Şimdi Ara

Cooler Master RC-942 HAF-X Mini Kullanıcı İncelemesi ::: (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
6
Favori
22.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teşekkür ederim hocam, sizde üzülmeyin sürekli alternatif modeller geliyor daha iyisini alırsınız inşallah

Kasa da eksek gördüğüm en önemli nokta fan kontrolcüsünün olmamasıdır bana göre, T.Take'in üst kasalarının çoğunda bu özellik varken, C.M'ta olmaması bana göre EKSİ'dir.

Zira kart okuyucu ile ilgilenmiyorum ama bulunması iyi olurdu sonuçta herkesin ihtiyacı olabilir, ama alternatifleri çok fazla olmaya başladı o tür ürünlerin, m.üstünden usb ile de sabit kullanılacak kart okuyucuları var ya da daha pratik taşınabilir vs. modellerde mevcut ama kasaya da sonradan eklenebilir kaliteli 5.25" ürünler var.

imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 24 Nisan 2011; 10:35:21 >
  • @LEON-X
    iyi dileklerin için teşekkür ederim evet haklısın ben fan kontrolcuyu unutmuştum oda eksik bencede şaka biyana gerçektende kontrolcü konsa çok süper olurmuş yani bu fiyata ayıp edilmiş bence hediyesi güzel bir kontrolcü olabilirdi yani benim 100 tl lik kasada bile var ayıp etmiş senin kasacı

dediğin gibi kart okuyucu da konsa fena olmazmış takmasanda bulunmasının zararı olmazdı
    ama şuda doğru çok alternatifler çıkıyor teknolojide haklısın
    birde ben sizden bilgi alayım dedim müsadenle şöyle ki ben psuyu içe dönük taktım bayadırda kullanıyorum ama gördüümki çok insan dışa dönük takmış bunun artısı varmıdır? varsa nedir?
    bende çevireyimmi bu şekilde? bilgi verebilirsen memnun olurum teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 24 Nisan 2011; 3:05:41 >

• @mito1172

Hocam haklısınız, ufak detaylar bunlar ama kullanıcın yüzünü güldürmeye yetiyor yani, mesela son olarak Asus Sabertooth P67 anakart aldım, kutusundan bir kaç dolarlık 50mm fan ve usb 3.0 çoklayıcısı çıkmadı yani maliyeti çok yüksek sanki, üst düzey bir ürün alıpta ufak tefek eksiklerin çıkması insanı üzüyor

Psu konusunda gelince de, kasa içi havalandırmanız iyi ise ve sürekli taze hava akımı varsa psu'nun fanı kasa içine bakacak şekilde olabilir, zira ben fanın alta bakmasını öneririm, çünkü direk dışarıdan taze hava alıp arkasındaki petek yapıdan dışarı atıyor

• hayırlı uğurlu olsun harika bi kasa gözüm kaldı :) hdd yuvaları çok hoş pratik vida derdi yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X
    @mito1172
    Hocam haklısınız, ufak detaylar bunlar ama kullanıcın yüzünü güldürmeye yetiyor yani, mesela son olarak Asus Sabertooth P67 anakart aldım, kutusundan bir kaç dolarlık 50mm fan ve usb 3.0 çoklayıcısı çıkmadı yani maliyeti çok yüksek sanki, üst düzey bir ürün alıpta ufak tefek eksiklerin çıkması insanı üzüyor
    Psu konusunda gelince de, kasa içi havalandırmanız iyi ise ve sürekli taze hava akımı varsa psu'nun fanı kasa içine bakacak şekilde olabilir, zira ben fanın alta bakmasını öneririm, çünkü direk dışarıdan taze hava alıp arkasındaki petek yapıdan dışarı atıyor

haklısın küçük detayları es geçip okadar para alıyorlar ama asus yine iyi kaliteli sata kabloları koyuyor

kasa içi hava akımı iyi sayılır 26 c yinede çevireyim kafama taktım çünkü
    kasam alt resimdeki gerçi buraya koymak ayıp olacak
     Cooler Master RC-942 HAF-X Mini Kullanıcı İncelemesi :::
    kabloları sokacak yer bulamadım
    yan kapakta 2 120 lik fan var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 24 Nisan 2011; 18:32:42 >

• Bu da benim eski kasanın hali bağırsaklar hep dışarıda idi garibimin o zamanlar her gün bir donanım ekler ve çıkarırdım heyy gidi günler heyy, HAF X aldım da köşesine çekildi rahat etti
  • @mito1172

Rica ederim hocam istediğiniz paylaşımı yapabilirsiniz

Ancak kısa sürede o kabloları toparlamaya bakın ya da min. şu tür bir kasa alıp düzenleme yaaprak rahatça kullanın, gürültü seviyesi de sanırım yüksektir, o kasa da diğer sıkıntı da arka egzost 8cm'lik nedne öyle tasarlamışlar anlamadım 12cm fanlı olsa zira çok iyi olurdu...

110 TL'ye bedava bu kasa; öne 12cm üste de 14cm fan takılırsa gayet güzel olur yeterli gelir zaten, zira çok fan gürlütü ve toz demektir.

Kablo gizleme de var oldukça da şık ve kaliteli bir ürün (bana göre).

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3190

@righteous

Kemal abi sende rahatladın büyük kasaya geçince tabi

Benimde elimde o tür midi birkaç kasa kalmıştı arkadaşlara sistem toplarken vermiştim değerlendi o şekilde, belki sende birine verirsin

• @LEON-X
    teşekkür ederim haklısın kablolar çok dağınık ama toplamaya karar verip baya topladım lakin kablo gizleyici olmayınca zor olyor 4 saat uğraştım baktım geç oldu yarına bıraktımbakalım yeni haliylede foto koyarım ama fazlada bişey bekleme anca bukadar kayboluyor derim kablolar bu kasada gürültüye gelince yan kapağa 2 adet 120 lik takınca biraz çoğaldı ama onlarada fan kontrolcü aldım bakalım sonuç ne olacak kendi fanları okadar ses yapmıyor 2 tepe 120 lik egzoz 2 kademeli anahtarlı kontrolcü var arkada 80 lik ve öndeki 120 likte lcd önde bulunan kontrolcüyle ayarlanıyor zaten bunlar hoşuma gitti o yüzden aldım fakat dediğin gibi arka fan 80 lik nedense ondan kısmışlar mı yoksa tepede 2 120 lik var diyemi yapmışlar bilmem. birde kablo derdi var tabi bu arada 6 fan oldu hdd psu ve cpu fanlarını saymıyorum önerdiğin kasada güzelmiş ama bunu aldık mecbur idare edicez ama ilerde alırsam sizinkilerden alırım artık bu arada psuyu çevirdim bakalım nasıl olacak henüz açmadım masa üstü pc yi. neyse yine görüşürüz bilgiler için çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 25 Nisan 2011; 1:51:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

@righteous

Kemal abi sende rahatladın büyük kasaya geçince tabi

Benimde elimde o tür midi birkaç kasa kalmıştı arkadaşlara sistem toplarken vermiştim değerlendi o şekilde, belki sende birine verirsin

Bendekiler beleş ci

Kasanın içi daha temizlenmedi Kompresör sip.i verdim gelsin balkonda temizleyip orjinal kutusuna kaldıracağım diğer b.sayar parçalarım dahi duruyor toparlayıp sonra satacağım..

• @mito1172

Anladım hocam zira ses sorunun yoksa bir süre daha kullanırsın kasayı, kablolar içinde klasik kelepçe işini görür aslında bu sayede toparlarsın içeriyi biraz

En hesaplı fan kontrol aracı; 3 tane fanı rahatlıkla kontrol ediyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-mono-cool-mono-cool-fan-kontrol/productdetails.aspx?I_ID=45704

Direk fan devirini sabit ayara düşürmek için de; yani kablolarla uğraşmamak için filan direk kullanılacak bir ürün.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=900100112

@righteous

Kemal abi dediğin gibi kasa da temizlik yapıp değerlendirirsin, elindeki parçalarla toparlarsan kasayı güzel olur, uygun fiyattan verirsin rahatlıkla

• @LEON-X

evet ses baya az ve şunu farkettim kapaktaki 2 120 likte ses yokmuş
    ama ne hikmetse kapatınca deliriyorlar neyse baya topladım sadece altta psudan çıkan kablolar kaldı plastik bağı almayı unuttum bidahada üşendim geri dönüp almaya ama baya toplandı yani eskisinden daha iyi diyebilirim sizin kasa gibi asla bu kasa toplu durmaz tabi.
    neyse çekebilirsem foto koyarım

evet önerdiğin kontrolcüleri biliyorum ama arkaya takılıyor biride içeri o yüzden pek cazip gelmedi konumları bakımından ama fiyat çok iyi haklısın görüşmek dileğiyle tekrar teşekkürler

• Hayırlı olsun. Kasa gerçekten güzel
  • @mito1172

Mithat abi, müsait olunca resim eklersin bakarız yine olsun

Normalde fanları biraz daha kaliteli yapsalar çok iyi olacak, çift bilyalı vb. yapıda olanlar biraz daha sessiz oluyor, 900-1000rpm arası 12-14cm fanlar için ideal ama sitelerinde 1000rpm yazıpta sisteme takınca 1200rpm görmek kötü oluyor hava sesinden ziyade motor sesi işi bozuyor hocam, gösterdiğim kontolcü de kasanın arka slotlara takılması yüzünden dediğin gibi aktif kullanımı etkiliyor ancak, std. kullanıcılar için ucuz yollu bir çözüm oluyor...

