesli. Soğutma sistemi güzel ama sese takıntınız varsa sakına sakın almayın. NZXT kraken 72 serisini alın daha iyi.
  • Kaliteli hava soğutmaların sıvı soğutmalardan farkı yok.artık yok.önceden vardı belki ama artık hava soğutmalar çoğu sıvı soğutmalardan daha iyi bile hale geldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.