Şimdi Ara

Cooler Master Seidon 120V İncelemesi [Fiyat Performans Kralı] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
5
Favori
39.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tavsiyem hiç masraf yapma.Çünkü sorun yaratacak bir sıcaklık seviyesi yok.En kötü ihtimal macunu degiştir.

@Sanki Bana Pele

Kasa içi sirkülasyon yeterli değilse hava soğutma daha çok problem olur. Radyatöre takılı fanı havayı dışarıdan alıp radyatöre üfleyecek şekilde konumlandırdığınızda bu sorun ortadan kalkar.Radyatörden çıkan sıcak havayı da üst tarafa koyduğunuz fanla uzaklaştırırsınız.

@Phantom Assassin

Farkı kullanmadığım için net söylüyemem fakat öyle bariz bir fark olmaz. Bundan önemli soru,sıcaklık sorunu yaşıyor musunuz.Yetmiyor mu yani evo. Evo 60 derecedeyken 120V ile 55 derece olacaksa geçmenin bir mantığı yok.

@Mortuuus

Hazır kitlerde öyle bir olay yok.Tak kullan şeklinde

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Anladım çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Evodan memnunum şu ana kadar bir problem yaşamadım fakat arada verilen paraya değer bir fark olucaksa estetik görünüm ve daha az ses için geçmeyi düşündüm. Ben araştırmaya devam edeyim. Birde seidon 120v de pompa sesinden şikayetçi olan kullanıcılar var siz böyle bir sorun yaşadınız mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su o kadar ısınıp soğuyacak hiç mi su eksilmeyecek. Borulardan sızma olursa ne olur anakart yanar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mortuuus

Su o kadar ısınıp soğuyacak hiç mi su eksilmeyecek. Borulardan sızma olursa ne olur anakart yanar mı?

Merhaba,

Bu tarz kapalı devre sistemlerde su eksilmiyor ve haliyle su eklemek de gerekmiyor.
  • Coolermaster_Türkiye kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Arkadaşın sorduğu soru benimde aklıma takıldı. Farz edelim bi aksilik oldu ve su anakart yada başka bi parçanın üzerine aktı. Bu durumda parçalara zarar verir mi? İçinde kullanılan su yada sıvı elektrik iletme özelliğine sahip mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantom Assassin

Merhaba. Arkadaşın sorduğu soru benimde aklıma takıldı. Farz edelim bi aksilik oldu ve su anakart yada başka bi parçanın üzerine aktı. Bu durumda parçalara zarar verir mi? İçinde kullanılan su yada sıvı elektrik iletme özelliğine sahip mi?

ürünü aldığınızda göreceksiniz, suyun akmasının bir yolu yok.
  • ustad benim asil endisem bundan 2-3 ay sonra yaz ayinda bu sicaklara 10 derece daha eklenir cunku Antalya`da yasiyorum ve klima ile aram pek iyi degil.

70-80 derecelerde bu fanlarin calisma hizi iyice tavan yapip benim basimida catlacak buyuk ihtimal.

Bundan 2-3 ay sonrasi icin sessiz, soguk bir sogutma sistemi lazim bana. Gerekirse ekran karti icin bile kendi fanlarini cikarip sivi sogutmaya gecmeyi dunusuyorum ama yapacagim masraf ve alacagim verim ne olacak onu bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

ustad benim asil endisem bundan 2-3 ay sonra yaz ayinda bu sicaklara 10 derece daha eklenir cunku Antalya`da yasiyorum ve klima ile aram pek iyi degil.

70-80 derecelerde bu fanlarin calisma hizi iyice tavan yapip benim basimida catlacak buyuk ihtimal.

Bundan 2-3 ay sonrasi icin sessiz, soguk bir sogutma sistemi lazim bana. Gerekirse ekran karti icin bile kendi fanlarini cikarip sivi sogutmaya gecmeyi dunusuyorum ama yapacagim masraf ve alacagim verim ne olacak onu bilmiyorum.

Benim paylaştığım sıcaklıklar detal sıcaklığı.Yani oda 0 derece gibi düşün.Senin odan kaç derece olursa artık üstüne koyup ona göre hesap yaparsın.Ekran kartı için Nzxt G10 a filan bak
  • macun sürülü mü geliyor biz mi sürüyoruz? birde corsair 200r kasaya rahat bi şekilde sığar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mortuuus -- 17 Nisan 2014; 19:11:08 >
  • arkadaslar 120v kullanıcısıyım bnm sogutucudan bi cızrtı geliyor videosunu cektim bi bakarmısınız sizlerdede böyle bi sorun varmı

http://www.youtube.com/watch?v=hXvrDBSA6r8
  • dast710 D kullanıcısına yanıt
    pompa anakarttan güç aldığı zaman 2400RPM ile çalışıyor. gürültünün sebebi budur. 3 pinli olduğu için anakarttan ayar yapamazsın. eğer kasanda fan kontrolü varsa direk oraya bağla pompayı, RPM i 800 civarına çek. sesin kesildiğini göreceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shagunz

pompa anakarttan güç aldığı zaman 2400RPM ile çalışıyor. gürültünün sebebi budur. 3 pinli olduğu için anakarttan ayar yapamazsın. eğer kasanda fan kontrolü varsa direk oraya bağla pompayı, RPM i 800 civarına çek. sesin kesildiğini göreceksin.

Pompa devrini düşürmenin sicakliga etkisi fandaki gibi olmaz çok daha fazla olur .Heleki boyle 120MM radyatore sahip isinin yayilma yeri az olan sistemlerde .Custom sivil soğutma da dusurulebilir hatta gazi manyklar düşük devirde kullanıp pompayi bir sistemde 4 5 tane takiyorlar

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    boşta:
    Cooler Master Seidon 120V İncelemesi [Fiyat Performans Kralı]

oyun oynarken:
    Cooler Master Seidon 120V İncelemesi [Fiyat Performans Kralı]

inan düşük devirde de bu pompa iş görüyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shagunz -- 2 Mayıs 2014; 12:53:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dast710

arkadaslar 120v kullanıcısıyım bnm sogutucudan bi cızrtı geliyor videosunu cektim bi bakarmısınız sizlerdede böyle bi sorun varmı

http://www.youtube.com/watch?v=hXvrDBSA6r8

arkadaşlar sorunumu ürünü yenisi ile değişimle halletmiş bulunuyorum. bilginize eskisi arızalıymış.
  • 212 evo mu almalı bunu mu almalı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: agbdlcs81

212 evo mu almalı bunu mu almalı?

Performans önemliyse 120V. Sessizlik önemliyse 212 .Fiyat/Performans önemliyse 120V.
  • güzel inceleme

ürün f/p

bende alırım belki fantezi için sırf
  • 120m mi bu mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

Orijinalden alıntı: agbdlcs81

212 evo mu almalı bunu mu almalı?

Performans önemliyse 120V. Sessizlik önemliyse 212 .Fiyat/Performans önemliyse 120V.

Aanlıyorum hocam, sağolun :) Eğer 4-5 dereceden fazka ısı farkı yoksa evoyu alayım ben. Sessizlik önemli...

• Şu sıvı soğutma hortumları 3-4 metre olsa klimanın hortum çıkışndan radyatörü dışarı sarkıtacam
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.