@Yasin_ON

Hocam teşekkür ederim, daha iyisi sizlerin olur inşallah

• tamam kardeşim bi ara çekip fotoya bakalım
    ama naparsan yap illa altta psu kablolar illa gözüküyor

birde fan kontrolcü fena değilmiş 2 kademe düşürsede hızı baya işe yarıyor,ses bakımından.
    bence alınabilir fiyatıda iyi sonuçta kötü bir markada değil aercool
    fan konusunda süper bilgim yok ama haklısın motorları daha iyi yapılabilir. ben baya gezindim bakındım alt linkteki fanları aldım gerçekten ses çok değil hele kapağı aç yere koy tık yok fanlarda ama takınca pcye haliyle değişiyor ses şuda var bayada iyi üflüyor blgi açısından linkini vereyim almak isteyen alabilir ben memnunum mavi led falanda hoş

http://www.hepsiburada.com/Liste/xilence-120mm-led-sessiz-kasa-fani/ProductDetails.aspx?productId=bd94948&categoryId=1125

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 27 Nisan 2011; 2:09:25 >

• @mito1172

Aynı kasayı kullanıyoruz malesef 4 fanda yetmiyor. %100de hem ses yapıyor hemde ona rağmen ısınma oluyor bir süre sonra. Bende senin gibi bu kasayı düşünüyorum. İlk fırsatta alacam umarım alırsın sende anlattıklarına göre baya başarılı kasa :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalcafe

@mito1172

Aynı kasayı kullanıyoruz malesef 4 fanda yetmiyor. %100de hem ses yapıyor hemde ona rağmen ısınma oluyor bir süre sonra. Bende senin gibi bu kasayı düşünüyorum. İlk fırsatta alacam umarım alırsın sende anlattıklarına göre baya başarılı kasa :)

Haf X alın doğru yolu bulun aramıza katılın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalcafe
    @mito1172

sistemin neydi unuttum ama ısınma pek yok bende boşta alttaki fotodaki gibi HAF X i bayabi ilerde alırım çünkü baya pahalı kasa

tabi haf kadar serin olamaz ama fenada değil lov durumda tüm fanlar işlemci stok fan hariç

KEMAL ABİİİİİ alcazda çok pahalı be abeyy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 4 Mayıs 2011; 9:08:23 >

• Boş bira ve rakı şişelerini satalım mito kesin 3 kasa parası çıkar

içimden geldi ekleyeyim dedim

HAF X kasacığım

• Arkadaşlar ben de bu kasayı düşünüyorum ama USB 3.0 ile kullananlar var ise merak ettiğim bir konu var. Normal USB 2 header gibi anakarta bağlanılan türden değil 3.0 , bildiğimiz USB şeklinde. Onları bağlayanlar nereye bağladılar acaba? Anakartın arka panelindeki USB 3.0 girişlerine mi bağlanıyor? Ben bu anakartların 24 pin güç girişine yakın konulan USB 3.0 pinine bağlanan cinsten olduğunu düşünmüştüm ama kasayı ilk defa görünce normal USB 3.0 girişlerini gördüm, bu soru aklıma geldi. Yoksa mesela Asus P8P67 Deluxe anakartın kendi USB 3.0 aparatı var anakarttaki o USB 3.0 header'ına bağlanan, onun gibi bişey düşünmüştüm kasa için de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesil1026 -- 4 Haziran 2011; 22:47:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: righteous
    Boş bira ve rakı şişelerini satalım mito kesin 3 kasa parası çıkar
    içimden geldi ekleyeyim dedim
    HAF X kasacığım

vay abim günaydın kasanın reklamı olsun diye görseli ben koydum yeni farkettin sanırım
    olur abi satalımda sanmam 400 tl edeceğini şişelerin bu arada konu kırpılmış baya sanırım

yesil1026 kardeş sanırım arka usb 3 0 portlarına takıyorlar

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.