Şimdi Ara

Cooler Master RP-600-PCAP 600W PSU gerçek değerimidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski kasam olan Cooler Master RC690'den miras kalan ve kasanın içinde gelen powerı kullanmaktayım.
    Powerın ürün kodu RP-600-PCAP 600W diyor. Ama güvenemiyorum bazı kasa içinde gelen psular gerçek değerinde olmuyor.
    Ekran kartım yandı 4 senelik karttı emektar yeni ekran kartı olarak Asus EAH6950 DirectCU II yi alacağım. BIOS mod ve OC yapmayıda düşünüyorum.
    Ama kartın güç girişini görünce dur dedim 1 adet 8 pin ve 1 adet 6 pin güç girişi var.
    Diğer bir taraftan kasamda tavanda bir adet 16 cm, arkada 12 cm Turbo, önde yine 16 cm ve yan kapakta 22 cm fan var.
    CPU soğutucum Akasa NERO ve 4 tane HDD kullanıyorum.
    Bu kartı bu kasada bu power ile kullanabilirmiyim sizce. Yeni Power almam gerekiyormu ?

• Bence işi garantiye al. Cooler Master kaliteli markadır ama 600 Watt'ın o kadar soğutmaya ve HDD'ye yeterli geleceğini(en azından uzun vadede)düşünmüyorum. Bir Cooler Master GX 750 Watt alsan daha iyi olur.
  • Bence High Power Absolute 1000w al F/P oranı yüksek ayrıca OC düşünüyosun ilerde bir tane daha kart alıp CF de yapabilirsin geleceğede yatırım yapmış olursun
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-1000w-absolute-serisi-moduler-guc-kaynagi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anonymouse34 -- 28 Nisan 2011; 0:04:27 >
  • %70 verimliliğe sahip bir psu sanırım, tabi ürünün kaç senelik olmasına karşın biraz yıpranma payı da eklenmelidir...

Peak 600w veriyor, 18A veren iki tane 12v kanalı var.

Şahsen o.c yapmadan kullanabileceğinizi düşünüyorum sisteminizde...
  • eğer @colonel guide ın yazdığı doğruysa aşağıdaki gibi bir psu alınmalı
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3704
  • Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum çok saolun cevaplarınız için ilk etapda bir şansımı deniyeceğim bu power ile çünkü ekran kartında kararım kesin ekran kartını aldım mı zaten kartımda yeterli limit kalmayacak bi süre idare etmeye çalışacağım yok Psu götürmezde yarı yolda bırakırsa artık mecburen dişimi biraz sıkıp Thermaltake Touchpower XT 775 W 80+ güç kaynağı almayı düşünüyorum. Aslında gönlümde TT Touchpower Grand 750 W var ama fiyatı aşırı uçuk beni aşacağa benziyor. 1000W almayı düşünmüyorum çünkü CF yapmak çok zor özellikle bu alacağım ekran kartı 3 slot yer kaplıyor CF yapmak için anakartımı değiştirmem gerekecek.
    Anakartıda Bulldozer işlemciler çıkıp tam anlamıyla oturmadan ve tam uyumlu anakartları çıkmadan almak istemiyorum. Kısmet olurda Bulldozer işlemci ve uyumlu anakart alırsan ve anakart PCI slotları 3 slot aralık lı bir anakart alırsam CF yi o zaman düşünürüm en kötü ihtimal Aldığım 775W PSu yu satar üzerine koyar 1000 W alırım ama çok uzak bir ihtimal gibi geliyor çünkü 1000W PSu ve Asus EAH6950 DirectCU II ile yapılacak CF büyük bir elektrik sarfiyatına sebep olucaktır bu seferde Ayedaş'ın kucağına oturcam :D

Colonel arkadaşımızın dediği gibi bi süre OC yapmadan idare etmem gerekebilir. OC işine PSu işini halledince bakarım. Umarım bu Psu şimdilik beni yarı yolda bırakmaz.

Tekrardan çok teşekkür ederim değerli yorumlarınıza öneride bulunduğunuz Psu larıda not aldım bir kenara Psu alacağım zaman dikkate alacağım

• Psu konusunda Corsair HX750-850-AX850 7 yıl garanti, Seasonic X750-850 5 yıl garanti ve Silver stone gibi markalar varken TT Grand'a o kadar para verilmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Thermaltake hep güvendiğim bir marka olmuştur tasarımlarıyla ve kalitesiyle eskiden beridir. Cooler Master da eski ve bilinen bir markadır bunların dışında bildiğim CORSAIR, OCZ, Tagan, High Power ve Akasa gibi markalar kulaklarımıza aşina olmuştur. Seasonic ve Silver Stone markalarını sizden öğrendim insan bilmediği için biraz yadırgıyor haliyle belki bi çok firmadan daha kaliteli üretim yapıyor olabilirler markaları iyice bi araştıracağım. Ön yargı ile karar vermek doğru değil.

Thermaltake furyasına kasamdan dolayı kapıldım. Thermaltake Element G black kasa kullanıyorum inanılmaz memnunum soğutması olsun dizaynı olsun bu kasa yerine şu olsaymış dediğim bir kasa oldu oda Thermaltake Level10 GT ki buda yeni çıkan bir kasa ve aynı firma üretmiş. Thermaltake in kalitesine güvendiğim için belkide ona kapıldım biraz.

Dediğiniz gibi aynı kalitede ise bu diğer PSUlar ve fiyatlarıda uygunsa tabiki uygun fiyatlısını tercih etmek akıl karı.
    Bide Teknobiyotik bana biraz pahalı geldi. Aynı ürünleri Eksen Bilgisayarda 30 - 40 Tl daha ucuza alabiliyorum. Daha doğrusu Bonus kart kullanıyorum ve Eksen Bonus karta hem indirim hemde taksit yapıyor buda bana daha cazip hale geliyor ayrıca Evime 15 dk mesafede internetden pek alış veriş yapmayı seven biri değilim.
    İnternet üzerinden sadece STEAM den alış veriş yapıyorum oyun alırken. Mağlum ARAL denen şerefsiz firma 40 dolarlık oyunu 120 TL ye satıyor. STEAM den hem orjinal hemde yurtdışı fiyatı ile hemde kdv siz satın alıyorum. Orjinal oyun alıp multi oynuyorum. Single oyun sarmıyo :D

İlk etapda olan PSU ile bi süre deneyeceğim OC siz kullanacağım. OC siz dahi PSu beni yarı yolda bırakırsa o zaman bakacaz artık bi çaresine. Bu arada tavsiye edeceğiniz PSU olursa tavsiyelere açığım yanlız bi ricam var. Psu ları Eksen bilgisayar linkinden yollarsanız hem fiyat hem performans karşılaştırmasını daha rahat yapabilirim. Teşekkürler hepinize

• En kötü ihtimalle alttaki psu alınabilir mevcut sisteminiz için, artık sıratla 620w modeli ve fiyatı daha yüksek modellere bakılabilir. Ama mevcut psu ile HD6850 kullanmanızı tavsiye ederim, madem overclock yapmayacaksınız HD6850 default haliyle Gtx460'dan daha performanslıdır aklınızda olsun.

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=36556
  • quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

En kötü ihtimalle alttaki psu alınabilir mevcut sisteminiz için, artık sıratla 620w modeli ve fiyatı daha yüksek modellere bakılabilir. Ama mevcut psu ile HD6850 kullanmanızı tavsiye ederim, madem overclock yapmayacaksınız HD6850 default haliyle Gtx460'dan daha performanslıdır aklınızda olsun.

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=36556

Ekran kartında kararım net model düşürmeyi düşünmüyorum dediğim gibi Psu yarı yolda bırakırsa yeni bir psu alacağım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.