Bilgisayarımda takılı Cooler Master GX 650 power supply'da bir sıkıntı var, kutusunda garanti 5 yıl yazıyor ama garanti belgesi 2 yıllık ve bu süre bitti. :(
PSU normal olarak PC'de takılı iken çalışmıyor, yeşil siyah kısa devre yapıyorum çalışıyor sonra anakart soketini takıyorum PC'den açma düğmesine kısa basınca çalışıyor gibi oluyor ama duruyor sonra istediğin kadar dene tık yok. Sonra yine soketi söküp yeşil siyah yapıyorum soketi takıyorum PC'den açma düğmesine uzun bastığımda sanki o an şarj ediyor gibi oluyor ve çalışıyor. (aynen arabayı ittirerek vurdurmak gibi) İşin başka bir ilginç tarafı da burada başlıyor, PC bir çok programda düzgün çalışırken Counter oyununa girmek istediğimde oyun açılır açılmaz PC küt diye kapanıyor sonra yine aynı PSU çalışmıyor. Böyle bir sorun ile karşılan oldu mu? Cooler Master GX650 PSU'nun şu an yenisi 600 TL bunu tamir ettirebilir miyim? İst. Anadolu yakasında bildiğiniz iyi bir tamirci var mıdır? Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler, NFY
PSU'dan anakarta bağlantı yaptığın işlemcinin yanında 4 pinlik bir güç girişi var. Burada fiziken bir hasar oluşmuş mu ?
PSU'da bir sorun yokmuş Ümraniye'de Kazal Bilişim firması var PC'yi onlara götürdüm tüm testleri yaptılar PSU sağlam çıktı, sonra kasanın önünde bulunan USB girişlerinde bir kısa devre olduğunu buldular o USB kablolarını iptal ettiler sorun kalmadı, (para bile almadılar) sonra eve geldim cihaz artık hemen açılsa da 20-25 dk sonra birden kapanıyordu ekran kartının, ram'lerin yerini değiştirdim işlemciyi çıkarıp yuvalarını temizledim tekrar taktım ve o andan sonra PC düzeldi bir daha kapanmıyor. Bu vesile ile Kazal Bilişim firmasına buradan da çok teşekkür ederim, oldukça tecrübeli dürüst bir firma anakart ve ekran kartları tamiri konusunda kendilerini çok geliştirmişler, bir sorun yaşarsanız firmayı bu tavsiye ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme