Şimdi Ara

cooler master rc-690- 460w yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

benim power resimdeki cooler master 460w

sormak istediğim resimdeki değerler tutarlımı? birde maksimum hangi ekran kartını takabilirim?(ati 4870\4890 vb.)

cevaplariniz için şimdiden teşekkürler...

• Sistemindeki diğer bileşenleride bilmek lazım fakat standart 1 kullanıcı isen (bileşenlerin fazla değilse) o 2 kartıda rahatlıkla kullanırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DhanTE

Sistemindeki diğer bileşenleride bilmek lazım fakat standart 1 kullanıcı isen (bileşenlerin fazla değilse) o 2 kartıda rahatlıkla kullanırsın.

ASUS AMD M4A785TD-V EVO 785G/DDR3

İŞLEMCİM: AMD PHENOM II X3 720

RAM:Kingston HyperX 4 GB (2*2) 1600 MHz DDR3

HDD:Seagate 500 GB 7200 RPM 16MB SATA2

ekran kartı tümleşik kullanıyorum ayrıca 6 adet mavi led 14cm fanlar var:)
  • Anladığım standart 1 kullanıcısın ve o sistemde (ati 4870\4890 vb.) gibi, dediğin kartlar'la birlikte o PSU gayet yeterlidir, gerektiğinde +2 HDD ve 1 adet DVDRW şeklindeki eklemelere'de izin verir..
  • yorumunuz için teşekkür ederim yanlış anlamazsanız birşey sormak istiyorum benim mevcut sistemime bakarsanız bu power supply'nin yeterliliğini nasıl hesapladınız veya aynı power supply'i kullandınızmı?

sadece power supply'den emin olmak adına soruyorum..
  • işlemcin full yükte 95W tdp'ye sahip 100W diyelim, anakartın onbord VGA kullanırsan yükte 65W, kullanmazsan 40W max güç kullanımına sahip (onboard sesi fln sonuna kadar açıcaksın kullaklık ile, kulaklık yoksa 40'ında altın'da) ama max 40W diyelim, 2 adet DDR3 ram modülü 4Wx2=8W biz 10W diyelim, (DDR ~ 5.4W / DDR2 ~ 4.4W / DDR3 ~ 3.6W~3.8W çeker) HDD'de markadan markaya değişir ama (24W~32W) ortalama 30W kullanır diyelim, DVDRW beklemede 10~15W yükte 30W'a kadar çıkabilir markaya göre değişir, sendede 1 adet olduğunu varsayıyoruz.

CPU ~100W
    Anakart ~ 40W
    HDD ~ 30W diyelim
    DWDRW ~30W diyelim
    Ramler ~10W diyoruz
    HD4890 ~160W
    ---------------------------
    Bu kaba hesaba göre 370W HD4890 VGA'da içinde yükte en fazla çekeceği değer, aslında bukadar bile çekmez ama kasanda 2 adet'te fan var şeklinde daha'da ekliyoruz,2 adet fan 5W (12V/0.5A olur fanlar genelde) 375W maximum sana gerekli olan güç diyelim ama bu, maximum yükte kullanabiliceği güç (bütün bileşenler yük altında iken yani ~ HDD/DVDRW/CPU/RAM/VGA) hepsi işlem yaparken, masaüstünde oraya buraya tıklarken film izlerken fln kullanılıcağı güç bu değildir (140~180W en fazla o'da), ama oyun açarsın DVDRW daha az güç tüketir sesi amphi'li hoperlör ile kullanıyorsun (deck olarak) anakartın Watt yükü düştü ne oldu ? bu gibi durumlarda hesaplananın'da altında W kullanıyor oldun.
    Sen'de sistemine fazladan bileşen eklerken (HDD/ DVDRW v.s.) artık burdaki hesaplamaya göre yükte güç kullanımın ortalama nekadar artabilir ? 1 kısmını öğrenmiş oldun.

Kullandığın PSu'da üzerindeki değerler doğrultusun'da, 460Watt'ın çok yakınına ~ (combine out olarak 430W~435W civarına) rahatlıkla ulaşabiliceği bariz, kötü 1 PSU değildir, peak değer olarak'ta muhtemelen 500W~530W gibi değerlere müsaittir.

Edit: Bu arada şunu'da belirtiyim Kullandığın PSU yüke bindirilirse 460W verebilir fakat uzun vadeli kulanımda 460W olarak fazla kalamaz , o PSu için ideal en fazla yük'ü belirttim 435W olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 7 Mayıs 2010; 9:22:00 >

• geniş ve açıklıyıcı cevabın için teşekür ederim
  • O psu sürekli 401.5 watt güç verebilmektedir,sadece bilginiz olsun diye söylüyorum çünkü bu durumdada yeter...
  • tavsiye edebileceğiniz bir güç kaynağı varmı acaba bütçem maksimum 200 tl.
  • Neden Tavsiye İstiyorsun ki
  •  cooler master rc-690- 460w yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uzaktan Kumandan

cooler master rc-690- 460w yardım

bu tabloya göre yeterli benim sıkıntım boşu buşuna Power Supply'e para vermemek ama 4890 gibi kartları en az gerçek 500W kullanın diyor (Sapphire öyle diyor)

bende ister istemez muallakta kaldım benim Power Supply yeterli görünüyor

yorumlar için teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.